Zorunlu Genel Sağlık Sigortası Sistemi

kubarbaz

Kayıtlı Üye
Günaydın arkadaşlar.
Bahsettiğim bu sistemi inanın en başından beri anlayamayanlardan biriyim. Şimdi bu adamlar bize borç kilitliyorlar, ne bir bilgilendirme, ne bir uyarı vs. olmadan. Hoppa 1 yıl sonra kucağına yüklü bir meblayı ''Borcunuz'' diyerekten bomba misali bırakıyorlar, sonra neymiş efenim ödemeniz gerek, silemeyiz vs. gibi konular.

Neyse aklı selim bir arkadaş, bu konularla daha önceden muhattap olmuş ya da bilgisi olan bir arkadaş beni ve bizleri aydınlatırsa çok sevinirim.

- Bugüne dek hiç gelir testine tabi tutulmadım.
- 8 aydır işsizim.
- Gelir testini neye göre belirliyorlar.
- Bu testi dilediğimiz vakit yaptırabiliyor muyuz?
- Aylık borcum 100 tl üzerinden hesaplanıyor. Gelir testine girersem bu miktar düşer mi?
ÖNEMLİ: Bankada üzerimize kayıtlı paralar gelir testinde çıkıyor mu? (Emin miyiz?)

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamun aleyküm; günaydın

Yeni sisteme gore gelir testi yapmanız gerekir. Yoks yüksek meblalarda borç çıkar.

- 8 aydır işsizim.
8 aydir kendi kesenden sigortalisin hastaneye gitsende gitmesende

Oturduğunuz evde kimler varsa hepsinin resmi olarak aldığı para kişi sayisına bölünür bo bölum sonucunda. Kisi basi gelir asgari ücretin 3 te 1 den az çıkarsa g0 yani eski adıyla yesil kartlı ollursun. Fazlaysada ona göre belirlenir ödemen gereken. Oturdğunuz ev yada üzerinize araç varsa onlarında fiyatı belirlenir aya bolunur daha sonra kisi sayısına.

Testi bir defa yapma hakkınız var. En erken ne zaman uygunsanız ozaman yapın yapılandırma için geçte kalmış olabilirsin. Borçların silinmesi için zaman vermişlerdi bi bakın geçmemişse tüm işi bırakıp gidin.

- Aylık borcum 100 tl üzerinden hesaplanıyor. Gelir testine girersem bu miktar düşer mi?
Oturduğu uz evde kişi başına düşen gelire bağlıdır. Kuvvetli bir ihtimalle 30-40 arası olur.

ÖNEMLİ: Bankada üzerimize kayıtlı paralar gelir testinde çıkıyor mu? (Emin miyiz?)
Normalde çıkacak denilir ancak çıkmıyor. Elbetteki sen şuyum var buyum var demezsen

Günaydın arkadaşlar.
Bahsettiğim bu sistemi inanın en başından beri anlayamayanlardan biriyim. Şimdi bu adamlar bize borç kilitliyorlar, ne bir bilgilendirme, ne bir uyarı vs. olmadan. Hoppa 1 yıl sonra kucağına yüklü bir meblayı ''Borcunuz'' diyerekten bomba misali bırakıyorlar, sonra neymiş efenim ödemeniz gerek, silemeyiz vs. gibi konular.

Neyse aklı selim bir arkadaş, bu konularla daha önceden muhattap olmuş ya da bilgisi olan bir arkadaş beni ve bizleri aydınlatırsa çok sevinirim.

- 8 aydır işsizim.

Şimdiden teşekkürler.

Aynen öyle eşim de ben de işlerimizden ayrıldıktan sonra bize de başlatmışlar. Tabi ki ne yazılı ne sözlü hiçbir bildirim yok. Hiçbir imza yok. En sonki gelir testi son başvuru tarihinde yaptırdık 4-5 bin gibi bir rakamı bulmuştu. Hastaneye gitsen faydalanamazsın ama borç her ay işlemeye devam eder. Saçma oğlu saçma bir uygulama nereden baksan.

Gelir testinde size sorular sorarak ekranda bir form dolduruyorlar sanırım. Yani bizde öyleydi, işiniz, eviniz, kira durumunuz, ne ile geçiniyorsunuz vs

İşsizseniz, ev, arsa, araba vs yoksa muhtemelen sıfırlar. Yani yeşil kart dedikleri olay. Bizim bankada birikmiş bir paramız yoktu ama her ay az da olsa giriş çıkışlar oluyordu. Sanıyorum hiçbir şekilde dikkate almıyorlar. Tabi biz ufak bir ilçedeyiz, daha titiz çalışan vakıflar var mıdır bilemiyorum. :)

Diğer bir sorunuz bu testi şimdi yaptırabilirmiyim
En saçma bulduğum olay zaten "Gelir testi için son başvuru tarihi" olayı. Son tarih nedir, işsiz adam her zaman işsizdir. O konuda ben de emin değilim

Yeni sisteme gore gelir testi yapmanız gerekir. Yoks yüksek meblalarda borç çıkar.

- 8 aydır işsizim.

Oturduğunuz evde kimler varsa hepsinin resmi olarak aldığı para kişi sayisına bölünür bo bölum sonucunda. Kisi basi gelir asgari ücretin 3 te 1 den az çıkarsa g0 yani eski adıyla yesil kartlı ollursun. Fazlaysada ona göre belirlenir ödemen gereken. Oturdğunuz ev yada üzerinize araç varsa onlarında fiyatı belirlenir aya bolunur daha sonra kisi sayısına.

Testi bir defa yapma hakkınız var. En erken ne zaman uygunsanız ozaman yapın yapılandırma için geçte kalmış olabilirsin. Borçların silinmesi için zaman vermişlerdi bi bakın geçmemişse tüm işi bırakıp gidin.

Oturduğu uz evde kişi başına düşen gelire bağlıdır. Kuvvetli bir ihtimalle 30-40 arası olur.

Normalde çıkacak denilir ancak çıkmıyor. Elbetteki sen şuyum var buyum var demezsen

Ustam çok sağol yanıtlar için, bugün ilk işim oraya gitmek olacak.

---------- Spam Engelliyici 08:09 ---------- Önceki Mesaj 08:06 ----------

- 8 aydır işsizim.

Bir de son olarak, tut ki hiçbir şeyim yok dedim ve araştırarak bankadaki meblaya ulaştılar, bu durumda bana yaptırımları ne olur?

Ustam çok sağol yanıtlar için, bugün ilk işim oraya gitmek olacak.

---------- Spam Engelliyici 08:09 ---------- Önceki Mesaj 08:06 ----------

Bir de son olarak, tut ki hiçbir şeyim yok dedim ve araştırarak bankadaki meblaya ulaştılar, bu durumda bana yaptırımları ne olur?

Hiçbir şeyim yok demek gibi bir durumun yok. Vergi dairesinden taşınmaz mülk olup olmadığı, banka hesaplarından para akışı olup olmadığı zaten çıkıyor. Muhtemelen bir miktar yansımaya devam edecektir ama bu sigorta senin sigorta (SSK-SGK) prim günü olarak haneye yazılmayacaktır.

Bu borcu insanlardan alabileceklerini hiç sanmıyorum. Çoğu kişinin 7k civarı borcu var o kişiler zaten işsiz bu parayı nasıl almayı planlıyorlar!

*gss sigorta bitiminden itibaren 100. günden sonra başlar yani eski sigortanızın size bakmayı bitirdiği tarihten itibaren.

* gelir testi ikametgahızında oturan gelirli kişilerin ortalamasına göre alınır.
örn: aynı ikametgahta anne ve baba ile oturuluyor test: anne maaş + baba maaş / 3 kişi
-tek başına yaşıyorsanız zve geliriniz yoksa gelir testi yaptırdığınız da şuan son zamlarla birlikte 50-55 tl aylık olarak hesaplanır.

*yeşil kart vermiyorlar neden mi?
yeşil kart vermek için gelir testinin hakkını vermeleri lazım. hiçbir devlet memuru o zahmete girip sizin evinize kadar gelmiyor. O yüzden en düşük primi çıkartıp geçiyorlar

*eve gelseler neye bakıyorlar yeşilkart için
evdeki pc, tv, dahil her türlü sizin yaşam tarzınıza bakıyorlar ve kaç tane eşyanız var ona bile bakıyorlar. - donlarınız hariç :D-

*xx aydır borç yansımış ne yapacağım?
gss standart olarak yüksek primden başlar oda son zamlarla tahmini 125-140 tl arası bişey
böyle bi durumda hiç borç ödemeden en yakın sgk merkezine gidip gelir testi başvuru formu gibi bişey var onu doldurup verin en fazla 1-2 gün içinde tekrar kontrol edin sistem uygun bulduysa eski borçlarınızıda yeniden hesaplayıp en düşük prime dönüştürüyor.

gss ile çok uğraştım o yüzden sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplarım

altın NOT Bir çok arkadaşımız iş yeri sahibi v.s olabilir. Bu söylediğimi bi araştırın

Biliyormusunuz?
Ödediğiniz Bağkur ek5-ek6- tarım bağkur v.s yani sizin kendiniz için yatırdığınız primlerin %12 si GSS diye kesiliyor ve primlerinize yansımıyor.

Beyler bu zorunlu sağlık sigortası öğrencilere de uygulanıyor mu? Üniversite öğrencileri yani 20-25 arası?

Öğrenciysen 25 yaşına kadar ailenin sigortası varsa anne yada babadan bu sigorta seni kurtarır ancak;

senin aile sigortasından çıkacak bir sigortalı iş yapman durumunda yani 1 gün bile olsa kendine ait sigorta yatmışsa sen aile sigortasından çıkarsın ve gss tabi olursun 25 yaşından küçük dahi olsan

Örneğin: ünidesin ve yaz ayında 1 aylık işe girdin. Girmez olaydın çünkü işten çıktıktan sonra GSS yansımaya başlıyor. Bunun örneğini yaşayan çoktur.

İlgili mevzuatta derki ;
9- 25 yaş altı partime çalışan öğrencilerin GSS’den yararlanmaları için eksik olan günlerin primlerini ödemeleri gerekecek mi?
Evet, bu kişiler isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödemezse 60/g den tescil edilecek gelir testi sonucuna göre, gelir testi istemezse asgari ücretin iki katı üzerinden prim ödeyerek sağlık yardımlarından faydalandırılacaktır.

*yeşil kart vermiyorlar neden mi?
yeşil kart vermek için gelir testinin hakkını vermeleri lazım. hiçbir devlet memuru o zahmete girip sizin evinize kadar gelmiyor. O yüzden en düşük primi çıkartıp geçiyorlar

Dostum bu kısımda bir ekleme yapmak isterim. Bizim eve kimse gelmedi. Bilgileri aldılar 4-5 gün sonra toplantı var dediler ondan sonra belli olur dediler. Toplantı gününden sonra aradık. Borç silindi yeşil kart dediler.

Yani belki bizim burdaki vakıf baştan savma da çalışma yapmış olabilir ama kimse eve gelmedi.

Sakın ödeme insanları enayi yerine koyuyorlar Ada'm gidiyo zar zor bulup buluşturup yatırıyo borcunu diğer eleman yatıyo kuruş ödemiyo seçime yakın bi af gelio bütün borçlar iptal adaletmi bu ^^

Sakın ödeme insanları enayi yerine koyuyorlar Ada'm gidiyo zar zor bulup buluşturup yatırıyo borcunu diğer eleman yatıyo kuruş ödemiyo seçime yakın bi af gelio bütün borçlar iptal adaletmi bu ^^

Bu borcu insanlara kitleyenler adaleti zaten düşünmez.

Dostum bu kısımda bir ekleme yapmak isterim. Bizim eve kimse gelmedi. Bilgileri aldılar 4-5 gün sonra toplantı var dediler ondan sonra belli olur dediler. Toplantı gününden sonra aradık. Borç silindi yeşil kart dediler.

Yani belki bizim burdaki vakıf baştan savma da çalışma yapmış olabilir ama kimse eve gelmedi.

yok hocam yukarıdada belirttim hiçbir yerde kimse gelmiyor ama mevzuata göre gelip bakmaları gerekiyor.

ama sen hiç ödemicem yelşil kart istiyorum hiç durumum yok diye ısrar edersen gelip bakmak zorundalar.

yok hocam yukarıdada belirttim hiçbir yerde kimse gelmiyor ama mevzuata göre gelip bakmaları gerekiyor.

ama sen hiç ödemicem yelşil kart istiyorum hiç durumum yok diye ısrar edersen gelip bakmak zorundalar.

Anladım. Biz hiç ısrar etmedik gelip de bakmadılar ama borç silinmiş yeşil kart demişler. Tabi kart falan yokmuş eskisi gibi sistemde görünüyormuş sadece.

Bana kalsa test de yaptırmazdım o parayı da ödemezdim ya neyse :o

Borçların silineceği söylendi yeni hükümet döneminde.Bu yüzden şimdilik borçlarınız kalsın.Seçim vaadiydi bu söz.

Ülkede gss borcu için evine ilk ceza gelen sizsiniz galiba.

Öyle birşey olmadığı içindir.
:D :D :D

Birkaç tane Troll çıkıp e-haciz geldi felan yazmıştı R10'da.
Milleti gaza getirip borçları ödetmek amaçlı böyle söylentiler çıkartıyorlar arada.
7 milyon ( yedi milyon ) GSS prim borcunu ödemeyen insan var, hangi birine Ceza yada Haciz gelecek?
Ülkede kaos çıkar.
Boş laflara itibar etmeyin, hasta değilsenizde ne ödeyin nede ödettirin bu saçmalığı.
Hep bunu yazıyorum heryerde, bende de var 3k felan borç, taktığımda yok borcu.
:cool:

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri