YTPara Öldü Maalesef

Öne sürülen bahaneleri okudum da pek aklıma yatmadı. re10 tasarımı çok kötü. re10 ilk çıktığı zamanlarda çok iyiydi ancak şu anda dolandırıcı ve çocuk yuvası.
Yıllarca forum sitelerinde admin ve mod kadrosunda bulundum. Forum sitelerinin devri bitti maalesef.
Bunun hiçbir şeyle ilgisi yok yani yazılanlarla.
Donanım haber sitesi mesela o da eski tadında değil.
Sistem değişti. Forum sitelerini bitiren şeylerden birisi de youtube'dir.
Eskiden insanlar videoları ya da fotoğrafları çeker anlatımlarını forumlarda yaparlardı şimdi o insanlar youtube'de.
Spam olayı azaldığı için artık ilgi çekmiyor olabilir ki bu da Youtube ile ilgili ayrıca doğru ve kesin bilgiye erişmenin yolu da youtube ve googlenin kendi içerikleri.
Forum neden vardı? içinden çıkılmayan meseleler ve illegal olan konular yani youtube için illegal.
Bu zorlaşınca alacak verecek bir şey pek kalmadı forumlarda.
Ha keşke insanlar kaliteli olsa, kaliteli konulardan konuşarak daha kaliteli hale gelsek ama maalesef bu söz konusu değil.
Doğru bir şeyi yazıp paylaştığında bile insanlar, acaba bu doğruyu nasıl eğri hale getirerek kısa sürede para kazanabilirim derdinde.
Dolandırıcılar konusuna girmiyorum bile.

kaşe ve mührümü basıyorum bu yazılanlara

Yaklaşık beş yıldır burdayım.Çok sık girdiğimde oldu uzak kaldığımız zamanlarda oldu.yt ye en uzak kaldığımda dahi en az hafta da 2-3 kez bazen hergün girip konulara bakmaya çalışıyorum. reon da hiç üyeliğim olmadı. Burada daha bir aile havası var. Bir çok sohbetimiz alışverişimiz birbirimizden öğrendiğimiz çok şey oldu.Herkesin kazancında burda paylaşım yapan fikir alışverişi yapan ticaret yapan herkesin hakkı olduğunu düşünüyorum.Abone satan izlenim satan kanal satan fikir beyan eden yazılım yapan fikir veren teknik geliştiren öncülük eden tecrübelerini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler.Hakkım geçtiyse helaldir.

İnşallah forum eski günlerine geri döner. Sizleri seviyorum

Sanırım akıbeti virgul-net gibi görünüyor. Güzel bir platform. Forum sektörü her zaman ilgi alaka isteyen bir aktivite. Bunu sürdürülebilir bi hale getirmek forum sahiplerinin elinde.

Premium üyelik almak istedim ama aktiflik ciddi derece de büyük problem burada. Almak sorun değil forum içerisin de insanların uzun vakit geçirip sıkça konuların açılmadığı bir forumda premium almanın da bir önemi yok açıkcası. Yılların emekleri var bu forum da. Üye olmadan öncesinde de takip ediyordum.
[MENTION=11620]era[/MENTION] konuda bir arkadaşın bahsettiği gibi kesinlikle responsive ve modern bir tema bu foruma şart. Hiç ilgilenmiyorsanız bile, forumu ayağa kaldıracak yatırım yapacak kişilere satmayı planlayın.

Umarız hareketli ortamı bulunan ve günümüz web forumlarına uygun forum tasarımı görürüz.

Sanırım akıbeti virgul-net gibi görünüyor. Güzel bir platform. Forum sektörü her zaman ilgi alaka isteyen bir aktivite. Bunu sürdürülebilir bi hale getirmek forum sahiplerinin elinde.

Premium üyelik almak istedim ama aktiflik ciddi derece de büyük problem burada. Almak sorun değil forum içerisin de insanların uzun vakit geçirip sıkça konuların açılmadığı bir forumda premium almanın da bir önemi yok açıkcası. Yılların emekleri var bu forum da. Üye olmadan öncesinde de takip ediyordum.
[MENTION=11620]era[/MENTION] konuda bir arkadaşın bahsettiği gibi kesinlikle responsive ve modern bir tema bu foruma şart. Hiç ilgilenmiyorsanız bile, forumu ayağa kaldıracak yatırım yapacak kişilere satmayı planlayın.

Umarız hareketli ortamı bulunan ve günümüz web forumlarına uygun forum tasarımı görürüz.

Buna birde reklam eklenirse. Forumlarda, Youtubede falan reklam verilirse, sağlam yerlere gelir. Yeni üyeler gelir. Forumlarda çoklukta bereket vardır.

Her konu sıradanlaştı. Çoğu kişinin artık çoğu konuda bir fikri var. Tekrar eden içerikten pk kapanmalar, yabancı adsense'ler, payoneer, dünya engeli geçme yöntemleri, partner şirketleri, vergi dairesinden çağırılmalar vs. konular forumun en çok konuşulan konularıydı. Bu konuların önemsizleşmesiyle forumun ziyaretçi sayısı epey azaldı. Haliyle ticaret hacmi de azaldı. Şimdileri sadece güncel hadiseler konuşuluyor. BGBG dalgalanmaları, yeni vergi kanunu gibi. Ama hala forum youtube'dan para kazananlar için çok değerli. Kanımca karşılaştırılan diğer forumdan bu haliyle de çok üstündür. Popüler sekmesindeki açılan konuların seviyesine bakınca az ve öz trafiğin çok daha yararlı olduğunu düşünüyorum

YTPara, adı üstünde Youtube'dan para kazanma fikirleri üzerine kurulu bir forum.

Youtube spam revaçta olduğu zamanlarda forum çok aktifti.
Her gün onlarca hatta yüzlerce konu açılırdı.
Özgüncüler kanallarını tanıtır, spamciler farklı taktikler bulur kazançlarını paylaşırlardı.
Adsense'nin ve partnerlerin ödeme günü geldiğinde bile forum dolup taşardı.

Forum sadece iyi insanları değil, kötü insanları da farkında olmadan barındırdı.
Dolandırıcılar türemeye başladı.
Sahte telifçiler ve umut tacirleri gibi...
Birçoğu yine bu forumda üye olanlardı ve tek tek banlanıp gittiler.
Uzakta aramaya gerek yok.
Burada moderatör olan birisi rütbesinin güvenirliliğini kullanarak forum üyelerine e-book satarak forum üyelerini dolandırdı.
Tabii o da uzaklaştırıldı.

Sonra büyük Gizza olayı patlak verdi.
O gün yöneticiler (ki hep takdir etmişimdir) kimsenin gözünün yaşına bakmadan işin içinde kimler varsa forumdan uzaklaştırdı.

YTPara neden mi sessizleşti?
Üye alımlarında davetiye usülü kayıtlarda ısrarcı kalındı.
Üye adayları YTPara'dan uzak kaldı.

Birçok kişinin de değindiği gibi forumun bir temaya ihtiyacı var.
Ben yıllar önce kendi forum sitemde bile default temayı editleyerek siteye farklı hava katmıştım.
Bu zor bir iş değil.
Hâlâ vBullettin'in default temasını ya da 3.8.x versiyonunu kullanan kaç forum kaldı?

En önemlisi de; YTPara, Youtube'un spamle savaşına yenik düştü.
Youtube yeni algoritmalar geliştirdikçe YTPara daha da sessizleşti.

Youtube değişiyor ve gelişiyorsa YTPara da bunu yapmalı...

Yeni kategoriler eklenmeli, amaçsız ve pasif duran ve de güncelliğini yitiren kategoriler kaldırılmalı.
YTPara, özgüncülere özgü kategoriler açıp yine bilgi, fikir paylaşım forumuna dönüşebilir.

Üzgünüm ama spamcilerin devri tek kanaldan onbinlerce dolar kaldıranların zamanıydı.
Şu anda devir özgüncülerin devri...
YTPara da buna göre şekillenmeli...

forumda kripto konularını canlandırmalıyız. İyi analiz ve biraz şansla orada da yt gibi kazançlar mevcut. tabi bazı dolandırıcı coinlerde var.

Youtube zorlaştı ama potansiyeli arttı. Ama buradaki hereks spamcı neredeyse. özgünler işte kendi aralarında konuşuyor. özgün youtuber toplama platformu olsa belki iş görürdü. Ama fikirler hala aynı. Nasıl spam yapabiliriz oldukça gelişmez. Sektörün lideriydi bu forum fakat artık öldü. Işte son hücreler olarak sizler bizler kaldık :)

Yer imlerimde ilk sırada olan ytpara her gün sürekli açtığım 4-5 siteden birisi. Artık alışkanlık olmuş. Girip son mesaj yazılan konulara ufak bi göz gezdiriyorum kayda değer bir şey olmadığı için kapatıyorum.
Farklı bir sektör oluşmalı yoksa zamanla hiç aktiflik kalmayacak. Maliyetleri geliri geçmez umarım.
Ytpara yı diğer ünlü webmaster forumundan daha çok seviyorum. Çünkü yaş kitlesi büyük. Bir gelir modeli geliştirmeye yönelik burası. Ancak sektör bitince forum da bitmeye yakın.
Tasarım falan bence pek önemli değil. İçinde ki bilgi ve bana kattığı önemli.

Screenshot-2023-03-04-at-10-42-53-Susan-Wojcicki-Google-Arama.png

https://www.youtube.com/watch?v=JlcjgnRGqf4

Ytpara youtube spam forumudur..Spam bitince foruma gösterilen ilgide azaldı normal olarak, arada girip konuları okurum eski günlerin hatırına..Az ekmeğini yemedik ytpara nın..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri