Araba alırken bi araba da neden devlete yapmak zorundayız ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

autorun12

Kayıtlı Üye
https://www.youtube.com/watch?v=wcLtFcmymSM

Malumunuz araba için ötv,kdv ve ötv nin kdv si alınan bi ülkede yaşıyoruz.Almanya ve birçok avrupa ülkesi, abd ve birçok ülke dahil olmak üzere araba fiyatları Türkiye nin neredeyse kur olarak hesaplarsanız($,€-> tl çeviri olarak) 2-2.5 katı daha az.Ki bu sadece kur olarak baktığımızda böyle bir türk lirası kazanıyoruz ona göre alıyoruz.

Türkiye de asgari ücret 1500 iken almanya da 1470€ :) buda demek oluyor ki onlar audi arabayı 20 maaş ile alabilirken biz aynı arabayı 200 maaşta alıyoruz :) . ve bu sadece bunda da yok bir çok teknolojik üründe de aynı şey geçerli iphone 7 almanya da 700€ ,Japonya Asgari ücret : Yıllık 60.000TL ( aylık 5 bin ) iphone 7 fiyatı 2500TL iken (yarım asgari ücret) Türkiye de neden asgari ücretin 2 katı.

iphone u sadece aradaki farkı anlamak için örnek verdim.araba fiyatları zaten videoda bolca var abartı derecede pahalı ülkemizde neden ...
~(˘▾˘~) (~˘▾˘)~ ~(˘▾˘~) (~˘▾˘)~ ~(˘▾˘~) (~˘▾˘)~ ~(˘▾˘~) (~˘▾˘)~

not video 2.dk dan sonrasını izleyin

Son düzenleme:
bu konu siyasete gider o konuyu siyasete giderdi diye adminler bile konuşturmuyor var sen düşün halimizi

siyaset ile alakasi yok ki o parti bu parti meselesi değil yeni olan bir şey de değil bu hep böyleydi neden türkiye bu kadar pahalı bunu tartışalım istedim :)

Tamirci ama yani nerdeyse araba üretebilecek kadar usta bir dayı ile geçen muhabbet ederken bi soru sormuştum dayı bizim devlet neden araba üretmiyor diye, oda üretse bu kadar kar edemez demişti bu sorunun cevabı bu galiba :)

Araba fiyatları neden böyle yüksek lafları ediliyor ama trafiğe baktığımda maşallah milletin bindiği arabanın ortalaması 50 bin liralık arabalar.:confused::confused::confused:

Araba fiyatları neden böyle yüksek lafları ediliyor ama trafiğe baktığımda maşallah milletin bindiği arabanın ortalaması 50 bin liralık arabalar.:confused::confused::confused:

Binerler. Parası olan biner. Milyonluk arabaya da binerler. Lakin bir kısım insanın çok parası var diye de bir arabanın fiyatına neredeyse fiyatı kadar ÖTV eklemek nedir. Bir de ÖTV'nin KDV'si var. Hele onun nasıl birşey olduğu hala anlaşılabilmiş değil, uzun süredir bilim adamları araştırıyor nasıl bir şey bu ötevenin kadevesi diye...

Binerler. Parası olan biner. Milyonluk arabaya da binerler. Lakin bir kısım insanın çok parası var diye de bir arabanın fiyatına neredeyse fiyatı kadar ÖTV eklemek nedir. Bir de ÖTV'nin KDV'si var. Hele onun nasıl birşey olduğu hala anlaşılabilmiş değil, uzun süredir bilim adamları araştırıyor nasıl bir şey bu ötevenin kadevesi diye...

Aynen öyle yok öyle bir saçmalık tamam vergi verelim eyvallah ta b*kunu çıkartmaya gerek yok . Yakında Ötv nin Kdv nin Ötv si çıkarsa şaşırma :D :D

benım boynu bukuk fiat doblom var 2005 model garibim azda yakıyor,120yi geçmiyor 15bıne almıstım,cok kahrımı cektı,arada teklıyo ama

Öyle güzel kardeşim ancak insanlar zenginleşmedi, sadece borçlanmak kolaylaştı artık ...

Cari açığın önüne geçmek için ya kendin üreteceksin ya da vergiyi kökleyeceksin.

İnsanlarda zaten alım gücü kalmadığı için adamlar araba hayali bile kuramıyor sonrasında da böyle konulara kafa yormaya gerekleri kalmıyor. Yani önce her şeylerini alıyorlar oylar da dahil sonrasında istediği gibi yaşatıyor. Ardından bir de alkış topluyor. Güzel iş valla. Ama anlamadığım şey alım gücü olup kafası da az çok çalışan tiplerin gelip her şeyi alkışlaması.

Anlamayanlar için basit anlatıyorum.

Örneğin 1 TL'ye yurtdışından benzin alıyoruz. 4 tl vergisiyle toplam 5 TL harcıyoruz. 1 TL yurt dışına 4 TL devlete.

Örneğin 1 TL'ye yurtdışından benzin alıyoruz. 1 tl vergisiyle toplam 2 TL harcıyoruz. Benzini ucuz gören vatandaş daha çok benzin alıp 5 TL lik benzin alıyor ve daha çok geziyor. 2,5 TL yurt dışına 2,5 TL devlete.

İki örnekte de 5 TL harcıyoruz. Ama ikincisinde paranın yarısı dışarı çıkmış oluyor. Vergilerin, özellikle ithalat ürünlerindeki vergilerin yüksek olmasının temeli bu. Parayı dışarı kaçırmamak.

Ben 87 bine aldım, bir tanıdığım raporla aynı arabayı 59 bine aldı.2 ay önce.1.4 golf

Devletin vergiden başka bir gelirinin kalmamasıyla alakalı bir durum bu. Cari açık ve dış borç gibi konuları da düşünürsek, buna şükretmekten başka bir seçenek kalmıyor elimizde.

Herkeste araba olduğunu düşündüm de insan kalabalığı gibi araba kalabalığı olacak.daha çok araba daha çok çevre kirliliği.kaynakların daha çok tüketilmesi daha erken bitmesi.ama devlet bunları düşünüp yapmasada bi bakıma doğru olan bu.su burada 50 kuruşken birileri de demiyor ki diğer ülkelerde 1 Euro şanslıyız diye..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri