Adsense Vergi Tartışmasına Son !!!

• Kullanıcı jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne diyim...

Tamam abi vergi veriyimde %35? Ortakmıyız???

Bildiğin vergi kaçırmaya teşvik var başkada bişiy değil...

Yapacak bişiy yok el mahkum...

Peki beyannameler ay sonunda mı yapılıyor bu konuda bilgi alabildin mi?

o zaman sizlere bir detay atladığınızı söylemek isterim örneğin benim maaş hesabım var aylık 3.000 tl kazanıyorum buda senede 36.000 tl yapar 20.000 tl nin üzerinde ki bir rakamı maliye incelediğine göre benim hesabımdan %35 lik bir kesinti yapması lazım ki yapmıyor? ve bunun üzerine ben fazla mesai yapıyorum birde kazancım katlanıyor sonuç senelik kazancım artmasına rağmen maaş hesabıma fazladan yatan para için maliye yine peşime düşmüyor konu yanlış bir yerden girmişsiniz. bunu biraz daha detaylandıralım. ben hem mesaiden hemde standart maaşımdan kazandığıma göre devlet benim maaş hesabıma yatan fazla mesai parasınımı takip etmiş olucak buda benim sorum.????

Ne diyim...

Tamam abi vergi veriyimde %35? Ortakmıyız???

Bildiğin vergi kaçırmaya teşvik var başkada bişiy değil...

Yapacak bişiy yok el mahkum...

Peki beyannameler ay sonunda mı yapılıyor bu konuda bilgi alabildin mi?

Hocam onu sormadım,sanırım mali müşavirler o konuda yardımcı olurlar.

aslında arkadaslar buyuk kazanc saglayan arkadaslar vergi ödüyormu sormak lazım bu ülkede cok yasa var ama önemi yok

65 tl net parası ödüyorum buna bide 25 tl vds parası eklesek
90x12=1080
Bide bunun elektrik parası var aylık 50 tl desek
50x12=600 tl
1080+600=1680 en az ucuz şekilde yaptığım hesaptır uploader çalıştıranlar var günlerini pc başında para kazanmak için harcayanlar var
bizim en az 1680 lira harcadığımız masraf varken günlerimizi harcarken
%35 vergi veriyoruz devlet oturduğu yerden para kazanmış oluyor ben devlet vergiden para kazanmasın demiyorum hobi olarak yine kazansın ama bu kadar çok vergi almasın

İlk önce gelir vergisi ne demek onu açıklamak istiyorum.

Bİr malı 100 TL ye sattınız. Bu Malın size maliyeti 40 TL dersek 60 TL Elinizde ki Kazançtır.
İlk olarak bu 60 TL nin KDV sini ödersiniz. Buda 10.8 TL yapar.
-Cebinizde kalan net para 60-10.8=49.2 dir
-İşte bu noktada 49.2 TL geliriniz olduğu için bunun %35ini gelir vergisi olarak ödersiniz.
-Elinizde 31.98 TL Kalmış oluyor.

Yani gelir vergisi = Hava vergisi = Canım sıkıldı az para ver bakam vergisi'dir.

benden ne vergisi alıyolar bide onu bılsem. yardımcı olabılcek arkadas varmı? benden en az 100de 18 kesıntı oluyor. kazancımda cok degıl ole.

kesintiyi hangi yolla alıyorlar?beyanname verdiniz mi?biraz daha detay verirmisin?

Ay sonu hesabı ornegın 500 dolar kazanc oluyosa ne kanal kapanıyor ne baska bısey, kesınlesmıs kazanc 400 oluyor. herkeste durum boyle oluyor dıe hiç bi yere bişey vermedim. vergı kısmına baktım, sabıt bı vergı oranıda gozukmuyor. beyanname verebılecegım neresı varkı.

Ay sonu hesabı ornegın 500 dolar kazanc oluyosa ne kanal kapanıyor ne baska bısey, kesınlesmıs kazanc 400 oluyor. herkeste durum boyle oluyor dıe hiç bi yere bişey vermedim. vergı kısmına baktım, sabıt bı vergı oranıda gozukmuyor. beyanname verebılecegım neresı varkı.

güzel kardeşim biz adsensenin kesintisinden bahsetmiyoruz ki,devletin vergisinden bahsediyoruz :)

Arkadaslar simdi okudum da bu ise bi aciklik getirmek lazim..

Banka hesabiniza 100bin TL ve uzeri para girisi oldugu zaman bunu beyan etmek durumundasiniz fakat 99,999 TL ve asagisinda beyan zorunlulugunuz yoktur...Bu da size vergi verme derdinden kurtarir..Bu mantiktan yola cikarak;mesela 500,000 TL para girisi saglayacaksaniz 99,999 TL olarak parcalara bolundugunde,hic bir beyan zorunluluguna tabii olmazsiniz ve vergi odemezsiniz...Bu 20bin TL olayini da detayli sormak gerekir..Zira bu yontemi sahsen denedim ve sorun olmadi...

Arkadaslar simdi okudum da bu ise bi aciklik getirmek lazim..

Banka hesabiniza 100bin TL ve uzeri para girisi oldugu zaman bunu beyan etmek durumundasiniz fakat 99,999 TL ve asagisinda beyan zorunlulugunuz yoktur...Bu da size vergi verme derdinden kurtarir..Bu mantiktan yola cikarak;mesela 500,000 TL para girisi saglayacaksaniz 99,999 TL olarak parcalara bolundugunde,hic bir beyan zorunluluguna tabii olmazsiniz ve vergi odemezsiniz...Bu 20bin TL olayini da detayli sormak gerekir..Zira bu yontemi sahsen denedim ve sorun olmadi...
para girişinde süreklilik olan hesaplar incelemeye alınıyor dedi aynı zamanda,her ay düzenli olarak adsenseden gelen para bunun dahilinde olan bir işlem,ve tespit edildiğinde maliye size bir ihbarname yolluyor,gelip konu hakkında bilgi verin diye 7 gün içinde!
konuya ilave olarak tecrübesi olan arkadaşlar katkıda bulunabilir.

E ben 20 bin lirayı aştım. Araba bile aldım. Şimdi sene sonunda bana 10 bin sökül mü diyecekler? Ben o parayı neremden söküleceğim?

Valla Aralık'ta başıma bu gelirse soluğu Kıbrıs'ta alır hesabı oradan açarım.

benim anlamadıgım para alan adm vergımı verıyor ne bılım babam aylık 1500tl alıyor buda 12 ayda 18000tl yapar ondan sonra 2 ay daha calıssa 21bin tl yapıyor sımdı bu 21bın tl'nın vergısını vermıyor bız neden verıyoruz aldıgımız paranın verıgısını ? yada benmı yanlıs anladım konuyu ?=

benim anlamadıgım para alan adm vergımı verıyor ne bılım babam aylık 1500tl alıyor buda 12 ayda 18000tl yapar ondan sonra 2 ay daha calıssa 21bin tl yapıyor sımdı bu 21bın tl'nın vergısını vermıyor bız neden verıyoruz aldıgımız paranın verıgısını ? yada benmı yanlıs anladım konuyu ?=

baban aldığı aylık gelir vergisi kesintisi sonucunda aldığı aylıktır. brüt ücret daha yüksektir. vergiler düştükten sonra eline geçen net gelir o olduğu için ekstra vergi ödemez.

bence bunun en iyi çözümü farklı adsense ve bankalara gelirimizi bölüp herbirinin yıllık gelirini 20bin liranın altında tutmaya çalışmak.

para girişinde süreklilik olan hesaplar incelemeye alınıyor dedi aynı zamanda,her ay düzenli olarak adsenseden gelen para bunun dahilinde olan bir işlem,ve tespit edildiğinde maliye size bir ihbarname yolluyor,gelip konu hakkında bilgi verin diye 7 gün içinde!
konuya ilave olarak tecrübesi olan arkadaşlar katkıda bulunabilir.

devamlilik esas alinmaz.Daha dogrusu bir ayda 5 kere 99,999 TL giris olursa o hesaba tabi ki takilir denetlemeye ama konumuz adsense ve her ay tek sefer odeme alabiliyoruz.O yuzden devamlilik sorun olmaz..

Babaniz zaten maas alirken,brut ucretinden kesilen ssk primlerinin icinde vergi de var.Bu yuzden zaten her ay babaniz vergisini cebine girmeden devlete odemis oluyor..

E ben 20 bin lirayı aştım. Araba bile aldım. Şimdi sene sonunda bana 10 bin sökül mü diyecekler? Ben o parayı neremden söküleceğim?

Valla Aralık'ta başıma bu gelirse soluğu Kıbrıs'ta alır hesabı oradan açarım.

Eger Turkiye'de sistem degisirse ve Amerika'daki gibi vergi denetimi duzenli yapilirsa Off-Shore ulkelerinden hesap acilir ve cok cuzi vergiler odenerek bu is halledilir..

Arkadaslar sunu da ayrica belirteyim..Bu Adsense vergilendirme olayi esasen hayal gibi birsey Turkiye icin..Amerika'da odeme yontemi sectiginizde once sizden vergi bilgilerinizi isteyen bir form doldurtuyor..Bu sekilde size gonderdigi ucreti dogrudan vergilendirmeye tabi tutuyor..

Turkiye'de bu sekilde bi sistem olmadigi icin vergi konusu sadece sehir efsanesidir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri