Felaket tellallığına gerek yok. Başınıza gelirse bakarsınız bi çaresine. Biri atıyor ortaya bişey sizde gündem yapıp eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyorsunuz. Yönetimin yerinde olsam direk kaldırırım bu vergi konularını.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bu vergi olayı illaki gelecektir ama geçmişe yönelik geleceğini düşünmüyorum. Ayrıca ingilizce içerik üretenlerden nasıl vergi alacaklar. Kanal ingilizce tıklamaların yüzde 99'u ülke dışından geliyor. Adsense 'de İrlandada vergisini ödüyor. Kalanını Türk bankasına yolluyorlar. Bunun vergisi nasıl olacak bilen varsa söylesin Allah aşkına... Godomanlar vergiden kaçmak için yurt dışında şirket açıp parasını Türkiye'de çatur çutur yiyor.
---------- Spam Engelliyici 22:38 ---------- Önceki Mesaj 22:31 ----------
Ayrıca daha önceleri araştırmıştım vergi konusunu.. Telif hakkına tabi olan video, resim, film, müzik vs. argümanlardan ilgili telif sahibinin internet yoluyla kazanılan kazançlarının vergiye tabi olmadığıyla ilgili bir madde bulmuştum. Konuyu bilen açıklık getirebilir mi?
Ve Vergisi ödenmiş bir kazancın ikinci kez vergisinin ödenemeyeceğine dair bir madde daha vardı. Yani Goggle Ireland kazancımızın vergisini İrlandada ödediği için bizim ayrıca bu kazanç için Türkiyede tekrar vergi ödememizin gerekmediği yönünde bir maddeydi.
R10'u takip edenler bilir böyle konular mütemadiyen açılır. Bakın isterseniz gidin vergi dairesine vergi vermek istiyorum deyin sizden nasıl vergi alacaklarını bile bilemeyecekler. Yasal alt yapısı yok.
Sorunda bu ya işte aylık 1k gelirim var bunun için başımıza iş açılmasın. O yüzden bunun bir gelir sınırı varmıdır vergileştirmek için. Misal yıllık 20bin lira üzeri gibi vs
aylık 300-500 kazanan adam neden şirket açmak zorunda ? bu paranın vergisi daha bankadayken işleme girip vergi kesintisi yapılamaz mı ? eğer şirket açmak zorunluluk ise 300-500 kazanan adam şirket için bi de kendi cebinden 300-500 mü verecek ?
hele ki youtube gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir platformdan kazanılan para ile şirket mi açılır ? yarın pat diye kanalı kapasa ya da uzunca bir dönem reklamlar dursa, ben de kazanamasam açtığım şirketin masraflarını kredi çekip ödeyecem heralde![]()
Devlet çok çok geç kaldı bu konuda. Devlet, bu geç kalınmışlığın bedelini kişilerden çıkarmamalı. Bundan sonra ki süreç baz alınarak vergi ödeneğine tabi tutulmalı kişiler. Bende r10'da okuduğum kadarıyla da zaten herhangi bir yaptırımda da bulunulmamış konuyu açan kişiye. 100-200 tl bişeyler at senin defteri kapatalım demişler, eğer yanlış anlamadıysam.
100 200 bin hocam![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.