Açılan konulara besmele ile başlamak sizce hoş mu?

eftal

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar son günlerde çoğu satış konusunda ilk satıra kocaman bir şekilde besmele yazılıp konu açılıyor. Bu davranış nedense bana pek etik gelmiyor, sebebi ise insanların kafasında "aaa bu dinine bağlı gibi ondan bi sıkıntı çıkmaz" gibisinden bir düşünce doğuruyor. Bence herkesin dini veya düşüncesi kendine saklı olmalı hele ki satış yapılan bir sitede. Konuyu açan kişi gerçekten İslam'ı çok güzel yaşıyordur gerçekten öyledir fakat bu işten nemalanan kişiler de olabilir. İlk dolandırıldığımda adam sürekli bana "inşallah, Allah'ın izniyle yok şöyle yok böyle elhamdülillah maşallah vs. " derken dünya kadar adamı dolandırdı.(r10). Ben bu durumu suistimal edebilecek kişiler olabileceğinden forumda özellikle konu başlıklarında yazılmamasını rica ediyorum. Şu güzel kandil ertesinde gerçekten bu tarz şeyleri hoş bulmuyorum. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum...

kaldırdim bunu suistimal etmeyin diye süleyman arkadasimiz yazmisti hosuma gitti eklemek istedim malum yeni verdigim hizmet dolayisiyla heycanla açilmis bir konu 2.kisi olarak siz uyardiniz bunun mail satisimi artircagini dusunerek yazmadim kaldiki mail satmak icin boyle yollara girmeye ihtiyacim yok cok sükür birden fazla hizmet veriyorum verdigim aldigim belli insanlarida damgalamayin insallah masallah demeden forumda adam dolandiran dunya kadar kisi vardi 1 2 kisinin seyi tum besmele ile baslayana yapistirmayin

tanrı kutsal metinler de insanların amelleriyle değer verileceğini yazarken dikkat edin sizi aldatanlar allah ile aldatmasınlar diyerekten uyarır.

kaldırdim bunu suistimal etmeyin diye süleyman arkadasimiz yazmisti hosuma gitti eklemek istedim malum yeni verdigim hizmet dolayisiyla heycanla açilmis bir konu 2.kisi olarak siz uyardiniz bunun mail satisimi artircagini dusunerek yazmadim kaldiki mail satmak icin boyle yollara girmeye ihtiyacim yok clk sükür birden fazla hizmet veriyorum verdigim aldigim belli

Doğrudur kardeşim kimse zaten sana demiyor ki, hoşuna gitti yazdın bizim de hoşumuza gidiyor besmele :) Yalnız art niyetli kişiler var 300 tl param bu yalancı hacı hoca bozuntularına gitti... :(

baba, bizim sözlümüz gitti yine sen para kaybetmişsin :) kötünün kötüsü var. kötürüm yaşlı ve gördüğüm en çirkin mahluk dini kullanarak kız arkadaşımı haremine aldı ha sonra kurtardım ama akıllanmaz o kız deyip çekip gittim. intikamım acı olacak ama :D

Doğrudur kardeşim kimse zaten sana demiyor ki, hoşuna gitti yazdın bizim de hoşumuza gidiyor besmele :) Yalnız art niyetli kişiler var 300 tl param bu yalancı hacı hoca bozuntularına gitti... :(

Konularını okumaya da farenin sağ tıkı ile giriyorlarmış diye duydum.
Senin bu konuda isin ne pis Tuzlucayirli :D
Ustad eyvallah canin yanmis ama sende bilirsin 3-5 karektersiz aç hayvan için butun bi toplulugu lekelemek dogru olmaz.

Her ise herseye besmele ile baslamak fazilet'dir.Guzel birseydir.Ama iste seninde yazdigin gibi bazi karektersizler cikiyor.Bu yuzden bir tutmamak lazim herkesle.

baba, bizim sözlümüz gitti yine sen para kaybetmişsin :) kötünün kötüsü var. kötürüm yaşlı ve gördüğüm en çirkin mahluk dini kullanarak kız arkadaşımı haremine aldı ha sonra kurtardım ama akıllanmaz o kız deyip çekip gittim. intikamım acı olacak ama :D

Hocam konu ile bağlantısı yok ama bir şey sormak istiyorum müsade ederseniz.Neden sizin yazdığınız tüm mesajları bir kaç defada anlayabiliyorum ? Zekamdan şüphe ediyorum.Çıkarın beni bu paradokstan.
Edit: Mesaj sonradan düzeltilmiş.

ne güzel işte düşünmeye teşfik etmişim seni :)

Hocam konu ile bağlantısı yok ama bir şey sormak istiyorum müsade ederseniz.Neden sizin yazdığınız tüm mesajları bir kaç defada anlayabiliyorum ? Zekamdan şüphe ediyorum.Çıkarın beni bu paradokstan.

Besmeleyle başla ümidin tam olsun der üstad :)
Besmeleyle başlayan yamuk yapmaz kardeş sonuçta dinine bağlı!!!!
Ne gelirse hacıdan hocadan gelir derdi dedem.

Her işe besmeleyle başlamak güzeldir. Bu illaki bu kişilere güveneceğimiz anlamına gelmez. Dinini bilen insan, aklını kullanmayı da bilir. Ben bu tip başlıklara karşı değilim. "Her sakallıyı deden sanma" diye bir atasözümüz var boşuna söylenmemiş. Önce bu ayrımı öğrenmemiz gerek.

يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَلَا تَغُرَّنَّكُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَلَا يَغُرَّنَّكُم بِاللَّهِ الْغَرُورُ
Ey insanlar, hiç şüphesiz Allah'ın va'di haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcı(lar) da, sizi Allah ile (Allah'ın adını kullanarak) aldatmasın.(Fatır/5)

Bir işe ''Besmele'' çekerek başlamak ile, besmeleyi insanların gözüne sokmak çok farklı incecik bir çizgi anlayabilene. :) Yoksa her okuduğumuz kitabın, izlediğimiz tiyatro veya filmin besmele ile başlaması gerekirdi. Dini dilimde yaşamaktansa, kalbimde yaşamayı yeğelerim..

arkadaşlar konu dışıdır kusura bakmayın acil olduğu için buraya yazmak zorunda kaldım;

kanalımın biri topluluk yedi heralde ve kapandı giriş için telefon onayı istiyor,normalde çevremdeki gerçek telefonlar ile doğrulama yapıyordum ama bu saatte kimseye ulaşamadım.pmden biriniz bir numara verse oraya kod alsam olur mu? girip kanalın google+sını falan sileceğim giremiyorum...

arkadaşlar konu dışıdır kusura bakmayın acil olduğu için buraya yazmak zorunda kaldım;

kanalımın biri topluluk yedi heralde ve kapandı giriş için telefon onayı istiyor,normalde çevremdeki gerçek telefonlar ile doğrulama yapıyordum ama bu saatte kimseye ulaşamadım.pmden biriniz bir numara verse oraya kod alsam olur mu? girip kanalın google+sını falan sileceğim giremiyorum...

5 dakika sonra numarayı pm atıyorum hocam

edit pm gönderildi

Son düzenleme:
bende öyle düşünüyorum. İşte Allah adını kullanıpta insanları kandıran kişileri, ayırt edebilen kapasite ki insanları seviyorum.

Katılıyorum besmele elbette gerekir ama insan onu içinden der Allah(C.C) ile kendi arasında. Konularda gördüğüm zaman sadece tebessüm ediyorum birazda 4,5 sn duraksıyorum ne amaçla yazdı diye biraz düşünüyorum.

İşin birde diğer boyutu var besmeleyi her işte söyleyemessiniz sadece hayırlı ve helal işlerde söyleyebilirsiniz. Kanal açmak insanlara spam yapmanın yolunu açıyor kimisi p.. atıyor kimisi din videosu farketmez. Bot çu adam spama alet oluyor zaten, vds ci aracı vs vs bunun işi uzar baya ayrıca helal haram konusunuda tekrar gündeme getirir kısa kesim.

bizim insanımız siyasette dine kanar, ticararette değil. yani arabayı italyandan gerekli makinaları almandan alır her türlü kaliteyi kafir dediğimiz insanlardan alır oyu ise matba günah zihniyetini hala taşıyana verir :)

edit: siyasi mesaj değil şahsi fikrimdir hiç bir partiyi belirtmedim yarası olan gocunur.

Besmele iyidir. anahtardır insan besmeleyle yükselir herkes bunu bilir. Forumda web sitesi için yardım ettiğim bir kişi benide ayıklamaya çalıştı olmadı yapamadı şükür. Sonra yönetimin radarına takıldı banlandı gitti. Şimdi ne yapalım iki tane arada yatan cahil bunu yaptı diye besmeleden vazmı geçelim:) Yada bir diğerine deden seni kandırmış aslı doğrusu budur diyemi anlatalım.:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri