Amazon Türkiye resmen açıldı.

Dolar 6,5tl olmasına rağmen iphonexmax 6500tlye adbden alabiliyosun üstelik tax free olarak daha düşüğe geliyor

abd vergi uygulamıyomuda bu fiyata satıyo?

trde 12bintl :)

vergi konusunu normal bulanlar için bir örnek kendinizi avutmayın.

haklisin ayfonsuz hayat, hayat degildir. :D
Protesto etmemiz lazim ayfon fiyatlarini.. Yuruyus felan yapalimmi

amazon'un çoğu üreticiyle anlaşması olduğu için tedarik maliyetlerini düşürdüklerini düşünüyorum. Çok olumlu bir gelişme e-ticaret adına.

gavur malı tamam da gerçekten yerli sitelerde bizi ne kazıklıyorlarmış yaaa dedirtti bana. iyi oldu da geldi. keşke yerli sitelerimizde biraz daha insancıl davransalar :)

amazonfirsat domainim hala satılıktır almayı düşünen olursa

Mesela ne kazançlı bir örnek alabilirmiyim *

açılışa özel yaptıkları satışlar hariç

Siteye bakmadan yorum yaptım hocam. Hani amazon ya daha ucuzdur mantığı ile. :) Ama hiçte öyle değil. Sadece Apple pclerde biraz uygun gibi geldi bana. iphonelarda biraz daha uygun sanki...

amazon sonuçta dünya çapında büyük bir firma. Kendina ait ve ortağı olduğu şirketleri de var filolalrıda. Durum böyle olunca ithalatçıydı, taşımacıydı toptancıydı vs...xxxxx kardeşler ltd. şirketi 1 ürün satacağı zaman 100 tl ye satarken amazon doğrudan kendi imkanları ile ve toplu alım yapacağından 60-70 tl ye satabilir çünkü aradaki maliyetleri azaltmakta.

Birde amazonun indirim kuponuydu,Prime Day indirim günleriydi falan derken piyasayı baya bir etkileyeceği kesin. Birde satıcılara özel indirimli komisyonlar uygular ise bu otomatikmen ürünlere yansıcak ve biz son tüketicilerin faydasına olacaktır.

Birde şu var amazonun kendi mağazası var ordada fiyatlar gerçekten diğer firmalara göre uygun oluyor.

JDgp2E.png

Not: gönül isterki yerli bir firma olsun yerli üretilen mallar olsun onları anlatalım ama malesef şu durumda çoğu mallarda dışa bağımlıyız.

Satış için başka birinini vergi kimlik numarasını girsek ne olur?

rekabet her zaman iyidir ama ben yinede hepsiburada dışında herhangi bir siteden alışveriş yapmam

En ucuz 825 liraya satılan brother dikiş makinesi amazonda aynısını 500 liraya buldum.

12 bin TL'nin altında ise %15
12 bin TL ile 29 bin TL arasında ise %20
29 bin TL ile 106 bin TL arasında ise %27
106 bin TL ve üstü ise %35

€ 0 tot €12 990 25%
€ 12 990,01 t/m €22 290 40%
€22 290,01 t/m € 39 660 45%
> 39 660,01 euro 50%

2300 euro brut kazanan birinin eline gecen net para 1600 euro yani 700 euro vergi odeniyor

Trde Ötv olarak geciriyorlar baska ulkede ztv diye geciriyorlar ktv utv ptv fark etmiyor ismi degisik ama geciren gecirene. Vergisi az ulke ariyosan git Makedonya, katar yada gurcistanda tasin oralarda dusuk vergiler.

En Yüksek Vergi Oranına Sahip 25 Ülke:

25. İspanya %50
24. Japonya: %51,3
22. Meksika: %51,7
22. Avusturya: %51,7
21. Ukrayna: %52,2
20. Sri Lanka: %55,2
19. Costa Rica: %58
18. Belçika: %58,4
17. Tunus: %59,9
16. Hindistan: %60,6
15. Fransa: %62,7
13. Benin: %63,3
13. Gambiya: %63,3
12. Chad: %63,5
11. Nikaragua: %63,9
10. İtalya: %64,8
9. Venezuela: %65
8. Çin: %67,8
7. Brezilya: %69,2
6. Kolombiya: %69,7
5. Moritanya: %71,3
4. Ermenistan: %72,7
3. Tacikistan: %81,8
2. Bolivya: %83,7
1. Arjantin: %137,4

1. arjantin bu nedir arkadas ya 137% vergi nasil oluyo haha cuus

şunların hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

----------

Amazondan tuvalet kağıdına baktım satan yokmuş :)

şunların hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

----------

Amazondan tuvalet kağıdına baktım satan yokmuş :)

Gelir vergisi. Adresini verde ben sana alim vana ulasirmi bilmiyom ama :D

Bu ıbare olmadıktan sonra alışverıs yapmanın mantığı yok. '' Amazon.com.tr tarafından satılır ve gönderilir. ''

yıllardır amazon.de alıyorum çogu urunu hatta euro/dolar bu kadar tavan oldugu ıcın orada %40 yakaladıgım bı ındırım çok çok daha hesaplı hale gelıyor. Mesela burada aynı urune TL uzerınden %40 ındırım yapsalar bıle o fıyatı yakalamaz.

O yuzden gene alışverıslerınız amazon.de ıle kıyaslayın derım ayrıca şöyle bı göz gezdırdım Amazonun kendısı satmadıgı, tedarikçi firmalı ürünler genel olarak piyasa ıle aynı fıyat.

Amazonun sihiri toptancılığı o yüzden stoklu çalışmaya basladıktan sonra muhtemelen daha iyi fiyat politikası olacaktır

Hayırlı olsun, her türlü daha ıyı olacagını dusunuyorum.

Gelir vergisi. Adresini verde ben sana alim vana ulasirmi bilmiyom ama :D

Vergiden falan bahsediyoruz siz bana neyi yollayacaksınız anlamadım :)
Bu rakamlar sanki dükkan kiralarında da vergi olarak geçiyordu diye hatırlıyorum ondan dolayı sordum.
Mesela 15 bin kira ise yüzde 20
30 bin kira ise yüzde 27 falan?

genel olarak gittigidiyor, n11 gibi yerlerle aynı fiyatta bir çok ürün. Açılması tüketiciler için bir fark yaratmayacağa benziyor. e-ticaret üzerine uğraşanlar için iyi olacaktır muhakkak ama benim gibi tüketiciler için diğerleri için aynı sekmentte kalır. Açılması sonucu yurt dışı fiyatlar yansısa (Amazon her zaman yüksek kalıyordu ayrı konu ama) tüketiciler için süper olurdu. bu arada bilgilendirme için teşekkürler hocam

Aynen bende sizinle aynı fikirdeyim.

N11 tarzı mağaza açılıyor gibi olsa bence efsane olurdu ama malesef bu türkiyeyi çok olumsuz yönde etkiler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri