şahane, elinize sağlık.
bir kaç tavsiyem var tabi ki.
ilk olarak boşverin çok kamerayı. cut lar çok hızlı oluyor, fıkra telaşlı bir hal alıyor ve insanlar odaklanamıyor.
ikincisi belgesel çekimlerinde genellikle olan sıkıntı burda da oluyor. insanlar kameraya alışına kadar telaşlı ve gergin oluyorlar. bu gibi durumlarda kamerayı kurduktan sonra, hemen asıl mevzuları girilmez genelde. kamerayı unuttukları vakit daha rahat ve doğal olduklarında malzeme toplandı toplandı. burda da babanızdaki o telaş ve gerginlik çok belli oluyor. kurun kamerayı, muhabbet edin sohbet edin, kayıtta olsun kamera, hadi başlıyoruz demeyin. o arada fıkra alıştırmaları yapın. 3-4 fıkra anlatsın, bir rahatlatın, yavaş yavaş sindire sindire fıkranın keyfini babanızla birlikte biz de yaşayalım.
(ilerisi için renk katma amaçlı bu konsept de çok başarılı bence ama gene de aklınızda bulunsun, belki bundan başka birşeyler çıkarabilirsiniz) son olarak da dışarda da çekim yapabilirsiniz. araba kullanırken anlatsın. kafede anlatsın. bir yaka mikrofunu alırsanız, gerisi kolay olur. hatta yoldan adam çevirip ona anlatsın

. başlarda bu tanıdıklar olabilir

.
bu son paragraf tamamen öylesine verilmiş öneriler. ama ilk ikisini bence dikkate almalısınız
Hocam üşenmeyip yazmışsın ellerine sağlık herşeyden önce onu söylemeliyim

birden fazla kamera olayı bizi de yoruyor zaten şarjı ayrı dert, kurguda senkronlaması ayrı dert, çözünürlük desen telefonunki iyi gopro ve webcam'inki patates

dış mekan çekimleri yapmak bizim de aklımızda fakat ses kalitesinden ödün vermek istemiyoruz, mikrofon da usb ile desktaop a bağlı olunca mağlum kımıldamak ne mümkün, laptop falan yok malesef, bi' de yeni işten ayrıldım ben işsizlik maaşım da henüz gelmedi ayağımı yorganıma göre uzatmamda fayda var şuan için ekstra harcamalar simit satmaya kadar götürebilir beni

ya o kadar azalttım kamera geçişlerini hala rahatsız olmuş olmanız bana ilginç geldi, tamam ikinci videoda abartı bi' şekildeydi fakat bunda gayet giderli yaptığıma inanıyorum

tek kamera olayına ben hiç ısınamadım, tek kamera aşırı amatör gösteriyor bence işi. Kameraları kurup sohbet edip sonra çekelim dersek de bu sefer kameraya bakmıyor olacak, eliyle dürte dürte anlatıyor yanında insan varken

[MENTION=13597]flypow3r[/MENTION] burada seni de dahil ederek devam edeyim, yani istediğim kadar ben sohbet edeyim sonra anlatmaya başlasın, yine de direk olarak temas kuramadığı için kamera ile aynı olmayacaktır. Bi' de ben gayet heyecanlı bi' şekilde anlatabildiğine inanıyorum babamın, ben şahsen hiç anlatamam fıkra, anlatabileceğini düşünüp de anlatamayan da pek fazladır yine. Neyse sonuç olarak, hepsini aklıma yazıyorum ben olumlu olumsuz tüm yorumları, şimdiye kadar gelenler arasında uygulamayı düşünmediğim sadece bi' tane var o da baştan sonra kadar fon müziği olsun diyen arkadaşımızın yorumu, onun haricinde dediğim gibi değerlendireceğiz hepsini

çok sağ olun var olun, iyi ki varsınız iyi ki yönlendiriyorsunuz bizi

..
---------- Spam Engelliyici 02:09 ---------- Önceki Mesaj 02:05 ----------
sakın pes etmeyin hergün yüklemeye çalışın 4 ay sonra emeğinin karşılığını almaya başlarsın ama bu süre zarfında sakın pes etmeden devam edin
haftaya bende hollandaya gidiyorum babama a dan z ye öğretcem kendi zaten programcı kafamda deli fikirler var
Babalar ele geçirecek sanal alemi desene dostum

aynen yılmamak lazım, dün 8 tane çektik, kurguları bitirdikçe yükleyeceğim, şu an giren ve izleyen/dinleyen kişi başka video olsa izleyecek ama olmadığı için izleyemiyor dediğin gibi 4 ay sonra her yer fıkra olunca verecek meyvesini, her yeni gelen atıyorum 100 fıkra izleyip çıkacak

bi' sürü tık alacağız inşallah

inşallah senin baba da yüzünü kara çıkartmaz dostum

çok teşekkürler destekleyici yorumun için

..