adsense ödeme şekli değişikliği ve zararları -BEYİN FIRTINASI

• Kullanıcı ApeX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
ya hiç birşey değişmedi şöyle senaryolar uydurmayalım sadece TL olarak görüntülenecek kazanç o kadar

$ karşılığını direk Tl bazlı yapmış.
O değilde, kur serbest piyasa hangi kuru baz alacak?
Hergün 2 tl mi alacak kuru yoksa hergün küsüratlımı alacak?

Asıl soru bence bu.
:D

Edit : Birde 100tl mi oldu Adsense ödeme eşiği?

Esas soru budur arkadaşlar diğer başlıkta da ben değinmiştim.

Tam olarak kurun sabitlenmesi olayını söylemek istememiştim.

Demek istediğim artık anlık kur mu baz alınacak? Yoksa yine ayın belirli bir tarihindeki (eskisi galiba 15ydi) kur mu baz alınacak?

Yada parayı beklettiğimizde diyelim ki kur yükseldi. Artık bundan faydalanamayacak mıyız?

mantık olarak kurun sabitlenmesi olanaksız,kur oynadığında karşılığıda oynayacaktır bence-ama ödeme eşiği sabit kalır tahminimce!!!

Kur oynarsa her türlü zarardayız.
Çünkü ay sonlarında Gizli bir el doları Tl karşısında çıkartıyordu.
Yani 2 aydır 1$-2tl şimdi güncel kur 1.8 düştü diyelim o günkü kazanç nerden baksan %20-22 arası zarar edecek.
- Birde YT'nin ay sonundaki % olarak kesintisini eklersek, o zaman nerden bakarsanız bakın elimize %30'a yakın daha az kazanç geçecek.
Zaten bunuda gelecek ayki kazançlarda rahatça görürüz gibi geliyor.
Bizim temennimiz sadece şu olabilir, $ 2tl altına inmesin.
İnerse dediğim gibi %30 zarar.
İşte bu kötü olacak bizim açımızdan.

Ödeme eşiğide Tl bazında 200tl imiş.
Onuda diğer başlıklarda okurken gördüm.

ödeme eşigi 200 TL oldu
t2kf2.jpg

Tam olarak kurun sabitlenmesi olayını söylemek istememiştim.

Demek istediğim artık anlık kur mu baz alınacak? Yoksa yine ayın belirli bir tarihindeki (eskisi galiba 15ydi) kur mu baz alınacak?

Yada parayı beklettiğimizde diyelim ki kur yükseldi. Artık bundan faydalanamayacak mıyız?

Arkadaşlar bence hiç bir şekilde mantıkda değişiklik olmayacak. Aslında belkide böylesi daha iyi olacak kazançlarımızı gün gün TL bazında ayrıntılı olarak görebileceğiz. Nasıl ki daha önceden bir sonraki ayın Dolar Kuru Değeri önceden belirleniyordu (Beyto Kardeşim bunu hemen duyuruyordu) yine aynı şekilde belirlenen kur değerinden günlük TL ye çevrilecek...Vergi olayına gelince zatn Devletin bu yönde çalışması vardı belkide çalışmaya yönelik uyum hazırlıkları olabilir...Saygılarımla...

zarardayız falan demişsiniz . daha önce youtube ye video yükleyerek para mı kazanıyordunuz .

önce şükretmesini öğrenmeli bence

zarardayız falan demişsiniz . daha önce youtube ye video yükleyerek para mı kazanıyordunuz .

önce şükretmesini öğrenmeli bence

Ben önceden Fsonic-Wupload dosya atarakta para kazanıyordum, ama oda Sayımları eksik yapıyordu, satışları saymıyordu vs. . .
O zamanda onlara butür şeyler yazıyorduk.
Adamlarda bizim üstümüzden para kazanıyor sonuçta.

Ben Google'ın reklamlarını milyonlarca kişinin görmesini sağlıyorum, adamlar haksız yere kanalı kapatıyor, para kazanmasını devre dışı bırakıyor, üstüne şimdi tekrar yine zarara sokacak bizi.
Bunları yazarım tabiki.

Google'la aramızdaki sadece iş.
Ben onun reklamlarını milyonlara izletiyorum, o bana TIK BAŞINA para veriyor.
Ama kendi REKLAMCILARDAN GÖSTERİM bazlı para alıyor.

Önce bunlarıda öğrenelim sonra gelip burda Ahkam keselim.

$ karşılığını direk Tl bazlı yapmış.
O değilde, kur serbest piyasa hangi kuru baz alacak?
Hergün 2 tl mi alacak kuru yoksa hergün küsüratlımı alacak?

Asıl soru bence bu.

Bence de en en önemli soru bu , kur olayını nasıl yapacak şimdi hergün değişecekmi ay boyunca 2 tl ye göre mi hesaplayacak :rolleyes:

---------- Mesaj saat 12:43:14 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 12:40:25 civarında gönderildi. ----------

ödeme eşigi 200 TL oldu
t2kf2.jpg

7.365.71 TL mi o :eek:

beni tek korkutan şey hesap türünün işletmeye geçmesi ve faturalandırma gelmesi vergi geliyor heralde :(

Vergi başlıkları açıla açıla birilerinin kulağına su gitti yavaştan geliyor vergi olayı bence buda sinyalleri olmuş. Tl olayıda çok kötü inşallah dolara denk olarak gider tl yoksa yandık kazancın %50'si gitmesi demek olur aksi resmen.

Fatura olayı zaten vardı. Vergi ile alakası oldunu sanmıyorum. $ olunca vergi alamıyolarmıydı.

fatura olayına dikkat etmedim fakat para dağıtımını büyük ihtimal ülke içindeki sermayeyi dağıtıcak buda elbet devletin gözüne batacaktır :)

İnş olmaz ama :D zaten herşeyden vergi ödüyoruz.

Ben önceden Fsonic-Wupload dosya atarakta para kazanıyordum, ama oda Sayımları eksik yapıyordu, satışları saymıyordu vs. . .
O zamanda onlara butür şeyler yazıyorduk.
Adamlarda bizim üstümüzden para kazanıyor sonuçta.

Ben Google'ın reklamlarını milyonlarca kişinin görmesini sağlıyorum, adamlar haksız yere kanalı kapatıyor, para kazanmasını devre dışı bırakıyor, üstüne şimdi tekrar yine zarara sokacak bizi.
Bunları yazarım tabiki.

Google'la aramızdaki sadece iş.
Ben onun reklamlarını milyonlara izletiyorum, o bana TIK BAŞINA para veriyor.
Ama kendi REKLAMCILARDAN GÖSTERİM bazlı para alıyor.

Önce bunlarıda öğrenelim sonra gelip burda Ahkam keselim.
benim ahkam kestiğim falan yok , sözlerine dikkat et .

işine bak ;)

ya arkadaşlar,para kazanalımda vergisini öderiz-devlet her türlü alır bence,bugün olmazsa yarın..siz yinede her ihtimale karşı kazancınızın 3te1 ini köşede saklayın,yarın öbür gün başınız ağrımasın.

benim ahkam kestiğim falan yok , sözlerine dikkat et .

işine bak ;)

Ben burda insanlara yardım etmek için yazıyorum, senin gibi gelip karmaşa çıkartmak için değil.
Sana iyi bir cevap yazardım ama aldın zaten cevabını ondan kızıp bu şekilde yazı yazmışsın.

Neyse konu dağılıyor.
Bilenler bildiklerini yazsın, Biz tartışmaya devam edelim.
:cool:

Ben burda insanlara yardım etmek için yazıyorum, senin gibi gelip karmaşa çıkartmak için değil.
Sana iyi bir cevap yazardım ama aldın zaten cevabını ondan kızıp bu şekilde yazı yazmışsın.

Neyse konu dağılıyor.
Bilenler bildiklerini yazsın, Biz tartışmaya devam edelim.
:cool:

Eee hacı :D Şimdi kısaca Vergi ödeyecek miyiz ne olacak son durum ne ? :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri