bitcoinden vergi alabilmeleri için bitcoini yasal bi zemine oturtmaları gerekmez mi? bitcoine vergi demek ben bitcoini yasal olarak gördüm, tanıdım ve kabul ediyorum demek. dünyada bitcoinden vergi alan yani yasal olarak tanıyıp haklarla koruyan, kullanan hiç bi devlet yok şu an bildiğim kadarıyla.
Benim bitcoin e yazılmış KDV ve Gelir vergisi cezam var. YT incelemesi sırasında incelemelerde yazıldı.
Bitcoin tarifi önemli. Eğer döviz ve emtia gibi değerlendirilse ki öyledir o zaman vergi alınamaz. Şuan dolar alıp satanlardan nasıl vergi alınmıyorsa, bitcoin alıp satanlardan alınamaz. Ama aracılık yapanların statusu başka döviz bürosu gibi calışıyor onlar.
Tarifini yapıyor ve para gibi değerlendiriyor. Müfettiş yazıyor cezasını. Benim alınan ve satılan hesaplanıp aradaki farka gelir vergisi yazıldı. Hatta Btc ve benzeri sanal para birimlerini yerli bir şirkete bozdurup hesaba aldığım için KDV yazdı
İncelemeye çağırılan herkesten toplam kazancından fazla vergi isteniyor. Bu durumda olan arkadaşlar var mı? Mahkemeye götürüp olumlu ve olumsuz sonuç alanlar var mı aranızda?
2 Hafta kadar oluyor dava açalı sonuç 2 3 sene sürecek.
Kısa al sat kazanclarına da vergi koyamazlar. Şuan dolar al sat yapanlar vergi mi veriyor ? Bu da aynı şey. Ama burası Türkiye herşey olabilir.
Son cümlende saklı cevabı.