Artık yeterince beklemedik mi? AwesomenessTV yi şikayet edelim bence.

1-2 dolarla sınırın altında kalıpta kanallarının para kazanaması kapatılanlar ne olacak,kişisel sorununuz için konuşmuşsunuz ....

1 sahte telif yüzünden başımıza iş açtılar.kanalı çıkarsalar ona da razıyım.atmıyorlarda.

Beyler kisisel sorunlar filan konusulmadi.Kanallarimiz var telif yok uyari yok odeme alamadik neden dedik.Onlarda yazdigim seyi soylediler.Yani bu kisisel degil genel anlamda bir sorulan soru ve alinan cevapdir.Tabi sizin nasil anladiginiza bagli.

Sikayet konusuna gelince.Para alinsada alinmasada sikayet edilecek hemde her yere.

Arka arkaya sikayet edeim konulari aciliyor.iyi guzel edelimde,hic konu acipda bu adamlari suraya suraya suraya diye sikayet edelim diye bi konu yokki.Sadece sikayet edelim eyvallah edelim ama once bi sikayet edilecek bildiginiz bildigimiz heryeri yazalim bir konu icinde herkes yazsin sonra hepsini toplayip belirli bir metinle,kisa ve oz bir metinle topa tutalim..

Telifli kanallarla adsenseden odeme aliyormuyuz aliyoruz,para kazanmasi kapatilsa dahi cok kesinti yaparak adsense oduyormu oduyor bunlarda ya seve seve yada anladiniz mecbur odeyecekler.Incelenecek,bakilacak size haber verilecegi yok.

Adamlar kendi sorunlarini gecistirmek icin ya telifli diye one suruyorlar kanallar incelenecek diye kendi sorunlarini cozmek icin zaman kazaniyorlar yada kanalinizda eslesen vardir topluluk vardi deyip ayni hikayeyi okuyorlar.

Bende alamadim arkadaslar. Toplam 6 kanal var hic birinden odeme alamadim.Yapsalarda yapmasalarda bu densizlere gereken cevap verilecek illaki.

Pazartesi gunu sikayet edilecek ne kadar yer varsa toplayalim bir araya taslak bir metin yapalim yada bilen kendi dili ile yazsin heryere sikayet edelim.Daha olmadi bu adamlarin telefon numaralari ile bunlari 24 saat taciz edelim.Ne gerekiyorsa yapalim.Ama sikayet edelim diye degil,buraya buraya yazalim bu sitelerde suralarda sikayet edelim diye sikayet edilecek yerler cikaralim ortaya.

Google,youtube zaten direk siradaki ilk yerler.farkli mekanlar merciler varsada yazin yazalim ne gerekiyorsa pazartesi yapalim.

Beyler kisisel sorunlar filan konusulmadi.Kanallarimiz var telif yok uyari yok odeme alamadik neden dedik.Onlarda yazdigim seyi soylediler.Yani bu kisisel degil genel anlamda bir sorulan soru ve alinan cevapdir.Tabi sizin nasil anladiginiza bagli.

Sikayet konusuna gelince.Para alinsada alinmasada sikayet edilecek hemde her yere.

Arka arkaya sikayet edeim konulari aciliyor.iyi guzel edelimde,hic konu acipda bu adamlari suraya suraya suraya diye sikayet edelim diye bi konu yokki.Sadece sikayet edelim eyvallah edelim ama once bi sikayet edilecek bildiginiz bildigimiz heryeri yazalim bir konu icinde herkes yazsin sonra hepsini toplayip belirli bir metinle,kisa ve oz bir metinle topa tutalim..

Telifli kanallarla adsenseden odeme aliyormuyuz aliyoruz,para kazanmasi kapatilsa dahi cok kesinti yaparak adsense oduyormu oduyor bunlarda ya seve seve yada anladiniz mecbur odeyecekler.Incelenecek,bakilacak size haber verilecegi yok.

Adamlar kendi sorunlarini gecistirmek icin ya telifli diye one suruyorlar kanallar incelenecek diye kendi sorunlarini cozmek icin zaman kazaniyorlar yada kanalinizda eslesen vardir topluluk vardi deyip ayni hikayeyi okuyorlar.

Bende alamadim arkadaslar. Toplam 6 kanal var hic birinden odeme alamadim.Yapsalarda yapmasalarda bu densizlere gereken cevap verilecek illaki.

Pazartesi gunu sikayet edilecek ne kadar yer varsa toplayalim bir araya taslak bir metin yapalim yada bilen kendi dili ile yazsin heryere sikayet edelim.Daha olmadi bu adamlarin telefon numaralari ile bunlari 24 saat taciz edelim.Ne gerekiyorsa yapalim.Ama sikayet edelim diye degil,buraya buraya yazalim bu sitelerde suralarda sikayet edelim diye sikayet edilecek yerler cikaralim ortaya.

Google,youtube zaten direk siradaki ilk yerler.farkli mekanlar merciler varsada yazin yazalim ne gerekiyorsa pazartesi yapalim.
şirket türkiyede olsaydı ödenmeyen paraları banka koyup bu aradaki sürenin faizini alsalardı adamlar köşeydi zaten. bu saattten sonra parayı gönderse ne olacak göndermese ne olacak.

şahsen gerekli yaptırımlardan ziyade bir blog acıp sürekli awe alehine makaleler yazıp index almasını sağlıcam:) aweye özel seo calışıcam.

.....

Son düzenleme:
Üstad

Gereken herşeyi yukarıda arkadaşımız yazmış.
Forum yöneticisi sensin, sen sabit bir konu açarak bu işi organize edebilirsin.
Telefon numarası yazarmısın demiştim;
En basitinden;
Foruma bu firmanın telefon numarasını sabit konu olarak açabilirdin üstad.
Taciz ederiz diyorsun da, bir konu açıp ; beyler bu numarayı ingilizce konuşabilen herkes, hergün arasın diye yazabilirsin.

Bu çok basit bir örnek üstad, zaten arkadaşta gerekli açıklamaları yapmış yukarıda.Söz sende.

@sysroot
@XBoxer

Yarin bu ikinizin verdigi bilgiler ve istekler dogrultusunda bir konu acip baslatiriz ne yapilacaksa.Duyuru filan olarakda yazariz forumda butun arkadaslarin katilimini saglariz.

Arkadaslar yarin ben Awesomeness'i tekrar arayip [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Serkan Bey'i bilgilendirecegim..

Ayrica belirtmeliyim ki California'da Eyalet Mahkemesi'ne bir dava basvurusu yapmak ve dosyanin mahkemeye dusmesi hic yoksa 5000$ , ayrica bu ise bakacak bir avukatin saati de en az 150$ ... Hic yoksa bu is icin harcanacak para 15000$'dan asagiya olmaz.. Mahkeme de en az 4 ay surer.. Bu sure icinde adamlar itiraz ettikce siz dava dosyasi hazirlarsiniz. Avukatlarin bir dava dosyasi icin ortalama olarak 15 saat mesai yazdiklarini soyleyeyim...Simdi herkes boyle dava acalim vs diyor ama gun gelip bu davayi acmak isteseniz, bu ise katilacak 4-5 kisi olur sadece..Amerika'daki sirketleri mahkeme ile korkutamazsiniz.. Siz Amerikan vatandasi degilsiniz, bu demek degildir ki siz dava acamazsiniz ama unutmayin buradaki yargi sistemi cok degisik.. Haksiz onlarca sirket, sadece avukatlari sayesinde dava kazaniyorlar..

BBB' da kaydinin bulunup bulunmamasinin bir farki yok..Eger bir sirket ile sorununuz var ise, elinizdeki kanitlar ile basvuru yapmaniz yeterli.. Tek sartlari, sizin karsi sirketle her yolu deneyerek anlasmaya veya isi cozume kavusturmaya calismaniz.. Eger sonuc alamiyorsaniz, elinizdeki kanitlarla birlikte adamlara basvuruyorsunuz ve artik sizin yerinize onlar ilgileniyorlar...

Yarin aranip konusulacak adamlarla, gerekli yasal prosedurleri de ben kendilerine aciklayacagim.. Zaten Cuma gunu gorustugumde de kendilerine bu isin boyle kapanmayacaginin da aciklamasini yaptim..

Insallah yarin bir cozume kavusturacagiz bu isi..

Hadi inşallah gazamız mübarek ola görürler bizim milletle uğraşmayı .:cool:

.....

Son düzenleme:
Arkadaslar yarin ben Awesomeness'i tekrar arayip [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Serkan Bey'i bilgilendirecegim..

Ayrica belirtmeliyim ki California'da Eyalet Mahkemesi'ne bir dava basvurusu yapmak ve dosyanin mahkemeye dusmesi hic yoksa 5000$ , ayrica bu ise bakacak bir avukatin saati de en az 150$ ... Hic yoksa bu is icin harcanacak para 15000$'dan asagiya olmaz.. Mahkeme de en az 4 ay surer.. Bu sure icinde adamlar itiraz ettikce siz dava dosyasi hazirlarsiniz. Avukatlarin bir dava dosyasi icin ortalama olarak 15 saat mesai yazdiklarini soyleyeyim...Simdi herkes boyle dava acalim vs diyor ama gun gelip bu davayi acmak isteseniz, bu ise katilacak 4-5 kisi olur sadece..Amerika'daki sirketleri mahkeme ile korkutamazsiniz.. Siz Amerikan vatandasi degilsiniz, bu demek degildir ki siz dava acamazsiniz ama unutmayin buradaki yargi sistemi cok degisik.. Haksiz onlarca sirket, sadece avukatlari sayesinde dava kazaniyorlar..

BBB' da kaydinin bulunup bulunmamasinin bir farki yok..Eger bir sirket ile sorununuz var ise, elinizdeki kanitlar ile basvuru yapmaniz yeterli.. Tek sartlari, sizin karsi sirketle her yolu deneyerek anlasmaya veya isi cozume kavusturmaya calismaniz.. Eger sonuc alamiyorsaniz, elinizdeki kanitlarla birlikte adamlara basvuruyorsunuz ve artik sizin yerinize onlar ilgileniyorlar...

Yarin aranip konusulacak adamlarla, gerekli yasal prosedurleri de ben kendilerine aciklayacagim.. Zaten Cuma gunu gorustugumde de kendilerine bu isin boyle kapanmayacaginin da aciklamasini yaptim..

İnşallah hocam, yarın görüştükten sonra firmanın numarasınıda burada yayınlarsanız üyelerinde aramasını rica ederiz, ingilizcesi iyi olan bi rahatsız eder arkadaşları.

Kanıt olayına gelince, işin hukuki boyutunu siz biliyorsunuz sanırım üstad, ben o konuda bilgili değilim yada [MENTION=2324]XBoxer[/MENTION] arkadaşımız da bilgili, yani diyeceğim o ki delil konusunda herkesin elinde screenler, awesomeness çalışanlarının birbiri ile çelişen cevapları, mail kutumuzda bu saçma sapan cevaplar dolu.

Ayrıca, telefon ses kaydı yaparsanız çok iyi olacak, hatalarını kabul ettiklerine dair ses kaydı bulunursa belki işimize yarayabilir.

Yarin bu ikinizin verdigi bilgiler ve istekler dogrultusunda bir konu acip baslatiriz ne yapilacaksa.Duyuru filan olarakda yazariz forumda butun arkadaslarin katilimini saglariz.

Sağol üstad cevabın için, en basitinden bunları arayarak kafasını şişirmek bile bir baskı yaratıcaktır bunda, ingilizcesi olan bütün arkadaşlar arar ve kafa şişirir.

.....

Son düzenleme:
Mahkeme masraflari, mahkeme suresi, avukat ucreti gibi aciklayici mesajlar yazarken kulaktan dolma bilgiler degil, kendi tecrubelerimiz sonucu edindigimiz kesin bilgileri yazarsak daha saglikli olur.

Dava acalim demiyoruz, dava acacagiz diyerek korkutmaya calisalim diyoruz. ABD'deki sirketleri korkutmanin 1 numarali yolu dava acacagini soylemektir. Eger aranizda anlasamiyorsaniz en dogal hakkiniz olarak hukuksal yollara basvurursunuz. Bu tehdit degil, kanunsal haktir. Zaten bireysel dava acmak istense, meblaglar cok buyuk olmadigi icin small claims court'a gitmen gerekli ve avukat gerekliligi yoktur. Dosya de ucreti fazla degildir, eyalete ve dava edilen ucrete gore degisir. Bu mahkemelerde birbirine giciklik olsun diye abuk subuk davalar acanlar var. Ebay'den sattigi urune negatif feedback verdi diye aliciyi dava edenler bile var. Tasima sirasinda motosikletimin govdesine $1300 luk zarar veren firmayi $1500 icin dava ettim. Masrafi $250 idi. Avukatin saatlik ucreti dedigin kisim sadece danisma, form doldurma, mahkemeye form birakmak icin harcanan zaman vs kapsar. Onlarin da davalara gore calisma ucreti vardir. Bosanma davalari $4500 civarinda iken, idam ile yargilan suclunun iyi savunmasi $1 milyon civarindan baslar. OJ Simpson avukatlarina $3-4milyon odemistir.

BBB sadece referans kurumdur, hicbir kanuni yaptirim gucu yoktur. Sen sikayetini yaparsin. Hicbir belge sunmazsin. Aynen forumda post atar gibi, ayni ekrandan yazisirsiniz. Karsi tarafa faks cekip cevap vermek icin sure verirler. O sure icerisinde cevap gelmezse bir daha faks cekilir. Yine cevap gelmezse dosya kapatilir, dosyaya non-responsive olarak islenir, sana da istersen dava acabilirsin denir. Ayni sekilde cevap gelse bile aranizda uzlasma saglanamazsa, sonuc alamiyorsun, dava acabilirsin denir. 6 BBB davasi actim. 4 davada karsi taraf anlasti. 1 davada anlasmadi, 1 davada cevap vermeye dahi tenezzul etmedi. Hatta o firma, populer domain firmasi namecheap idi. Tek +/- yonu, davalar firmanin dosyalarina islenir. Forumdaki ticaret puani gibi. Nasil trader puanina bakiyorsak, musteriler/sirketler firmanin BBB puanlarina bakmak isteyebilirler.

Burda ABD hukuk sistemini ve kurumlarin calisma sekillerini tartismiyoruz. Ortaya atilan fikirleri bilgimiz dahilinde konusup tartisalim.

Amacim tartismak degil sunu once bi belirteyim.. Cesitli sebeplerden dolayi burada bireysel olarak dava acamayacak arkadaslar var.. Grup olarak dava acilmasi gerekir boyle bir durumda.. Herkesin toplam alacagi da 50bin Dolar'i gecer.. Artik hangi mahkeme bakar bu olaya orasini siz dusunun..

Ben bilgim dahilinde degil, gorustugum ve birkac mahkemem ile ilgilenmis avukat arkadasimin bilgileri dahilinde yaklasiyorum olaya :)

Telefon numarasi da adresi de Google'da arastirildiginda bulunabiliyor..

11821 Mississippi Ave
Los Angeles, CA 90025
Sawtelle

(310) 601-1960

Saygilarimla,

Saati 150$ mi? 10 saat günde 3.000 TL ha:) iyiymiş.
Ben B.E.S.Y.O. bırakıp,hukuğa dikey geçiş yapayım ha ne dersin? [MENTION=112]Throck[/MENTION]

Saati 150$ mi? 10 saat günde 3.000 TL ha:) iyiymiş.
Ben B.E.S.Y.O. bırakıp,hukuğa dikey geçiş yapayım ha ne dersin? [MENTION=112]Throck[/MENTION]

Avukatin "kalitesine" gore degisiyor fiyatlar. 500$ olan bile var,daha fazlalari da olabilir.. Adamlarin sistemi cok guzel.. Avukat olmak da biraz farkli burada..

Gencken gelip de okumadik buralarda, simdi istesem de okuyamam :)

.....

Son düzenleme:
E o yuzden Class Action Lawsuit dedim ya ilk mesajda :)

Hadi gidelim hemen dava acalim demiyoruz. Ilk amacimiz sessiz kalmadigimizi gostermek. Bahsettigim site acma olayi zaten gostermelik. Awesomeness forumuna mesajlar atariz, bakin dava aciyoruz siz de katilin sitemize diye. Maksat kivilcim cikarmak. Ama is cok ciddiye binerse, bu tarz davalarla ilgilenen avukatlara da mesajlar atilabilir. Ilgilenen ve bir acik goren avukat olursa, ve sirketten para kazanabilecegini hissederse, bizden hicbir ucret talep etmeden dava acar.

Bizim can alici noktamiz su,

Bize illegal icerik yuklediniz diyerek odeme yapmayi reddediyorlar, ancak kendileri o illegal icerik uzerinden gelir elde ettiler.
Eger icerik illegal ise, yuklendikten hemen sonra kaldirilmasini talep etmek zorundalar idi, tekrarinda da networkten bizi atmali idi. Illegal icerigi network bunyesinde barindirmamak kendi sorumluluklari. Eger bu konuda ciddi olsalardi video yuklenir yuklenmez $ isareti yanmazdi. Adsense bosuna mi o kadar filtre gelistiriyor. Bu tarz suclamalar karsisinda, bakin biz bu sekil onlemler aliyoruz, hesaplari kapatiyoruz,vs diyorlar. Peki awesomeness ne yapiyor? Adamlar bos kanallari bile partnerlige aliyorlar. Mevlana gibiler, ne olursan ol gel diyorlar. Ama odeme zamani gelince de kazik atmaya kalkiyorlar.

Tipki megaupload ve hotfile davalari gibi. Dosya barindiricilar, biz kullanicinin ne yukledigini bilemeyiz demelerine ragmen, savcilik, dosya barindirici siz oldugunuz icin sorumlu sizsiniz diyor.

Ozet gec diyenler icin,
Firma her turlu icerigin yuklenmesine musaade ediyor
Odeme zaman geldiginde icerik illegal deyip, geliri elinde tutuyor, network'ten ayrilmaya izin vermiyor, illegal icerik uzerinden gelir elde etmeye devam ediyor.

Çok güzel noktalara değinmişsiniz ayrıca şikayet ederken örnek olarak hiç vvideo yüklenmiş bi kanalda elimizde olursa incelemedn aldiklarina kanit olur.ayrica hotfile da emek olarak eklenebilir

Su websitesi acarak madurlari orada toplama cok güzel bir fikir. Bizde zaten awe ye karsi kullanabilecegimiz kalici birsey lazimdi ki bu websitesi tam bizlik sanki.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri