Yurtdışından yüksek miktarda para ülkeye sokmak?

JasonBrass

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba. Yurtdışından ilk etapta 8-10bin euro bandında hesabıma para gelecek. Bu parayı çekmenin en güvenli yolu nedir? Yakın zamanda Türkiye'ye taşınacağım fakat bildiğim kadarıyla ülkeye yüksek miktarda döviz sokulduğunda vergisi fazla oluyormuş veya bir anda Türk banka hesaplarına para girişi yapıldığında incelemeye giriyormuş. Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim. Şunu da dipnot olarak geçeyim yaklaşık 3 yıldır Türk banka hesaplarıma para girişi olmadı.

Kriptodan direkt banka hesabına aktarım yaptığım zaman vergiyle karşılaşır mıyım? Vergisiz şekilde parayı çekmek istiyorum. Yurtdışında kazandım parayı oraya vergisini verdim, şahsen tekrar vergi vermek istemem.

Hayır hocam kripto vergi kanunu yok.
Bekletmeden çek

Teşekkür ederim hocam, öyle yapacağım.

İleride vergi kanunu gelebilir buda büyük sıkıntılara yol acıcaktır.
Bu yüzden yüzde 2 gibi rakamlarla usdt cekim yapabilecegin yerler var direk.
İzmir istanbul bildigim kadarıyla var daha önce cok kez izmirde 1020 dolar verip 1k usd aldım nakit olarak.

Kriptodan direkt banka hesabına aktarım yaptığım zaman vergiyle karşılaşır mıyım? Vergisiz şekilde parayı çekmek istiyorum. Yurtdışında kazandım parayı oraya vergisini verdim, şahsen tekrar vergi vermek istemem.

Adsense'de de vergi olayları olmadığı zamanın kazançlarını bile devlet yıllar sonra sorguladı ve faizi x2 cezası ile aldı. Hali hazırda kriptoda ciddi bir rakam param var ama çekemiyorum, aylardır alternatif arıyorum bu sorun yarın öbür gün başımı yakacak diye..

Adsense'de de vergi olayları olmadığı zamanın kazançlarını bile devlet yıllar sonra sorguladı ve faizi x2 cezası ile aldı. Hali hazırda kriptoda ciddi bir rakam param var ama çekemiyorum, aylardır alternatif arıyorum bu sorun yarın öbür gün başımı yakacak diye..

Geçmişe dönük inceleme saçmaydı ama adsense sonuç olarak zaten yapısı gereği gelir sağlayan bi faaliyet olduğu için oradan yürüdüler. Kripto nun direkt gelir sağlayan bir özelliği yok geçmişe doğru işlem yapamazlar yani zor o iş çok saçma sapan bi durum olur. Sanırım ayın 16 sı gibi kripto kanunu meclise geliyor ne yapacaksanız o zamana kadar yapın derim.

İleride vergi kanunu gelebilir buda büyük sıkıntılara yol acıcaktır.
Bu yüzden yüzde 2 gibi rakamlarla usdt cekim yapabilecegin yerler var direk.
İzmir istanbul bildigim kadarıyla var daha önce cok kez izmirde 1020 dolar verip 1k usd aldım nakit olarak.

Nerede çekim yapabiliyoruz hocam. Bu yerlerin ismi ne Türkiyede?

Devlet insanları bu şekil sıkmasa ne dövizler sokulacak ülkeye. Yurtdışında alın teriyle kazandığım parayı bile ülkeye sokamıyorum. Söylenecek birşey yok.

Nerede çekim yapabiliyoruz hocam. Bu yerlerin ismi ne Türkiyede?

Devlet insanları bu şekil sıkmasa ne dövizler sokulacak ülkeye. Yurtdışında alın teriyle kazandığım parayı bile ülkeye sokamıyorum. Söylenecek birşey yok.

Hocam izmir kemeraltı çarşısın ortada
ctoc diye geçiyor tam cankaya metro girişin önünde ben cok defa bozdum sıkıtnı yasamadım. Ama yüksek miktar bozarsanız tek gitmeyin malum ülke teksas durumunda

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri