Awesomeness Şikayet İçin Taslak Metin !!

sequieros

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.seqununseyahatnamesi.com
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi Awesomeness TV Network denen dolandırıcıları şikayet için daha çok kendime göre hazırladığım 1,5 sayfalık metni sizlerle paylaşmak istiyorum.( Biraz uzun ama okumanızda fayda görüyorum) Resimde yazanların çevirisi ise hemen aşağıdadır. Koyu yazılar Awesomeness tarafından atılmış mailin çevirileridir.

Şimdi sizlerden isteğim yine bir beyin fırtınası yaparak daha genele yaymak için neler eklemeli neler çıkarmalıyız ? Bazı veriler ( örneğin mailden alıntı yaptığım screenshot'lar) bana ait olduğu için sizde de buna benzer veriler varsa bunları koyabilirsiniz.

Bu noktaları aştıktan sonra bize forum yöneticilerinin de desteğiyle hazırladığımız formu ilgili adreslere göndermek, bunları belirlemek düşüyor.

Çevirisi ise şu şekilde :

" İlgili kişiye,

Youtube kanal kazançlarım ile ilgili Awesomeness TV Network hakkında bir şikayette bulunmak istiyorum. Kazançlarımı alabilmek için aylardır beklemekteyim. Hiçbir şey alamayan sadece ben değilim. Benim gibi başka bir çok kişi daha var. Bu network kesinlikle dolandırıcıdır ve burayı şikayet etmek istiyorum. Genel olarak yaptıkları şey ise Google kurallarına karşı olmasına rağmen insanların parasına el koymak.

Her şeyden önce youtube videolarından para kazanma ile uğraşan kişileri kendi networklerine kabul ediyorlar ve daha sonra bu kanalların kendi veritabanlarında hiç olmadığını söylüyorlar. Benim durumum ile örnek şudur :

[ x and [email protected] kayıtlarımızda ve veritabanımızda asla olmamıştır. İllegal içerik yüklediğiniz için kanalınız Youtube tarafından kapanmışsa, bununla ilgili, özellikle ödemelerle ilgili yapabileceğim bir şey yok ]

Google kurallarına göre bir kanal 3 ihtar yedikten sonra kapatılır. Onların dedikleri ise ;

[ Eğer bir kanal 1'den fazla telif yemişse ya da illegal içerik yükleyip para kazanılmaya çalışılıp Youtube tarafından feshedilmişse, paranıza el koymaya hakkımız vardır ve yasal olarak kendi içeriği olmadığı halde bu içeriğin üzerinden illegal olarak para kazanmaya çalışan bir kanala ödeme yapmamız yasak. ]

Bir kanal 1 ya da 2 telif yese bile videolarından para kazanabilir. Bir network firması kuralları baştan koyamaz. Bununla beraber bir kanal özgün olduğu halde birinden ya sahte telif almışsa ? Bunu asla bilemezsiniz. Eğer Google çeşitli nedenlerle kapattığı bir kanala ödemesini yapmışsa, o network bu parayı networke bağlı kişilere ödemek zorundadır.

Ben de madem içeriğimin illegal olduğunu düşünüyorsunuz neden beni partnerliğinize kabul ettiniz diye sorduğumda, verilen cevap şu şekildeydi :

[ Awesomeness TV Network'ten para kazandığınızı düşündüğünüz kanal linklerini gönderin. Kazançlarınızın gönderilip gönderilemeyeceğine bakacağım. Maalesef bu konuda söz veremem. İllegal içerik yükleyip para kazanıyorsan, google'ın paraya el koyma hakkı vardır. Yasalar böyledir

Ödenmesini istediğin özel kanal linklerini, bu özel linklere bağlı e-mail adreslerini ve paypal adresine ihtiyacım var. Bana doğru linkleri göndermezsen kanallarını bulamam]

Yukarıda görüldüğü gibi olay paranın gönderilebilme ihitmaline dönüştü. İlk resimde kanalımın veritabanlarında hiç olmadıklarını söylemişlerdi. Eğer öyle ise kazançlar ve ödemelerin söz konusu olmaması lazımdı değil mi? İstedikleri kanal bilgilerimi gönderdikten sonra aldığım e-mail şu şekildeydi ( Burayı kısa özet geçiyorum) :

[ X kanalı için 3 ihtar almışsınız ve %30 kesintiden sonra kazancınız 108 $'dır. Bu kanalı istisnai listeye ekledim ve bu kanal için ödemenizi alacaksınız. 2-3 hafta bize zaman verin.

Y kanalı için de Eylül ve Ekim aylarında %30'luk kesintiden sonra toplam 480 $ yapmışsınız. Bu kanalı da istisnai listeye koyuyorum ve ödemenizi yapacağız.

Sonuç olarak iki kanalınız için de ödemeniz yapılacak ama aynı zamanda networkten atılacaksınız.

Ödemeler için bir haftalık gecikme olabilir ]

Burada görüldüğü gibi kanallarım onların veritabanlarında. İlk önce veritabanlarında olmadığını dolayısıyla Google'ın onlara ödeme yapmadığını söylediler. Sonra tarafıma ödeme yapma ihtimallerinin olduğunu ama ihtar aldığım için bunu yapmayacaklarını bildirdiler. Bir kaç e-mailden sonra iki kanalım için ödeme yapacaklarını söylediler. Toplam alacağım 588 $.

Şu an en son yazışmadan bugüne 1 ay oldu ve ben paypal adresimde herhangi bir para göremiyorum. Bugüne kadar telif yediği halde ödemesini alan birçok kişi gördüm ama telif olmadığı halde ödemesini almayanı da. Tüm bunlar yüzünden bu network'ün insanların parasını herhangi bir sebep ve kural olmadan çaldıklarını düşünüyorum.

Saygılarımla

böle kapsamlı bi şikayetmı ıyı olur yoksa genel bi şikayet yazıp herkesin isminimi yazsak daha iyi olur.ordan anlarlarkı herkes madur.tek tek onlar ıcın okumak zormu olur..

Google kurallarini hice sayarak telifli kanallari networkten cikarip Tekrar networke alarak giris tarihlerini yenileyip , guncel tarih oncesi bu kanal bize bagli degil diyip kazanclara el koymayi da ekleyelim.

Bu kadar detaya ne gerek var. Şikayeti özeleyen bir metin hazırlayın nedere gönderilecekse herkes göndersin.

bende artık sabır denen bir şey kalmadı sabah akşam küfürü basıyorum

Bence çok iyi olmuş. Detay vermekte fayda var hatta ve hatta google a fax çekilse daha çok işe yarar sanal değil reel belge olur.

Çok iyi, ayrıntılı bilgi sonuca ulaşmak için her zaman daha iyidir. Ama arkadaşların demesi gibi bunu ayrı ayrı göndermek yerine farklı şeyler düşünülebilir

güzel derleme yapmışsın ama youtube partnerlerini koruduğu için ilk etapta direk fikri beyan etmen sağlıklı olmamış bence

[" İlgili kişiye,
Youtube kanal kazançlarım ile ilgili Awesomeness TV Network hakkında bir şikayette bulunmak istiyorum. Kazançlarımı alabilmek için aylardır beklemekteyim. Hiçbir şey alamayan sadece ben değilim. Benim gibi başka bir çok kişi daha var. Bu network kesinlikle dolandırıcıdır ve burayı şikayet etmek istiyorum. Genel olarak yaptıkları şey ise Google kurallarına karşı olmasına rağmen insanların parasına el koymak.]

bunun yerine daha hafif bir şeyler yazmak lazım bahsettiğimiz partner dünyanın sayılı partnerlerinden sonuçta

ayrıca kanalın bağlı olduğu adsenseye ödeme yapılıp yapılmadığınıda bilirsek firmanın kesinlikle haksız kazanç elde ettiğini kanıtlamış olacağız

bu şikayetlerin çoğalması ve aynı taslak üzerinden gitmesi kesinlikle youtubenin dikkatini çekecektir bir awe mağduru olarak kesinlikle yanındayım

o kadar ayrıntıya girmeye gerek yok...kurallar belli ve ödemeleri yapmıyor kısmı yete zaten.ilgi alakanın sıfır olduğu ve cevap verilmediği de eklenirse tam olacak...

50 defa telifti,illegal içerikti falan demek olmamış...

Arkadaşlar nekadar detay okadar çok şikayet demektir. Hatta bir arkadaşımız konu ile alakalı uzunca metin hazırlayıp change.org üzerinden imza kampayası başlatarak tüm dünya olarak şikayetimizi belirtmiş oluruz. Facebook üzerinden hertürlü destek vermeye hazırım. Bu tip emek hırsızlarına derslerini vermek hepimizin borcudur.

ayrıca kanalın bağlı olduğu adsenseye ödeme yapılıp yapılmadığınıda bilirsek firmanın kesinlikle haksız kazanç elde ettiğini kanıtlamış olacağız

Adsense'in firmaya ödeme yaptığı kesin. Örnekte verdiğim gibi önce yok diyorlar sonra da kendileri söylüyor bana bir kanal için kesintiden sonra 108 $ öteki kanal için 480 $ diye. Demek ki tespitim doğru.

---------- Mesaj saat 14:20:46 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:19:01 civarında gönderildi. ----------

Bu kadar uzun yazmayı ben de istemem ama elimizdeki kanıtları koyarsak daha ayrıntılı olması ve haklı olduğumuzu göstermesi bakımından daha etkili olur.

Bana da mail atmışlar ödemelerin bu hafta ödeme departmanından alınan bilgiler sonrasında yapılacağı yönünde.Yapar mı sizce? :)

beyler bende video dan para kazanıyom youtube da ama bu şeyi duymadım hiç bernim 3 -5 lirayıda kesmesinler

beyler bende video dan para kazanıyom youtube da ama bu şeyi duymadım hiç bernim 3 -5 lirayıda kesmesinler

Arkadaşım bak yukarıda konunun amacı değişmesin diyorum. Forumu araştırınız partner nedir awesomeness nedir? Her şeyin bilgisi var. Gelip bunları alakasız bir konuda sormanın gereği yok. Yeni üyesiniz önce forumu araştırınız.

Bu konu şikayet taslağı konusudur. Amacının dışına çıkılmasın. Konu sahibinin isteğidir.

bende şikayet için basit bir video hazırladım :D (ilk özgün videom oldu :D )
ingilizcesi iyi olan arkadaşlardan biri metinleri hazırlarsa baştan düzenleyip yüklerim bazı yerleri sıkıntılı onlarıda düzeltirim
Paramızı öde AwesomenessTV Network - YouTube

Benim görüşüm şu şekilde;

1) Resmi yazışmalarda "dolandırıcıdır" şeklinde hüküm vermek haklı olsak da bize düşmez.

2) Telif konusunda söz konusu firmaya tamamen temiz kanal yetkisi verilmiş olabilir, buna dikkat.

3) Bu kadar uzun bir metin yerine "Ödemeleri şu tarihe kadar yapacaklarına dair yazılı taahhütlerini yerine getirmediler." şeklinde kısaltılabilir.

4) Son olarak 3 ihtar alanların para kazanması değil, direkt olarak kanalı kapatılır. Para kazanmaya kapatılması 1'den fazla ihtar olması halinde gerçekleşir. Telifli kanalınızın para kazanma ayarlarına bakarsanız;

Hesabınız para kazanma için etkinleştirildi, ancak durumu iyi değil. Birden fazla telif hakkı ihtarı ve/veya dünya genelinde Content ID engellemeleri, para kazanma ayrıcalığınızı kaybetmenize neden olabilir. Daha fazla bilgi için lütfen Hesap Ayarları'nızı ziyaret edin.

Yani para kazanma özelliği 2. ihtarda son bulabiliyor. Buna da dikkat edelim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri