Sakın ev alıp kiraya verme, evi olan aç aç. Türk toplumunda %80 yatırım bu yönde ev alıp kiraya vereyim, şöyle düşün, 1 trilyonun var ben Adanalıyım bulunduğum yerden örnek vereyim oturulabilecek daireler 200-300 bin arası daha ucuzu var fakat kiraya verilecek cinsten değil öyle yüksek bir kira alamazsın. 1 trilyona 6 ev aldın diyelim yıllık kiralar burada 9-12 bin arası 1 tanesinde sen oturdun kaldı 5 ev bunların vergisi falan filan onları da geçiyorum, 10 bin x 5 ev = 50 bin/yıllık , böl 50yi 12 ye ayda 4 bin lira. 1 Trilyonu olan adam aylık 4 bin lira ile geçinebilir mi ? Tabi ki de hayır araba mı alacaksın alamazsın. Ev mi geçindireceksin , cocukları mı okutacaksın , evlenecek misin daha bir çok masraf . Demem o ki ev alma daha mantıklı yatırımlar yap ve 300 bin liranın hepsini aynı sektöre koyma , o sana kalmış 50-50-50 gibisinden böl veya 100-100 böl artık orası sana kalmış , ben şu an webten kazancım ile 0dan eve girdim fakat kiraya vermek için değil satmak için. Al-sat yapacaksan 300 bin lira gayet uygun bir rakam fakat ev alıpta kiraya vermek mantıksızlık. Tanınmış müteahhitler ile konuşabilirsin.