8MBPS internete 5MBPS hız!

Şeyi merak ettim bende epeyi ilgiliyiyim bu konulara az uğraşmadım zamanında ama yeni gelen bir şey mi bu TTNet'den kablo falan çekmek zaten adsl'de telefondan geliyor internet ben ilk aldığımda modemle bir kaç tane ethernet ve dsl filtresi vermişlerdi kendim takmıştım.Telefon giriş yerinden.Ayrıca sizi bağladıkları port'da çok fazla kişi varsa da hız düşebilir port değiştiriyorlar mı hala bir sor eskiden değiştiriyorlardı itiraz etmeden.

İki gün önce Superonline'dan bağlattığım adil kullanım kotası olmayan ve sözde 8 mbps sabit (saniyede tam 1mb down) hızındaki internet tarifesine karşı aldığım hız ve ping aşağıdaki gibidir;

2 günümü müşteri hizmetleriyle geçirmeme rağmen hızımda gram oynama olmamıştır hala aynı hızı alıyorum 3 kere modemi kapatıp açtılar 2 kere şikayet kaydı aldılar hiç bir şey değişmedi en sonunda bugün sinirlenip iptal ettirmek istediğimde, internet hızının telekom kutusuna kadar sorunsuzca geldiğini ama evimizdeki altyapı nedeniyle düşük olduğunu söylediler ben de iptal etmekten vazgeçip araştırmak istedim.

Sizce gerçekten sorun bu mu arkadaşlar yani evimdeki kabloda mı sorun var 2014 te yaşıyoruz İzmir'de lojmanda kalıyoruz ve ne hikmetse komşum saniyede 2mb download'ları görüyor. Bu her müşteride mi böyle yoksa bana mı kasıtlı mı yapıyorlar 8mbps dedikleri internet saniyede 600-700kb arası indirmek mi ben anlayabilmiş değilim. Kesinlikle kablolar ile alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Üstelik öğrenci halimle aylık 109tl fiyat ödeyeceğim.

Kullandığım tarife aşağıdaki gibidir, bu konuda tecrübeli abi, kardeşlerimin yardımlarını bekliyorum 5mbps hıza 109tl ödeyeceksem lanet olsun böyle sisteme. İptal ettirsem Allah bilir kaç para isteyecekler.

5402incig202421.jpg

yok yok iptal ettirirsen para istemeyecekler. öyle işmi olur tüketici hakları diye birşey var. cayma hakkın var senin 1 hafta. tüketici haklarını ara 175 i söyle böyle böyle diye ne zaman bağladıklarını falan. onlar sana iptal edebileceğini söyleyecek zaten. hakkını ara dostum aman diyim

---------- Mesaj saat 11:25:33 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:19:42 civarında gönderildi. ----------

Hatta internet paketin senin 8mbps ye kadar değil direk 8 mbps. o nedenle 1 hafta geçse dahi mahkemeye vererek süperonline karşılıklı taahhüdün kendisine ait gerekçelerini yerine getirmiyor diyerek taahhüdü feshedebilirsin. Ara 175 i sonrada süperonline ı ara 175 i aradım bu hakkım var diye seve seve yapmak zorundalar. ancak şu da var ki oyalayabilirler telefondan yapıyorlarsa sende kayıt altına al yada fax ilede cayma hakkını kullandıgını bildirdiğin bir dilekçe yolla elinde belge olsun

yok yok iptal ettirirsen para istemeyecekler. öyle işmi olur tüketici hakları diye birşey var. cayma hakkın var senin 1 hafta. tüketici haklarını ara 175 i söyle böyle böyle diye ne zaman bağladıklarını falan. onlar sana iptal edebileceğini söyleyecek zaten. hakkını ara dostum aman diyim

---------- Mesaj saat 11:25:33 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:19:42 civarında gönderildi. ----------

Hatta internet paketin senin 8mbps ye kadar değil direk 8 mbps. o nedenle 1 hafta geçse dahi mahkemeye vererek süperonline karşılıklı taahhüdün kendisine ait gerekçelerini yerine getirmiyor diyerek taahhüdü feshedebilirsin. Ara 175 i sonrada süperonline ı ara 175 i aradım bu hakkım var diye seve seve yapmak zorundalar. ancak şu da var ki oyalayabilirler telefondan yapıyorlarsa sende kayıt altına al yada fax ilede cayma hakkını kullandıgını bildirdiğin bir dilekçe yolla elinde belge olsun

hocam şimdi yeniden aradım hızlandırın süreci gelsinler artık evime kontrole dedim hızlandırdık dedi ama ben eminim bi b.k yapamayacaklar yine skype kullanıyorsanız görüşebilir miyiz bilgilerinize çok ihtiyacım var..

---------- Mesaj saat 11:33:15 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:31:24 civarında gönderildi. ----------

yanlış! 8mbps = 1mb/s

Fiber alt yapısı olmadan 8mbit hızları yakalayamıyorsunuz. Ben fiber'e geçtim up2mbitin üstüne çıkıyor download desen keza acayip

şimdi vodafone u aradım 16mbps internet alsam o hızı görebilir miyim dedim santrale olan uzaklığınız önemli dedi öğrendim 1km miş bu mesafede istesem 20 mbps den daha yüksek bağlantı hızı alabilirmişim

sanırım ben de sizin sorununuzu yaşıyorum evdeki kablolarda sıkıntı var ttnet abnesiyim demişsiniz ben superonline abonesiyim bu kabloları yenilemeleri için nereye başvurabilirim hocam bilgi verirseniz sevinirim bir de ücret olarak ne kadar ödediniz?

Hocam TT çalışanıyım. Hangi lojmanlardasın, detaylı bilgi verirsen bizim verebileceğimiz hızı söyleyebilirim

modem arayüzünden hat değerlerinin ekran alıntısını gönderirseniz bilgi verebilirim belki.

modemimin değerleri budur. Narlıdere Huzurevi tesislerinde kalıyorum 1 tane lojman var zaten 13 katlı her yerden görülüyor. yardımcı olabilirseniz çok sevirim
[MENTION=1885]defectboy[/MENTION] [MENTION=1843]defender[/MENTION]

979incip2851478.jpg

Hocam,

orada fiber altyapımız mevcut. 100 MB e kadar hizmet verebiliriz. Özelden isim telefon vereceğim. Onunla görüş detayını onun ile görüşürsünüz.

bende interneti 8mbps aldım ama yerden yere değişir bizim kaldığımız yerde en fazla 6mbps karşılıyor mesela. Ondandır

Kendimden örnek vereyim.
Bizim sokağın başında DSLAM kutusu var.
Ordan bizim yandaki komşunun balkondaki Kutuya kadar normal kablo ordan da eve kadar Bakır kablo ile geliyor.
Ordanda bizim evin içindeki telefon kablolarına
Hat değerlerim aşağıda.

DSL2+ destekli rahat Hipernet diye geçen 30mb'lik tarifeyi alabilirim istesem.
Hattım çok rahat kaldırır.

Dip Not : TTnet kullanıcısıyım, sadece gerekli bilgileri verdim.

Burda yazılan çizilen vs hiçbirşeye bakma.
Fiber kutudan eve kadar CAT6 kablo ile gelmiyorsa, Zaten hızın değişkenlik gösterir.
Modem arayüzünde 16Mb destekleyebilir gibi çıkıyor ama 6MB'e sabitlemişler.
Onuda Sol'u arayıp Hız değerinin arttırılmasını isteyeceksin onlarda hızını 8192kbps ayarlayarak 8Mb değerine getirecekler.
Sonrada 8mb neti göreceksin.
Ama kopma sorunu yaşar mısın onun garantisini veremem

Oturduğun Lojmanda Sol fiber altyapısı yoksa Sol DSL alırsın.
Yada Hipernet diyorlar Hattın kaldırırsa VDSL2 yada DSL2+ destekli 12-15mb'leri görebilirsin diye düşünüyorum.

Hat değerlerin çok kötü senin resimde de gösterdim çizdiğim yerler kayıp ve alabileceğin maksimum hızlar.
Bir Sol'u arayıp derdini anlat bakalım, kaç MB destekliyor en fazla sizin orası.
Birde Sizin orası Fiber bölge değil burdan o sonuç çıkıyor.
DSLAm kutusu nerde birde onada bakmak lazım.
Şu mavi yerler alabileceğin maksimum hızlar, kırmızı ise hat zayıflamaların.
Altıbinli yazılan yazıda senin Modeme atanan hız.
Normal DSL'de kaç mb atanırsa hız testinde 1MB altı gösterir DSL altypalıların özelliğidir.

Uzun lafın kısası Sana 6megabit net atanmış vede o hızı alıyorsun.
5mb normal şu anda.
Tabiki senin sorunun 8mb Gelmemesi bende bunu anlayıp yazıyorum bu bilgileri.

Yıllarca Alt Yapı Yok Diye 1.5 MB/bit Civarında internet kullandım En Sonuna TTNET ADSL2 Sözde Fiber İnternet getirdir.

Durum Ortada

XW71k6.jpg

Zaten Hatta Daha fazlasını kaldırmıyor 35 falan alamıyorum

modemimin değerleri budur. Narlıdere Huzurevi tesislerinde kalıyorum 1 tane lojman var zaten 13 katlı her yerden görülüyor. yardımcı olabilirseniz çok sevirim
[MENTION=1885]defectboy[/MENTION] [MENTION=1843]defender[/MENTION]

979incip2851478.jpg

Ben de fiber altyapısı geldikten sonra bu şekilde alıyordum değerleri. 8 mbps geliyodu ama hız testlerinde 6.5 civarı çıkıyordu. Bence beklemeden fiber başvurusu yapın şu anda 124 mbps e kadar destekliyor hattım

Ben de fiber altyapısı geldikten sonra bu şekilde alıyordum değerleri. 8 mbps geliyodu ama hız testlerinde 6.5 civarı çıkıyordu. Bence beklemeden fiber başvurusu yapın şu anda 124 mbps e kadar destekliyor hattım

ne evime ekip yolladılar, ne sorunumun çözülebileceğini söylediler ne de fiber altyapı getirebiliriz dediler. son çare olarak hattımı 6mbps hıza sabitlettiriyorum şimdi görüştüm geri dönüş yapacaklar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri