Ben bunu daha oncede soyledim, benim kendimimin Youtube Mafyasi diye tabir ettigim bir sistem var.... ya adam ihtar atiyor normal bir uye ayni yonetimi ben yaptigimda benden bir mahkeme karari istemedikleri kaliyor, durumu anlatiyorum bouyle boyle oldu ondan mahkeme kararimi aldiniz nein kaniti neyin belgesi benden istediginiz diyorum istedigimiz bilgileri gondermediniz diyor

istedigi bilgileri yazdim halbu ki
orjinal videonun gercek adi
orjinal videonun olusturulma tarihi
orjinal videonun yayinlandigi yer
orjinal videonun sahibi ( kim tarafindan olusturuldu )
bunlardan bir kacini yada hepsini yazin duiyor ben hepsini yaziyor yetersiz diyor
ben ihtar alirken diyerleri yayinliyor dedigimde eser sahibi birilerine yayinlatirken digerlerini kaldirma hakkini sakli tutar diyor

lan eser sahibi degil ki ortadaki benim gibi siradan bir uye

bunu yazdigimda ise youtube kaldirmak icin yeterli bilgileri aldiginda kaldirir diyor...
Yani arkadaslar ben youtubenin ekndinede yazdim sizin kisi eser koruma degil taraf tutma diye..
Turkiyede gercekten telif hakkini savunan yapimcilar zaten Youtubede ki ID sistemine kayit oluyirlar oda direk eslesen ucuncu taraf diyor digerlerinin alayi sahte ve youtubede farkinda.... bir kac kisi den duydum buyuk firmalar gmail hesabi aliyormus ihtar atmak icin onunda alakasi yok...
Ben is kanalimin kapanmasindan bu yana yaptigim arastirmalarda herseylerini ogrendim PanaFilm den ihtar atan kisi kesin degil ama suphelendigim 2 kisi var cok degil 2 kisi bunlardan biri yapiyor ama onlar kendilerini akilli sansinlar, Youtube den para kazanma zaten helal birsey degil kendi videomuz degil uzerinde emek harcanmasi helal yapmaz sonucta eser sahiplerinden habersiz birsey yapiliyor o ayri bir kisim fakat bu ihtar atan kisilerin yatacak yeri yok

ihtar atarak o videoyu yukleyen kisinin hakkina giriyor, kazandigi parayi bos ver emeginin hakkina giriyor oyle bir beyin var ki bu kisilerde Youtube nin metre karesi disinda duruyor
Yani youtubede gerecekten birseyler var bu eser koruma hak koruma falan bos seyler...