%68 vergi istediler yardım

S
  • Kullanıcı sertac91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Seçim öncesi duraklamisti cagirilmalar. Zaten o dönemde normal tebligatlar bile gönderilmiyor. Yalniz%68 diye bir sey yok yanlis anlaşılmış

Örnek tespit edilen kazanç 100.000 TL ise

50.000 tl üzerinden%15 ve artan dilimle gelir vergisi
100.000 tl üzerinden%18 KDV istiyorlar.

Biz daha once cagirilan arkadaşların beyannamelerini verirken yurtdışı izlenme/tıklanmalarina KDV beyan etmedik.

arkadaşlar selamın aleyküm pazartesi günü maliyeyle görüşmem vardı. 2015'ten bu yanaki kazançlarım için %50 gelir vergisi+%18 kdv istediler. %50 ne alaka dedim bilmiyoruz öyle yazı geldi dediler. Bu ne saçmalık allah aşkına resmen soymaya niyetliler bizi. ödemezsem gecikme faiziyle birlikte neredeyse zarara gireceğim bırakın kar etmeyi:( yardımcı olun lütfen nasıl bir yol izlemeliyim?

Hocam lütfen cevap verebilir misiniz, en son ne zaman ödeme almıştınız

Seçim öncesi duraklamisti cagirilmalar. Zaten o dönemde normal tebligatlar bile gönderilmiyor. Yalniz%68 diye bir sey yok yanlis anlaşılmış

Örnek tespit edilen kazanç 100.000 TL ise

50.000 tl üzerinden%15 ve artan dilimle gelir vergisi
100.000 tl üzerinden%18 KDV istiyorlar.

Biz daha once cagirilan arkadaşların beyannamelerini verirken yurtdışı izlenme/tıklanmalarina KDV beyan etmedik.

yt için nasıl kanıtlayacağım yurtiçi mi yurt dışı mı...
%68 evet. arkadaşa gecikme faiziyle %88 demişler hatta 35 35 18

sizi çağırdıklarına dair bir belgeniz veya kanıtınız var mı?

bence bi yanlış anlaşılma var.gelirin %50si üzerinden,%18 dir o.

Hocam bu konu ciddi önemli bir konu burada kazanç belirtilmesi serbest olursa daha iyi olur. Bu konuya özel izin çıkarmanızı rica ediyorum herkes kendisine ne zaman sıra gelecek diye endişe ediyor

Genel olarak limit sorulmuş ancak şunu belirtelim bugüne kadar çok kişi ulaştı ve çok farklı rakamlarla karşılaştık.

Bu çağırılmaların temeli 464 sayılı vuk tebliğine dayanıyor. Bankalara ve ticarete aracılık yapan kuruluşlara sürekli bilgi verme zorunluluğu getirildi. Bu bilgi verme süreci aktif olarak devam ediyor.

Maliye ile ilk görüşmelerimizde öncelikle başkanlıkların olduğu iller daha sonra diğer illerde yapılacak denildi. Geçen sene ağustosta başladı, kasımda yoğunlaştı, ocakta üçüncü dalga yapıldı. Tespitlerin nasıl yapıldığı ve kimlerin riskli görüldüğü ile ilgili çalışmaların rehberini incelediğimizde maliyenin baya detaylı çalıştığını görüyoruz. Sayının çok fazla olması nedeniyle 30 bin TL altına şimdilik gidilmeyecek denilmişti geçen sene.. Bu bazı arkadaşları geçmiş ile ilgili rahatlatabilir.

Bana ulaşan kişiler içinde

Adsense/Admob geliri olarak 4 yıl toplamı en düşük gördüğüm 160 bin TL
Gittigidiyor gibi pazar yerleri ile ilgili en düşük gördüğüm 48 bin TL

Genel olarak limit sorulmuş ancak şunu belirtelim bugüne kadar çok kişi ulaştı ve çok farklı rakamlarla karşılaştık.

Bu çağırılmaların temeli 464 sayılı vuk tebliğine dayanıyor. Bankalara ve ticarete aracılık yapan kuruluşlara sürekli bilgi verme zorunluluğu getirildi. Bu bilgi verme süreci aktif olarak devam ediyor.

Maliye ile ilk görüşmelerimizde öncelikle başkanlıkların olduğu iller daha sonra diğer illerde yapılacak denildi. Geçen sene ağustosta başladı, kasımda yoğunlaştı, ocakta üçüncü dalga yapıldı. Tespitlerin nasıl yapıldığı ve kimlerin riskli görüldüğü ile ilgili çalışmaların rehberini incelediğimizde maliyenin baya detaylı çalıştığını görüyoruz. Sayının çok fazla olması nedeniyle 30 bin TL altına şimdilik gidilmeyecek denilmişti geçen sene.. Bu bazı arkadaşları geçmiş ile ilgili rahatlatabilir.

4 yıl toplamı dediniz hangi yıldan başlıyor bu?
2015 dahilmi? Yoksa 2016 dahilmi?

Hocam bir kaç sorum olacak

1.geçmişe dair max kaç yıl gerisine gidiyor malum 2014 2016 yılları spam yapmayan yoktu.

2.vergi hesaplanırken o yıl sadece adsense gelirine mi bakılıyor mesala ben 2 yıl önce bir site satışım oldu bu gelen ödemeyi de sorguluyorlar mı?

3.ben 3 hesapta gelirleri böldüm ama hesap yaptığımda annemim hesapta 2015 de 40 000 tl tutmuş kendisi emekli terzi olarak geçiyor her ödeme adsense değil partner ödemesi de var çağrılma durumu olabilir mi?

4.Ben 2015 de 10 000 tl bir kanal aldım 10 000 tl kazanç elde ettim kapandı kar elde edemedim bunu kanıtlamakta devlete çok zor bu durumları göz önüne alıyorlar mı?
teşekkürler

4 yıl toplamı dediniz hangi yıldan başlıyor bu?
2015 dahilmi? Yoksa 2016 dahilmi?

Maliyenin geçen sene yaptıığı çalışma 2014-2017 arasıydı. 2018 için gelir vergisi geçen ay kesinleşti daha kurumlar vergisi mükellefleri kesin beyanlarını bu ay sonuna kadar verecek. Çalışma yapılması için gerekli veriler oluşmadı yani.

Hocam bir kaç sorum olacak

1.geçmişe dair max kaç yıl gerisine gidiyor malum 2014 2016 yılları spam yapmayan yoktu.

2.vergi hesaplanırken o yıl sadece adsense gelirine mi bakılıyor mesala ben 2 yıl önce bir site satışım oldu bu gelen ödemeyi de sorguluyorlar mı?

3.ben 3 hesapta gelirleri böldüm ama hesap yaptığımda annemim hesapta 2015 de 40 000 tl tutmuş kendisi emekli terzi olarak geçiyor her ödeme adsense değil partner ödemesi de var çağrılma durumu olabilir mi?

4.Ben 2015 de 10 000 tl bir kanal aldım 10 000 tl kazanç elde ettim kapandı kar elde edemedim bunu kanıtlamakta devlete çok zor bu durumları göz önüne alıyorlar mı?
teşekkürler

Tahakkuk zaman aşımı 5 yıldır. Bu sene sonuna kadar 2014 gelirleri ile ilgili işlem yapabilirler. Maliye geçen sene google ireland dan gelen ödemeleri sorguladı Partnerler şimdilik devredışı görünüyor. İncelemeye girmez pişmanlıkla beynname verirseniz hesaplardaki diğer hareketler incelenmiyor. Kar elde edip etmediğinizi resmi evraklarla kanıtlamanız durumunda vergi vermenize gerek yok. Pişmanlıkla beyannamelerinizi verirsiniz zarar ettiyseniz vergi ödemezsiniz. Denetleme yetkisi maliyede, kanıtlama sorumluluğu sizde. Belgeniz kanıtlayıcı nitelikte değilse Vergi usul kanunu 359. maddeye göre hapis cezası var bilginiz olsun.

Payoneer ile çalışıp, kart ile çekenler sorun yaşamayacaktır.

bi yüzde 68 bi yüzde 50 diyorsunuz, kanıtınız yoksa insanları boşuna telaşa sokmayın. Önceden de yazdım kanıt gösterin ki bizde olayı anlayalım. Zira ben gittiğimde bana böyle bir şey bilmiyoruz deyip yolladılar. Sizin üzerinize vergi kaydı kuydu var mıydı? zira şu an hep vergi ödeyen kişilere denk gelmiş çağırmalar.

---

Böyle şeylerde hep ilk üyelik tarihine bakarım, sonrada Kanıt, Resim vs bakarım.
Varsa vergi beyanı resimini vs ilk mesaja atmalısın.
Forumda bir yığın böyle konu var ama hiçbirinde nedense Vergi Beyanname kağıdı vs yok.
Yazdığın rakamlar birbirinden tutarsız, zaten hangi kazançtan tam ne kadar alınacak onu bile anlamamışsın.
Bir %50'nin %18'i diyorsun.
Bir %68.
Bence 1 milyon dolar düz net Gelir vergisi ödeyeceksin.
:cool:

Neyse sana kolay gelsin, geçmiş olsun.
Forum adminleri butür konuları kapatmıyorlar insanlar bilgilensin diye ama bilgi kirliliğinden başka birşey yok.

---

Böyle şeylerde hep ilk üyelik tarihine bakarım, sonrada Kanıt, Resim vs bakarım.
Varsa vergi beyanı resimini vs ilk mesaja atmalısın.
Forumda bir yığın böyle konu var ama hiçbirinde nedense Vergi Beyanname kağıdı vs yok.
Yazdığın rakamlar birbirinden tutarsız, zaten hangi kazançtan tam ne kadar alınacak onu bile anlamamışsın.
Bir %50'nin %18'i diyorsun.
Bir %68.
Bence 1 milyon dolar düz net Gelir vergisi ödeyeceksin.
:cool:

Neyse sana kolay gelsin, geçmiş olsun.
Forum adminleri butür konuları kapatmıyorlar insanlar bilgilensin diye ama bilgi kirliliğinden başka birşey yok.

dostum, ister inan ister inanma. umrumda mı zannediyorsun senin inanman? ayrıca benim çıkarım ne ki yala nsöyleyeyim? psikolojik sorunların varsa git tedavi ol. korkudan çıldırmak üzeresin anladığım kadarıyla o yüzden çamur atıyorsun millete.

bi yüzde 68 bi yüzde 50 diyorsunuz, kanıtınız yoksa insanları boşuna telaşa sokmayın. Önceden de yazdım kanıt gösterin ki bizde olayı anlayalım. Zira ben gittiğimde bana böyle bir şey bilmiyoruz deyip yolladılar. Sizin üzerinize vergi kaydı kuydu var mıydı? zira şu an hep vergi ödeyen kişilere denk gelmiş çağırmalar.

anlamamak için özel çaba mı sarfediyorsunuz yoksa korkudan okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? toplam gelirin yüzde%50si+ kdv%18.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri