flyx
Süper Moderatör
Bir kere hiç para vermeden kumar oynayamazsın )
İkincisi kendini değil geneli düşüneceksin. Neyse kendini kandırmaya devam edebilirsin.
eyw
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bir kere hiç para vermeden kumar oynayamazsın )
İkincisi kendini değil geneli düşüneceksin. Neyse kendini kandırmaya devam edebilirsin.
Ben herzaman ad**lt ve benzeri internet işleri için hep şöyle düşündüm yayınlamasına yayınlanır her internette her platformda kazandırır ama bunu izliyen ve gidip kadınlarımıza-kızlarımıza ve çocuklara sap*klık yapan yada yapabilecek insanları düşününce vaz geçiyorum sizde böyle düşünün sadece youtube için değil bu katagoride bütün internet işleri için
Şimdi arada herkez yada bir çoğunluğumuz bakıyordur videolara insanız ama öyle şerefsizler varki sadece izlemekle yetinmeyip dışarda insanlarımıza bela olduklarından o tarafta katkım olmasın diye bari ben paylaşmıyım diyorum sizde haram helal olayı bir yana sadece izlemekle yetinmeyip çoluğa çocuğa bunlardan sonra zarar verenleri düşünün benim bilmeden bunda rolum olmsasın deyin ve adu**lt sektörlerine girmeyin hiç bir platformda bu benim düşüncem ve tavsiyem
frikikten baya ilerde ama konu açılmışken arada kaynasın
Edit : ben firikik için değilde farklı bir boyuta farklı olaylar zincirine değineyim dedim
bons ve free spin varken para vermeden de oynanır ama demek istediğin buişe bulaşırsan eninde sonunda paranı kaptırırsın,o kısmına lafım yok.Bir kere hiç para vermeden kumar oynayamazsın )
hocam şöyle bir durumda var adult siteleri olmasaydı ve umumhaneler olmasaydı sapkınlık bence dahada çok olurdu en azından bu kişiler bu tür yerlerde kendilerini tatmin ederek bu sapkınlığı yenebiliyorlar buda benim kişisel düşüncem aynı bi zamanlar süleyman demirelin dediği gibi umumhaneleri kapatalımda millet bizimi şey etsin gibi![]()
.d ya hocam benim tam demek istediğim şu bir çoğumuz izler belki arada iğtiyaç vs ama sadece izlemekle yetinmeyip dışarda insanlara zarar veren sapkınlar aklıma geldikçe onların yaptıklarında katkım olmasın diye girmem o işlere yoksa izlemesine arada bende izlerim insanız ama
gidip kimseye dışarda bişey yapmayız lafım böyle yapanlarla ilgili idi
bu arada süleyman babanın alıntısına bişey demicem![]()
Essebebü ke'l fâil yani Sebep olan yapan gibidir.
Doğru karar hocam
kardeşim seni temin ederimki böyle videoları izleyenlerin yüzde 90ı bu videoları izledikten sonra p.rn sitesi açıyor, yani gerçkten bir nevi insanları bu sitelere teşvik ediliyor böyle youtube videoları
bir hadis vardı bir şeye sebep olan onu işlemiş gibidir, yani birisinin günah işlemesine sebep olursanız aynen onu işlemiş gibi olursunuz
aynı zamanda tersi içinde geçerli,
Hocam Allah bunu affetmez mi peki öyle pişmanım ki gözüme uyku girmiyor namaza başladım namaz kılarken bu yaptıklarım aklıma geliyor bazen ağlıyorum. Şuan bile kalbim kut kut atıyor. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum
---------- Mesaj saat 15:38:47 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:32:12 civarında gönderildi. ----------
Tersi nedir hocam ��
kardeşim bunun tersini çözmek çok çok zor olmasa gerek
yani aynen şunu yazmıştım
bir hadis vardı bir şeye sebep olan onu işlemiş gibidir, yani birisinin günah işlemesine sebep olursanız aynen onu işlemiş gibi olursunuz
aynı zamanda tersi içinde geçerli,
koyu yazdığım yazının tersi sence ne olabilir anlamak çok zor olmasa gerek
neyse ben yinede yazıyım
(yine aynı zamanda birisinin bir sevap işlenmesine sebep olunursa aynen onu işlenmiş gibi olur)
çok derin düşünüyorsunuz. yaptığınız iş adsense 3 kuruş ekmek parası cıkarıyorsunuz. Bu şekilde derine inecekseniz her mesleğin bi haramını bulursunuz
Hocam Allah bunu affetmez mi peki öyle pişmanım ki gözüme uyku girmiyor namaza başladım namaz kılarken bu yaptıklarım aklıma geliyor bazen ağlıyorum. Şuan bile kalbim kut kut atıyor. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum
---------- Mesaj saat 15:38:47 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:32:12 civarında gönderildi. ----------
Tersi nedir hocam![]()
Haram kısma girmeyeceksin işte. Git helal kısmını yap. Mesela youtubeda yuzlerce kategori var. Git bu kategoriyi bulçok derin düşünüyorsunuz. yaptığınız iş adsense 3 kuruş ekmek parası cıkarıyorsunuz. Bu şekilde derine inecekseniz her mesleğin bi haramını bulursunuz
Hocam bu günah nasıl affedilir peki lütfen yardımcı olun
çok derin düşünüyorsunuz. yaptığınız iş adsense 3 kuruş ekmek parası cıkarıyorsunuz. Bu şekilde derine inecekseniz her mesleğin bi haramını bulursunuz
güzel kardeşim
öncelikle şu iki kavramın anlamını bilmen lazım bu iki kavramı karıştırmaman lazım
haram ve günah
haram ile günah tamamen ap ayrı şeylerdi
haram işlemek ile günah işlemek arasında dağlar kadar fark var
atıyorum mesela televizyonda hani magazin programları olurya buralarda yazın bodrum marmaris gibi yerleri gösteriyor hep çıplak bikinili kadınlar kızlar var
bunlara bakmak haramdır
ancak günah işlemek çok çok farklı bişeydir
günah Allahın yüzdeyüz bize yasakladığı şeylerdir
üstte bikinili kadınlara bakmayı örnek gösterdim burda da bu örneğe uygun
zina etmek diyeyim
yani kısacası bikinili kızlara bakmak haramdır ancak zina etmek günahtır
ve ayrıca kaldı ki youtubda binlerce kategori var, bunların içinden hiç mi başka kategori bulamadınız
ayrıca ben bugüne kadar prn sitelerinden çok iyi para kazanan adamlarn hikayesini çok okudum
hiçbirisi iflah olmadı, kimileri kaza geçirdi kimileri hastalık geçirdi, kiminin çoluk çocuğundan çıktı bu para
yani eninde sonunda bu paranın acısı çıkar yabancı forumlarda bir sürü konu okudum bir sürü bununla alakalı anı falan
Hocam bir anlam karmaşası olmuş gibi.
Günah ile haram aynı anlamda
kullanılabilmektedir. Günah
haramın neticesidir. Yani haram
olan bir işi yapan günah kazanır.
Helal olan bir işi yapan da sevap
kazanır.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.