2. Maliye Görüşmem "Gönüllü Gittik Gönülsüz çıktık"

Bence de ne yurtiçi ne de yurtdışı trafik için bizim KDV ödemememiz gerekiyor. Sadece gelir vergisi ödememiz gerekiyor.

Kendileri çağırdıkları zaman gelirin %50 üzerinden gelir vergisi ödeyin diyorlarmış fakat gidip kendimiz pişmanlıkla beyanname versek, bu durumda gelirde %50 karlılık konusunu hiç uygulamazlar ve bankaya yatan tutar neyse tamamı üzerinden gelir vergisi alırlar gibi geliyor bana. Bu durumda %50 karlılık konusu için öne sürülebilecek bir kanun maddesi, özelge örneği vs. de yok.

Bu %50 karlılık konusunu kim nasıl belirliyor, %50 karlılık konusu tamamen vergi dairesindeki işlemi yapan memurun yorumu ve de inisiyatifimi mi acaba. Bir Yeminli Mali Müşavir'e gitsek ne diyeceğiz, son 5 yılda yatan ücret bu, bunun yarısı üzerinden gelir vergisi hesaplayın çünkü forumlarda öyle yazmışlar mı diyeceğiz bilmiyorum.

Aklıma takılan diğer bir soru da şu: Diyelim ki vergi dairesinden yurt içi trafik için KDV ödemeniz gerekiyor dediler. Bu durumda KDV'yi ödemek için mutlaka bir şirket mi kurmamız gerekiyor? Şirket kurmadan bireysel bir beyanname ile KDV'yi ödemek mümkün değil mi acaba.

maliye yasaları doğru yorumlamayı örendiğinde hiç bir soru işareti ve belirsizlik olmaz. bi sefer adsense üzerinde kazanç sağlanıyorsa bu dünyadaki hangi ülke olursa olsun o kazanç yurt içi değildir tıkların bu kazanç konumuyla alakası oktur. ancak bir reklam gelirinin yurt içi sayılabilmesi için bu ülke coğrafyasında bu ülkenin sınırları içinde ve bu ülkenin vergi sistemine tabi bir reklam firmasından yani adsense alternafi yerli ve milli bir platformdan kazanç elde ediliyorsa bu kazanç yurt içi kazancıdır ve kdv ye tabidir.

bir çok forumda bu durum yanlış benimsetilerek insanların birşeyi araştırmadan gidip sesizce yükümlülük altına sokma çabalarındalar.

sadece Google ireland ödemeleri mi kontrol ediliyor? BBTV den webmoneyden paypaldan yerli networklerin bankalarından... alınan ödemelere soruşturma yapılıyor mu ?

maliye yasaları doğru yorumlamayı örendiğinde hiç bir soru işareti ve belirsizlik olmaz. bi sefer adsense üzerinde kazanç sağlanıyorsa bu dünyadaki hangi ülke olursa olsun o kazanç yurt içi değildir tıkların bu kazanç konumuyla alakası oktur. ancak bir reklam gelirinin yurt içi sayılabilmesi için bu ülke coğrafyasında bu ülkenin sınırları içinde ve bu ülkenin vergi sistemine tabi bir reklam firmasından yani adsense alternafi yerli ve milli bir platformdan kazanç elde ediliyorsa bu kazanç yurt içi kazancıdır ve kdv ye tabidir.

bir çok forumda bu durum yanlış benimsetilerek insanların birşeyi araştırmadan gidip sesizce yükümlülük altına sokma çabalarındalar.

Bence de haklisiniz ama Vergi Dairelerinin KDV tutumu surada belirtildigi sekilde. https://medium.com/türkiye/adsense-gelirleri-için-katma-değer-vergisi-i̇stenebilir-mi-9acc30947ea

Bana da ayni tavirdaydilar ve catir catir odetiyorlar.

Bu durum mahkeme de cozulecek bir durum. Odemeyi yapip bir sure sonra vergi mahkemesinden gorus bildirmesini isteyecegim. Ozellikle de "mukellefiyetin olmadigi taihte elde edilen gelirin kdv" sinin vergiye tabi olup olmadigi konusunda.

Mahkeme davayi kabul eder mi bilmiyorum ama bu extra KDV olayinin
Mantiken olmamasi lazim. Cunku fatura zaten yuzde 0 kdv olacak, ve zaten gelir vergisi cezasi odeniyor. Sadece TR'de ki gelirden KDV cezasi olsa yine anlarim.

valla arkadaşlar halen ne yapacağımı bulamadım, 2 kere görüşmeye gittim, ikisindede adamlar rakam bu vergi bu diyorlar, 3. görüşmeye kasım 30 a kadar gelin dediler, "........." belanızı dedim sizinlemi uğraşışcam, yarın muhasebeye gidip 2015 2016 2017 yıllık beyannamemi pişmanlık olarak belirtip toplam para üzerinden %25 kazanç ile beyan edicem, o ndan sonra ne b..k olursa olsun abi bunlarlamı uğraşcam ya,

Benim herhangi bir şirketim yok. Henüz Maliye'den bir bildirim gelmedi fakat geçmiş yıllara ait Google Adsense gelirlerim için beyanname vermek istesem de kafamda birçok soru işareti var. Bu konuda deneyimli arkadaşlara sorularım olacak:

1) Pişmanlık ile gelir beyannamesi nasıl veriliyor, işlemler nasıl yapılıyor? Bu beyanname bireysel olarak mı ya da mutlaka bir SMMM ile mi veriliyor? İşlemler internet üzerinden mi, Vergi Dairesi'ne giderek mi yapılıyor?

2) Pişmanlık ile gelir beyannamesi başvurusu verildiğinde, Google tarafından bize ödenen toplam ücretin %50'si üzerinden mi gelir vergisi hesaplamamız gerekiyor? Kendimiz gelir beyannamesi verirsek, gelirin %100'ü üzerinden gelir vergisi ödememiz gerektiği belirtilirse, bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Gider olarak gösterebileceğimiz fazla bir şey de yok.

3) Bundan sonraki yıllarda gelir vergisi beyan ederken de, yine herhangi bir gider göstermeden gelirin %50'si üzerinden mi gelir vergisi beyan etmemiz gerekir?

4) Geçmiş yıllar için gelir beyannamesini verdikten sonra, gerekli faizleri ve de varsa cezaları vergi dairesi ayrıca hesaplayarak mı bildirecek? Örneğin 2014 yılında elde edilmiş olan 100 TL'lik bir gelir için, pişmanlıkla başvuruda ne kadarlık bir faiz + ceza çıkabilir? Bir de pişmanlık ile başvuru yapmazsak ne kadarlık bir faiz + ceza çıkabilir?

5) KDV konusu muallakta olduğu için, pişmanlık ile gelir beyannamesi başvurusu yaparsak, herhangi bir KDV ödemesi yapılmaması mümkün olur mu?

6) Tüm bu işlemleri herhangi bir şirket kurmadan (ev adresini adres olarak göstermeden, fatura koçanı bastırmadan vs) yapabilmek mümkün müdür?

Bu soruları cevaplayacak hiç kimse yok mu arkadaşlar ?

1) Pişmanlık ile gelir beyannamesi nasıl veriliyor, işlemler nasıl yapılıyor? Bu beyanname bireysel olarak mı ya da mutlaka bir SMMM ile mi veriliyor? İşlemler internet üzerinden mi, Vergi Dairesi'ne giderek mi yapılıyor?

2) Pişmanlık ile gelir beyannamesi başvurusu verildiğinde, Google tarafından bize ödenen toplam ücretin %50'si üzerinden mi gelir vergisi hesaplamamız gerekiyor? Kendimiz gelir beyannamesi verirsek, gelirin %100'ü üzerinden gelir vergisi ödememiz gerektiği belirtilirse, bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Gider olarak gösterebileceğimiz fazla bir şey de yok.

3) Bundan sonraki yıllarda gelir vergisi beyan ederken de, yine herhangi bir gider göstermeden gelirin %50'si üzerinden mi gelir vergisi beyan etmemiz gerekir?

4) Geçmiş yıllar için gelir beyannamesini verdikten sonra, gerekli faizleri ve de varsa cezaları vergi dairesi ayrıca hesaplayarak mı bildirecek? Örneğin 2014 yılında elde edilmiş olan 100 TL'lik bir gelir için, pişmanlıkla başvuruda ne kadarlık bir faiz + ceza çıkabilir? Bir de pişmanlık ile başvuru yapmazsak ne kadarlık bir faiz + ceza çıkabilir?

5) KDV konusu muallakta olduğu için, pişmanlık ile gelir beyannamesi başvurusu yaparsak, herhangi bir KDV ödemesi yapılmaması mümkün olur mu?

6) Tüm bu işlemleri herhangi bir şirket kurmadan (ev adresini adres olarak göstermeden, fatura koçanı bastırmadan vs) yapabilmek mümkün müdür?

Ceymi74 kardeşim son durum nedir acaba bi gelişme var mı ?

Ceymi74 kardeşim son durum nedir acaba bi gelişme var mı ?

09.01.2018 de maliyede görüşmemi tamamladım arkadaşlar. Hiç öyle parayı yurt dışında kazandım KDV ödemem vs. sökmüyor. Bunun altını çizeyim öncelike. Ek olarak gecikme faizini de size KDV ile birlikte hediye ediyorlar. Verginiz de kazancınız üzerinden hesap edilir, artık ne kazanıyorsanız faiz oranı da ona göre belirlenir (%15, %20, %27, %35). Tek sevindirici olay kazancınızın %50'sini gider olarak gösteriliyor. Geri kalan kısmında canımıza okuyorlar. Geçmiş olsun tüm dostlarıma.

Hocam kazancın devam ediyor mu ?

---------- Post added at 10:44 PM ---------- Previous post was at 08:55 PM ----------

Moderatör arkadaşlar bu konu oldukca önemli. Bu konu için onaysızların msglarını otomatik konuya dahil edebilir misiniz ?

Verginin alınabilmesi için kazancın devam ediyor olması şart. Zaten size ilk soracakları şey de bu. Şayet sormazlarsa siz hatırlatın, eğer devam eden kazancınız yoksa vergi alınamaz.

Verginin alınabilmesi için kazancın devam ediyor olması şart. Zaten size ilk soracakları şey de bu. Şayet sormazlarsa siz hatırlatın, eğer devam eden kazancınız yoksa vergi alınamaz.

Hocam bunu neye dayanarak söylüyorsunuz. Bilgim olsun. Benim şuan devam eden kazancım yok ama önceden vardı. Çağırılmadım ama bekliyorum çağırmalarını

09.01.2018 de maliyede görüşmemi tamamladım arkadaşlar. Hiç öyle parayı yurt dışında kazandım KDV ödemem vs. sökmüyor. Bunun altını çizeyim öncelike. Ek olarak gecikme faizini de size KDV ile birlikte hediye ediyorlar. Verginiz de kazancınız üzerinden hesap edilir, artık ne kazanıyorsanız faiz oranı da ona göre belirlenir (%15, %20, %27, %35). Tek sevindirici olay kazancınızın %50'sini gider olarak gösteriliyor. Geri kalan kısmında canımıza okuyorlar. Geçmiş olsun tüm dostlarıma.

geçikme faizi oranı nedir acaba ?

peki hocam hesaba giren usd miktarı üzerindenmi vergi istiyorlar. mesela adam 100 bin usd kazandı. adama 40 bin usd vergi çıkardılar diyelim , adamda usd kuru 2 tl civarındayken bozmuşsa usdleri tekrar 40 bin usd toplaması imkansız gibi duruyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri