Adsense Soru - Cevap | Yararlı Bilgiler

karadeli

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.alpaslan.karadeli.com
Adsense Soru - Cevap | Forumdaki çoğu sorunun cevabı - Yararlı Bilgiler

Yayın Tarihi: 12.11.13
Merhaba arkadaşlar, yt ile uğraşmam ve ytpara ailesine katılmam pek uzun zamanlı değil, fakat son 1 aydır gördüğüm soruları, sorunları adsense ilgili püf noktaları ve forumda çok araştırılan ama bilgi karmaşası arasında gözden kaçan bilgileri toplamaya başladım. Bunların arasında benim başımdan geçen şeyler ve diğer kullanıcıların deneyimine bağlı bilgiler var. Gözüme çarpan önemli konu oldukça soru ve cevabı not aldım, böyle yaklaşık 5 6 önemli soru cevap çıktı, son olarak aşağıdaki bilgi ortaya çıktı. Umarım bu konularda problem yaşayan, sağlıklı cevap bulamayan arkadaşlara yardımcı olur. Eğer kusurlu bulduğunuz, hatalı olan yerler varsa söyleyin düzeltelim, doğrusunu yazalım beraber. Herkes ziyadesiyle yararlanır inşallah.

Not: İlk 3 soru heryerde cevabı olan klasik sorulardır, burada da olsun istedim :)

1) Pin ne zaman gönderilir ? Gönderilmesi için birşey yapmama gerek var mı, ne yapmalıyım ?
- Kazancınız 10$ (20 TL )'a ulaşınca(eğer ayın 12'sinde kesinleşen miktar bunu geçerse), Google tarafından, adsense panelinizde kayıtlı olan adresinize otomatik olarak gönderilir, size adsenseden PIN'iniz şu tarihten itibaren 3 - 5 gün içerisinde gönderilecek ve 2 -4 hafta içerisinde elinizde olacak diye bilgilendirme mesajı gelir. ( Bu mesaj benim adsense panelimde ki mesaj bölümüne geldi, Gmail hesabıma değil, gmail'e de geliyor mu bilmiyorum. )

2) Banka hesabı nasıl onaylanır, onay ücreti ne zaman yatırılır ?
- Kesinleşen kazancınız 10$ ' ı geçtiğinde ( bu kısıtlama varmı tam bilmiyorum olması lazım yoksa da aşağıdaki şeyler yine uygulanacak), banka hesap bilgilerinizi girebilirsiniz(IBAN numarası şeklinde, ödeme ayarları sayfasından), hesabınızın onaylanması için Google tarafından hesabınıza 10 gün içerisinde küçük bir mebla yatırılır ( Örn: Bana 0.17 TL yatmıştı ), bu miktarı yine ödeme ayarları sayfanızda hesabı doğrula seçeneğini tıklayıp istenilen yere girerek banka hesabınızı onaylamış olursunuz. ( Bu para yatırılma süresi değişiyor, şansa göre heralde, çünkü bana 10. gün yattı, başka bir arkadaşa ertesi gün, başka birine ise 12 saat içerisinde. Tam neye göre olduğunu ben de bilmiyorum. )

3) Kazançlar ne zaman kesinleşir ne zaman ödenir ?
- Bu sorunun cevabı ziyadesiyle olsa da burada da olsun istedim. Kazançlar ayın 11(TL)- 12($)'sinde kesinleşiyor, 21'inde işleme giriyor, genelde 22'sinde yatıyor ama 29'una kadar yatma süresi, yani bir hafta içinde tüm kesinleşen kazançlar yatmış oluyor. ( Bunlar TL hesapları için geçerli. )

4) Bir hesapta çok kanal açmak mı yoksa her hesapta birer tane kanal açmak mı ?
- Arkadaşlar bu çok muallakta kalan bir soru ama ben forumdaki izlenimlerimden yola çıkarak ( bu konu hakkında yeterince yazı okudum, birçok kişinin başına gelen kapanma olaylarının nasıl olduğunu sorarak bir cevap buldum.) bir hesapta çok kanal açmanın veya tam tersinin kapanmalarda etkisi olmadığı kanaatine vardım. Yani bir hesaba 100 kanal açarsan kapanır falan v.b. şeyler tamamen doğruluğu kanıtlanmamış varsayımlardır. ANCAK; 20 kanallık bir youtube hesabınızda bir kanalınız para kazanmaya kapanırsa veya 3 tane telif yedikten sonra kapatılırsa, diğer kanallara sıçrama ihtimali çok yüksek olduğundan her yt hesabında bir kanalla çalışmak daha mantıklı. Yani böyle yapanlar sadece bir kanaldan diğer kanalın etkilenme risklerini en aşağı çekiyorlar. Yoksa Youtube'de bir hesap, çok hesap gibi bazı efsanelerin aslı yoktur. Böyle yapan arkadaşlar ( ben de dahil ) mesela 10 ayrı hesabım var hepsinde 1 er kanal var, diyelim 3 numaralı kanalım kapandı, diğer kanallarıma bir etkisi olamaz, çünkü tamamen ayrı bir google/youtube hesabında, fakat şöyle olsaydı ( ki başıma geldi ); 1 yt hesabı ve o hesapta bu 10 kanal olsaydı, 3 numaralı kanal yine burada kapansa, diğer 9 tane kanalın gitme ihtimali de çok yüksek. Ben bunu yaşadığım için ilk yolla çalışma yapıyorum artık. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Yeni başlayacak bile olsanız, ya bi hesaba 3 5 kanal açayım demeyin, üşenmeyin, 3 ayrı hesap açın ve içine 2 şer kanal açın (örneğin), 6 kanal ediyor, size fazlasıyla yeter, her zaman profesyonel çalışmak iydir. Neresinden başlarsan başla.

5) Hangi kanal kapanma durumlarında parayı alırız / alamayız ?
- Bu soruda benim baya araştırdığım konular arasındaydı. Maalesef bu tür sorulara forumda tam açıklık getiren bir konu yok. Herkes aynı konuyu açıyor ve o konuya onlarca yorum yapılıyor ( çoğu kendine mantıklı geleni söylüyor, sadece deneyimlerini anlatan olsa belki sağlıklı cevaplar alınır ) ve insanlar sağlıklı cevap bulamıyor. Bu yüzden her başına gelen yeni bir konu açıyor, böyle bir kısır döngü sürüp gidiyor. Biraz hikaye gibi oldu :) Arkadaşlar sorumuza gelince, bir çok kanal kapanma durumu var, aşağıya ayrı ayrı yazıp, bu durumlarda paramızı alıp alamayacağımızı yazıyorum.( Yine bu bilgiler %100 mü derseniz, değil, fakat ben "başından bu olay geçen" arkadaşların paralarını hangi durumarda alıp alamadıklarını araştırarak cevaplayabiliyorum.)
- Telif hakkı nedeni ile kapanan kanaldan, kazancımızı alabilirmiyiz ?
Evet , kanalımızın kapanmaya kadar olan ki kazancı alabiliriz.
- 10 kanallı hesabımda bir kanalım yüzünden hesap kapandı, o kanal dışındaki videolar hala yayında, ondan para alırmıyım ?
Evet arkadaşlar. Eğer kanallarınızdan herhangi biri para kapanmaya kapatılmadıysa ve bir kanalınız telif v.b bir şeyden dolayı kapatıldıysa, bu yüzden YT Hesabınız kapatıldıysa ve o hesaptaki kapanmayan kanallarda hala video yayınlanıyorsa ( reklam da çıkıyorsa ki çıkmıyorsa muhtemelen hesabınız kapatıldıktan sonra para kazanmaya da kapandı diğer kanallar o zaman para beklemeyin ) paranızı alırsınız İnşallah.
- Para kazanması kapanan kanallarımdan, o zamana kadar ki parayı alabilirmiyim?
Hayır arkadaşlar, eğer kanalınız para kazanmaya kapandıysa, ve para kazanması tekrar açılmadıysa o kanaldaki tüm kazançlarınız gider, alamassınız fakat forumda g+ bağlantısını kesip nasıl tekrar para kazanmayı aktif edip, paranızı alırsınız yazıyor, ufak bi aramadan sonra gerekli bilgiye çok rahat ulaşırsınız.

6) Kanalı adsenseye bağladım, videolar izleniyor, reklam çıkıyor ama adsenseye yansımıyor, sorun ne ? O kadar izlenim boşa mı gitti ?
- Arkadaşlar araştırdığım yaşadığım ve soruşturduğum kadarıyla adsenseye kanalı bağladıktan birkaç gün sonra izlenimler yansıyor. Bu süre dahada uzayıp kısalabiliyor. Eğer bağlamada bir hata yapılmadıysa en geç birkaç güne de yansır. Ha diyelim bir video veya kanala attığımız birçok video tuttu, izlenim aldı, belki kaç kere tıklandı, bunlar ne olacak ? Bunu bizzat konu açarak sordum ve ortak olarak şu cevabı aldım, videoların istatistikleri adsenseye yansıyana kadar geçen zamana kadarki kazançlar kazanç kesinleşme tarihinde (ayın 11'i) hesabınıza eklenir. ( bu cümleyi yazdıktan sonra kendim bile 3 5 kere okudum öyle anladım, kusura bakmayın :D ) Konuda Akadam'dan şu cevabı almıştım: Tek 1 izlenimin bile bosa gitmez aysonunda para kesinlestiginde hepsi eklenir.

* Eğer hala daha istatistikler gelmiyorsa, Adsense'nin yeni arayüzünü kullanmaya geçiş yapmayı deneyin. Detaylar için; Bu Konuyu inceleyin.

7) Kanalım/Kanallarım kapandı, o hesabın bağlı olduğu adsenseyi kullanmaya devam etsem sorun olur mu ?
- Bu konuda %100 sağlıklı bir sonuç bulamasam da ( ki bulmak için bu olayı yaşamış ve bundan sonra 1 - 2 ödeme alınmış olmalı ki emin olalım ) benim ve arkadaşların verdiği cevaplara göre şu sonuç çıkıyor:
a) Youtube kanalları eğer para kazanmaya kapandıysa; Para kazanmaya kapanan kanalları silip devam ediyoruz,
b) Youtube hesabı tamamen kapandıysa; Yine o adsense ile yeni kanallar bağlayarak devam edebiliriz. Ancak her ihtimale karşı o adsenseye ödemeyi alana kadar dokunmamak ve yeni kanal ve adsense ile devam etmek risk oluşturmaması açısından daha mantıklı.
Fakat her zaman adsense'nin de kapanma riski vardır. Çünkü o hesaba bağlı youtube hesaplarında bir aksilik (kapanma, telif v.b.) olmuştur ve Google amca bunu kayıtlarına kesinlikle geçer. Google gerçekten bizim düşündüğümüzden katlarca karmaşık, zeki ve herşeyi kayıt altında tutan bir sisteme sahip. Şunu söylemem yeterli heralde; Microsoft'un sitesini bile kandırdım fakat Google'yi kandıramadım :) Yani demem o ki, eğer o adsense hesabınız zaten 3 5 birşey getiriyorsa, kanallarda para kazanmaya veya teliften kapanma olduysa, hele bir de para kazanmaya açık kanallara bağlı hesaplarda varsa o adsenseyi öylece olduğu gibi bırakın. Kendi kendine ne getirirse getirsin, yeni kanal ve adsenseyle biraz geriden başlayın, temiz başlayın, içinizde her an kapanacak şüphesi olmasın ( bu çok kötü birşey ) bir ytpara üyesinin bir mesajı çok hoşuma gitmişti ( 1, 0'dan iydir ) bencede öyle.

8) Bir adsense hesabına en fazla kaç kanal bağlayabilirim ?
Bu sorunun cevabı forumda yeterince olmasına rağmen burada da olsun dedim. Bir adsense hesabına 500'e kadar youtube kanalı bağlayabilirsiniz. Bir sıkıntı olmaz, bu açıklamayı Google üzerinden görmek isteyenler aşağıdaki linke tıklasın açılan sayfanın alt kısmındaki 5. numaralı maddeyi incelesinler.
https://support.google.com/adsense/answer/9729?hl=tr

9) Kazancım kesinleşti fakat kesinleşen kazanç askıda ?
Eğer ödeme ayarlarınızı yapmadıysanız, kazancınız kesinleşse de ödeme alamazsınız çünkü ödeme yapılacak banka bilgilerini girmemişsinizdir. Banka hesap bilgilerini girmeyi ve sonraki adımları Soru 2'de bulabilirsiniz. İkinci bir ihtimal de eğer ödeme bilgilerinizi girip onaylattıysanız PIN Onayı yapmamışsınızdır. Bunun için 1. soruya bakın.

Yeni şeyler yakalayınca, buraya ekliyeceğim.
Hayırlı işler bol güneşler ;)

her sorunun cevabı var burada. açılan o kadar konu boşu boşuna açılıyor.

fakat bi sorum var aradan kılçık gibi çıkardım :)
aynı kişi üzerine ikinci adsense açmanın yolu varmı farklı banka hesabı farklı adres fln ?

her sorunun cevabı var burada. açılan o kadar konu boşu boşuna açılıyor.

fakat bi sorum var aradan kılçık gibi çıkardım :)
aynı kişi üzerine ikinci adsense açmanın yolu varmı farklı banka hesabı farklı adres fln ?

Açabilirsin. Farklı banka hesabı ile ve farklı adres ile olabilir. Alt kat üst katın adresini verirsin vb.

Eğer sen yaptıysan bunu helal olsun emek vermişsin emeğe saygı

Buna ben cevap veriyim farklı bankalar aynı isimler ile ödeme aldım
İban farklı olsun yeter

Buna ben cevap veriyim farklı bankalar aynı isimler ile ödeme aldım
İban farklı olsun yeter

eyvallah. çok sevindim buna.

---------- Mesaj saat 18:06:23 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:05:37 civarında gönderildi. ----------

Açabilirsin. Farklı banka hesabı ile ve farklı adres ile olabilir. Alt kat üst katın adresini verirsin vb.

aynen öle yapıcam :) kapıya bırakırlar zaten zarfı

Eğer sen yaptıysan bunu helal olsun emek vermişsin emeğe saygı

Teşekkürler beyler. Evet ben yaptım, dediğim gibi o kadar karmaşıklık içindeydi forum dedim bulduğum yararlı, önemli bilgileri kaydedeyim not alayım sonra paylaşırım herkes yararlanır. Sonuçta böyle birşey çıktı ortaya :) Yardımcı olabildiysek ne mutlu :)

Bu arada bende adsense açtım 1 2 tane fakat tespit etti google, sistem benzer özelliklerde bir başka adsense hesabı saptadı. Ben aynı isimde ve adreste benzer açmıştım, fakat aynı isim farklı adres veya farklı isim aynı adres oluyor heralde.

şimdi kazanclarım yansıyor adsense 'e fakat topluluk tan kanalım ın biri gitti.o giden kanalın parasını alabiliyormuyum

şimdi kazanclarım yansıyor adsense 'e fakat topluluk tan kanalım ın biri gitti.o giden kanalın parasını alabiliyormuyum

Eğer kanal para kapanmaya kapandıysa alamıyorsunuz ( g+ bağlantı kesme/açma yöntemi ile alabilme ihtimali var, bu konuyu inceleyin ), yok eğer kanal tamamen gittiyse kanala giriş yapılmıyor, girmeye çalışırken bu kanal telif, topluluk v.b nedenlerden kapatılmıştır diye bir uyarı geliyorsa alabiliyorsunuz.

Çooooook faydası oldu 2 haftadır uğraşıyorum sizin sayenizde iyi ilerledim kuzen sana ve forumda bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ediyorum, sırf yorum atmak için üye oldum :D

Teşekkürler hocam. İlk sorunun cevabı hep yanlış anlaşılıyor. Kazançlar kesinleştikten sonra 20 lirayı geçerse pin yola çıkıyor.

Çooooook faydası oldu 2 haftadır uğraşıyorum sizin sayenizde iyi ilerledim kuzen sana ve forumda bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ediyorum, sırf yorum atmak için üye oldum :D

Ne demek kuzi :) Kaldıracaz bu google'dan parayıı :)

---------- Mesaj saat 03:04:00 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:02:26 civarında gönderildi. ----------

Teşekkürler hocam. İlk sorunun cevabı hep yanlış anlaşılıyor. Kazançlar kesinleştikten sonra 20 lirayı geçerse pin yola çıkıyor.

Haklısınız hocam, farketmemiştim, düzelttim şimdi daha iyi anlaşılır heralde.

Eğer kanal para kapanmaya kapandıysa alamıyorsunuz ( g+ bağlantı kesme/açma yöntemi ile alabilme ihtimali var, bu konuyu inceleyin ), yok eğer kanal tamamen gittiyse kanala giriş yapılmıyor, girmeye çalışırken bu kanal telif, topluluk v.b nedenlerden kapatılmıştır diye bir uyarı geliyorsa alabiliyorsunuz.

evet hocam saolsın ben alabiliyorum diye duymustum yine bi sorayım dedim.direk para kazanan kanal topluluktan gitti adsense e kapanasıya ya kadar yansıyan kazancı alabilirim sizin dediklerinize göre de.

kafa karışıklıklarını net şekilde gideren muhteşem bir konu olmuş ellerine sağlık çok yararlı herkes için

kafa karışıklıklarını net şekilde gideren muhteşem bir konu olmuş ellerine sağlık çok yararlı herkes için

Teşekkürler hocam, umarım çok kişi yararlanır :)

---------- Mesaj saat 11:45:42 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:45:18 civarında gönderildi. ----------

evet hocam saolsın ben alabiliyorum diye duymustum yine bi sorayım dedim.direk para kazanan kanal topluluktan gitti adsense e kapanasıya ya kadar yansıyan kazancı alabilirim sizin dediklerinize göre de.

Allah'ın izniyle alırsınız :)

arkadaslar ayın 21ine kadar 1 kanal kazandırdı adseseye diyelim.. sonra bu kanal para kazanmaya kapatıldı.. sonra ben bunu google + ile actım ve baska adsenseye bagladım sonra partnere geçirsem bu ayın 21ine kadar kazandıgım para nereye gider?

Bu ay basindan beri video yukledigim birkac kanalim var, bunlarin para kazanimlari acik ama suanda biryere bagli degil. Ay bitmeden adsense veya partnerlige baglamak istiyorum. Hangi durumda ay basindan beri biriken kazanci alma ihtimalim var?

arkadaslar ayın 21ine kadar 1 kanal kazandırdı adseseye diyelim.. sonra bu kanal para kazanmaya kapatıldı.. sonra ben bunu google + ile actım ve baska adsenseye bagladım sonra partnere geçirsem bu ayın 21ine kadar kazandıgım para nereye gider?

Hocam eğer para kazanmalar tekrardan kapanmaz ise paranızı alabiliyorsunuz sandığım kadarıyla fakat bunu yaşayan birsürü arkadaş var forumda onlar daha sağlıklı cevap vereceklerdir.

Bu ay basindan beri video yukledigim birkac kanalim var, bunlarin para kazanimlari acik ama suanda biryere bagli degil. Ay bitmeden adsense veya partnerlige baglamak istiyorum. Hangi durumda ay basindan beri biriken kazanci alma ihtimalim var?

Kazanç kesinleşme tarihinde (12'si) bu kazançlar ekleniyor bildiğim kadarıyla, yazıda da yazdığım gibi hiçbir tık boşa gitmiyor.

Adsensede su mesaj cikiyor karsima, ordan ileriye gidiyorum, basamaklari ilerliyorum ama anasayfaya gelince yine bu mesajla karsilasiyorum. Suadan adsensem aktif degilmi, bunu kaldirmak icin ne yapmaliyim?

vnp2.png

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri