Bölüm 1:
Bütün yıllardır forumlarda web sitesi acıp ilk defa adsensede para kazanan binlerce kişi gördüm hepside aylık kaznamış oldugu para inanınki 100 tl 250 tl bilemedin 500 tl vs...
adam bir ayda 200 lira kazanmış foruma konu acıyor ben adsensede bu ay 200 lira kazandım vergi verecekmiyim nasıl vergi verecem... diye hep yüzlerce konu gördüm...
300 lira kazanmış bu ay arkadaşlar ben vergi dairesini aradım bilmem bana dediler vergi ver bilmem ne ya.... bunu coğunluklan yapanlar ise hep adsensede yeni kazanan kişilerdi...hep...
Bölüm 2: R10 da konuyu acan kişi paylaşmış oldugu davetiyede benim anladıgım kadar... mobil uygulaması var bu uygulamada yüklü kazanclar elde ediyor... ve aynı zamanda kendisi bir şirket oldugu için vergi kesme olayı var irlandaya şirket üzerinden kurumsal adsense hesabı olarak kazanc sagladıgı zaman Türkiyeye vergi vermek zorunda kalır..
bu kişinin dünya capında geliştirilmiş bir oyunu veya uygulaması vardır....
eğer sizinde dunya caoında gelişmiş bir uygulamanız var ise kurumsal şirket adsense veya admob hesabınızı baglarsanız vergi kesmek zorunda kalıyorsunuz....yani vergi ödemek zorundasınız....
Haber siteleri:
r10 ytpara özelliklen cok takip ediyorlar en ufak detayda herkesi ilgilendiren bir konu oluyorsa haber siteleri kafadan Yanlış haber yapmaya başlıyorlar....
En son olarak:
zaten adsensede kazanç sağlayanlar için gecmişe yönelik bir vergi konusu söz olamaz eski konularda bunun acıklamasını yaptılar....
ARASINDA GELİR VE SERMAYE DEĞER ARTIŞ KAZANÇLARI ÜZERİNDEN
ALINAN VERGİLERDE ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME VE
VERGİ KAÇAKÇILIĞINA ENGEL OLMA ANLAŞMASI
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ
İLE
İRLANDA HÜKÜMETİ
Gelir ve sermaye değer artış kazançları üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirmeyi önleyen ve vergi kaçakçılığına engel olan bir anlaşma yapmak isteğiyle,
AŞAĞIDAKİ ANLAŞMAYA VARMIŞLARDIR:
Madde 1
KAPSANAN KİŞİLER
Bu Anlaşma, Akit Devletlerden birinin veya her ikisinin mukimi olan kişilere uygulanacaktır.
Aşagıdak gereken linki veriyorum...
kaynak:
Untitled Document
sonuç:
Eğer adsensede fazla kazanıyorsanız banka belli bir kazancdan sonra bunu gerekli olan kurumlara bildirebiliyor.....
google zaten vergisi kesilmiş olan ödemeyi size yapıyor..... bunlar anlaşmada vardır....