Artik Karar Vakti : VDS mi Manuel Yükleme mi?

• Kullanıcı sequieros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kapatılan Hesaplar & Ban Sorunları

sequieros

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.seqununseyahatnamesi.com
Arkadaslar,

Son bir hafta icinde topluluk kurallarindan kapanan kanal sayim 5'i buldu ve elimde umut bagladigim ve getirisi iyi olan tek bir kanalim kaldi. Bu süre icerisinde bir aylik kanalim da banlandi 7 senelik kanalim da. Tam hevesleniyorum duzene oturttuk diye sonra hoop dönüyoruz en basa.

Soruyorum size VDS ile yüklemek zararli mi? Vds kullanmadan once kanal kapanmasi nedir bilmezdim. Ama is bu raddeye gelince iyice suphelendim. Video atma sayisi ile alakasi yok. Gunde 40-50 tane video attigim haber kanalim da, en fazla 15 video attigim dizi kanalim da, 3 haftadir hic video atmadigim kanalim da topluluk kurallarindan banlandi.

Simdi bu isin üstadlarina da sormak istiyorum. Siz vds kullanmiyor musunuz? Ya da toplu video yuklerken spama düsmemek icin neler yapiyorsunuz? Kafayi yiyecem en sonunda..

Hocam belki bu işin üstadı değilim ama manuel ve az yükle.Kafan rahat olsun.Bugüne kadar allaha şükür hiç kanalım kapanmadı.

Önceden öyle yapiyordum ama 1 video yükleyene kadar imanim gevriyordu. Valla öyle deneyecem gibi duruyor bundan sonra. Merak ediyorum Muslera06 gibi bu isin piri olmus kisiler toplu yukleme ywpmiyor lar mi? Konuya davet ettik kendilerini. Hakkaten hevesim kacmak uzere bu isten.

Bende 5 Kanal Ve manüel çalışıyorum ki 7 senelik kanalım kapansa kafayı yerim :/
Ama işin kötü tarafı hemen dizi yüklemen gerekiyorsa manüel de geckiyor. 700mb lık dosyayı 1 saatten kısa yükleyemeze mesala 32 dakika da :)
Tavsiyem Manüel :)

Arkadaslar,

Son bir hafta icinde topluluk kurallarindan kapanan kanal sayim 5'i buldu ve elimde umut bagladigim ve getirisi iyi olan tek bir kanalim kaldi. Bu süre icerisinde bir aylik kanalim da banlandi 7 senelik kanalim da. Tam hevesleniyorum duzene oturttuk diye sonra hoop dönüyoruz en basa.

Soruyorum size VDS ile yüklemek zararli mi? Vds kullanmadan once kanal kapanmasi nedir bilmezdim. Ama is bu raddeye gelince iyice suphelendim. Video atma sayisi ile alakasi yok. Gunde 40-50 tane video attigim haber kanalim da, en fazla 15 video attigim dizi kanalim da, 3 haftadir hic video atmadigim kanalim da topluluk kurallarindan banlandi.

Simdi bu isin üstadlarina da sormak istiyorum. Siz vds kullanmiyor musunuz? Ya da toplu video yuklerken spama düsmemek icin neler yapiyorsunuz? Kafayi yiyecem en sonunda..

Çok yanlış bir konu başlığı.

Türkiye il sınırları içerinde yaşıyor ve herhangi bir toplu konut,sitede oturmuyorsanız size fiber internet vermiyorlar, hadi bir imkansızlık olduda verildi upload hızınız 1-5mb max. bu upload ile bu iş olur ama 2saat'de yapacağınızı 2günde yaparsınız evdeki internet ile olacak bir iş değil. :)

Japonyadaki varoş sokaklarında 1gb hat üzerinden millet internete çıkarken bizde 8mb download reklamı ile çatıya çıkıp müziği indirip geliyoruz böyle bir dünya :D

Sonuç olarak burası Türkiye ;)

aba6002a83064bcaf01f95c5fac27904f362ce3c

valla arkadaşlar bu konu hakkında roman yazdım forumda pek umursayan olmadı. suan bulundugum ve bu yazıyı yazdıgım ıp ile 15 adet hesap actım, ve her bırıne catır catır gırıs cıkıs yapıyorum ve suanda 4 tanesı aktıf, içlerinde de 30'ar video var. Ne vds ne bot. açmışım kanalları orjınal telefonla, bakıyorum işime. temiş iş. kazanıyormuyum? aylık 100-150 işte. he dersen ben aylık 1000 lira kazancam. o zaman bu yaptıklarımdan anladıklarını geliştir. kazanmamak mümkün değil

Türkiye il sınırları içerinde yaşıyor ve herhangi bir toplu konut,sitede oturmuyorsanız size fiber internet vermiyorlar, hadi bir imkansızlık olduda verildi upload hızınız 1-5mb max. bu upload ile bu iş olur ama 2saat'de yapacağınızı 2günde yaparsınız evdeki internet ile olacak bir iş değil. :)

Japonyadaki varoş sokaklarında 1gb hat üzerinden millet internete çıkarken bizde 8mb download reklamı ile çatıya çıkıp müziği indirip geliyoruz böyle bir dünya :D

Hocam dediklerinin actigim konu ile ne alakasi var. Bir sorunumu dile getirdim. Muslera gibi ustadlar bu isi nasil hallediyor sorusuna cevap ariyorum. Ben de farkindayim hizli yuklemenin isimi kolaylastirdigini. Sebep-sonuc iliskisini irdelemeye calisiyoruz burada.

Hocam dediklerinin actigim konu ile ne alakasi var. Bir sorunumu dile getirdim. Muslera gibi ustadlar bu isi nasil hallediyor sorusuna cevap ariyorum. Ben de farkindayim hizli yuklemenin isimi kolaylastirdigini. Sebep-sonuc iliskisini irdelemeye calisiyoruz burada.

Çok alakası var Serkan abi'yi gerçekten takip eden birisi olsaydın her defasında bu tür sorulara " Arkadaşlar ben server kullanıyorum" dediğini bilirdin.

İyi forumlar.

he bu arada 90 vıdeoyu 3 e bolup, 3 farklı tarayıcı ıle yuklemeye basladıgımda 5mb net hızı ıle 1 saat suruyor.

ındırdıgım vıdeoları 360p mp4 formatında ındırdıgımden yukleme de sıkıntı cıkarmıyor

Kardeşim her konuda da muslera06 baz alınmaz ki.Adam işin piri olmuş artık.Bu günlere gelene kadar veya bu işi çözene kadar ne kadar emek vermiş.Sana gelip de bunu bunu yaparsan kurtulursun der mi? Adam nasıl yapacağını anlatıyor ,sen üzerine birşeyler katmadan kazanamazsın.

Yorumlar icin tesekkur ederim herkese ancak aradigim cevaplar tam olarak bunlar degil. Bemonth hocam o dedigin sayi kadar video hic atmadim bir kanala bugune kadar. Rocknrolla hocam, Muslera'nin server kullandigini ben de biliyorum. Sormak istedigim neden spam olarak algilaniyor ve kanallar kapaniyor. Serkan abinin attigi videonun blki de 100de 1'ini atmiyorum bile ben. Manuel olarak yuklemenin kanser etkisi yaptigini iyi bilirim. Bu konuda neler yapilmali onu soruyorum.

Iyi forumlar herkese

---------- Mesaj saat 02:23:40 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:20:26 civarında gönderildi. ----------

Kardeşim her konuda da muslera06 baz alınmaz ki.Adam işin piri olmuş artık.Bu günlere gelene kadar veya bu işi çözene kadar ne kadar emek vermiş.Sana gelip de bunu bunu yaparsan kurtulursun der mi? Adam nasıl yapacağını anlatıyor ,sen üzerine birşeyler katmadan kazanamazsın.

Hocam ben kazanamiyorum demedim ki zaten. Muslerayi ornek verdim sadece. Yani onun gibi server ile yukleme yapan arkadaslarin spama yakalanmama konusunda ne gibi tecrubeler edindigini soruyorum bir bakima.

Resmi beğendim :D

---------- Mesaj saat 02:30:28 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:25:06 civarında gönderildi. ----------

Hocam ben de şuana kadar bot-vds kullandım.Kanal kapanmaların sebebi bunlar olsaydı kanallarım kapanırdı.Ama bugüne kadar spamdan bir tek kanalım kapanmadı.VDS ve Bota youtube karşı değil.İnsanlar işlerini daha kolay yapsın diye adamlar istasyonlar kuruyorlar.(Örneğin Redstation). Google veya Youtube'un bunun gibi büyük bir firmadan habersiz olması mümkün mü? Sonuçta amaç belli araç belli.Altını çizerek söylüyorum; kanalların kapanmasının vds ile uzaktan yakından alakası yoktur.Belki kullandığınız ip temiz değildir.Daha önce farklı amaçlar için kullanılmış olabilir veyahut spam yapan birinin ip sini kullanıyor olabilirsiniz.İp değiştirip o şekilde yolunuza devam etmenizi tavsiye ediyorum.
Arkadaslar,

Anket eklenirse iyi olur. Ben manuel yüklemeden yanayım çünkü en önem verilen temel prensip doğallık.

Nacizane öngörüm kullandığınız ip bir şekilde youtube tarafından kara listedeyse ve sizde aynı ipyi kullanıyorsunuz doğal olarak bu etki edebilir.

Tekrar tekrar burdan belirtiyorum arkadaşlar bu işten ekmek yiyorsanız 10 tl az 20 tl az şekilde vds lerde işinizi riske atmayın.

Gelin benden alın demem kesinlikle etik olmaz ama bu işi yapan forumda bildiği 4 5 firma var en az . Eskisi gibi değil aliyorsunuz biz sunucu 150 liraya bile alınabiliyor sizden başka kullanan yok spam a düşmüş olma riski az. onunda çözümü var farklı class lardan ip almak hepsi blackliste olamıcağına göre ?

Alternatif bir öneri veriyim bugun p4 kasa bile rahat windows çalıştırıyor ki kullanan kaç kişi var ?

Alın 300 500 liraya bir kasa gönderin datacenter'a barındırmaya rahat rahat yükleyin. Bugün 1 kasanın aylık barındırma elektirik ücreti 1 tb trafikli halini çok rahat kdv dahil / haric 100 tl ya alabiliyorsunuz.

Özet şu: KAZANMAK İÇİN HARCAMAK !

Alternatif çok bence

ben manuel yüklüyorum, kazancımdan da kanalların sağlamlığından da spama düşme şansının düşüklüğünden de memnunum.

2 kuruş az kazanırım devamlı kazanırım.

dakika farkı çok önemli :) 40-50 videoyu siz 5 dakika içine sığdırırsanız kanalınız kapanır tabi . neden menüel yüklemede kanal kapanmıyor sanıyorsunuz ? çünkü video yüklenmeleri arasında dakika farkı var

valla çok güzel dedin bonna ,
birileri yol gösterir ,
emekleyerek gitmek veya koşarak gitmek sana kalır

valla çok güzel dedin bonna ,
birileri yol gösterir ,
emekleyerek gitmek veya koşarak gitmek sana kalır

Aynen öyle.Şu zamana kadar serkan abinin dediği şu yabancı içerik olayına geçemedim bir tek.Hep türkçede takıldık kaldık.Kendi dilimiz kendi insanımız abi,google'ı acınca adamın ne yazacagını biliyorum :D Elin amerikalısını nerden bileceğiz :)

Aynen öyle.Şu zamana kadar serkan abinin dediği şu yabancı içerik olayına geçemedim bir tek.Hep türkçede takıldık kaldık.Kendi dilimiz kendi insanımız abi,google'ı acınca adamın ne yazacagını biliyorum :D Elin amerikalısını nerden bileceğiz :)

valla bende senin gibi yapıyordum
türkçeden ingilizceye geçemiyordum ,
ama aylarca uğraşmama rağmen tbm ve diğer oranlar yükselmiyordu
stabildi yani
ama yabancıya geçince , çok azda olsa yavaş yavaş ilerlediğini farkediyorsun
türkçe eklersen sadece türkiyeden izlenir
ama ingilizce ekleyince dünyanın her yerinden izleniyor :)

Gerçekten alakasız bir başlık olmuş.

Asıl mesele ne yüklüyorsun?
Günde kaç dosya atıyorsun?
Boyutları neler?

En önemli konular bunlar.
Sen tutupta günde 10 video atıyorsan vede bu videolar 1Gb tutuyorsa, evden bu videoları atabilirsin.
Fakat günde 10 kanala 10'ar video atıp bu dosyalarda 10gb tutuyorsa bunu evdeki net hızıyla ancak 4-6 saatte atarsın.

TT'netin 8mb'e kadar hızını kullanıyorsan Download hızın 8mb bile olsa Upload hızın 60-80kpbs'dir.

Yani dosya boyutların yüksekse yine Vds ile çalışman lazım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri