Bedelli Askerlik mi geliyor?

• Kullanıcı gschamot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hükümetin askere verdiği değer ortada neyi tartışıyoruz ki?
parası olan para verip askere gitmeyecek bu kadar basit, kimseye askere gitmiyor diye de vatan haini falan diyemezsiniz. yaş tutsaydı bende para verip askere gitmezdim, askere gidip patates soğan mı soyalım bu mu askerlik?

Bülent Ersoy bile askerlik yaptıktan sonra kadın oldu UTANIN.

---------- Spam Engelliyici 15:20 ---------- Önceki Mesaj 15:17 ----------

3 kişi bir olup bu bedelli yapacağına çok zor durumda olan durumu kötü olan birine bir ev alsın, o insanın duası ona bir ömür yeter bırakın arkadaş bedelli medelli olaylarını hem 12 aya düştü askerlik, yapın adam gibi gelin. Millet askerlik anılarını anlatırken sizlede o biçim dalgayı geçerler bu ölene kadar sürer gider.

Askerdeyken 15 ay olan askerlik 12 aya düştüğünde herkes havaya sıçradı.
Madem bu kadar askerliği sevdide bu adamlar niye bu kadar sevindiler 3 ay için.
Şimdi ise bu hareketi yapanlar bedelli askerliğe karşı çıkıyorlar.Madem çok seviyordunuz kalsaydınız ya askerde.Kalamadınız mı o zaman bir 12 ay daha
vatana benım 12 ayım daha feda olsun deyip +12 ay daha askerlik yapsalardı
ya....

Bazıları çok bilmiş çok bilmiş konuşuyor.

Kahramanlar...

Ben de bedelli yaptım.

Yaklaşık 20 sene afedersin eşek gibi okuduk. Okul biter bitmez gitmeyince de, öyle ya da böyle treni kaçırdık. Yaş geçmiş 30'u... Evlisin, iyi kötü işin var, düzenin var. 6 ay ya da 12 ay 15 ay herneyse, döndüğünde tüm o kurulu düzeni bıraktığın gibi bulamayabilirsin.

Bu durumda olmayanlar için atıp tutması kolay olur.

Tabi biraz da ben yaptım o niye yapmadı durumu var.

Misal ben 30.000 verdim, bu bedelli 18.000. Haliyle bende de ben 30 verdim onlar neden 18 durumu oluyor sizdeki gibi.

Herneyse, ayrıca vatan belki de sandığınız gibi dağlarda nöbet bekleyerek kurtarılmaz. Oyunlar masa başında döner. Bizler de birer kukla oluruz. Hem o yaşına kadar bırak silahı belki en ufak bir kavgaya karışmış gençler hop askere 1-2 ay eğitim sonra cepheye, yarı ağırlığı kadar makinalarla savaşacak vatan kurtacak öylemi. Bu iş daha profesyönel olmalı.

Kaçınız askerde "Hadi gideyim bugün biraz terörist vurayım" dedi, kaçınız vurdu? Kaç kere vatan kurtardınız? Yukardan emir gelmezse ne yapabilirsiniz ki?

Bir de vatan borcu durumu var. Borç diyince aklıma geldi. 2012'de işten ayrıldım. Meğer ayrıldıktan sonra gelir testi yapmam gerekiyormuş. Yaptırmadığım için de sanırım en yüksek prim üzerinden borçlandırılmışım. Yani hem işsiz kalıyorum hem de bir güzel borçlandırılıyorum. Yabancı ülkede işsizlere hertürlü destek oluyor. Bizde de vur abalıya...

Vatana baya borcum var, öğrenim kredisi, Gss borcu...
Neyse...

Askerdeyken 15 ay olan askerlik 12 aya düştüğünde herkes havaya sıçradı.
Madem bu kadar askerliği sevdide bu adamlar niye bu kadar sevindiler 3 ay için.
Şimdi ise bu hareketi yapanlar bedelli askerliğe karşı çıkıyorlar.Madem çok seviyordunuz kalsaydınız ya askerde.Kalamadınız mı o zaman bir 12 ay daha
vatana benım 12 ayım daha feda olsun deyip +12 ay daha askerlik yapsalardı
ya....

Alakaya musakka

yaşım 19 ben size şunu söyliyeyim. eğer dışarda boş boş geziyorsan serserilik yapıyorsan demek ki askere gitmemen için sebep yok paşa paşa gidersin bir işe yaradıgında yok sonuçta. he okula gidiyorsundur geleceğin söz konusudur o yılını askere gidip yersen senin için kötü olur ya parasını verir çatır çatır okursun yada okulu bitirip doğru askere gidersin. benim yapıcağımı söyliyeyim 19 yaşındayım fransadayım ve 1 senede bir oturum veriyorlar fransızca öğrenmem lazım eğer şimdi askere gidersem fransızcam gider bir çok sorun çıkar ama benim düşüncem ben burda 1 sene çalışsam 6 ayda askerlik parsını çıkartırım 6 ayda çalıştıgımda bana kalır. he şuan ki durumda da belli ki istesemde askere gitmem kimin ne olduğu belli olmayan bir yerde neyin askerliğini yapıcam yoksa komuntanların gönlünü mü eğlendircem.

Zaten 28 yasına gelmis adam tıp,hukuk,ögretmenlik v.s. okumustur.
Milletvekili cocuguda olabilir ya da sanatcı,sarkıcı-türkücü,futbolcu v.s. dir.
Eee hani nerde fakir cocuk, nerde eve tek basına bakmak zorunda kalan tek erkek cocuga esitlik ?
20 yasında yapıp 10 Bin TL yapda bari herkes yararlansın veya yas büyüdükce miktarda cogalsın.
Bu sekilde zengine yalakalık yapıp oy almakdan baska birsey degil.
Sen 28 yas üstü diyorsunda zaten 28 yas üstünde olanlar yani bedelli yapacakların cogunın hangi kesimden oldugu belli.
Sen onlara degil 18 Bin 38 Bin de vereceksin desen yine sevinirler.Önemli olan esit sekilde herkesi sevindirebilmek.
AKP severim ama insan hakları konusunda sürünüyoruz resmen.

Birilerinin oğlu gibi çürük raporu çıkartıracağıma parasını verip gitmem.

Artık savaşların askeri güçten çok siyasi güç olarak diplomasi algılandığının farkındayım artık savaşların teknoloji ve bilim üzerine etkili olduğuna eminim.

Ülkenin bunlara ihtiyacı varken bunları geliştirsin o zaman bedelli askerlik gelirini bunun üzerine yatırım olarak yapsınlar. neyse

Yani kendinizi asker olup milli kahraman gibi görmenize gerek yok sadece gençlik yıllarınızın sizden alıkonmasıdır ama zaten boşbeleş bi insansanız bi saniyenizin bile değeri yoksa gözünüde sizden çalınan aylarda bi şeye etki etmez.

Okulunu okudun geldin iş kuracaksın dur askerlik yapıyım öyle,
İşini kurdun askerlik girdi her şeyden koptun,
Okul okumadın 1 senelik ömrünü askerliğe verdin vs. vs.
Bi kızı sevdin evlendin seni beklesin kör bi kurşuna gittin doğuda şehit düştün 1 gün ağıt hop unutuldun 2011 de verilen 300 küsür şehidi kim hatırlıyor ?

Zaten Türk toplumu askeri bi yapı ve teşkilatlanmadan gelir içinde ruhunda vardır ve bu 40-50 günlük bi eğitimle verilebilir.

geriye kalan 5 ayı askeriye de hizmetli görevlisi gibi olmaya gerek var mı

Son düzenleme:
Bazıları çok bilmiş çok bilmiş konuşuyor.

Kahramanlar...

Ben de bedelli yaptım.

Yaklaşık 20 sene afedersin eşek gibi okuduk. Okul biter bitmez gitmeyince de, öyle ya da böyle treni kaçırdık. Yaş geçmiş 30'u... Evlisin, iyi kötü işin var, düzenin var. 6 ay ya da 12 ay 15 ay herneyse, döndüğünde tüm o kurulu düzeni bıraktığın gibi bulamayabilirsin.

Bu durumda olmayanlar için atıp tutması kolay olur.

Tabi biraz da ben yaptım o niye yapmadı durumu var.

Misal ben 30.000 verdim, bu bedelli 18.000. Haliyle bende de ben 30 verdim onlar neden 18 durumu oluyor sizdeki gibi.

Herneyse, ayrıca vatan belki de sandığınız gibi dağlarda nöbet bekleyerek kurtarılmaz. Oyunlar masa başında döner. Bizler de birer kukla oluruz. Hem o yaşına kadar bırak silahı belki en ufak bir kavgaya karışmış gençler hop askere 1-2 ay eğitim sonra cepheye, yarı ağırlığı kadar makinalarla savaşacak vatan kurtacak öylemi. Bu iş daha profesyönel olmalı.

Kaçınız askerde "Hadi gideyim bugün biraz terörist vurayım" dedi, kaçınız vurdu? Kaç kere vatan kurtardınız? Yukardan emir gelmezse ne yapabilirsiniz ki?

Bir de vatan borcu durumu var. Borç diyince aklıma geldi. 2012'de işten ayrıldım. Meğer ayrıldıktan sonra gelir testi yapmam gerekiyormuş. Yaptırmadığım için de sanırım en yüksek prim üzerinden borçlandırılmışım. Yani hem işsiz kalıyorum hem de bir güzel borçlandırılıyorum. Yabancı ülkede işsizlere hertürlü destek oluyor. Bizde de vur abalıya...

Vatana baya borcum var, öğrenim kredisi, Gss borcu...
Neyse...

kıskançlık söz konusu adam çalışmamış gelmiş burda adam parasını veriyor askerlik yapmıyor keyfe bak diyor.

koçum sana kim dedi dışarda sürt ? biz adam gibi çalıştık paramızı çıkardık demek ki kurulu bir düzenimiz var ki gidemiyoruz

---------- Spam Engelliyici 14:37 ---------- Önceki Mesaj 14:34 ----------

Zaten 28 yasına gelmis adam tıp,hukuk,ögretmenlik v.s. okumustur.
Milletvekili cocuguda olabilir ya da sanatcı,sarkıcı-türkücü,futbolcu v.s. dir.
Eee hani nerde fakir cocuk, nerde eve tek basına bakmak zorunda kalan tek erkek cocuga esitlik ?
20 yasında yapıp 10 Bin TL yapda bari herkes yararlansın veya yas büyüdükce miktarda cogalsın.
Bu sekilde zengine yalakalık yapıp oy almakdan baska birsey degil.
Sen 28 yas üstü diyorsunda zaten 28 yas üstünde olanlar yani bedelli yapacakların cogunın hangi kesimden oldugu belli.
Sen onlara degil 18 Bin 38 Bin de vereceksin desen yine sevinirler.Önemli olan esit sekilde herkesi sevindirebilmek.
AKP severim ama insan hakları konusunda sürünüyoruz resmen.

aynen sanada son derece katılıyorum bunun bir çaresi bulunmalı adam çalışıyor ama evine zor ekmek getiriyor sen tut bunu askere gönder olacak iş değil bunada bir çözüm bulunması şart ama nerdeee

Bülent Ersoy bile askerlik yaptıktan sonra kadın oldu UTANIN.

---------- Spam Engelliyici 15:20 ---------- Önceki Mesaj 15:17 ----------

3 kişi bir olup bu bedelli yapacağına çok zor durumda olan durumu kötü olan birine bir ev alsın, o insanın duası ona bir ömür yeter bırakın arkadaş bedelli medelli olaylarını hem 12 aya düştü askerlik, yapın adam gibi gelin. Millet askerlik anılarını anlatırken sizlede o biçim dalgayı geçerler bu ölene kadar sürer gider.

benim benle dalga geçicek arkadaşım yok olursada yol veririm bu kadar basit

[MENTION=9625]Mercurial[/MENTION] [MENTION=10691]CyberTR[/MENTION] [MENTION=13675]AborJin[/MENTION] bu konunun kilitlenmesini rica ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri