YT Klasik studyo tamamen kaldırılıyor

Rewossky

Administrator
Web sitesi
www.ytpara.com
Evet arkadaşlar, yeni studyo artık varsayılan olarak kanallarımıza işleniyor. Klasik studyo tamamen kaldırılıyor. Açıkçası klasik, yeniye nazaran daha bir hızlıydı. Sade ve anlaşılır idi. Lakin yeni studyo güzel detaylar, güzel de sorunlar içeriyor.

k0ZBLD.jpg

Değişim yapacağız diye sürekli geriye gidiyorlar bence

Gelişim ve değişime açık olmalıyız, daha da güzelleşecektir zamanla herşey. Umarım keyif almaya devam ederiz. :)

Haklısın, değişim gelişim benim de istediğim şeylerdir lakin yeni studyo ile gelen bir çok sorun var ve bir çoğu aylardır çözülmedi. En basitinden pk kapanınca adsense değiştirememe olayı / bu bir ceza olabilir / ama adsense başvurusu red yediğinde hiç bir şekilde kanala işlem yapamama olayı tamamen bir sorun.

Kimsenin başına gelmez umarım o kadar kanal çöpe gidiyor :)

Klasikte reklamları ben kopyala yapıştır yapıyordum uzun videolarda tek tek reklam girmiyordum kolaylık sağlıyordu ama yenisinde her reklamı tek tek girmek gerekiyor.

Son düzenleme:
Youtube studio'da 10dk ve üzeri videolara reklam eklemek çok zahmetli. Ne güzel klasik arayüzle takılıyorduk.

kötü oldu bu hala eskiyi kullanıyordum, yenide göremediğim en çok kullandığım özellik olan geçen ay ile bu ay istatistikleri karşılaştırma vardı bu özellik yeni stüdyoda yok.

Yeni studyoda toplu video yukleme yok , tek tek , en kotu yani bu.

ZORLAŞANLAR: Reklam ekleme, arayüzde gezinme, bitiş ekranı ekleme, gerçek zamanlı analizlerin görüntülenmesi, video yükleme ekranının kullanımı(ve bu bölümdeki gereksiz büyük puntolar), yorumlarda gezinme deneyimi, video düzenleme

KALDIRILANLAR: Geliştirici seçeneklerdeki yeni video oluşturma, PK kapanınca adsense değiştirme,

Yeni stüdyonun kullanımı çok zor, deneyimi çok kötü, yavaş, ve yazıların boyutu çok büyük. Eski stüdyoda 10 yorum sığan ekrana yeni stüdyoda 5 yorum sığıyor. Genel olarak kimsenin yeni stüdyoyu beğenmemesinin sebeplerinin bunlar olduğunu düşünüyorum

Zorla millete bir şeyleri dayatmaları sinir bozucu facebook da yıllar önce zaman tünelini getirdi ozamandan bu yana hiç benimsemedim ytnin yeni stüdyosunu da benimseyeceğimi hiç sanmıyorum

insanların alıştıgı bişeyi degiştirmesi zordur,çogunluk hoşlanmaz degişikliklerden.hadi bi degişiklik yapıyorsunuz,bari alternatifli yapın.yani isteyen öncekini kullansın isteyen yenisini.böyle degişikliklerde en nefret ettigim şey herkesi zorla yenisine yönlendirmeleri.bu sadece yt için geçerli degil,herkes/heryer için geçerli.mesela yerli/yabancı sürekli forumlarda dolaşan birisiyim ve bi ara sürekli takıldıgım sitelerden birisindede yaşadım bu sorunu.adamlar tutturdu,kaç yıldır bu temayı kullanıyoruz hadi degiştirelim diye.yeni tema yaptılar,eskisini iptal ettiler ve bu daha güzel hadi bunu kullanın artık diyip çıktılar işin içinden.ben yenisine bi türlü alışamadım,eskiden günlük ugruyorsam şimdi ayda bi ancak giriyorum sırf bu degişiklik yüzünden :)

Yeni stüdyodan klasiğe geçerken neden geçiyorsunuz diye soruyorlardı feedback için. Aslında formaliteden. Çünkü bu işi yapan yeni stüdyoyu seve seve kullanacak biliyorlar. Biz böyle istiyoruz siz de kullanacaksınız diyorlar.

çalışan sistemi niye kurcalarsınki arkadaş. Bu youtube mühendisleri resmen can sıkıntısından iş çıkarıyorlar, çok büyük iş yaptınız bravo. Google un güncelleyipte içine etmediği birşey görmedim.

kötü oldu bu hala eskiyi kullanıyordum, yenide göremediğim en çok kullandığım özellik olan geçen ay ile bu ay istatistikleri karşılaştırma vardı bu özellik yeni stüdyoda yok.

sesimi duydular heralde , gelişmiş mod diye bir yer gelmiş oradan karşılaştırma fln yapabiliyorsunuz artık

Mart sonu kaldırılacaktı güya, ama kalkmadı halen klasik duruyor. Dursun da, yeni studyo çok heyecansız :D 1m izlenen kanalı 1k izleniyor gibi hissettiriyor, klasik candır :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri