Adsense Vergileri Sorularına Cevaplar

bitcoinden vergi alabilmeleri için bitcoini yasal bi zemine oturtmaları gerekmez mi? bitcoine vergi demek ben bitcoini yasal olarak gördüm, tanıdım ve kabul ediyorum demek. dünyada bitcoinden vergi alan yani yasal olarak tanıyıp haklarla koruyan, kullanan hiç bi devlet yok şu an bildiğim kadarıyla.

Benim bitcoin e yazılmış KDV ve Gelir vergisi cezam var. YT incelemesi sırasında incelemelerde yazıldı.

Bitcoin tarifi önemli. Eğer döviz ve emtia gibi değerlendirilse ki öyledir o zaman vergi alınamaz. Şuan dolar alıp satanlardan nasıl vergi alınmıyorsa, bitcoin alıp satanlardan alınamaz. Ama aracılık yapanların statusu başka döviz bürosu gibi calışıyor onlar.

Tarifini yapıyor ve para gibi değerlendiriyor. Müfettiş yazıyor cezasını. Benim alınan ve satılan hesaplanıp aradaki farka gelir vergisi yazıldı. Hatta Btc ve benzeri sanal para birimlerini yerli bir şirkete bozdurup hesaba aldığım için KDV yazdı :D evet KDV :) Bitcoin ithalatı yapmışım :D Dava açıldı sonuç 2 3 sene sürecek.

İncelemeye çağırılan herkesten toplam kazancından fazla vergi isteniyor. Bu durumda olan arkadaşlar var mı? Mahkemeye götürüp olumlu ve olumsuz sonuç alanlar var mı aranızda?

2 Hafta kadar oluyor dava açalı sonuç 2 3 sene sürecek.

Kısa al sat kazanclarına da vergi koyamazlar. Şuan dolar al sat yapanlar vergi mi veriyor ? Bu da aynı şey. Ama burası Türkiye herşey olabilir.

Son cümlende saklı cevabı.

Benim bitcoin e yazılmış KDV ve Gelir vergisi cezam var. YT incelemesi sırasında incelemelerde yazıldı.

Tarifini yapıyor ve para gibi değerlendiriyor. Müfettiş yazıyor cezasını. Benim alınan ve satılan hesaplanıp aradaki farka gelir vergisi yazıldı. Hatta Btc ve benzeri sanal para birimlerini yerli bir şirkete bozdurup hesaba aldığım için KDV yazdı :D evet KDV :) Bitcoin ithalatı yapmışım :D Dava açıldı sonuç 2 3 sene sürecek.

Allah Allah. itiraz etme şansınız yok mu hocam o nasıl işmiş? yasal zeminde hangi kanun maddesine göre işlem yapabiliyolarmış da ceza kesiyolar. para olarak değerlendirildiğine dair belge, yazı var mı önlerinde. kanun hükmünde bi yasal çerçevesi olsa o halde her yerde geçerliliği olmak zorunda bu paranın. ama sen tutup yasak diyosun günah diyosun diyanetten fetva yayınlatıyosun uzak durun diyip. o da yetmeyip bu işle uğraşanlardan da para istiyosun. hiç karşı gelmediniz mi bu cezalara? saçmalık çünkü.

vergi muhabbetleri yapıldığında bu forumda " şu konuların bahsini açmayın " diyip duran kendini çok akıllı zanneden arkadaşlar vardı. onlar ne alemde şimdi acaba. insanlar ilerde mağdur olmasın, sorunlar yaşamasın diye biz bu konuların konuşulmasını ve ona göre adım atılmasını istiyorduk fakat her konu açışımızda deli gibi çökerlerdi konulara herkes de bunların yazdıklarını beğenirdi. saklanıyodur şimdi onların hepsi bi köşeye. yazık.

bu vergi konuları her daim konuşulmalıydı ve bu bilinçle bu işler sürdürülmeliydi.

Allah Allah. itiraz etme şansınız yok mu hocam o nasıl işmiş? yasal zeminde hangi kanun maddesine göre işlem yapabiliyolarmış da ceza kesiyolar. para olarak değerlendirildiğine dair belge, yazı var mı önlerinde. kanun hükmünde bi yasal çerçevesi olsa o halde her yerde geçerliliği olmak zorunda bu paranın. ama sen tutup yasak diyosun günah diyosun diyanetten fetva yayınlatıyosun uzak durun diyip. o da yetmeyip bu işle uğraşanlardan da para istiyosun. hiç karşı gelmediniz mi bu cezalara? saçmalık çünkü.

Hocam Bitcoin yasak değil ki yasal faaliyet gösteren 5 10 tane borsa var ülkede. Diyanet i karıştırma na gerek yok. Alkol de haram faiz de haram günah. Hepsi de var. İtiraz gibi bir şey yok müfettişin raporuna. En fazla rapor değerlendirme kurulunda dinleme talep edebilirsin ama bir şey değişmez. Ben gittim anlattım. Raporda şunlar şunlar hatalı dedim. Bir şey değişmedi ceza aynen onandı. Müfettiş raporunda mantık arama :D Daha öyle şeyler var ki. Gördüklerini bile yanlış yorumlayıp ceza yazıyorlar.

Hocam Bitcoin yasak değil ki yasal faaliyet gösteren 5 10 tane borsa var ülkede. Diyanet i karıştırma na gerek yok. Alkol de haram faiz de haram günah. Hepsi de var. İtiraz gibi bir şey yok müfettişin raporuna. En fazla rapor değerlendirme kurulunda dinleme talep edebilirsin ama bir şey değişmez. Ben gittim anlattım. Raporda şunlar şunlar hatalı dedim. Bir şey değişmedi ceza aynen onandı. Müfettiş raporunda mantık arama :D Daha öyle şeyler var ki. Gördüklerini bile yanlış yorumlayıp ceza yazıyorlar.

onlar ticari faaliyet yapan borsalar onların işi sadece aracılık. komisyon usulü çalıştıkları için işleri yasal zemine oturtulabilir bitcoin işi yapmıyolar alım ve satım yapmak isteyenleri ortak bi platformda buluşturuyolar onlar sadece ticari faaliyetlerinden ötürü vergi ödüyor komisyonlardan. haliyle yasal zeminde işleri bitcoin işi değil, alanı ve satanı buluşturan sıradan bi site. fakat sizin hususta gelir direkt bitcoin üzerinden. kendi alışınız ve satışınızla alakalı. haliyle bunu değerlendirebilmeleri için bitcoinin yasal zeminde karşılığını göstermeleri gerek. para olarak değerlendiriyolar diyosunuz fakat böyle işler sözle olmaz, resmiyetle, resmi yazılarla olur. resmi bi yazı var mı, size bunu gösterdiler mi? bitcoin para yerine değerlendirilir gibi bir yazı konuldu mu önünüze? konulmadıysa şayet, bunun üzerine gitmenizi tavsiye ederim. saçma çünkü bu işlemler.

-

ayrıca bitcoin yasak gibi bi ifade kullanmadım yasak olsa zaten borsaları olmaz dediğiniz gibi fakat sadece " yasal bi alt zemini yok " diyorum. haliyle yasalara göre bunu değerlendirip işlem yapamazlar. önce tanımaları gerekiyor yasal olarak.

Son düzenleme:
---------- Spam Engelliyici 11:01 ---------- Önceki Mesaj 11:00 ----------

[/COLOR]

Nakit girişinin hangi amaçla olduğu araştırılır. Daha da somutlaştırabilir misiniz?

Tekrardan merhabalar hocam demem o ki Youtube adsense gelirinden dolayı bir memur nasıl bunun vergisini ödeyecek?

Diğerlerinden farkı olmaz. Çocuk youtuberlar bilr ödeyecek.

---------- Spam Engelliyici 15:28 ---------- Önceki Mesaj 15:27 ----------

şuan vergi müfettişi tarafından işlemler başlatılmış durumda, ancak incelemeaşamasında olduğu için kesinleşen bir ücret yok.

diyelim ki yarın vergi affı çıkarıldı. bu durumda yararlanabilir miyiz? yoksa vergi borcunun kesinleşmesi mi gerekir.

Hayır yapılandırma için kesinleşme şartı.

---------- Spam Engelliyici 15:30 ---------- Önceki Mesaj 15:28 ----------

Hocam bu fatura koçanlarını kaybedersen cezası nedir?

Asliye ticaret mahkemesinden zayi belgesi almazsanız istendiğinde verilmezse hapis cezası var.

şuan vergi müfettişi tarafından işlemler başlatılmış durumda, ancak incelemeaşamasında olduğu için kesinleşen bir ücret yok.

diyelim ki yarın vergi affı çıkarıldı. bu durumda yararlanabilir miyiz? yoksa vergi borcunun kesinleşmesi mi gerekir.

Hayır yapılandırma için kesinleşme şartı.

Peki hocam o durumda matrah artırımından faydalanılabilirmi ?

Senin müfettiş aç gözlünün tekiymiş. Btc için vergi alamaz. Yasal olan bişey değil. Senden ne kopartırsam kardır kafasında gitmiş bence bir şey bildiği yok. Siz bildiğim kadarıyla avukata vermiştiniz. Bence kazanırsınız öyle saçmalık olmaz

Her ay payoneerden Tr hesabıma 5 haneli para çekiyorum bunun için vergi vermem gerekiyor mu. Sonucta o benim amerika banka hesabım sayılır. Veya amerikada şirket açarsam trde vergi ödemem gerekir mi.

Peki hocam o durumda matrah artırımından faydalanılabilirmi ?

İnceleme sürecine girmiş ve vergiler hesaplanmışsa matrah artırımı değil ancak yapılandırma olur.

---------- Spam Engelliyici 18:28 ---------- Önceki Mesaj 18:27 ----------

hocam merhabalar öncelikle çok teşekkürler bizleri bilgilendirdiğiniz için benim sorum şu , 2016-2017 arasında 7-8 ay boyunca her ay 800-1000 civarı ödeme aldım sadece 1 ay 2000 civarı idi bu şekilde tecrübelerinize dayanarak bir inceleme olur mu , şuan üniversite öğrencisiyim biraz gözümü korkutuyor açıkçası

Vergi incelemesi olmazsa da komisyona sevk edebilirler. Bunun incelemeden sonuç itibariyle farkı yok. Vergilendirmenin hazırlık aşamalarındandır.

---------- Spam Engelliyici 18:31 ---------- Önceki Mesaj 18:28 ----------

Her ay payoneerden Tr hesabıma 5 haneli para çekiyorum bunun için vergi vermem gerekiyor mu. Sonucta o benim amerika banka hesabım sayılır. Veya amerikada şirket açarsam trde vergi ödemem gerekir mi.

Gelir Vergisi Kanunu 3. maddeye göre, Türkiye'de yerleşmiş olanlar Türkiye içinde ve dışında elde ettikleri kazanç ve iratların tamamı üzerinden vergilendirilirler. Tabi çifte vergilendirmeye girmemeli. Bu nedenle gelir yurt dışında edilse ve tutulsa bile maliye haberdar olursa vergilendirilir.

hocam yıllık kazançlarda belirli bir sınır var demişlerdi bana o zamanlar 20.000 civarı diye hatırlıyorum bu sınır hangi kazançlarda geçerli

Selamlar hocam r10 dan konularını takip ediyorum öncelikle hoşgeldin. Benimde bir sorum olacak. İncelemedeyim bende. Alınan karara itiraz edip yargı yoluna başvurduğumuzda 2 3 yıl mahkeme sürüyor demişsiniz bu süre zarfında vergi affı yada yapılandırma gibi bir şey söz konusu olduğunda bunlardan faydalanabilir miyiz? Bir diğer sorumsa mahkeme sürerken zaman aşımı oluyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Sayın [MENTION=86018]alcaym[/MENTION] yukarıdaki mesajlarınızda "150kdan az alınıp da müfettişlikçe çağrılan görmedim." diye belirtmişsiniz. 120k-140k kazanç için incelemeye çağırılanların arasındayım. Bence 100k üstü herkes incelemeye düşecek. Şimdiden Varlık barışı adımı atmalarında fayda var. Hatta kendim ort. 40k kazanç eşimin üstüne geldi diye onun içinde varlık barışını düşünüyoruz. İlk önce şu benim üstümdeki inceleme sonuçlansın bir haber gelsin diye bekliyorum.

Sayın [MENTION=86018]alcaym[/MENTION] yukarıdaki mesajlarınızda "150kdan az alınıp da müfettişlikçe çağrılan görmedim." diye belirtmişsiniz. 120k-140k kazanç için incelemeye çağırılanların arasındayım. Bence 100k üstü herkes incelemeye düşecek. Şimdiden Varlık barışı adımı atmalarında fayda var. Hatta kendim ort. 40k kazanç eşimin üstüne geldi diye onun içinde varlık barışını düşünüyoruz. İlk önce şu benim üstümdeki inceleme sonuçlansın bir haber gelsin diye bekliyorum.

120-140 yıllık kazanç mı?

Anladığım kadarıyla yasada reklam geliri diye bir madde var ve bize o maddeyi öne sürerek ticari faaliyet yapıyorsunuz gerekçesiyle vergi almak istiyorlar.

Biz "içerik üreticisiyiz" yani reklam geliri açısından TV kanallarına program hazırlayanlardan fazla bir farkımız yok.

Örneğin Trt bana geldi bir belgesel çek dedi bende çektim. Trt firmalarla anlaşıp reklam alır ve para kazanır bana da paramı ürettiğim içerik sebebiyle verir. Belgeselimde yayınlanan reklam beni ilgilendirmez TRT ve reklam veren arasındaki ticari faaliyettir.

Bana gelip belgeselinde reklam yayınlanıyor o yüzden bu ticari faaliyet şu kadar vergi ver demek kanuna ne derece uyuyor?

Bu fikri mahkemeye taşısak haklı bulunma olasılığımız nedir?

Anladığım kadarıyla yasada reklam geliri diye bir madde var ve bize o maddeyi öne sürerek ticari faaliyet yapıyorsunuz gerekçesiyle vergi almak istiyorlar.

Biz "içerik üreticisiyiz" yani reklam geliri açısından TV kanallarına program hazırlayanlardan fazla bir farkımız yok.

Örneğin Trt bana geldi bir belgesel çek dedi bende çektim. Trt firmalarla anlaşıp reklam alır ve para kazanır bana da paramı ürettiğim içerik sebebiyle verir. Belgeselimde yayınlanan reklam beni ilgilendirmez TRT ve reklam veren arasındaki ticari faaliyettir.

Bana gelip belgeselinde reklam yayınlanıyor o yüzden bu ticari faaliyet şu kadar vergi ver demek kanuna ne derece uyuyor?

Bu fikri mahkemeye taşısak haklı bulunma olasılığımız nedir?

yanlış bi örnek olmuş gibi. buradaki " trt " de sensin. reklamı yayınlayıp yayınlamama senin insiyatifinde. kanal sana ait. zorla yayınlatmıyolar neticede. sen kâr elde etmek için bu reklamların yayınlanmasını istiyorsan televizyon kanalı sahibiymiş gibi reklam gelirinden vergi ödemen gerek. bu normal.

yanlış bi örnek olmuş gibi. buradaki " trt " de sensin. reklamı yayınlayıp yayınlamama senin insiyatifinde. kanal sana ait. zorla yayınlatmıyolar neticede. sen kâr elde etmek için bu reklamların yayınlanmasını istiyorsan televizyon kanalı sahibiymiş gibi reklam gelirinden vergi ödemen gerek. bu normal.

Youtube'un sahibi olsaydım dediğin doğru olurdu. Kanal bana ait değil youtube'a ait istediği zaman kanalı siler isterse reklam çıkmasını engeller. İsterse Youtube'u kapattım herkes işine baksın der. Sende ama benim kanalım vardı diyemezsin çünkü aslında kanal sana ait değil. Benim insiyatifimde olsaydı istediğim içeriği üretip istediğim reklamları çıkartırdım. Reklam anlaşmalarını youtube yapıp youtube'un bana tahsis ettiği ve kurallarını kendi koyduğu alanda reklam yayınlıyor.

Youtube'un sahibi olsaydım dediğin doğru olurdu. Kanal bana ait değil youtube'a ait istediği zaman kanalı siler isterse reklam çıkmasını engeller. İsterse Youtube'u kapattım herkes işine baksın der. Sende ama benim kanalım vardı diyemezsin çünkü aslında kanal sana ait değil. Benim insiyatifimde olsaydı istediğim içeriği üretip istediğim reklamları çıkartırdım. Reklam anlaşmalarını youtube yapıp youtube'un bana tahsis ettiği ve kurallarını kendi koyduğu alanda reklam yayınlıyor.

ütopik bi yaklaşım, ciddiye alınmaz.

Reklam yayınlayıp yayınlamamak google'ın insiyatifinde. Sen istersen trilyonluk video masrafı yap. Bu durumda her videonun değeri olmalı ama yok. Google'dan alamadıkları vergiyi almaya çalışıyorlar hepsi bu. Eğer gerçekten güçlü bir ülke isek diyecek ki Google benim ülkemde vergi vereceksin yoksa kapatırım. Paypal neden gitti sanıyorsunuz. Bunun gibi bir çok şirket var. Bizimkiler de el insaf az daha düşük istesin vergiyi ne olacak. Ama yok vergi ile ekonomi dönüyor sonuçta.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri