Adsense ödemelerinden vergi alınıyor..

• Kullanıcı thnx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

thnx

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar dün başıma bir olay gelmişti.Banka tarafından maliye devlet vs gibisinden..

Dünden beri bir kaç arkadaş ile görüştüm r10 da da bir konu var yeni açılmış bu konu ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesinndeki google firması tarafından alınan kazançlardan vergi verilmesi gerektiğidir..
Özelge: Google firmasının reklamının web sitesinde yayınlanmasının vergi mevzuatı açısından değerlendirilmesi hk. | Gelir İdaresi Başkanlığı

Bu da r10 da konuyu açan arkadaşın başına gelen olay..
Adsense Gelirlerinden Vergi Alınıyor.

Şöyle özetliyim konuları vs okudum..Bu web sitesi yada youtube reklam geliri fark eden bişey yok her ikisi de aynı..
Banka hesabınıza giren paraların şuan olmasada en fazla 5 yıla kadar geçmişe dönük maliye incelemeye aldığında yapılan para transferlerinin para giriş çıkışlarının hesabını soruyor.Ve paranın kaynağı google olarak gözükeceği içinde sizden belirli oranlarda kazançlarınıza göre sizi borçlu gösterebilir.
Yani önümüzdeki senelerde bir çok arkadaşımızın google gelirleri tarafından devlete verge ödeme zorunda kalabilir.
Bu konuda forumlarda çok doğru bilgi göremiyorduk.Şuan var ver herkesin bunu bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum..

Aşağıdaki tablo direkt Gelir İdaresi Başkanlığı sitesindeki 2016 oranlarıdır.
http://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/gelir-vergisi-tarifesi

12.600 TL'ye kadar % 15
30.000 TL'nin 12.600 TL'si için 1.890 TL, fazlası % 20
69.000 TL'nin 30.000 TL'si için 5.370 TL, , fazlası % 27
69.000 TL'den fazlasının 69.000 TL'si için 15.900 TL, fazlası % 35

Son düzenleme:
Hesaplarımızdaki tüm paraları çeker başkasının adına yatırırz. Kendi adımıza hiçbir şey bırakmayız . Şu devlet kadar açgözlü hırsız görmedim millet açlıktan ölüyor hala sağdan soldan nasıl çalarım düşünmenin derdinde . Onlar vergi çıkartsın bizde vermemek için herşeyi yaparız

Bakın bu anlaşma kdv'nin iki kere alınmasına yöneliktir. Gelir vergisi başka birşeydir. Mecbur gelir vergisini ödemek zorundayız. Yani sonuç olarak adsense gelirlerinin gelir vergisini ödemek zorundayız.

Hesaplarımızdaki tüm paraları çeker başkasının adına yatırırz. Kendi adımıza hiçbir şey bırakmayız . Şu devlet kadar açgözlü hırsız görmedim millet açlıktan ölüyor hala sağdan soldan nasıl çalarım düşünmenin derdinde . Onlar vergi çıkartsın bizde vermemek için herşeyi yaparız

Senin yada bir arkadaşının fark eden birşey yok google tarafından hesabına para gönderildi mi olay bitti.Sen o parayı farklı bir yerede transfer etsen para geldikten sonra bir önemi yok.

Senin yada bir arkadaşının fark eden birşey yok google tarafından hesabına para gönderildi mi olay bitti.Sen o parayı farklı bir yerede transfer etsen para geldikten sonra bir önemi yok.

atm den çek getir evde annene ver :D Senin borcunu asla gidip başka birisinden isteyemezler . Ve borcun varsa senin adına bir ev araba işyeri varsa el koyarlar adına hiçbir şey yoksa da avucunu yalarlar

Tarih: 28/12/2011 5 yıl önce alınmış bir karar yürürlükte bir şey göremedim ben

1- Hizmet Türkiye'de yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olmalıdır.2- Fatura veya benzeri nitelikteki belge yurt dışındaki müşteri adına düzenlenmelidir.
3- Hizmet bedeli, döviz olarak Türkiye'ye getirilmelidir.
4- Hizmetten yurt dışında yararlanılmalıdır.

Kanuna nerden baksan sorunlu!
Hizmet bedeli, döviz olarak Türkiye'ye getirilmelidir. Hizmet bedeli Döviz olarak gelmiyor zaten TL olarak geliyor!
İsim şirketi açtığımızı varsayalım yurtdışındaki Google Ireland a nasıl fatura kesebiliriz ?

Devlet ensemize vurup vurup ekmeğimizi alıyo başka bişey değil. Tüm ödeme sistemlerini de kapadı bakalım kokusu çıkıcak yakında

Ona kalırsa Türkiye' de hiç bi youtuber vergi vermiyo milyonlarca aboneleri var haliyle aylık 5 haneli kazanıyorlardır kanallarının hakkında kısmında iletişim bilgileri bile var hepsinin bilgileri açıkta Gib onlardan başlasın. Bize sıra gelmez gibi...

böyle konular görmek canımı fazlasıyla sıkıyor daha kesin bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

atm den çek getir evde annene ver :D Senin borcunu asla gidip başka birisinden isteyemezler . Ve borcun varsa senin adına bir ev araba işyeri varsa el koyarlar adına hiçbir şey yoksa da avucunu yalarlar

Özel için geçerli o devlet senden alamazsa çocuğundan alır :)

Vergi alınıcak olsa alırlardı simdiye kadar her ay google üzerinden milyonlarca tl para giriyo ülkeye bunun elbet farkındalar

Özel için geçerli o devlet senden alamazsa çocuğundan alır :)

yok öyle bir dünya hocam. Aile tablosuna bakarlar eğer çocuğum benimle yaşıyorsa başını ağrıtabilir yavrumun yada ben evlenmemişsem annemin de başını ağrıtabilir :D Bende kalkar çocuğumu evlendiririm benden ayrı yaşıyor gidip çocuğuma benden ayrı olmasına rağmen bulaşacaksa ne diyim Allah ıslah etsin :D

Bu konunun 2016 yılından itibaren daha sık inceleme yapıldığını düşünüyorum şahsen.Nitekim paypal'ın türkiyede faliyetleri durduruldu.

Kesin bilgi isteyen arkadaşlar r10 daki arkadaşın başına gelen olayı incelesinler..Bu olay bence artık net ve kesin bilgidir.Ancak kimin başına geleceğini kimse bilemez.Sadece 5 yıl diken üstündeyiz..

3 yılı geçti söylemekten dilimizde tüy bitti...

Bu gibi konuların hiçbirimize hiçbir faydası olmayacağı gibi, suyu bulandırmaktan başka bir işe yaramayacağını da öğrenmeniz gerek...

Her ne olursa olsun para nerden gelirse gelsin gelir vergisi ödemek hepimizin borcudur, ödemiyoruz çünkü Türkiyede vergi sistemi takibi henüz oturmuş değil, bankalar ile maliye arasında online bir veri aktarımı yok... (YT kazançları için geçerli.)

Açmayın artık vergi konusu, açmayın ki insanları göreve çağırmış olmayın...

Bu arada bunun gibi frm da 20 tane konu mevcut, yenilerini açmadan azıcık bakınalım...

Artık bu devlet varya bokunu çıkardı bokunu yeter artık bu nedir yaa televizyonda izliyorum vergi kaçıranları usülsüzlük vs gibi şeyler yapanları abi herifler haklı yeter bu nedir. Bıktık para kazanamıyacakmıyız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu konular sürekli açılıyor ve genelde bir soruna bağlanmadan kaybolup gidiyor resmi bir belgesi olan da ben görmedim Konu kilit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri