Ateist Bir Gençle Sokak Sohbeti

• Kullanıcı CemaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Geyik Resimler Videolar
Cevaplarını kendin bulmalısın dostum..

Spiker tam anlamıyla saçmalıyor , süslü anlatımları çoğu kişiyi etkilemiş olabilir ama , adamda zerre bilgi yok , harun yahyanın müritlerinden duyduğumuz sıradan argümanlar , elma ve su örneğine hala gülüyorum :)

BENİM BULDUGUM CEVAPLAR Allah'ın varlıgını kanıtlıyor zaten sen tam tersini kanıtlayabileceksen konus

Hocam bence var oldugu kanıtlanamamış bir olgunun olmadığına kanıt aramak doğru bir şey değildir zira siz de bize Zeus'un olmadığını kanıtlayamazsınız.Saygılar.

Güzel yerden yakalamışsınız her zaman sorduğum sorulardan biridir, cevapları hep kendim veririm ama insan cevapları başkasında aramamalı da zaten çünkü bu konular onun özgür düşüncesinde olmalı.

Hocam bence var oldugu kanıtlanamamış bir olgunun olmadığına kanıt aramak doğru bir şey değildir zira siz de bize Zeus'un olmadığını kanıtlayamazsınız.Saygılar.

nasıl kanıtlanılmamıs Kuran inmis gökten siz kuranı kodugunuz halde hala kanıtlanılamamıs mı diyosunuz ?

BENİM BULDUGUM CEVAPLAR Allah'ın varlıgını kanıtlıyor zaten sen tam tersini kanıtlayabileceksen konus

Iste o yuzden sen Allah'a inaniyorsun oda bilime ve biyolojiye inaniyor.Sen ona varligini kanitlayabilecek seyler soyleyebilirsin oda sana tam tersi var olmadigini kanitlayabilecek seyleri biyolojiyi kullanarak soyler. Biraz merak edip arastirirsan internette bulabilirsin zaten ateistlerin tartistigi ortamlari falan.

Cevaplarını bulduysan sorun yok dostum , ben sana varlığını kanıtla diyormuyum yok , çünkü merak etmiyorum , kendi cevaplarıma güveniyorum

Iste o yuzden sen Allah'a inaniyorsun oda bilime ve biyolojiye inaniyor.Sen ona varligini kanitlayabilecek seyler soyleyebilirsin oda sana tam tersi var olmadigini kanitlayabilecek seyleri biyolojiyi kullanarak soyler. Biraz merak edip arastirirsan internette bulabilirsin zaten ateistlerin tartistigi ortamlari falan.

Hocam yemin ediyorum tüm insanlar senin gibi düşünse dünya çok daha iyi bir yer olur :)

nasıl kanıtlanılmamıs Kuran inmis gökten siz kuranı kodugunuz halde hala kanıtlanılamamıs mı diyosunuz ?

Hocam burada bunun tartısmasına gırmeyelım ıstersenız konsepte pek de uygun değil.Ancak size şunu söylemek istiyorum ben inanıyorum ya da inanmıyorum demedım.Bunu belirtmedim.Size bir özel mesaj ileteceğim hemen.

Bugün en büyük efsanelerde dünya romanlarında klasikler içindedir, evet bi efsanedir ama zamanın insanlarının inancı olan efsanelerdir ve o zamanın Tanrılarıdır onlara göre yanlış anlamayın bende sorgulayan bi insanım varlık yokluk inkar etmek değil benimkisi en doğru cevapları bulmak. Birisi çıkıp sorgulamak inkar etmek falan demesin, körü körüne inanmak insanı sadece köreltir. İlk Emri oku olan bi dinin insanları sorgulamayı da bilmeli diye düşünüyorum.

Benim sorumda şu olsun Kur'an'ı Kerim'in gökten indiği kanıtlansa herkes inanırdı zaten.

Gökten indiğini sağlayan kanılar şunlardır :

1- dua ederken avuçların göğe bakması.
2- dua ederken kafanın göğe bakması.
3- muhammed'in kanı yere düşmesin diye cebrail'in gökten inmesi.
4- muhammed'in göğe çıkması.

İnsan oğlu mükemmel olan ilahi gerçekleri kavrayabilecek idrak seviyesinde yaratılmıştır. Yüce Allah´ın insanoğluna verdiği akıl, idrak edebilir durumundadır. "Ben neyim, nasıl oluşmuşum. Sonum ne olacak, intizam düzen ile yaratılan kainat nasıl oluşmuş, gecelerin, gündüzlerin mevsimle*rin düzen içerisinde birbirini takip etmesi nasıl oluşuyor? "

İnsanoğlu bu sorulara cevap verebilecek konumdadır: İnsanoğlu, mesuliyertini anladığı sürece sorulara cevap bulmak için, kendini meşgul etmelidir. Hazreti İbrahim çocuk iken, hiç bir ilahi tebliğ gelmeden kimse O´na; ´Bu düzenin, bu kainatın elbette yaratıcısı vardır. O´na ibadet et denilmediği halde, putperest olan ana-babasının taptığı putlara inanmamıştı. Kuran Kerim´de Yüce Allah şöyle buyurur: "O, gece basınca bir yıl*dız görmüştü; ´İşte bu imiş benim rabbim´ dedi. Yıldız batınca ´Batanları sevmem´ dedi. Ay´ı doğarken görünce ´Bu imiş benim rabbim´, batınca, ´Rabbim beni doğruya eriştirme şeydi and olsun ki sapıklardan olurdum´ dedi. Güneşi doğarken görünce ´işte bu imiş benim rabbim, bu daha büyük dedi." (Enam: 6/76-78.)

Hazreti İbrahim batanların da. fani olanın da Rabbi olamayacağını, Rabbinin her şeyin, Ay´ın, yıldızların, Güneş´in tüm kainatın Ötesinde olan, hepsine hükmeden ALLAH olduğunu idrak et*miş... İşte dünyanın neresinde olursa olsun, Afrika´da olabilir. Avrupa´da olabilir. Okyanus Bölgeleri´nde olabilir. Buralarda yaşayan herkes rabbini idrak edebilir. Öyle bir Rab ki kendilerine vermiş olduğu bu akıl saye*sin de

tam bu konuya uygun oldugu için eklemek istedim kimseyle tartısmaya girmeye gerek yok Allah herkese akıl fikir vermis..

msjınızı bekliyorum hocam [MENTION=1051]YtKoRaY[/MENTION]

aydaki çatlagı da mı görmüyor biliminiz apacık her gün karşınızda ben ikiye ayrıldım geri birleştim diyor

zeus meus delilsiz ispatsız şeylerle delillleri olan şeyleri kıyaslamayalım

allahın varlıgının bilimsel teorik ve ruhsal kanıtları vardır

Bugün en büyük efsanelerde dünya romanlarında klasikler içindedir, evet bi efsanedir ama zamanın insanlarının inancı olan efsanelerdir ve o zamanın Tanrılarıdır onlara göre yanlış anlamayın bende sorgulayan bi insanım varlık yokluk inkar etmek değil benimkisi en doğru cevapları bulmak. Birisi çıkıp sorgulamak inkar etmek falan demesin, körü körüne inanmak insanı sadece köreltir. İlk Emri oku olan bi dinin insanları sorgulamayı da bilmeli diye düşünüyorum.

Benim sorumda şu olsun Kur'an'ı Kerim'in gökten indiği kanıtlansa herkes inanırdı zaten.

bütün kanıtlar kitabın içerisinde mevcut zaten

aydaki çatlagı da mı görmüyor biliminiz apacık her gün karşınızda ben ikiye ayrıldım geri birleştim diyor

Hocam bu kanıtları bizlerden mahrum etmezseniz seviniriz.

Kesinlikle ruhsal kanıt yeterli bi delildir, karanlık bi odaya bi ateisti kapatın ya da şöyle diyim düşmekte olan bir uçakta hiç ateist bulamazsın çok doğru bi sözdür kaanımca. ama ruhsal büyüme yetişme etkilerinden oluşan bir şeydir ki bu müslüman bi ailede yetişmenin ya da hristiyan bi ailede yetişmenin ruhsal haliydi peki hiç dinle tanışmamış bi insan, Hindistan ' da ki bir kişi inek inek diyecek hali yok.

Kesinlikle ruhsal kanıt yeterli bi delildir, karanlık bi odaya bi ateisti kapatın ya da şöyle diyim düşmekte olan bir uçakta hiç ateist bulamazsın çok doğru bi sözdür kaanımca.

Hocam şu mesaja kadar hep size katıldım ancak düşmekte olan bir uçakta hiç ateist bulamazsın sözünüz beni gercekten hayal kırıklıgına ugrattı.Sokak agzı ve gercekten herkesin soyledıgı bır soz oldugu ıcın.Yanlıs anlamayın bazen ınsanlar ıyılıklerı ıcın de elstırılır.

Hocam size tek sozum kutsal kitaplar indirildi denilen tarihlere bakmaniz. Dunyadaki yasam 1600 yillik degil. Bunun cok daha oncesi var. O zaman ki insanlarda farkli seylere inaniyolardi. Bizzat bizim atalarimiz bile farkli dinlere mensuplardi. Antik yunandakilerse farkli seylere inaniyolardi. Efsanede olsa onlarin zamaninda inandiklari bisey sonucta. Saygi duymalisiniz derken bundan bahsediyorum.

Hocam şu mesaja kadar hep size katıldım ancak düşmekte olan bir uçakta hiç ateist bulamazsın sözünüz beni gercekten hayal kırıklıgına ugrattı.Sokak agzı ve gercekten herkesin soyledıgı bır soz oldugu ıcın.Yanlıs anlamayın bazen ınsanlar ıyılıklerı ıcın de elstırılır.

Sana şöyle diyim bu söz çok doğrudur ki öyle bi anı yaşamayan insan bilemez kanatindeyim buna aklını ve başını kullana bilecek o anki insanları dahil etmiyorum zaten mesala bu genç arkadaşın sen böyle bi durumda ateist olarak ölebileceğini inandığınızı söylemeyin o korku ve adrenalin salgısı onu 13 yaşına kadar etkisine almış o şeyle karşı karşıya getirecektir. Bunun üstesinden ancak güçlü insanlar gelebilir öyle bi anda çünkü bu dünyadan artık kopup bir daha yaşamayacağının farkına vardığın anda olmuş olacaksın. Gidipde Burada GEORGE Carlin den falan bahsetmedim size kesinlikle, ya da artık her şeyi beynin de oturtmuş olmadığının farkına varıp her şeyiyle inkar etmiş bir kişiden.

Yani burada videoda gördüğünüz gibi resmen her şeyde cevapsız kalmış şak diye cevapları verememiş bi arkadaşı özetleyen bi söz.

Not : bu konuda tamamen ruhsal bi düşünceyle yaklaştım ona da dikkat ediniz lütfen.

Sana şöyle diyim bu söz çok doğrudur ki öyle bi anı yaşamayan insan bilemez kanatindeyim buna aklını ve başını kullana bilecek o anki insanları dahil etmiyorum zaten mesala bu genç arkadaşın sen böyle bi durumda ateist olarak ölebileceğini inandığınızı söylemeyin o korku ve adrenalin salgısı onu 13 yaşına kadar etkisine almış o şeyle karşı karşıya getirecektir. Bunun üstesinden ancak güçlü insanlar gelebilir öyle bi anda çünkü bu dünyadan artık kopup bir daha yaşamayacağının farkına vardığın anda olmuş olacaksın. Gidipde Burada GEORGE Carlin den falan bahsetmedim size kesinlikle, ya da artık her şeyi beynin de oturtmuş olmadığının farkına varıp her şeyiyle inkar etmiş bir kişiden.

Yani burada videoda gördüğünüz gibi resmen her şeyde cevapsız kalmış şak diye cevapları verememiş bi arkadaşı özetleyen bi söz.

Tamam videodaki elemana yazılmış bir söz ise kusura bakmayın lutfen.

Hocam size tek sozum kutsal kitaplar indirildi denilen tarihlere bakmaniz. Dunyadaki yasam 1600 yillik degil. Bunun cok daha oncesi var. O zaman ki insanlarda farkli seylere inaniyolardi. Bizzat bizim atalarimiz bile farkli dinlere mensuplardi. Antik yunandakilerse farkli seylere inaniyolardi. Efsanede olsa onlarin zamaninda inandiklari bisey sonucta. Saygi duymalisiniz derken bundan bahsediyorum.

bak işte atalarımızda dedelerimizde inanıyorlardı binlerce yıl öncesinde de allaha yada onun yerine koydukları başka bir şeye inanıyorlardı insanlar (yani hiç bir dönemde hiç bir topluluk ateist degildi )

mesela din savaşları oldu dünya üstünde dine karşı savaşlar da oldu tecrit edilen dinsizleştirilmeye calışılan toplumlar oldu ama en ufak bir imtiyazda
tıpkı bir tohumun topraktan yeşermesi gibi din allah inancı yeşeriverdi

ateist bir dna profösörü olayı şöyle acıklamıs bir maddenin dna sı ile ne kadar oynarsanız oynayın ilerde gercekleşecek reaksyonlarda o madde oynanmamış dna sının reaksyonlarını gösterir

islamda biz bunu galu bela olarak acıklayabiliyoruz yaradılıştan önce vardık allahı biliyorduk ve inanıyorduk o yüzden ruhumuz inanç arıyor kendine

ögrencilik zamnında abd ye gitmiştim ateist olan oldugunu idda eden bir arkadaşım vardı hafif bir deprem oldu direk masanın altına girdik ve gözleri sonuna kadar büyümüş şekilde fatiha okuyordu o kendi ruhunu bastırmıştı belki ama o catlakta ruhun içindeki tohum yeşermiş ve dışa vurmuştu kendini

Tamam videodaki elemana yazılmış bir söz ise kusura bakmayın lutfen.

evet videoda ama bu sadece videoda ki arkadaşla alakalı bi söz konusu değil ateist deist ve ya bi çok konuda sırf marjinallik olsun diye takılan insanlar olduğunu o havayı vermek isteyen bilgisiz insanların olduğunu sizde biliyorsunuz. Bu insan korkularıyla yüzleştiği an ruhsal kimliğine hakim olamayacak insan düzeyinde kişilerdir.

Not:
1) Allah'a inanmayanlar için küçük bir derstir.
2) Peygambere inanmayanlar için ise daha sonra müsait olunduğunda bazı fikirler beyan edilecektir.

Bir eczahanede, gayet çeşitli maddelerle dolu, yüzer kavanoz şişeler bulunuyor. O ilaçlardan, hayat sahibi bir macun istenildi. Hem canlı, harika bir ilaç, onlardan yapılmak gerekti. Geldik, o eczahanede, o canlı macunun ve ilacın tek tek maddelerini gördük. O macunlardan her birisini inceledik.

Görüyoruz ki, o kavanoz şişelerin her birisinden, özel bir ölçüyle, bir iki dirhem bundan, üç dört dirhem ötekinden, altı yedi dirhem başkasından, ve bunun gibi, çeşitli miktarlarda madde alınmış. Eğer birinden, bir dirhem ya eksik veya fazla alınsa, o macun hayattar olamaz, etkisini gösteremez. Hem o hayattar ilacı da inceledik. Her bir kavanozdan özel bir ölçüyle bir madde alınmış ki, zerre miktarı eksik veya fazla olsa, ilaç özelliğini kaybeder.
O kavanozlar elliden fazla iken, her birisinden ayrı bir ölçüyle alınmış gibi, ayrı ayrı miktarda maddeler alınmış.
Acaba hiç bir yönüyle imkân ve ihtimal var mı ki, o şişelerden alınan çeşitli miktarlar, şişelerin garip bir tesadüf veya fırtınalı bir havanın çarpmasıyla devrilmesinden, her birisinden alınan miktar kadar, yalnız o miktar aksın, beraber gitsinler ve toplanıp o macunu oluştursunlar? Acaba bundan daha hurafe, akla ters, bâtıl birşey var mı? Eşek katmerli bir eşekliğe girse, sonra insan olsa, “Bu fikri kabul etmem” diye kaçacaktır.

İşte bu misal gibi, herbir canlı, elbette canlı bir macundur. Ve her bir bitki, hayattar bir ilaç gibidir ki, çok çeşitli parçalardan, maddelerden, gayet hassas bir ölçüyle alınan maddelerden meydana gelmiştir. Eğer sebeplere, elementlere isnad edilse ve “Sebepler icad etti” denilse, aynen eczahanedeki macunun, şişelerin devrilmesinden vücut bulması gibi, yüz derece akıldan uzak, imkansız ve bâtıldır.

---------- Mesaj saat 17:27:11 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:26:03 civarında gönderildi. ----------

Peygamberimizin ismini yazarken saygı ifadelerini kullansan daha iyi olur kardeş.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri