2. Maliye Görüşmem "Gönüllü Gittik Gönülsüz çıktık"

Pişmanlık cezası ve diğer türlü bir cok cezaları danıştay red ediyor. Eğer ilk kez vergi mukellefi olacaksan, gecmişe yönelik vergi beyanneme cezası kesemiyorlar, kesseler de danıştay red ediyor. Internette araştırın, tonla örnek karar var.

---------- Post added at 03:38 PM ---------- Previous post was at 03:36 PM ----------

Anladığım kadarıyla almanci arkadaşımız, almanyada gelir vergisi ödememek için türkiyede tüm istenenlere harfiyen uymuş. En iyisini yapmışsın. Burda ödemezsen, almanyada her türlü alırlar.

---------- Post added at 03:45 PM ---------- Previous post was at 03:38 PM ----------

Istanbulda ilk cagrılan sanırım mnote olur. Mnote hocam kapanan adsenselerin yurtdışı kazancını nasıl ispat edicez ? Ya da ispat edemicez mahkeme gidicez devletin ispat etmesini talep edicez. Sonuçta kdv kesmek istiyorsa, yurtiçi pazarı kullandıgımı kanıtlaması gerekiyor. Adsenseler banlandı ise kanalların trafiklerini göstercek kabul ederler mi ?

Açık adsens de bile ülke bazlı gelirleri bulamadım linki paylaşabilecek varmı

Aldığınız ödemeleri raporlarda hangi ülkeden ne kadar kazanç elde ettiğinizi gösterebiliyorsanız KDVden muaf olunması gerekiyor. Çünkü
http://www.gib.gov.tr/node/96426/pdf

Buna göre, şirketiniz tarafından yurt dışı merkezli ...'a verilen hizmetin yukarıda sayılan
şartları birlikte taşıması halinde ihracat istisnası kapsamında beyan edilmesi mümkün olup söz
konusu hizmet bedelinin şirket hesaplarınıza Türk Lirası cinsinden yatırılması bu hizmetin ihracat
istisnası kapsamında beyan edilmesine engel teşkil etmeyecektir.
Öte yandan, bahse konu reklam gösterimlerinin Türkiye'de de yapılması halinde hizmetten
yararlanma Türkiye'de gerçekleşeceğinden bu işlemin hizmet ihracı kapsamında değerlendirilmesi
mümkün olmayacak ve KDV ye tabi tutulacaktır.

Örnek Veriyorum 3K Almanya 5K Amerika 10K Japonya 1K Türkiyeden Gelir elde ettiyseniz 1K nın %18 ini ödersiniz.
Eğer ki bir rapor sunamıyorsanız o zaman tamamını isterler bence istememeleri gerekiyor çünkü yurt dışında artık şirket kurmak çok kolay yüksek meblalar kazanan kişiler kolayca şirketini oraya kurup gelirlerini oraya alır türkiyedede home ofis kurar yurt dışında kurduğu şirketten maaş alır Örn 6k giderleri düştükten sonra eline 3k kalır 3knın vergisini öder (14.800Tlye kadar %15 , 14.800 den sonra 34K ya kadar %20)
Daha sonra şöyle birşey çıkar neden çıktığı belli olmayan birşey.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/varlik-barisinda-detaylar-belli-oldu,1TisuGq720-yA4rqs_BG9Q
bütün parayı olduğu gibi getirirsiniz.
Tabi ki bu olayın yasal boyutu nedir önemli olan o Varlık barışı yasaldır. Diğerini Vergi uzmanları bilir anca

Mali musavirle gorustum, sadece TR'de elde edilen gelirin KDV'sini beyan et, odeme emri gelirse Vergi Mahkemesinde dava acariz kazaniriz diyor.

Baska ulkede kazanilan gelire KDV ne mantiga ne kanuna uygun gorunuyor. Sanirim bu sekilde yapacam ve odeme emri verirlerse mahkemeden karar isteyecegm. 2-3 tane bildirge var yayinlanmis.

Eger Mahkeme de ode derse artik bilemiyorum ama haksiz yere KDV odemek sacmalik.

Arkadaşlar şöyle bişey düşündüm, diğer arkadaşlarında mutlaka aklına gelmiştir de, şimdi yurtdışı hesabı açsak atıyorum leupay payoneer gibi sistemlere ödeme alsak sonuçta kanıtlayamazlar çünkü türkiye devletine bağlı bir bankaya girmemiş para. Sonra bu parayı türkiye bankalarına çekerken herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız?

Arkadaşlar şöyle bişey düşündüm, diğer arkadaşlarında mutlaka aklına gelmiştir de, şimdi yurtdışı hesabı açsak atıyorum leupay payoneer gibi sistemlere ödeme alsak sonuçta kanıtlayamazlar çünkü türkiye devletine bağlı bir bankaya girmemiş para. Sonra bu parayı türkiye bankalarına çekerken herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız?

Payoneer için başka devlette bir banka hesabın olması gerekiyor onu nasıl yapıcaksınız ?

Türkiyedeki herhangi bir bankaya girdikten sonra zaten iş işten geçmiş oluyor, sadece google ireland üzerinden gelmediği için incelemeye yakalanılmayabilinir ama yine incelenir ise vergiye tabi tutulabilirler.
Kıbrıs mantıklı bir çözüm gibi duruyor kıbrısta hesap açıp parayı her ay gidip bankadan çekip Türkiyeye taşımak bir başka yol ancak o şekilde bankaya girmeden getirebiliriz Türkiye ye. Ama nasıl olur bilmiyorum hali hazırda yapanlar vardır.

Adsense değilde YT den coğrafya dan ülke bazlı gelirler bulunuyor.
Diğer konu ; Okuduklarımdan çıkardığım, Maliyecilerin telaşı bir an önce ne koparsak kimden koparsak acelesi, kanun, yönetmelik, uygulama hakkında hiç bir bilgi olmamasına rağmen alelacele bir yerlerden para tahsil etmeye çalışmasını şu şekilde açıklarım, her yerinde yanlış uygulamalar bulunan bu olayı taş.....lı biri çıkarda mahkemede lehine karar çıkartırsa ki bunun öyle olacağını maliye uzmanları dahi tahmin ediyordur, bu emsal kararla önceki yıllar için hiç bir şey alamayız, böyle bir durum olmadan gözünü korkuttuğumuzdan birşeyler koparalım nasılsa bu işin geri ödemesi olmaz. Neye yaptıklarının bile farkında olmayan maliyecilerin düşünebilecekleri ancak bu seviyededir. Ülkede ne yasası ne yönetmeliği ne uygulaması olmayan bir bir kazanç kapısı için önceki 5 yıla dönüp vergi kdv ceza pişmanlık aldıklarında bunun yargıdan döneceğini de bilirler. İşin içine yargıya siyasi baskı olmassa tabi. Tapuların 3 ü de üzerine 20 senedir 3 daireden kira alıyor ne arayan var ne soran ne beyanname var ne vergi. Kendi kendine teslim olanlar acele etmiş gibi geldi. Hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek.

Adsense değilde YT den coğrafya dan ülke bazlı gelirler bulunuyor.
Diğer konu ; Okuduklarımdan çıkardığım, Maliyecilerin telaşı bir an önce ne koparsak kimden koparsak acelesi, kanun, yönetmelik, uygulama hakkında hiç bir bilgi olmamasına rağmen alelacele bir yerlerden para tahsil etmeye çalışmasını şu şekilde açıklarım, her yerinde yanlış uygulamalar bulunan bu olayı taş.....lı biri çıkarda mahkemede lehine karar çıkartırsa ki bunun öyle olacağını maliye uzmanları dahi tahmin ediyordur, bu emsal kararla önceki yıllar için hiç bir şey alamayız, böyle bir durum olmadan gözünü korkuttuğumuzdan birşeyler koparalım nasılsa bu işin geri ödemesi olmaz. Neye yaptıklarının bile farkında olmayan maliyecilerin düşünebilecekleri ancak bu seviyededir. Ülkede ne yasası ne yönetmeliği ne uygulaması olmayan bir bir kazanç kapısı için önceki 5 yıla dönüp vergi kdv ceza pişmanlık aldıklarında bunun yargıdan döneceğini de bilirler. İşin içine yargıya siyasi baskı olmassa tabi. Tapuların 3 ü de üzerine 20 senedir 3 daireden kira alıyor ne arayan var ne soran ne beyanname var ne vergi. Kendi kendine teslim olanlar acele etmiş gibi geldi. Hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek.
Yalnız o kira olayında adam parayı elden alıyorsa 50 yılda alsa kimsenin ruhu duymaz.

Bankaya gelen parada sonuç olarak bir gelir olacaktır çünkü düzenli alacaksınız parayı ya da yüklü miktarda alacaksınız dolayısıyla maliyeye takilacaksiniz ve gelir vergisini odeyeceksiniz ayrıca sizin bildirmemeniz durumunda da olay vergi kaçakçılığı gibi değerlendirilip ceza ödersiniz. Bu yöntemi kullanarak sadece kdvden kurtulursunuz yasal olarak ama zaten öyle ya da böyle bu KDV olayı saçma ikinci olarak Google Ireland olup olmaması fark etmez ayda >50k kazanıp gelirini bildirmeyen kişileri bile daha yeni fark ediyorlar o da gelirler Google Ireland dan geldiği için yani aslında Türkiye'de ki maliyenin gelişmişliği Avrupa ve Amerika'nın çok gerisinde

Son düzenleme:
Bankaya gelen parada sonuç olarak bir gelir olacaktır çünkü düzenli alacaksınız parayı ya da yüklü miktarda alacaksınız dolayısıyla maliyeye takilacaksiniz ve gelir vergisini odeyeceksiniz ayrıca sizin bildirmemeniz durumunda da olay vergi kaçakçılığı gibi değerlendirilip ceza ödersiniz. Bu yöntemi kullanarak sadece kdvden kurtulursunuz yasal olarak ama zaten öyle ya da böyle bu KDV olayı saçma ikinci olarak Google Ireland olup olmaması fark etmez ayda >50k kazanıp gelirini bildirmeyen kişileri bile daha yeni fark ediyorlar o da gelirler Google Ireland dan geldiği için yani aslında Türkiye'de ki maliyenin gelişmişliği Avrupa ve Amerika'nın çok gerisinde

Hocam şimdi google irland dan gelmezse ödeme atıyorum yurtıdışındaki bir hesaptan direk swift olarak gönderme olsa veya ne bileyim payoneer tarzı sitelerden alsak bence takılmayız giib geliyor? Sonuçta o paranın nereden geldiğini filan araştırıp bulamazlar, tanıdığında göndermiş olabilir yani. Böyle para transferlerinde herhangi bir sıkıntı vergi filan var mıdır? En azından yurtışından gelen parayı gelir vergisine yansıtamazlar çünkü ortada google filan yok.

---------- Spam Engelliyici 01:32 ---------- Önceki Mesaj 01:31 ----------

Payoneer için başka devlette bir banka hesabın olması gerekiyor onu nasıl yapıcaksınız ?

Hayır hocam, payoneer , leu pay gibi sistemlerde sana özel bir iban adresi veriyorlar. Bu iban adresini banka hesabınmış gibi gösterebilirsin. Hiç denemedim ama yapılabilir gibi. Sonuçta maliye gidip leu pay e soramaz gibi.
Bu arada buradaki habere göre yurtdışından gelen para,döviz vs gibi şeylere %2 vergi uygulanacakmış Bence gayet güzel bir oran.
https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2119359-yurtdisindan-gelen-paraya-vergi-orani-belli-oldu

Son düzenleme:
adsense kazançlarının ülkeye göre olayı webde var,yt işin içine girince mi göremiyorsunuz arkadaşlar ben anlamadım o kısmı?ben şuan bi adsense i açtım,gelirlerimin ne kadarı hangi ülkeden gelmiş rahatlıkla görüyorum.adsense raporlarına girdiginizde,solda kocaman yazıyla ülkeler yazıyor zaten....yada yine raporlar sayfasında,sayfanın orta-üst kısmındaki raporlama ölçütü bölümündede yine ülkeler var.

Son düzenleme:
adsense kazançlarının ülkeye göre olayı webde var,yt işin içine girince mi göremiyorsunuz arkadaşlar ben anlamadım o kısmı?ben şuan bi adsense i açtım,gelirlerimin ne kadarı hangi ülkeden gelmiş rahatlıkla görüyorum.adsense raporlarına girdiginizde,solda kocaman yazıyla ülkeler yazıyor zaten....yada yine raporlar sayfasında,sayfanın orta-üst kısmındaki raporlama ölçütü bölümündede yine ülkeler var.
Evet adsense analiystics raporları web için gösteriyor. Youtube için olanları youtubedan takip ediceksiniz. Zaten adsense bilgilendirme mesajı olarak raporlara girdiğinizde genelde yukarıda gösterir, raporların youtube analiystics den takip edileceğini.

Evet adsense analiystics raporları web için gösteriyor. Youtube için olanları youtubedan takip ediceksiniz. Zaten adsense bilgilendirme mesajı olarak raporlara girdiğinizde genelde yukarıda gösterir, raporların youtube analiystics den takip edileceğini.

o uyarı uzun zamandır varolmasına ragmen son baktıgımda yt kazançları adsense sayfasında takip ediliyordu.ayrıca,takip edilemiyor olsa arkadaşlar öyle bişey sormaz heralde :) ben yt kazançlarını adsensede göremiyormuyuz demedim üstdeki mesajımda....

o uyarı uzun zamandır varolmasına ragmen son baktıgımda yt kazançları adsense sayfasında takip ediliyordu.ayrıca,takip edilemiyor olsa arkadaşlar öyle bişey sormaz heralde :) ben yt kazançlarını adsensede göremiyormuyuz demedim üstdeki mesajımda....
Valla ben adsense panelimde youtube kazancımı hiç bir şekilde görmedim :) Evet bazı analisytics raporlar veriyor ama onlar ortalama değerler. Yani net olarak hangi ülkeden şu kadar gelir elde etmişsin şeklinde bir rapor alamadım. Belki ben beceremiyordum bilmiyorum.

Arkadaslar Maliye %18 KDV icin siz bilirsiniz. Istegiginiz sekilde bildirim yapin ama arastirilirsa o yilalra ait resmi fatura yoksa biz kanun cezasi ne derse o sekilde aliriz diyor.

Bu ankaradan gelen bilgiymis. Gecmise ait faturaniz yoksa hepsini isteyecekelr gibi gorunuyor. Bu is ya odenecek ya da itiraz ile Vegi Mahkemesine donecek gibi gorunuyor.

Eger fatura olsa savunmak kolay olur da, sadece TR'de ki geliri KDV icin bildirip arastirma sonucunda fatura yok diye gecikme cezasi ile 2-3 kat ceza da vermek var.

---------- Post added at 12:46 PM ---------- Previous post was at 12:37 PM ----------

Hizmet Ihraci altina girmesi icin tum kosullarin uygun olmasi gerekiyor diyor maliye.
Tabi gelir kucukse risk alip sadece TR kazancini bildirmek mumkun, ceza d aolsa sorun olmaz. AMa buyuk meblaglarda durum riskli olur gibi gorunuyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri