Adsense & ABD ve %24 Hususu (Tek Konu)

• Kullanıcı onursert3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türkiye ile olan anlaşma %30 ise vergi bilgilerini girmezsek daha iyi çünkü o zaman %24 kesiliyormuş daha avantajlı değilmi?

Çok net arkadaşlar..

izlenme/gelirinizin ABD'den olan kısmından, ABD gelir vergisi alacak.

Türkiye ayrıca tüm gelir üzerinden kdv isteniyor falan deniliyor.. Onlar tartışılır. Fakat ABD YouTube'a bunu yaptırabilecek güçte ve "benim ülkemden kazandığınızın vergisini vermek zorundasınız" diyor.

YouTube ise, eğer formu doldurmazsanız "tüm gelirleriniz abddenmiş gibi %24 kesinti yapacağım" diyor.

Şirkette olsanız bireyselde olsanız abdden olan kazancınızın vergisini dünyanın jandarmasına vereceğiz.

---------- Spam Engelliyici 12:45 ---------- Önceki Mesaj 12:41 ----------

bu olay küçük bir şey değil gibi. Avrupa ülkeleri de bunu yapmaya başlarsa toplam kazanç dan %20 %30 arası kesinti olacak.

Bir çıkış yolu bulunur umarım.

YouTube'u ikna etmeleri lazım ama bunun önü açılırsa büyük devletlerin hepsine ayrı ayrı vergi verilecekse içinden çıkılamaz bir hal alır. Yani abd ile sınırlı kalacağını düşünüyorum ben.

Formu doldurup gönderdim, ödeme yöntemi ekleme kısmı bende kapalı. Sizde de kapalı mı arkadaşlar?

İşin artık iyiyce suyu çıktı.
Yakında AB'de bizim ülkemizden izlenenlere bize vergi olarak ver google diyebilir.

Forumdaki Abd izlenimli Spamcılar ve Abd izlenimli YT'ciler artık daha az kazanacak.
Birde TR'deki saçma sapan vergi sistemi varki o daha farklı bir bela.
Abd + TR'ye vergi vermeye kalkılırsa toplamda %40-43 arası bir vergi çıkabilir ABD izlenimli bir kanaldan yani gelirler %50-50 paylaşılacak gibi görünüyor.
Abd izlenimli kanalları olanlara geçmiş olsun.
TR'deki vergi sistemi tam oturmadığı için o daha da karmaşık aslında.
Şimdilik %25 Abd vergisi diyelim.

Yahu herşeyde abd ye sallama huyunuzdan vazgeçin,youtube mağdur olmayın diye böyle bir şey yapıyor:uyarısında da açıkça görülüyor: Önemli: ABD dışında ikamet eden içerik üreticilerin, kazançlarından kesilebilecek vergilerin doğru hesaplanması için vergi bilgilerini AdSense'te paylaşmaya hazır olmaları gereklidir
Ayrıca çifte vergilendirme olmasın diye farklı form doldurtuyor Daha ne yapsın neren bilecek ülkemizde kazık vergiler olduğunu.
Not:abd kaynaklı izlenme alanlar Abd nin kendi vatandaşından farklı muameleye tabi tutulmuyor,orada vergiler herkesten toplanıyor bizdeki gibi sadece geribandan alıp zenginden almama durumu yok.

Son düzenleme:
Türkiye ile olan anlaşma %30 ise vergi bilgilerini girmezsek daha iyi çünkü o zaman %24 kesiliyormuş daha avantajlı değilmi?

Formu doldurup göndermezsen dünya genelindeki izlenimlerden yüzde 24 kesilecek. Formu doldurursan sadece abd'den gelen izlenimlerden yüzde 30 kesilecek.

Arkadaslar 31 mayisa kadar bilgiler girilmezse yaziyor. Bu olay haziranda baslayacakmis sanirim. Simdi biz bilgileri girmezsek tutup da bu ayin kazancindan %24 indirirler mi? Net anlayan var mi?

Arkadaslar 31 mayisa kadar bilgiler girilmezse yaziyor. Bu olay haziranda baslayacakmis sanirim. Simdi biz bilgileri girmezsek tutup da bu ayin kazancindan %24 indirirler mi? Net anlayan var mi?

Evet aynen öyle. Dünya geneli kazancınızdan yani tüm kazancınızdan %24’e varan vergi kesintisi yapabiliriz diyor. Gerekli belgeleri yüklerseniz sadece abd kazancından vergi alırlar.

Evet aynen öyle. Dünya geneli kazancınızdan yani tüm kazancınızdan %24’e varan vergi kesintisi yapabiliriz diyor. Gerekli belgeleri yüklerseniz sadece abd kazancından vergi alırlar.

Yok hocam 31 mayisa kadar girilmezse diyor ama bunu. Mart odemelerinden kesmeyecek muhtemelen.

Arkadaşlar benimde şöyle bir sorum var adsense benim adıma onaylı ama ödemeleri eşimin banka hesabından alıyorum. Şimdi ben kendi bilgilerimi mi girmem gerekiyor? Ayrıca ABD'de faaliyet gösteriyormusunuz sorusuna çoğunluk evet demiş ama bazı kişiler hayır olacak diyor. Net bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar benimde şöyle bir sorum var adsense benim adıma onaylı ama ödemeleri eşimin banka hesabından alıyorum. Şimdi ben kendi bilgilerimi mi girmem gerekiyor? Ayrıca ABD'de faaliyet gösteriyormusunuz sorusuna çoğunluk evet demiş ama bazı kişiler hayır olacak diyor. Net bilgisi olan var mı?

Usta çoğunlukla demek mantıksız siz ADB de faaliyet gösteriyormusunuz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri