Akvaryum ile ilgilenen var mı ?

mumru

Kayıtlı Üye
Akvaryumla ilgilenen var mı acaba yeni bir akvaryum kuruyorum 100x40x50 ebatlarında bir kaç görüş almak istiyorum :)
NqzW3O.jpg

eskıden 2 tane vardı toplamda 8 sus balıgı 90 a yakın kucuk balık vardı sonra zorlandıgım ıcın arkadasa verdım full+full kurmucaksan zor ıs hocam :D

[MENTION=13845]original[/MENTION] [MENTION=10199]mumru[/MENTION] hocam ben de akvaryum kurmak istiyorum önerileriniz var mıdır büyük olsun istiyorum biraz.Akvaryum önerisi balık önerisi falan :)

bitkili lepistes akvaryumu kurun hocam, nohutla bile besleyebilirsiniz öyle dayanıklı hayvanlardır :D

(şaka tabii yazık hayvanlara)

[MENTION=13845]original[/MENTION] [MENTION=10199]mumru[/MENTION] hocam ben de akvaryum kurmak istiyorum önerileriniz var mıdır büyük olsun istiyorum biraz.Akvaryum önerisi balık önerisi falan :)

akvaryum önerisi diye bir şey yok bence kardeşim. yani gidip gittigidiyordan alman pek mantıklı değil. evindeki boş, müsait bir yerin ölçüsünü al. git camcıya yaptır. dolaplı molaplı olsun diyosan marangoza da uğra.

akvaryum önerisi diye bir şey yok bence kardeşim. yani gidip gittigidiyordan alman pek mantıklı değil. evindeki boş, müsait bir yerin ölçüsünü al. git camcıya yaptır. dolaplı molaplı olsun diyosan marangoza da uğra.

Sağ ol ataberk abi :)

Bitki akvaryumu derken? Dış filtren ne kadar güçlü ve sessiz olursa okadar az uğraştırır.

Hocam eğer almadı isen o ölçüler sonradan yetmeyebilir sana. 120 lik alsan başta, tabii yerin var ise daha iyi olur. Bütçeniz müsait ise mobilyada suntalam tercih etmeyin ve asla unutmayın akvaryumda ucuza kaçılmaz , piyasada isim yapan firmalar boş yere nam salmamıştır, 80 litrelik bir akvaryum bile sızdırırsa evi berbat eder.
Bitkili akvaryumda bakımı kolay bitkilerden başlayın öncelikle , bitkili akvaryum hobinin üst basamaklarıdır, bakımı da zordur, emek ister, bütçe ister. Tecrübeniz az ise, forumlarda biraz takılın, akvaryum harici malzemelerinizi de ikinci el olarak forumlardan yarı fiyatına tedarik edebilirsiniz. Mobilim, konu beni heyecanlandırdı , Yazım hatası var ise affola

Son düzenleme:
Akvaryum büyükse özellikle bakımı ilgilenmesi zor olur. Daha önce hç ilgilenmediysen daha küçük bir akvaryumla başlamanı öneririm. daha önceden bilgi birikimin varsa [MENTION=31748]Hnt[/MENTION] hocamında dediği gibi bi tık daha büyük akvaryum sana daha yararlı olacaktır ilerisi için.

hocam eger tecrubelı isenız guzel bır secım ama değilseniz asla girişmeyin discus işine ben 4 yıldır chiklet besledim cok hosuma gidiyordur discusa gectım ama beceremedım 25 tane balık 3 ayda mefta oldular hersey stabilken anlayamadım

akvaryum güzel hoşda, düzenli bakmazsan acayip koku yapar...

hocam eger tecrubelı isenız guzel bır secım ama değilseniz asla girişmeyin discus işine ben 4 yıldır chiklet besledim cok hosuma gidiyordur discusa gectım ama beceremedım 25 tane balık 3 ayda mefta oldular hersey stabilken anlayamadım

Aman hocam discus emek ister, özel tesisat. Ister, RO ister. Elinizde test kitleri ile evin içinde gezersiniz. Birde büyümez ise, kavruk kalırsa üzülürsünüz.
Ama işte tatlı su akvaryumunda en üst mertebe, ötesi yok...
Eğer evli iseniz eşiniz de kızar, çocuklarla bu kadar ilgilenmiyorsun diye.

Arkadaş discus resmi koymuş ama, canlı doğuran akvaryumu yapıp, bitki dizaynını böyle yapacağım diye o resmi seçmiş

Benimde hayalim bir kaç seneye bitkili akvaryum yapmak zamanında çok araştırdım bir türlü kısmet olmadı ama ölmeden önce yapacağım

1nbJ8D.jpg

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri