Adsense ve Vergi

Felaket tellallığına gerek yok. Başınıza gelirse bakarsınız bi çaresine. Biri atıyor ortaya bişey sizde gündem yapıp eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyorsunuz. Yönetimin yerinde olsam direk kaldırırım bu vergi konularını.

Bu vergi olayı illaki gelecektir ama geçmişe yönelik geleceğini düşünmüyorum. Ayrıca ingilizce içerik üretenlerden nasıl vergi alacaklar. Kanal ingilizce tıklamaların yüzde 99'u ülke dışından geliyor. Adsense 'de İrlandada vergisini ödüyor. Kalanını Türk bankasına yolluyorlar. Bunun vergisi nasıl olacak bilen varsa söylesin Allah aşkına... Godomanlar vergiden kaçmak için yurt dışında şirket açıp parasını Türkiye'de çatur çutur yiyor.

---------- Spam Engelliyici 22:38 ---------- Önceki Mesaj 22:31 ----------

Ayrıca daha önceleri araştırmıştım vergi konusunu.. Telif hakkına tabi olan video, resim, film, müzik vs. argümanlardan ilgili telif sahibinin internet yoluyla kazanılan kazançlarının vergiye tabi olmadığıyla ilgili bir madde bulmuştum. Konuyu bilen açıklık getirebilir mi?
Ve Vergisi ödenmiş bir kazancın ikinci kez vergisinin ödenemeyeceğine dair bir madde daha vardı. Yani Goggle Ireland kazancımızın vergisini İrlandada ödediği için bizim ayrıca bu kazanç için Türkiyede tekrar vergi ödememizin gerekmediği yönünde bir maddeydi.

Bu vergi olayı illaki gelecektir ama geçmişe yönelik geleceğini düşünmüyorum. Ayrıca ingilizce içerik üretenlerden nasıl vergi alacaklar. Kanal ingilizce tıklamaların yüzde 99'u ülke dışından geliyor. Adsense 'de İrlandada vergisini ödüyor. Kalanını Türk bankasına yolluyorlar. Bunun vergisi nasıl olacak bilen varsa söylesin Allah aşkına... Godomanlar vergiden kaçmak için yurt dışında şirket açıp parasını Türkiye'de çatur çutur yiyor.

---------- Spam Engelliyici 22:38 ---------- Önceki Mesaj 22:31 ----------

Ayrıca daha önceleri araştırmıştım vergi konusunu.. Telif hakkına tabi olan video, resim, film, müzik vs. argümanlardan ilgili telif sahibinin internet yoluyla kazanılan kazançlarının vergiye tabi olmadığıyla ilgili bir madde bulmuştum. Konuyu bilen açıklık getirebilir mi?
Ve Vergisi ödenmiş bir kazancın ikinci kez vergisinin ödenemeyeceğine dair bir madde daha vardı. Yani Goggle Ireland kazancımızın vergisini İrlandada ödediği için bizim ayrıca bu kazanç için Türkiyede tekrar vergi ödememizin gerekmediği yönünde bir maddeydi.

Benim bildiğim bir KDV var birde gelir vergisi parasini İngiltere'den , Fransa'dan , Almanya'dan , ABD'den kazanan kişiler bu ülkelere kdvsini öder kendi ülkesinde parasını aldığı yani gelir elde ettiği içinde gelir vergisini parayı çektiği ülkeye öder yani istersen İngilizce yap istersen Rusça gelir vergisi fark etmiyor gelir elde eden herkesten alınır. KDV ise hizmet verilen ülkeye ödenir zaten bu işlem otomatik gerçekleşiyor diye düşünüyorum

1- Yıllık 25 bin e kadar vergi yok
2- Kanalınız türkiye de değilse ve parayı türkiye den kazanmıyorsanız yine yok, ama bunu belgelemek gerek.
3- Adsense de her ay %20 civarında kesinti olur bu kdv dir, iralandanın hemen hemen bütün dünya ile çifte vergilendirme anlaşması var yani kdv ödeniyor, sizden isteyecekleri gelir vergisi
4- 3 yıldır bir çok ülkeye google fatura kesiyor, türkiye aralarında yok. eğer fatura kesmeye başlarsa o fatura ile yine gelir vergisi ödemezsiniz yurt dışı olduğu için. Türkiye bu konuda hassas yurt dışına iş yap devlet arkanda.
5- korkmayın şahıs şirketi kurmak zor değil pahalıda değil.
6- mızmızlanmayın avrupada olsa bu paranın yarısını sizden alırlardı.

Son düzenleme:
R10'u takip edenler bilir böyle konular mütemadiyen açılır. Bakın isterseniz gidin vergi dairesine vergi vermek istiyorum deyin sizden nasıl vergi alacaklarını bile bilemeyecekler. Yasal alt yapısı yok.

Arkadas konuyu acinca takip ettim saat 3de randevu var dedi bekledim. Aklima degisik seyler gelmeye basladi artik

Sanki duzenleme olmadigi icin isin icinden cikamadiklari icin boyle anlasmis gibiler. Cunku baksaniza konu acildi saat 3 de randevu var dendi. Kitle toplandi anlik 400e kadar cikti okuyan sayisi. Sonra butun banka hesaplarim onundeydi vs seyler yazildi. 600 bin kazanca 100 bine uzlastik arti olarak mudur cok esnek davrandi rahat ol halledecez gibi seyler yazildi. Ayrica ne alirsaniz kar gibiydi sanki felan da dedi. Soyle dusunuyorum koskoca vergi dairesi boyle acemice olabilir mi ? Sanki rahat ol halledecez gibi seyler o kadar sorun etmememiz rahat olmamiz icin. Ayni zamanda vergi konusunda korkutmak. bizi kendileri getirtmeye calisiyorlar. Isin komik yani altta vergi......- adli kullanici var bilgiler veriyor destek oluyor. En komik yanida bu bi bit yenigi var bence

Son düzenleme:
Hikaye yazar gibi konu paylaşmış kanıt yok bir halt yok. Ben inanmadım, doğru da olabilir ama biraz fazla atmasyon geldi.

yüksek miktar alan ödesin. öyle olurmu ayda tutsun 20-30k para kazansın ödemesin fabrika inşaat vb işçisi ödesin varmı böyle iş.

bankalara talimat gitmiş arkadaşlar
DAILYMOTİON YOUTUBE ADSENSE vs hepsi için geçerli
bankalar maliyeye bildiriyor.
felaket tellalığına gerek yok ama
hakkınızı vergi mahkemelerinde arayın

R10'u takip edenler bilir böyle konular mütemadiyen açılır. Bakın isterseniz gidin vergi dairesine vergi vermek istiyorum deyin sizden nasıl vergi alacaklarını bile bilemeyecekler. Yasal alt yapısı yok.

Ben bunu 2015 te sormuştum vergi dairesini gidip yetkili birine. Böyle bişey yok dedi yani vergisi vs o zamanlar. Ama suan bence girişler yükseldikçe yavaş yavaş çağrılanlar artar, para lazım :rolleyes:

Sorunda bu ya işte aylık 1k gelirim var bunun için başımıza iş açılmasın. O yüzden bunun bir gelir sınırı varmıdır vergileştirmek için. Misal yıllık 20bin lira üzeri gibi vs

Kucuk miktarlarla ugrasmazlar 20%sini odesen ornegin 4bin tl
4bin tl yerine 20bin tl ceza yemek istermisin

Elektrik faturasinin bir bolumu cekersin, bilgisayar kamera su bu masraflarini cekersin geriye belkide odemen gereken 1000 2000 tl kalacaktir.

aylık 300-500 kazanan adam neden şirket açmak zorunda ? bu paranın vergisi daha bankadayken işleme girip vergi kesintisi yapılamaz mı ? eğer şirket açmak zorunluluk ise 300-500 kazanan adam şirket için bi de kendi cebinden 300-500 mü verecek ?

hele ki youtube gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir platformdan kazanılan para ile şirket mi açılır ? yarın pat diye kanalı kapasa ya da uzunca bir dönem reklamlar dursa, ben de kazanamasam açtığım şirketin masraflarını kredi çekip ödeyecem heralde :)

Son düzenleme:
aylık 300-500 kazanan adam neden şirket açmak zorunda ? bu paranın vergisi daha bankadayken işleme girip vergi kesintisi yapılamaz mı ? eğer şirket açmak zorunluluk ise 300-500 kazanan adam şirket için bi de kendi cebinden 300-500 mü verecek ?

hele ki youtube gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir platformdan kazanılan para ile şirket mi açılır ? yarın pat diye kanalı kapasa ya da uzunca bir dönem reklamlar dursa, ben de kazanamasam açtığım şirketin masraflarını kredi çekip ödeyecem heralde :)

300 500 kazananlarla ugrasmazlar kardesim buyuk meblaglarla ugrasirlar

300tlnin vergisi 50tl onla zaman mi harciyacaklarini saniyosun?

ytden aylik 20.000 ile 100.000 tl arasi kazanipta vergi odemeyenler var
once onlarla ilgilenirler sen merak etme senin 300tl ile ugrasmazlar

Üşenmedim 45,sayfa r10 ytpara 10 sayfa okudum dün aydın vergi dairesine bir kişi çagrılmış 4 defa banka degişmiş 4 ayrı hesabı dahi önündeki listedeymiş 2014-2018 google irleand yazanların mevzusu ödeme yüklü ödeme şuan için 650 bin tl bizim kısas yapabilecegimiz bir tutar başka kişiye gelmemiş sadece 1 kişi yeni kişilere gelirsr bilgi verirlerse az buçuk hazırlıklı olunulur

Devlet çok çok geç kaldı bu konuda. Devlet, bu geç kalınmışlığın bedelini kişilerden çıkarmamalı. Bundan sonra ki süreç baz alınarak vergi ödeneğine tabi tutulmalı kişiler. Bende r10'da okuduğum kadarıyla da zaten herhangi bir yaptırımda da bulunulmamış konuyu açan kişiye. 100-200 tl bişeyler at senin defteri kapatalım demişler, eğer yanlış anlamadıysam.

bu ülkede milyon dolar kazanan futbolcular vergi vermiyor. milyonluk şirketler nasıl olsa vergi affı gelir diye vergi kaçırıyor. çiftlik bank bile tek kuruş vergi vermemiştir emin olun.
boşuna yaygara koparmışlar...

Devlet çok çok geç kaldı bu konuda. Devlet, bu geç kalınmışlığın bedelini kişilerden çıkarmamalı. Bundan sonra ki süreç baz alınarak vergi ödeneğine tabi tutulmalı kişiler. Bende r10'da okuduğum kadarıyla da zaten herhangi bir yaptırımda da bulunulmamış konuyu açan kişiye. 100-200 tl bişeyler at senin defteri kapatalım demişler, eğer yanlış anlamadıysam.

100 200 bin hocam :)

Bulunduğum ilçenin Akbank youtubedan gelirler sorumlu müdürüyüm. 500 tl kazanan da 5 bin tl kazananında bilgilerini maliyeye ilettim an itibariyle. Kaçış kalmadı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri