Adsense kazanç problemi (yeni kanallar)

Ben de inceledim.

Bakalım benim pub bilgisi hesapta gözüküyor fakat kaynağı görüntüleyince arkadaşın belirttiği pub hesapları çıkıyor.

Tekrar bağladım bakalım.

acaba başka bir adsense hesabında denesek olur mu? başka adsense hesabı olan biri deneyebilir mi. kendi idmiz çıkar mı öyle diye?

productforums.google.com/forum/#!searchin/adsense/6219811747049371%7Csort:relevance%7Cspell:true/adsense/anU3KRE28eU/_sZVgUPUQLQJ

biri yakındığımız durumu yazmış biri yakındığımız durumu yazmış

Ana kanalımda id kodumu buluyor ama alt kanallarda çıkmıyor. Adsense zaten yeni açtığım için ve kaç gündür yt'a kazanç eklenmediği için para gelip gelmediğini bilmiyorum.

---------- Mesaj saat 23:12:11 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:07:17 civarında gönderildi. ----------

şimdi alt kanalın pub id sine buldum şöyle bir şey benimkisiyle alakası yok
4895533112976992
siz de kontrol edin..

gözüküyor da benim hesaba da bir şey yansımıyor, bir de kaynak kodlardan pub numarasına nasıl bakabilirim, bilen biri yazarsa sevinirim...

5.jpg

videon açıkken kaynağı görüntüle deyip yukarıdaki gibi ara.

cevaplar için teşekkür ederim , şimdi baktım yukardaki 621... ve 489... başlayan numaralar çıkıyor, bu ay google hesabına çalışacağız galiba...

Merhaba,

2014 yılında açılan ve adsense'e bağlanan kanalların bir çoğunda kazançlar raporlara yansımıyor. Bu konuyla ilgili sorun yaşayan forumda bir çok arkadaş var. Yurtdışındaki forumlarda da bu konudan bahsediliyor.

Öncelikle para kazanması aktif eski bir kanalınızdaki videonuzu açın. Kaynak kodunu görüntüleyin. Kodlar içinde "adsense" diye arattığınızda 1 sonuç buluyorsa kanalınız para kazanıyordur. (veya adsense id'inizi arattırın) Kaynak kodlarında çıkacaktır.

2.jpg

Gelelim yeni kanallara. Görüntüleme var ama adsense'da kazanç yok diyorsanız..
Bu yeni kanalınızdaki dolar işareti açık izleme almış bir videonuzu browser'da açın.
Kaynak kodunu görüntüle deyin. Kodlar içinde "adsense" diye arattığınızda 11 sonuç bulacaktır.. Aynı şekilde adsense yayıncı numaranızı arattığınızda bulamayacak... "pub" diye aratırsanız kodlar içinde gömülü adsense yayımcı kodları bulacaktır. Bu kodlar google'ın kendi yayıncı kodları.

Örnek:
5.jpg

Yani görüntülemelerinizde yayınlanan reklamlar google'ın kasasına giriyor demek.

Kazançların sonradan yansıyacağını sanmıyorum. Bu bir bug ise youtube kısa zamanda düzeltmeli..

Benim tavsiyem bu sorun düzelene kadar eski kanallarınıza yükleme yapın.

adsense yeniden ilişkilendirme, para kazanma açma kapama gibi aklınıza gelcek tüm metotlar denendi ve sonuç alınamadı.

Bugün benim 100K izlenmem resmen çöpe gitti..

Görüntüleme ve kazançlar sonradan yansır diyemiyorum çünkü kaynak kodunda reklamı sizin yayınladığınızla ilgili hiç bir veri yok.. Yukarıda anlattım.

Videonun kaynak kodunda adsense yayıncı kodunuz mutlaka gözükmeli.

ya üstadım konuyu derinlemesine araştırmışsın ama oradaki kodlarla ne alaka şimdi ? orada bizim kodumuz zaten gözükmez orada youtubenin o sayfada yayınladığı 336X280' lik reklam biriminin kodunun pub numarasıdır. yani youtubenin kendi sağ üstteki Bannerdeki Reklamın AdSensesinin pub numarasıdır :) Panik yapmayın arkadaşlar bişey oldugu yok !! Senin adsense ID numaran vs Pub numaran kaynak kodlarında gözükmez o olay sadece Websitesindeki kaynak kodlarında gözükür :)

ya üstadım konuyu derinlemesine araştırmışsın ama oradaki kodlarla ne alaka şimdi ? orada bizim kodumuz zaten gözükmez orada youtubenin o sayfada yayınladığı 336X280' lik reklam biriminin kodunun pub numarasıdır. yani youtubenin kendi sağ üstteki Bannerdeki Reklamın AdSensesinin pub numarasıdır :) Panik yapmayın arkadaşlar bişey oldugu yok !!

Ben neden kendi pub numaramı görüyorum :rolleyes:

arkadaşlar youtube destek ekibi sorun çözümü için çalışma yapıyormuş. destek forumunda moderatörler bu şekilde yazıyor

ya üstadım konuyu derinlemesine araştırmışsın ama oradaki kodlarla ne alaka şimdi ? orada bizim kodumuz zaten gözükmez orada youtubenin o sayfada yayınladığı 336X280' lik reklam biriminin kodunun pub numarasıdır. yani youtubenin kendi sağ üstteki Bannerdeki Reklamın AdSensesinin pub numarasıdır :) Panik yapmayın arkadaşlar bişey oldugu yok !! Senin adsense ID numaran vs Pub numaran kaynak kodlarında gözükmez o olay sadece Websitesindeki kaynak kodlarında gözükür :)

Keşke öyle olsaydı üstat. Bazı kanallarımızda google ads yerine bizim pub çıkıyor ve adsenseye yansıyıor ancak adsenseye yanısmayanlarda bizin pub çıkmıyor.

Kontrol ediyorum eski kanallarımı şimdi .... Bakalım adsense kimliğim vs pub numaram çıkacakmı ama hiç sanmıyorum.

Ben neden kendi pub numaramı görüyorum :rolleyes:

Aralak ayındaki kanalda pub aynı iken, ocak ayında bağladığım pub neden aynı değil, arkadaşın verdiği değerler ilginç :)
1 saat önce kanallara bakılıp incelendi.

ocaktan önceki kanallarıma baktım kendi pub um gözüküyor ocaktan sonrakilerde arattığımda gözükmüyor.
eşleşme bulunamadı diyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri