Adsense & ABD ve %24 Hususu (Tek Konu)

• Kullanıcı onursert3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ivd sitesinden mükellef olmasanız dahi VKN alınabiliyor. Potansiyel olarak geçiyor.

Karışıklık çözüldümü acaba, konu başıda editlenmiş [MENTION=56556]Rewossky[/MENTION]

Evet aynen öyle. Dünya geneli kazancınızdan yani tüm kazancınızdan %24’e varan vergi kesintisi yapabiliriz diyor. Gerekli belgeleri yüklerseniz sadece abd kazancından vergi alırlar.

izlenimlerin hepsi ABD'den. doldurmazsak %24 kesilecek dediğine göre. doldurursak %30 kesecek. doldurmamak daha karlı görünüyor. fakat doldurmamanın cezası varmı onu merak ediyorum, adsenseyi kapatma veya odemeleri vermeme gibi ?

Şuan tam yuzde 30 kesilceğide belli değil formu doldurmaya göre değişiyo

Güzel anlatmış ama anlatım Türkçe içerikler için spam veya yabancı içerik ile çalışanlar için nasıl bir yol izlenmeli muamma (:

neden muamma onu anlamadım içeriğin dili bu durumu değiştirir mi bende yabancı içerik çekiyorum ama Türkiye de vergi ödüyorum videodaki kişide Türkiye'de ödüyor ona göre yapmış

Herkese Merhaba. Benim adsense hesabımın türü bireysel. Fakat 6 ay önce vergi ödemek için Limitet şirket kurdum ve bugüne kadar şirketimin adına ödeme aldım.

Şimdi ABD vergi bilgilerini doldururken Kişiselimi yoksa Tüzel kişi seçeneğinimi seçmeliyim?

Genelde şahıs şirketi olarak soru sorulmuş fakat benim limited şirketim var.

Benim adsense hesap türüm kişisel ve yıllar önce açmıştım. Limited şirketlerde Kişisel'e mi girer? Tek ortaklı Limited şirketim var ve tek çalışanda benim.

Adsense forumda şahıs şirketi olanlara Kişiseli seçin demişler. Limitet'demi kişisele girer acaba?

Birde formu doldururken 2. bölümden sonra sürekli ''Sayfa yanıt vermiyor'' hatası alıyorum. Acaba yoğunluktan dolayı filanmı anlamadım. Böyle hata alan oldumu?

Son olarak bu ayın 20'sine kadar formu doldurmaksak bu ay ödeme alamazmıyız?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler..

Şimdi kafama takılan soru şu

3 Numarada vergi anlaşmasında:
''Vergi anlaşması kapsamında daha düşük bir stopaj oranıyla ilgili hak talebinde mi bulunuyorsunuz?'' Şeklindeki soruya evet mi diyeceğiz hayır mı?

Şirketi olmayan, kişisel çalışan bir insan evet mi demeli hayır mı demeli? 2 Video izledim bu konuda ve 2side birbirinin zıttını yapmış. Hayır diyen arkadaşın videosunun altına gelen bir yorum ve videyou hazırlayanın bu yoruma verdiği cevap ise şu;

Yorum: yanlış bilgi veriyorsun. açıklama kısmında, yorum yaparak ve yorumunu sabitleyerek hatanı düzeltmeni öneririm. abd için 10% ödeyecekken 30% ödeteceksin millete

Cevap: Peki varsayalım dediğin gibi yaptık. olasi bir durumda adsense senden vergi levhası isterse ne gondereceksin? Sen bireysel bir forum dolduruyorsun firma değilsin ve dogrulatamassin yani doğal olarak zaten vergi kaçırıyorsun. kaldiki bu yüzde 30 zaten Amerika'daki izlenmelerinin kesintisi.

Buna hayır dersek %30 vergi ödeyeceğiz, evet dersek türkiye ile yapılan anlaşmaya göre indirimli vergi ödeyeceğiz. Evet demek istiyorum ama yarın bir gün adsense bu arkadaşın yorumunda ki gibi bir istekte bulunabilir mi?

Soruyorum çünkü içeriği yabancı olan birisi için %30 hiç de az bir oran değil

Son düzenleme:
Elinde sonunda zaten şirket açmak zorundasın eğer türkiye adsenseden ödeme alıcaksın

Daha önce varolan adsense hesabıma yeni kanalımı eklemiştim.Ancak şimdi adsense bölümüne yeni kanalım üzerinden girdiğimde vergi bilgileri ekleyin butonu pasif görünüyor.

Aslında sorum şu ;

Farklı bir aktif adsense hesabım var.Sorun yaşadığım youtube kanalımın adsense hesabını aktif olan adsense hesabıma taşımak problem yaratır mı?

Teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri