Adsense Ödediği Parayı Geri Alabilir mi? Telif Hakkı Basımıza Ne Tür İsler Açar?

AborJin

Kayıtlı Üye
Arkadaslar merhaba,
dün bildiğiniz gibi yeni maddelerin geldiği bir adsense sözlesmesi onayladık.
Acaba hukukla ilgilenen(avukat, üniversite öğrencisi vs) biri veya bilgisi olan biri bu maddeleri açıklayabilir mi? Örneğin son 3 ayda x tl aldım adsenseden bu parayı geri isteme sansı var mı? Bunu mahkemeye tasıyabilir mi?
2. Soru ise örneğin telif hakkı elimizde olmayan bir videodan y tl kazandım. 1 sene sonra telif hakkı elinde olan biri gelip son 1 senede kazandığım tüm paraları isteyebilir mi?

Ben de merak ediyorum. Konuda mesajın bulunsun, takip edeceğim.

takip öyle bir seyde olabilir. evimizi tc kimlik banka hesabımızı biliyor adsense

Forumda yada çevresinde tanıdığı olan yok mu? konuşsa görüşse

İsterse Alabilir.

Bknz : dizimag örneği.
Hatta evden aldırıp direkt hapse bile tıktırabilir.
:cool:
Adamlar Dizi yayınlıyordu ABD dizisi ne oldu evinden aldılar site sahibini.

tbm o sözleşmeyi imzaladıktan sonra benim fırladı izlenmem arttı acaba yt bir şey mi planlıyor bu soruların cevaplarını ben de bekliyorum

sokmayın hennynin aklına böyle şeyleri ya adam konuyu gördü bile sil mesajı :D

alamaz nereye alıyor, sonuçta ödeme yapmadan önce neyin ne olduğunu inceleyebilirler.
dizimag'ı kapatan ABD şirketi değil, digitürk'dür.

Burası Coni'nin memleketi Amerika değil.. Her horoz kendi çöplüğünde öter. Adsense alsa alsa babayı alır bence ;)

yeni sözleşmede geriye dönük zarar ve kazandığın parayı geri alma durumu sözleşmede onayladık, büyük ihtimalle karşı taraf davacı olacakki,ondan sonra bu işlemler başımıza gelecek,adsense boku çıktı,zaten adsensede 1 lıra bile kazanmıyorum

Almaz arkadaşlar rahat olun. Telif geldiğinde gidip itiraz edip illa ben kazanacağım falan demezseniz bir şey olmaz, şu anlık öyle bir şey söz konusu değil. İleride bir sözleşme çıkarırsa adsense, o sözleşmeden sonraki kazançlara etki eder. Şu ana kadar kazandığınızı rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Heny Dostum izlemekle olmuyo bi bilgi ver bakalım bi işe yararsın :)

Alamaz diye düşünüyorum. Çünki banlanana kadar belli bir gösterim yapmışım, reklamlarını göstermişim, kullanıcılar bu reklamları ziyaret ederek reklamı yapılan siteye gitmiş.. Bu durumda amaç yerine getirilmiş oluyor. Satılan mal oalrak düşünürsek google ın reklamlarını satmışız parasını almışız.

hakketen ha, Allah göstermesin böle bişi olursa biteriz ..
Düşünsenize eve Adsenseden veye Telif sahibinden zarf geliyor,
1 ay içinde 130.000 Bin Tl yi ödemeniz gerekmektedir diye :) :S

eskileri alamaz ama bundan sonra donumuza kadar alabilir.bu işte oyun yok.para dönüyor.para dönüyorsa herşey olabilir..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri