3 harflilerden korkum yüzünden uykularım kaçıyor

S.a arkadaşlar malesef böyle bir sorunum var ve artık kafayı yiyeceğim normalde bu kadar olmuyordu ama bu gece küçük kardeşimle evde tekim ve uyuyamıyorum tüm bunlar 3-4 hafta önce arkadaşlarımın bu konuda bişeyler konuşmasıyla başladı ve artarak devam ediyor bana bi çare söyleyin her gece nas suresi ve bildiğim tüm sureleri okuyorum ama geçmiyor :(

Kafa yapıcı bir şey kulanıyormusun?
Nickine bakacak olursan ters psikoloji; kullanıyor olabilirsin. Cinler, katiller, peşindeki adamlar, ara ara beynin sana oyunlar oynar, Eğer kullanıyorsan bırak, yoksa en sonunda delirirsin.

Yok bir şey içmiyorsan eğer, Yine beynin sana oyun oynuyor, kendi kendini korkutmuşsun, tribe girmişsin..
 
Psikolojikmen sana hatırlatıcı şeylerden uzak dur. Dualarını eksik etme .
Bazen banada oluyor geceleri uyurken aklıma geliyor ama Ellerimi açıp İhlas, Felak, Nas surelerini okuyup duamı edip amin deyip ellerimi vucudumun her yerine sürüyorum.
Peygamber Efendimiz (S.A.V) , Efendimizde böyle yapıyormuş diye biliyorum. Uyurken bu üç süreyi hiç eksik etmezmiş.
 
Ayetel kürsü'yü oku uyu hocam
 
S.a arkadaşlar malesef böyle bir sorunum var ve artık kafayı yiyeceğim normalde bu kadar olmuyordu ama bu gece küçük kardeşimle evde tekim ve uyuyamıyorum tüm bunlar 3-4 hafta önce arkadaşlarımın bu konuda bişeyler konuşmasıyla başladı ve artarak devam ediyor bana bi çare söyleyin her gece nas suresi ve bildiğim tüm sureleri okuyorum ama geçmiyor :(

benim de gözler bozuk, uzağı pek göremiyorum gece kalkınca korkudan zıplıyorum bazen askıdaki mantoyu adam sanıp :) Işık biraz açık uyu sonra zamanla kapatırsın bence hocam.
 
nas suresini ağzından eksik etme hocam, bir de peygamber efendimizin buyurduğuna göre hr kim yasin suresini okursa, ürktüğü şeyden güvene, emniyete ulaşacağı belirtiliyor.
 
askerde tek nöbet tuttuğumuz mezarlık noktası vardı full karanlık tek ışık mezarlıktan gelirdi, ilk zamanlar cübbeli ahmet hoca gibi okurdum iki saat boyunca sonraları alıştıydık tabi gel zaman git zaman tabi yine yusuflama arada oluyordu yapacak bişey yok oku kendini rahatlat :)
 
keşke uyuyamasam da daha fazla calıssam:/
 
Bol bol komedi filmi izlemeni öneriyorum hocam

İlk tavsiyem - salak avanak :)
 
Vesvese, ehemmiyet verdikçe artar, ehemmiyet verilmezse azalır
Cenab-ı Hak şu âlemde çok hikmetlere binaen vesveseyi şeytanın eline vermiştir. “Vesveseye ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; korkmazsan hafif olur. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider.” (Sözler)
 
Hocam korku dediğimiz şey düşüncelerimiz ben şahsen türk korku filmlerini izlemeye seviyorum ama sonrasında tabi ki bir korku oluyor.Bir arkadaşın dediği gibi komedi filmi izle ışık kapatma öle uyu.

İsra Suresi 70. ayette geçen, "Biz insanları yarattığımız varlıkların birçoğundan üstün kıldık."
 
Kardeşim senin durumunun tanımı anksiyete bozukluğu olabilir.
Anksiyete çok çabuk tetiklenir, geçmedikçe güçlenir.Gitmez, gitmesini beklersin daha uzun kalır.Bende var zaman zaman gitmediği olur sürekli bi kaygı durumu.Kendini gece uyuyamayacağına şartlarsan bunu sever devreye girer.
Bütün duyuların açıktır, en çok kulakların hep bir yerden bir kötücül sinyal gelecekmiş gibi beklersin.Bu sokaktan havlayan bi köpekte olabilir apartmanda bütün bir şekilde çalışan kombilerin hırıltısı da olabilir.

Gece yatarken aşağıdakilerden tak.
15 Pair Foam Soft Ear Plugs Noise Reduction Earplugs -- BuyinCoins.com
Bunları taktığında bile beynin anksiyete yüzünden ses arayışına devam edecek kendi nefesini bile zaman zaman ürkütücü bişey olarak hissedeceksin.
Baş edemezsen pisikoloğa git hafif bir hap iste verdiği hapı yarım bölüp iç.
 
Cinler alemini yıllardır araştırırım , incelerim , iletişime geçerim kendileriyle. Korkmanı gerektiren birşey yok , arkadaşların ne anlattı bilmiyorum ancak , o dedikleri ürkütücü şeyler öyle kolay kolay gelmezler . Düşünceyle veya ışık kapalıyken falan merak etme. @
Narqotik

Yani bu tip olaylarda %90 psikolojiktir bence , takma kafana . Devamı profesyonel yardım arkadaşların da dediği gibi yoksa .
Sureler , dualar rahatlatır , korur.

Ayetel Kürsi , Nas , Felak oku . Temiz ol , temiz yerde uyu .
 
Son düzenleme:
S.a arkadaşlar malesef böyle bir sorunum var ve artık kafayı yiyeceğim normalde bu kadar olmuyordu ama bu gece küçük kardeşimle evde tekim ve uyuyamıyorum tüm bunlar 3-4 hafta önce arkadaşlarımın bu konuda bişeyler konuşmasıyla başladı ve artarak devam ediyor bana bi çare söyleyin her gece nas suresi ve bildiğim tüm sureleri okuyorum ama geçmiyor :(

hocam aynı sorun bendede vardı zamanla korkmaya alıştım korkmaktan korkmuyorum artık
 
Cübbeli'nin bir lafı var bu konuda.Uyuyana kadar zikir çek.Sürkeli mesela Subhanallah de.Şeytan bakar bu adam habire sevap işletiyor şunun uykusunu getirim de uyusun der:)

Cübbeli böyle söylüyor.
 
neden cinleri düşünmek istersiniz ki.uyumana bak dostum. olsaydı ben hiç uyuyamazdım.bilinçaltını temizlemeye bak uyurken müzik dinle,film izle veya yatmadan önce bir kitap oku.
 
Her işe başlarken Besmele ile başlarsan, senin zırhın, kalkanın olur. Bir demeçte, tuvalete girerken bile besleme çekin ki, orada karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlara karşı sizlere kalkan olsun, Arzu edersiniz ki, yazıcı melekler Tuvalete girmezler, girmedikleri için yazamıyor olarak düşünmeyin, yaptığınız ve yapacağınız her işin bir kokusu olduğu, ve bu konunun sadece yazıcı melekler tarafından algılandığı ve bu şekilde yazıldığıda söylenmektedir.

Ufak bir bilgilendirme benimkisi, Besmelesiz mümkün olduğunca bir şey yapmamaya özen gösteriniz.
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri