Aşı Gelse Yaptıracak mısınız?

jamut

Kayıtlı Üye
Üstatlar soru açık aşı gelse, kim yaptırır kim yaptırmaz, Yaptırmam diyenler nedenini de yazsın.
pexels-photo-5922094.jpeg

Millet yaptirsin once gorelim bakalim etki ediyor mu, yan etkileri var mi... Sonra bakariz

Son düzenleme:
11 aralıkta sağlık çalışanları için ilk dozlar geliyor.
İlk etapta sağlık çalışanları ve kronik hastalıkları olanlar ön planda tutulcakmış.
Ben kendim covid geçirdim eşim de yeni geçirdi ve vurulsam ne olur vurulmasam ne olur.
Ama kronik hastalığı olanlar vurdursun bence

Üstatlar soru açık aşı gelse, kim yaptırır kim yaptırmaz, Yaptırmam diyenler nedenini de yazsın.
pexels-photo-5922094.jpeg

Yaptırmam virüs bir oyun gibi geliyor bana tamamen sahte önce bir virüs yapıp sonra dermanı bizde diyip asi vurmaları zorunlu olsa bile yaptırmam içinde ne olduğu bile belli değil ki.

-1 zaten son gruptayım bana aşı gelmez.
Gelene kadarda virüs kalmaz, sonra zaten yaptırmam.
:D

Önce başımızdakiler bir aşı olsunlar.
Onlara bir şey olmazsa belki düşünürüz.

Çin'den aşı siparişi veren ülkeler:

1- Türkiye
2- Brezilya
3- Şili
4- Bangladeş
5- Endonezya

Çin önce virüsü yaydı şimdi aşı satıyor.
Ne güzel dünya... :)

Ha bu arada yerli aşımız da geliyordu ona ne oldu?

Ek olarak:
Aşının henüz deney sürecini tamamlamamış ve onaylanmamış olmasına rağmen Çin'de ücret karşılığı yapıldığı bildirildi.

Sağlıklı olmam ve genç olmamdan ötürü sıra bana gelmeyeceğini biliyorum. Geldiğinde ise aşının belli başlı etkilerini görmüş olurum. O gün karar veririm. Ama tercih şansım olursa biontech'i seçeceğim. Evet biliyorum ücretli, hatta imkanım olursa çevremde koronadan ölenlerin yakınlarına da aşı ısmarlayacağım. Artık aşı da ısmarlanabilir bir şey oldu

covid olmadığım sürece hiç bir aşıyı yaptırmam

İlk defa yemek yapan birey aklıma geldi.
önden sen ye zehirlenmezsen ben de yerim :))

Üstadım Aynı düşünceye sahibim emin ol.

---------- Spam Engelliyici 19:22 ---------- Önceki Mesaj 19:21 ----------

covid olmadığım sürece hiç bir aşıyı yaptırmam

Mantıklı, ama bu covid gerçekten aşı ile bitecek mi aşı olan bağışıklık kazanacak mı muamma.

---------- Spam Engelliyici 19:25 ---------- Önceki Mesaj 19:22 ----------

Aşı zorunlu olacaktır muhtemelen

Zorunlu olacağını sanmam. Bence bu süreç 3 sene tartışmalar ile sürecek.

---------- Spam Engelliyici 19:26 ---------- Önceki Mesaj 19:25 ----------

Önce başımızdakiler bir aşı olsunlar.
Onlara bir şey olmazsa belki düşünürüz.

Çin'den aşı siparişi veren ülkeler:

1- Türkiye
2- Brezilya
3- Şili
4- Bangladeş
5- Endonezya

Çin önce virüsü yaydı şimdi aşı satıyor.
Ne güzel dünya... :)

Ha bu arada yerli aşımız da geliyordu ona ne oldu?

Ek olarak:

Kendi elimizle insanlığı ediyoruz. Petrol, elmas uğruna ölen insanların sayısı dünya tarihinde net bir sayıya sahip değil. İnsanoğlu şeytandan beter bir duruma gelmiş maalesef haklısınız.

Çin aşısını üreten Çin hükümeti değil bir çin şirketi, ve bu şirket yolsuzluk ve rüşvetle gündemde artı aşılarına da güvenilmez en basitinden bizleri kobay olarak kullanacaklar. Şahsen ben vurulmayacağım.

başta olmam diyordum aşı konusun da uzman bir adamın konuşmasını dinleyince düşüncem değişti. hemen olurum

Yapılır tabi sonuçta aşı dediğin şeyi ilk defa olmuyoruz hepimiz birsürü aşı olup bugünlere geldik.

Sağlık çalışanları bile oluyorsa ki oluyorlar,bizler de yaptirabiliriz diye düşünüyorum.

Kişisel tercihim aşı olmaktan yana ama;

Herkes aşı olmak zorunda bırakılacak kişinin tercihine bırakılmayacak,
mesela şöyle şuan HES kodu olmadan kamuya ait alanlara giriş yapılmıyor 2-3 ay sonra aşı olmayan kişileri kamu binalarına almıyoruz diyecekler :) Hadi bakalım yaptırmayın hesabına dönecek iş :)

Eninde sonunda yaptırıcaz ama biraz beklemekte fayda var.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri