Baskın anında program gizleme ?

Tek tuşla tüm programları gizleyen-kapatan programlar var.
İnternetten araştırırsan bulabilirsin.

Baskın oluyor intertte bı kaç defa denk geldim 5 bin den aşağı da kurtulamıyosn

Yanlış hatırlamıyorsam taşınabilir bilgisayarlara bakmıyorlar (kişisel bilgisayarım dediğinizde bakamıyorlardı) :) Lisansız iş yapacaksanız laptop kullanın firma iseniz. Daha önce Lisansız Solidworks ve Autocad kullanmakdan temiz bir ceza yiyip üzerine birde SEVE SEVE lisanslarını satın almak zorunda kalan bi fırmada çalısmıstım :D Ayrıca adamlar microsoft için geliyor yırttık diyip sevinmeyin pcdeki diğer programların firmalarına haber veriyorlar ve her an denetim için kapınıza gelebilir

Biraz c# bilen kolayca yazabilir o tarz bir program :) Kısayol tuşu olacak programın mesela End tuşu basar basmaz lisansızları pid numaralarından kapatacak :)

Sonra programın kurulu olduğu yerdeki dosyaları ve reg kayıtlarını temizleyecek sıkıntı olmaz bence...
Edit: Bilgisayarda ssd olursa daha hızlı ve stabil olur :D

Aklıma şu fotoğraf geldi. Acaba başlarına ne geldi.

9QrDd5.jpg

Lisansı girilmemiş olması kaçak olduğu anlamına gelmiyor. Bizim şirkete de geldiklerinde tüm makineler lisanssızdı ama elimizde her makine için satın alınmış lisanslı ürünler mevcuttu. Genelde kontroller makine sayısı ve şirkete kayıtlı lisans sayısına göre karşılaştırılıyor.

windowsu bilmiyorum ama büyük firmalarda autocad tarzı programların takibi yapılıyor

Biraz c# bilen kolayca yazabilir o tarz bir program :) Kısayol tuşu olacak programın mesela End tuşu basar basmaz lisansızları pid numaralarından kapatacak :)

Sonra programın kurulu olduğu yerdeki dosyaları ve reg kayıtlarını temizleyecek sıkıntı olmaz bence...
Edit: Bilgisayarda ssd olursa daha hızlı ve stabil olur :D

Güzelmiş hocam :) siz yazabilir misiniz bunu kaça yazarsınız. Veya bunu yazacak olan kişi kaça yazar?

programları gizliye alacak değil mi komple

arkadaş bahsettiği programı gizleye almıyor baskın anında direk siliyor :D

o da iyi hocam. 100 200k ceza ödemektense silsin tekrar kurulur :D

gerçi avukatlar görüştü bu akşam yalnız. gerek kalmayacak gibi. 40bin verip 2 lisans satın alarak anlaşmaya varmışlar diye haber aldım

o baskına gelenler genelde makineyi alıp kontrol ederler yani gizleyebileceğini düşünmüyorum silsen bile kaydı kalıyor hatta bilgime göre kullanmana bile gerek yok indirdiğin anda işleme giriyor.

Hiç birşekilde gizleyemezsiniz, ben microsoft çözüm ortağıyım ve microsoft sistem mühendesiyim, öyle programla falan olacak iş değil, bi flaş disk takarlar networkte ne kadar lisansız ürün var döker ortaya.

Hiç birşekilde gizleyemezsiniz, ben microsoft çözüm ortağıyım ve microsoft sistem mühendesiyim, öyle programla falan olacak iş değil, bi flaş disk takarlar networkte ne kadar lisansız ürün var döker ortaya.
Hocam gittigidiyor hepsiburada gibi sitelerde 40-50TLye windows lisans anahtarı satılıyo. Bunlar yasal deniyor, senelerdir satılıyo. 500-600TLlik lisansları nasıl bu kadar ucuza satabiliyorlar. Bunları kullansak sorun olurmu sizce?

Gizlemeyle olacak gibi değil dediğiniz gibi hocam da. Harici hard diskten kullanınca veya programı silince ortada bir kanıt kalmıyor gibi. Sonuçta mahkemeye gidecek elle tutulur bir şey olmuyor.

Yaptığımız doğru bir şey değil biliyorum ama haftada 1 veya 2 saat kullanılan bir programa yıllık 10k dolar veremiyoruz pc başına. Program sahibi de bir çözüm sunmuyor daha doğrusu sunmak istemiyor. Böyle kaçak yollar deniyoruz

Gizlemeyle olacak gibi değil dediğiniz gibi hocam da. Harici hard diskten kullanınca veya programı silince ortada bir kanıt kalmıyor gibi. Sonuçta mahkemeye gidecek elle tutulur bir şey olmuyor.

Yaptığımız doğru bir şey değil biliyorum ama haftada 1 veya 2 saat kullanılan bir programa yıllık 10k dolar veremiyoruz pc başına. Program sahibi de bir çözüm sunmuyor daha doğrusu sunmak istemiyor. Böyle kaçak yollar deniyoruz

BSC gelmeden yani denetmenler gelmeden silerseniz zaten birşey bulmazlar.Ama program kuruluysa hiç birşekilde gizleyemezsiniz onu demek istiyorum. Daha önce bu konuda bilirkişi olarak görev aldım, mahkeme sizden yazılımların faturalarını isterler. Eğer gelmediyseler silin, ki bu gibi durumlarda genelde şu gün geliyoruz derler, en azından şirketler için öyle, cafe de nasıl bir prosüdür var bilmiyorum.

Hocam gittigidiyor hepsiburada gibi sitelerde 40-50TLye windows lisans anahtarı satılıyo. Bunlar yasal deniyor, senelerdir satılıyo. 500-600TLlik lisansları nasıl bu kadar ucuza satabiliyorlar. Bunları kullansak sorun olurmu sizce?

Bu tip ürün satanlar genelde lisans keyi ve etiketi satarlar, yiyosa faturası ile birlikte versinler :D Onlar da denetlemelerde hiç bi işe yaramaz..

BSC gelmeden yani denetmenler gelmeden silerseniz zaten birşey bulmazlar.Ama program kuruluysa hiç birşekilde gizleyemezsiniz onu demek istiyorum. Daha önce bu konuda bilirkişi olarak görev aldım, mahkeme sizden yazılımların faturalarını isterler. Eğer gelmediyseler silin, ki bu gibi durumlarda genelde şu gün geliyoruz derler, en azından şirketler için öyle, cafe de nasıl bir prosüdür var bilmiyorum.

Bu tip ürün satanlar genelde lisans keyi ve etiketi satarlar, yiyosa faturası ile birlikte versinler :D Onlar da denetlemelerde hiç bi işe yaramaz..

Yok hocam gelmeden önce söylemiyorlar keşke söyleseler. Başlığın adını boşuna baskın yazmadım :D Şirketin içi bir anda avukatlar bilirkişiler hatta 2 de polisle doldu bir anda.

Cevaplar için herkese teşekkür ederim.

hangi yazılım için geçerli baskın ?

Ayrıca şirkete gelmiş baskın o zaman sağlam bir ceza yemeye hazır olun.

çözüm basit: vds alıp oraya programı kurup oradan çalışın.Bu şekilde sorun olmaz.

Güzelmiş hocam :) siz yazabilir misiniz bunu kaça yazarsınız. Veya bunu yazacak olan kişi kaça yazar?

programları gizliye alacak değil mi komple

Direkt siliyor her şeyi hocam :D Hocam şuan hiç bir program yok bende (Yazacak :) ). Ama biraz araştırmayla sizde yazabilirsiniz...

Hocam piyasayı bilmediğimden fiyat hakkında pek bir şey diyemem ama çok bilgi istemeyen basit bir şey onu biliyorum :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri