Adsense Vergi Tartışmasına Son !!!

• Kullanıcı jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dikkat..!!! Arkadaşı maliye adsense kazançları için çağırdı geriye dönük hesabına kaç para girdiyse, başından sonuna 500-1000 hepsinin;

Toplam Ana Para + Faizi + Cezası (5 sene önceden kazandığı paranın faizini aldıklarını düşünsek çok fena) hepsini ödenmesini talep etmişler, yoksa hakkında dava açılacakmış... Hani yüksek meblağlarda kazanmadı çok fazla ama ? Bir tırsma geldi içime benimde.

Gelişmeleri yazıcam size...

Felaket tellalı bu olsa gerek.:cool:

[MENTION=5277]mexis[/MENTION]

ehhh sonra

demlik+%C3%A7ay.gif

bu mesaji 10 kisiye gonder. Eger gondermezsen buyuk bir felaket seni bekliyor.

Bu mesaja inanmayip dagitmayan bir genci maliye denetlemeye cagirdi, Youtube kanallarinin para kazanmalari kapatildi, ustune tum adsense'leri de banlandi.

Baska bir genc bu mesaja inanip mesaji 10 arkadasiyla paylasti. Ertesi gun TBM'si $5 oldu. Kanallari Youtube Trends'lere girdi. Ustune TO'su %80 oldu.

Inanip inanmamak size kalmis..

diye bisey yazsam, emin olun daha mantikli olur..

Sayfaların çoğunu okudum..
yani ben şimdi atıyom, aylık 50.000 TL Kazansam, Yılda 600.000 bin eder.
Bu vergi saçmalığından en kolay şekilde nasıl sıyrılır ?
yada %2 - %3 lere düşürülür.
Mesajlarda çok farklı şeyler yazıyor,
örnek olarak,
Adsensenin bizden kestiği %22 Zaten vergi diyen arkadaşlar var,
Para İrlanda dan geldiği için Vergiye gerek yok diyenler var.. daha onlarca benzer mesaj var, ama hangisi doğru, hangisi uygulanmalı bilmiyorum.

Ben adsenseleri degisik kisilere ait banka hesaplarina yonlendirip, daha sonra ordan bir kisinin hesabina transfer ettiryorum. Bu durumda paralari topladigim ana hesabin geliri 20 bin liranin ustunde olursa, maliye bunun reklam geliri oldugunu anlar mi veya nasil ispatlayabilir acaba?

bende baya arastırdım hiç bir yerden net bilgi elde etme fırsatım olmadı her kafadan bir ses cıkıyor :) bence herkes en yüksek oran %35 se kazandıgı paranın %35 ini her ay bi hesaba yatırsın unutsun o parayı bigün vergi istenirse sizden çıkarıp verirsiniz :) istenmezsede artık ne kadar beklersiniz orası size kalmıs bi anda o parayı hatırlar en son kısın giydiğiniz montunuzun cebinde bir sene sonra para bulmus gibi sevinirsiniz :D
Edit: Ayrıca böylece geleceğinize yatırım yapmıs olursunuz yarın ne olacagı belli değil Allah göstermesin yarın kötü bişe olursa o paraları kullanırsınız.

Arkadaşlar ben bu konu altında mesajları okurken bir mali müşavir olarak gülsem mi ağlasam mı bilemıyorum.
Konuyada daha öncedende söylemiştim bu konuyu alevlendirmeye gerek yok.

Örneğin 2013 yılında birden çok kazançlarınız var ise yüzdelik dılımlere göre vergilendirilir,2013 yılında diğer kazanç ve irat gelirleriniz,vergi dılımlerının birinci ve ikinci kısımlarının toplamı alınıp yarısı 26000 TL ve yukarısı ise ve istisnası kısmı düşer kalanı üzerinden kazancınızın vergi dilimlerine göre %15-%35 arasında tespıtı halınde diğer kazanç ve ıratlar adı altında vergiye tabi olursunuz...

Yüksek meblağ alan arkadaşlar banka hesaplarını birden çok tutmalarını önermiştim ve yinelıyorum,ama yüksek kazanan arkadaşlar var ise tespıtı halınde de öyle göründüğü gibi uçurum vergiler ödenmeyeceğide bir gerçek.Artık bu konunun daha fazla dillendirilmemesini sanal ortamlarda fazla konuşulmamasını ve konunun kapatılmasını rica ediyorum.

Soru : Adsense reklam gelirlerine vergi ödeniyor mu?
Cevap: Hesabınıza yatan ,yıllık 20 bin liranın üzerindeki parayı belgelemek zorundasınız,dolayısıyla size gelen para yapılacak inceleme sonunda anlaşılacaktır,bir kazanç olup olmadığı.

Soru : Peki 20 bin liranın altında olursa yıllık kazancım,vergi ödemiyormuyum?
Cevap:Hayır ödemenize gerek yok.

demek 20k kazansam vergi gidince 13k kalıcak bende ama 19k kazansam 19k kalıcak elimde. WTF

benim anlamadıgım para alan adm vergımı verıyor ne bılım babam aylık 1500tl alıyor buda 12 ayda 18000tl yapar ondan sonra 2 ay daha calıssa 21bin tl yapıyor sımdı bu 21bın tl'nın vergısını vermıyor bız neden verıyoruz aldıgımız paranın verıgısını ? yada benmı yanlıs anladım konuyu ?=

devlet memurlarının aldıkları maaş vergisi kesilmiş maaştır, yani baban 1500 alıyorsa atıyorum aslında 1900 falandır ama vergisi kesilince 1500 olur. Devlete çalışmayanlar da gidip elden yatırırlar vergilerini, örneğin esnaflar

Arkadaşlar dolandırılmaya gerek yok amerikaya greencard başvuru yapın orda yine adamlar sömürmez bizi ülkemizden soğuttular ağa :) %35 nedir ya :D

pc başında nevrin dönsün. elektriği öde. internet parasını öde. kazancında %35'ini ver. devletin bu vergi politikası kökten değişmeli

Arkadaşlar yanlız söyle bir kelime oyunu var. "Evet var,yılsonları maliye belli bir limit üstündeki hesapları incelemeye alır" Bu cümlede "BELİRLİ BİR LİMİT ÜZERİNDEKİ HESAPLAR" derken ne denmek istenmiş :) Yani Hangi limit üzeri? 50 bin? 100bin? 500bin? Demem o ki ben maliyenin tutup da 20 binin peşinden koşacağına inanmıyorum. Çünkü birçok insanın bankasına araba parası olarak bile yatıyor bu para. Maliye Kimin peşinden koşacağını bilir ;) yüzmilyarlar kazanıyorsanız korkun derim. ama senelik 45-50 binin peşine maliyenin takılacağını sanmıyorum. Çünkü inceledikleri asgari limit (kendi ağzıyla demiş) bu olamaz... Hem öyle olsaydı YT Parada mutlaka onlarca kişi maliye peşime düştü ceza kestiler derdi. YT Parada yıllık 20 kazanan en az 50-100 kişi olduğunu varsayarsak nerde bu vatandaşlar? :) Ben dahil? :)

bizim forumdakiler aylık kazanıyor 20 bin doları.

Yıllık neymiş :D

şuan forumda hiç maliyeye vergi vermiş olan var mı 1 kuruş bile verdi veren var mı?

bizim forumdakiler aylık kazanıyor 20 bin doları.

Yıllık neymiş :D

şuan forumda hiç maliyeye vergi vermiş olan var mı 1 kuruş bile verdi veren var mı?

Şuanda Biz Herhangi Bir Sıfatta Değiliz Ki..
Neden Vergi Verelim ?
Arkadaşın Sana 100Bin TL Para Yollasa Onun Vergisini Alacaklar Mı ? (Banka Kesintileri Hariç)

100bin lik işlem kesinlikle takibe takılır diye düşünüyorum banka bile bildirebilir maliyeye. işte işin sürecini bilmiyoruz sıkıntı o. ne kadarlık miktar inceleniyor, banka mı bildiyor nasıl oluyor, yoksa google söylemez herhalde kalkıp türkiye'deki maliyeye.

100bin lik işlem kesinlikle takibe takılır diye düşünüyorum banka bile bildirebilir maliyeye. işte işin sürecini bilmiyoruz sıkıntı o. ne kadarlık miktar inceleniyor, banka mı bildiyor nasıl oluyor, yoksa google söylemez herhalde kalkıp türkiye'deki maliyeye.

sizin söylediğinize göre avonun satış temsilcileri de vergi veriyordur ?

ama verenini ne gördüm ne duydum..

bu konunun kilitlenmesini ve kapatılmasını rica ediyorum,sürekli hortluyor-başımıza zorla vergi belası çıkaracağız yoksa !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri