%68 vergi istediler yardım

S
  • Kullanıcı sertac91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
S

sertac91

Guest
arkadaşlar selamın aleyküm pazartesi günü maliyeyle görüşmem vardı. 2015'ten bu yanaki kazançlarım için %50 gelir vergisi+%18 kdv istediler. %50 ne alaka dedim bilmiyoruz öyle yazı geldi dediler. Bu ne saçmalık allah aşkına resmen soymaya niyetliler bizi. ödemezsem gecikme faiziyle birlikte neredeyse zarara gireceğim bırakın kar etmeyi:( yardımcı olun lütfen nasıl bir yol izlemeliyim?

arkadaşlar selamın aleyküm pazartesi günü maliyeyle görüşmem vardı. 2015'ten bu yanaki kazançlarım için %50 gelir vergisi+%18 kdv istediler. %50 ne alaka dedim bilmiyoruz öyle yazı geldi dediler. Bu ne saçmalık allah aşkına resmen soymaya niyetliler bizi. ödemezsem gecikme faiziyle birlikte neredeyse zarara gireceğim bırakın kar etmeyi:( yardımcı olun lütfen nasıl bir yol izlemeliyim?

sanırım yüksek kazanç elde ettiniz. Vergi dilimleri yıllık gelire göre değişmektedir. Bu nedenle gelir vergisi dilimlerine göz atmanızı ve 1 yıllık kazancınızı o yıla ait gelir vergisi dilimine göre hesaplamınızı öneririm. Eğer yanlışlık var ise bunu bir dilekçe ile ilgili birimlere başvurarak çözebilirsiniz.

Benim şöyle bir sorunum var. 2017 yılında sadece 1-2 ay gelir elde ettim taş çatlasa 3K diyelim. 2018 Yılında da toplam gelirim 15K diyelim. 2019 yılında 4-5k gelir elde ettim ve bu işi bıraktım, gelecekte vergi cezası gelir mi? Bu cezalandırma yıllık gelirler üzerinden mi kapsıyor, yoksa diyelim 2017 geliri 2018e ilave edilip mi hesaplanıyor?

sanırım yüksek kazanç elde ettiniz. Vergi dilimleri yıllık gelire göre değişmektedir. Bu nedenle gelir vergisi dilimlerine göz atmanızı ve 1 yıllık kazancınızı o yıla ait gelir vergisi dilimine göre hesaplamınızı öneririm. Eğer yanlışlık var ise bunu bir dilekçe ile ilgili birimlere başvurarak çözebilirsiniz.

ya kardeşim hiçbişeyden haberleri yok yukarıdan öyle yazı geldi diyorlar. bir arkadaşıma da %35 gv+%18 kdv ve ayrıyetten beyan etmediği için %35 ceza kesmişler. yemin ederim soğudum bu işten bir kez daha gideceğim görüşmeye

Benim şöyle bir sorunum var. 2017 yılında sadece 1-2 ay gelir elde ettim taş çatlasa 3K diyelim. 2018 Yılında da toplam gelirim 15K diyelim. 2019 yılında 4-5k gelir elde ettim ve bu işi bıraktım, gelecekte vergi cezası gelir mi? Bu cezalandırma yıllık gelirler üzerinden mi kapsıyor, yoksa diyelim 2017 geliri 2018e ilave edilip mi hesaplanıyor?

incelemeye alınacak kadar bi gelir degil bence

galiba 26 bin tl sonrası ama tam emiin değilim

incelemeye alınacak kadar bi gelir degil bence

galiba 26 bin tl sonrası ama tam emiin değilim

26 bin üstü gelir elde hesaplar incelemeye alınır doğru ancak bu adsense vergi dairesi tarafından farklı değerlendiriliyor.

Adsenseden para gelen hesaplar inceleniyor. Yani 100 TL de kazanılsa vergi alacaktır. Hele ki şu dönemde değil %68 %150 bile ister. Beyanname vermemekten bir girerse 3-4 yılın cezası zaten çok fazla ediyor.
Yani matrah arttırımı çıkarsa takip edip başvurulması gerekir. Bildirilen dönemleri inceleyemiyorlar sonrasında. Yada zaman aşımına uğramasını beklemek olacaktır.
Yoksa bu dönemde tüm kazançların vergisini isteyecektir devlet.

eğer üzerinize ev araba veya vergi ile ilgili bir yükümlülüğünüz varsa vergi incelemesine girmeniz gayet doğal. Benim gibi neredeyse devlette kimlik kartı kadar bilgisi olanlar için sorun değil. Ödeme hiç bir şey yapamazlar, mahkeme vs hiç bir şey yapamaz. Yurtdışı için asla kdv alamazlar. Vergi affını bekle, en olmadı taksit yaptır o da olmadı git bir milletvekili bul araya birilerini sok tamamdır. Eğer vergi zorunlu olsaydı ben çoktan gitmiştim vermeye :D

Gelirin %50'si üzerinden %18 dir bir yanlışlık vardır o işte.

Son düzenleme:

Kazançlarının toplamının %50 sine gelir vergisi uygulanacak ve artı Kdv ödeyeceksin

---------- Spam Engelliyici 23:18 ---------- Önceki Mesaj 23:15 ----------

Kazançlarının toplamının %50 sine gelir vergisi uygulanacak ve artı Kdv ödeyeceksin

Not:Maliye davetleri gelmeye devam ediyor..Henüz gelmeyen varsa çok sevinmeyin arkadaşlar :)

Not:Maliye davetleri gelmeye devam ediyor..Henüz gelmeyen varsa çok sevinmeyin arkadaşlar :)

Evet benim bi arkadasida davet etmisler maliyeye , pazartesi gidecek bakalim.

Özelden yazabilirmisiniz veya skypeden kaç haneli bir kazancınız oldu 2015 ten bu tarafa

Çünki en son totalde 500k ve üzeri kazanları çağırmışlardı. Acaba altını kazanları çağırmaya başladılarmı merak ediyorum.
Teşekkürler

hayır arkadaşlar toplam kazancın %50sini istiyolar

Kazanç miktarınızı merak ettim ben de mümkünse yazabilir misiniz özelden?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri