Askerlik Sistemi Değişiyor!

Wetehan

Kayıtlı Üye
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “2-3 ay içinde tek tip askerlik gelecek. Yok bedellidir, yok dövizlidir bunları kaldırıp bir tabana kavuşturma mücadelemiz sürüyor.” dedi.

ASKERLİK SİSTEMİ DEĞİŞİYOR! YENİ ASKERLİK SİSTEMİ :

Hulusi Akar, Anadolu Ajansı Editör Masası’na davetli olduğunda yeni askerlik sisteminin ayrıntılarıyla alakalı konuşmuştu: İşte o söylemler:

“Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal ebadı, politik ebadı dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı tamamlamak üzereyiz.

Öğretmen, hakim, hekim, akademisyen, sporcu gençlerimiz var. Onların uğraşıların dikkate alarak en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyoruz. Kısa müddette sayın Cumhurbaşkanımıza ibraz edeceğiz. Yakın müddette yürürlüğe sokmaya çalışacağız.”

https://155bilgi.com/askerlik-sistemi-degisiyor/

Şimdi gördüm bende, gidiyim gidiyim diyodum bekliyim o zaman bunu 3 ay yapar gelirim :D

3+6 Ay olayı vardı 3 ay mecburi kalanı isteğe bağlı bedelliydi sanırım

bence 8 ay tek tip askerlik olacak

3 ay zorunlu sonrası parayla ya da devam etme şeklinde yapacaklar sanırım.

Açıkcası 5.5 ay yaptım 3 ay gitmek çok saçma olur askerliğin zaten acemiliği ve usta birliğinde ki ilk bi kaç haftan zor geçiyor sonra laylaylom gün öldürmeye bakıyorsun alışınca.

Zorunlu askerlik kalksın bütün sorun çözülür yeni birşeylere gerek yok isteyen gitsin yapsın askerlini

9 ay askerlik olacak diyorlar. Eğer 3 ay gidip gelecekler şuan bedelliyi kaçırmasınlar çünkü aynı paraya gelecek.

eskiden askerlik yapmayana kız vermiyorlardı. şimdi bedelli olarak 21 gün askerlik yapmak bile zor geliyor yeni jenarasyona yada bunca zaman gitmemiş asker kaçaklarına, Tek tip askerlik daha hakkaniyetli olacaktır. parası olmayan gitsin, parası olmayan bassın parayı gitmesin, bu hiç adaletli değil nitekim.

kısa dönem askerlik kalkarsa ülkedeki üniversiteli ögrenci sayısı 3/2 azalır :)
Kimse acıkögretimden üni okumaz.

Sanırsın İskandinav ülkesinde yaşıyoruz hiç savaş tehdidi yok.Askere gitmedim henüz ama bu tam bir saçmalık

öncelikle umarım konuşulan sistem gelir. gerçekten çok mantıklı hem devlete hem millete yararı olacaktır.

3 ay zorunlu sonrası parayla ya da devam etme şeklinde yapacaklar sanırım.

Açıkcası 5.5 ay yaptım 3 ay gitmek çok saçma olur askerliğin zaten acemiliği ve usta birliğinde ki ilk bi kaç haftan zor geçiyor sonra laylaylom gün öldürmeye bakıyorsun alışınca.

sistemde değişecektir elbette laylaylom sistemide askıya alırlar 3ayda askere gerekli eğitim verilebilir.

kısa dönem askerlik kalkarsa ülkedeki üniversiteli ögrenci sayısı 3/2 azalır :)
Kimse acıkögretimden üni okumaz.

buda bence artı bir avantaj.

Sanırsın İskandinav ülkesinde yaşıyoruz hiç savaş tehdidi yok.Askere gitmedim henüz ama bu tam bir saçmalık

şuan normal askere gideni çatışmaya götürmüyorlar genelde zaten uzmanları bu amaçla kullanıyorlar. oda çok saçma bir uygulama.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri