Bilgisayarda uzun süre duran arkadaşlar

Efecan # Önal

Yasaklanmış
Arkadaşlar r10'da Gezerken Böyle Bir Konuyu Gördüm Arkadaş Sıkıntısını Anlatmış Yaşadığı Olayları Anlatmış Alıntıdır Bana Ait Değildir Paylaşma Amacım Belki Sizi Bilgisayardan Birazcık'da Olsa Soğutur Umarım Eski Halinize Dönersiniz

----------------------------------------------

6-7 ay öncesine kadar günde yaklaşık 20 saat bilgisayar başında çalışıyordum. Daha sonradan rahatsızlandım. Olayın sebebini ve çözümünü araştırmaya çalıştım, muayene oldum, internete ara verdim, bilgisayarı bıraktım. Neyse sonra kendimi iyi hissettim ve tekrardan aranıza döndüm. Bilgisayarda çok duran arkadaşlarında okurlarsa kendilerine faydalı olacağına inanıyorum.

Son 1 yıl sürede sürekli bilgisayardaydım. Günde 20 saat internetle uğraşıyordum. Sitelerim vardı. Sürekli en iyisi olsun diye uğraşıyordum. hiç mod veya editör almayıp herşeyle kendim yapmaya çalışıyordum. Ama emeğe saygısızlık edenler her yerde çıkıyor. Kendini hacker zannedenler saldırıyorlar, müzik bölümüne ****** hikayeler yazanlar, başka site reklamı yapanlar, özelden rahatsız edenler, sürekli herşeye muhalefet olanlar, siteye siyaset karıştırmaya çalışanlar, msn'e ekleyip 2 dakika muhabbet ettikten sonra kanki moduna geçenler, 10 dakika konuştuktan sonra hesap sormaya başlayanlar oldu. Neyse günde 20 saat uğraşıyordum ve yoruluyordum. Sonuçta kendi emeğimden zarar görüyordum.

Günde 20 saat bilgisayarda durmak bir kere metabolizmayı yavaşlatıyor. Aradan zaman geçtikten sonra dışarı çıkıp yürürken hemen yorulmalar. Hızlı nefes almalar başlıyor. İleride çabuk yaşlanmaya sebep olabilirmiş. Bu şekilde devam edildiğinde ileride içinden çıkılmaz hastalıklara, sorunlara sebep olabilirmiş.

Sürekli hareketsiz durmak, sürekli stresli ortamda çalışmak, sürekli beynin yorulması vücuttaki şeker oranının artmasına sebep oluyormuş. Vücuttaki şeker oranının artması ise çabuk sinirlenme gibi etkilere neden oluyormuş.

Ben günde 3-4 demlik çay içiyordum. Hayatımda tatlı hiç birşey yediğimi hatırlamıyorum. Benim şekerim yüksek çıktı. Sebebi çay ve bilgisayarmış. Çayı bıraktım, bilgisayara günde 1 saat yeniliklerden haberdar olmak için bağlandım ve 1 ay sonra tahlil olduğumda alt limite yakın çıktım. 70 -110 arasında olması gerekiyordu 77 oldu. Şu anda günde 3 bardak çay içiyorum ve az şeker atıyorum. Çok şekerli çay içmekte çok zararlıymış. Şekerde çok kalori varmış ve zararlıymış.

Benim hiç yemek düzenim, uyku düzenim v.s olmadı. Kafama göre uyurdum. Bazen 3 gün uyumaz sonra 1 saat uyuyup kalkıp 2 gün daha çalışırdım. Saati duymazdım. Bizimkilere söylerdim beni 1 saat sonra uyandırın diye. Bu da gayet sakıncalıymış.

Neyse vücut sürekli yoruluyor ve normalde kızmayacağınız şeylere kızmaya başlıyorsunuz, ufacık şeyleri kafanıza takıp içinden çıkılmaz sorunlar haline getiriyorsunuz, en yakın arkadaşlarınızı bile kırmaya başlıyorsunuz. İşin en kötüsü ise o kadar emek verip kendi emeğinizden dolayı o hale geldiğinizi biliyorsunuz.

Olayları kaldıramıyorsunuz ve bunalıma girdim diyip çoğu kişi bu durumda psikoloğa gider. Ben böyle yapmadım. Tüm kan tahlilleri v.s bütün tahlilleri yaptırdım genel bir bakımdan geçtim. Kan tahlilleri sonucunda TSH'ın yüksek çıktığını gördüm ve yan etkilerini sordum. Yan etkileri, uyku bozukluğu, iştahsızlık, halsizlik, isteksizlik, olayları gözünde büyütme, sürekli birşeyler düşünme gibi etkileri varmış. Olayın nedenini öğrendik fakat bana bakan stajer öğrenciymiş ve bana 1 ay sonra gel iyisin, 2 ay sonra gel iyisin, 3 ay sonra gel iyisin kontrolümdesin diyerek bekletti ve ben çok berbat bir hale geldim. En sonunda başka bir hastanede uzman profesöre gidip muayene oldum. Bana bir kutu ilaç verdi. Bunu 1 ay kullan vücut düzenin normale dönecek dedi. İlacın ismini yazmıyorum. Çünkü herkezin durumu farklıdır. Doktor muayenesi gerektirir. Kullandım ve şimdi gayet iyiyim ve aranızdayım.

Sizlere söyleyeceğim öneriler:
Her gün en az bir saat dışarı çıkıp mutlaka gezin. Yürüyün, dolaşın, basket oynayın v.s farketmez. Vücut dengenizin korunması için hareket etmek şarttır.

Bilgisayarda uzun süre durmayın. Yapacağınız işleminizi yapın sonra bilgisayardan kalkın. Bilgisayarda uzun süre durmak çok şeyler üretmek anl***** gelmez. Biglisayarda çok uzun süre duranlar genelde boş boş şeylere zaman harcıyorlar. Ama bilgisayardan kalkıp düşünüp şu işlemleri yapmalıyım diyip bilgisayara geçildiğinde çok kısa zamanda işlemler yapılıyor ve daha verimli oluyor. Bilgisayardayken insan hep aynı yere yoğunlaşıyor.

Çok fazla çay içmeyin. Uykusuzluk, sinir yapar. Çok şekerli içmeyin. Zararlıdır.

Bir sorununuz olduğunda mutlaka doktora gidin. Kendiniz çözmek için aylarca beklemeyin. Ne kadar erken giderseniz tedavisi okadar kolay olur. ( Ben son zamanlarda odamın kapısını kapatıp bilgisayarı, yemeği, herşeyi bırakıp yaklaşık 1 ay boyunca yatmıştım ve en son hastanedeydim. )

İnsanlarla uğraşmak zor. Forum açmayın. Laf anlamıyorlar. Emek vermeyen emeğin değerini bilmiyor. Boş boş uğraşıp elin adamlarıyla uğraşmak gerçekten zor. Forum olsa bile güncellemeli forum açmayın. Herşeyi siz yapmaya asla çalışmayın. Hem güncelleme, hem mesaj kontrolü, hem içerik eklemek insanı aşırı derecede yoruyor.

( Şu anda dönüp baktığımda son 1 yıldır hiç bir akrabamla görüşmediğim. Son 1 yıldır hiç sokağa çıkmadığım ve hiç bir arkadaşımla görüşmediğim. Çocukluğumdan beri en samimi arkadaşım, yani kuzenim askerliğini yapmış geri gelmiş 2 ay olmuş ve ben hiç görüşmedim. Bütün konser, festival v.s beraber gittiğim liseden arkadaşlarım vardı, her hafta sonu buluşur laflardık. Hepsini kırıp görüşmediğimi. Ailemle uzun zamandır oturup hiç birşey konuşmadığımı gördüm. )

Alıntı Yapılan Konu : http://www.r10.net/gundemdeki-konular-amp-haberler/7507-bilgisayarda-uzun-sure-duran-arkadaslar.html

sonuna kadar okudum ve bende geçtiğimiz günlerde bunun farkına vardım bi anda karar verdim bu gece antalyaya gidiyorum 5 günlük bir tatil yapacağım. Burada arkadaşın anlattıklarını kısmen yaşadım ancak son zamanlarda toparladım.

En önemlisi de düzensiz bir uyku psikolojik olarak yorgunluk yaratıyor ve çalışırken kafanız çabuk dağılıyor, dikkatsiz oluyorsunuz, düşünemiyorsunuz. Tekrar uyumak istiyorsunuz. Para kazanmak istediğiniz için uyumuyorsunuz derken kendinizi kaybediyorsunuz.

Aynen öyle bilgisayar başında sadece işlerinizi yapın,facebook twitter youtube ve forumlarda harcadığınızı zamanı kısaltın günde toplam 1 saati geçmesin kalan vakitte işlerinizi yapın ve kapatın gezin dolaşın. Ben öyle yapıyorum ve bugüne kadar hiç sıkıntı çekmedim, hayatta herşeyin yeri ve zamanı ayrıdır.

Bende sonuna kadar okudum okudukça sanki beni anlatıyormuş gibi hissettim gerçekten bilgisayar çok zararlı fazla durmak her açıdan insanı bozuyor sigara içmiyorum ama sigara gibi bir illet az durmaya çalışacağım bu yazıdan sonra

hani forumda bazıları gevezelik olsun diye yazıyor ya bu konuyu açmak için boş zamanın falan mı var hahaha ben çok kazanıyom sen çalışmıyon az kazanıyon.

sakın bu tiplere aldırış etmeyin en az 8 10 saat uyuyun ki dinç kafayla çalışın sürekli.

hatta geriye kalan 14 saatinde sadece 4 5 saatinde çalışın diğer 10 saati kendinize ayırın.

hani forumda bazıları gevezelik olsun diye yazıyor ya bu konuyu açmak için boş zamanın falan mı var hahaha ben çok kazanıyom sen çalışmıyon az kazanıyon.

sakın bu tiplere aldırış etmeyin en az 8 10 saat uyuyun ki dinç kafayla çalışın sürekli.

hatta geriye kalan 14 saatinde sadece 4 5 saatinde çalışın diğer 10 saati kendinize ayırın.

bunlar sayesinden mal mülk sahibi oldum ben kardeş , sölediklerini üzerime almadım ama tecrübe anlık değişir bu saat gece 2 de olur akşam 10 da olur , bir anda bir kanalla alakalı tecrübeyi ve ilhamı yakaladımmı gerekirse 2 gün uyumam. ama diğer dediklerinde çok haklısın bu bünye ve kapasite meselesi zaman ayırma çalışma konusunda kimi insanlar çok zorlanır. aranızda kaç kişi bebek sallayarak kablosuz mause ile video attı , yada editorden video kesdi , yada aranızda kaç kişi astanede büyük kızı serum yerken , serum bitmesini beklerken hem kızını bekleyip hemde teamla pc den işine devam etti dersen eğer ben sana el kaldırırım , yada burdayım diye bağırırım çünkü ben hala bunları yapıyorum , hem salladıgım çocugum için hemde serum yediğinde para lazım olan büyük kızım için.

dostum işe kim gidecek biz birde çalışıyoruz bunların üstüne

dostum işe kim gidecek biz birde çalışıyoruz bunların üstüne

valla çalışıyorsan günde 8 saat uykunun altına inmeyeceksinde ne yaparsan yap.

günde 10 saat çalışsan geriye kalır 14 saat bunun 8 saatinde uyusan youtube için 6 saat kalır..Bu 6 saatinde hepsinde youtube video atacak değilsin.

Benim son iki gündür yatağa yatınca başım dönüyo ve hemen ardından mide bulantısı geliyor bayadır bi süredirde uykum gelmiyo yatakta dönüp duruyorum 2 aydır sabah ezanını işitirim sonra uyuyuncada kendimi kaybediyorum 3-4 te uyanıyorum ailemde kızıyo haklı olarak aslında saat 11 de yatıp sabah 9-10 da kalkmak lazım ama nasıl bu düzene oturtacağım bilmiyorum...

ben de ilk baslarda günde boş kalan zamanımın coğunu pc basında geciriyordum
ytye kafa yoruyordum ve hiçbirsey kazanamadım sonra 1 aylık bir ara verdim ve bu süre zarfında kafam toparlandı
artık ayda sadace 10 gün felan yoğun bir sekilde calısıyorum geriye kalan günlerde 1-2 saat yt ye zaman harcıyorum o da eşleşen telif vs kontrol etmek için

unutmayalım ki reel işlerdeki cok çalışan=çok kazanır denklemi
sanal işlerde geçerli değildir
verimli çalışma=çok kazancma denklemi yt işinde gecerlidir

Bende kilo falan almıstım sonrasında artık özgüvenimi kaybetmeye baslamıstım ve cok utangac olmaya baslamıstım.
Birgün sago dinlerken birden hayatımda problem oldugunu anladım :)

Sonrasında belli bir düzen tutturdum ve simdi Allah'a sükür kilo da verdim :)

Bendede yüksek nabız sorunu var işe girerken anlaşıldı 5 ay önce onun öncesinde son 3 yıldır sürekli pc başındayım çay sigara pc acaba bundan mı oldu. 110 dan aşagı inmiyor nabzım

[MENTION=15989]Efecan # Önal[/MENTION] söylemiştim sana...

Bu yazı benim son 2 ayımı anlatıyor . Bu yaşta gözlerim ağrımaya başladı sandalyede otura otura belim ağrıyor.

Buna çözüm olarak bu ay alacağım ödemeyle kum torbası + barfiks aleti alıcam pek bi para tutmuyor en fazla 150 tl gibi birşey hem sporumu yapmış olucam hem stres atıcam..

Youtube artık seni sevmiyorum :)

Vallahi bende ezana kadar yatmıyorum. sabah 5 gibi geçiyorum yatağa ama ordada yatamıyorum. bu seferde elime telefonu alıp oyun vs oynuyorum. saat 7ye doğru anca yatabiliyorum. ama bu seferde ikindiye doğru 4 5 gibi kalkıyorum başım çatlayacak gibi oluyorum. Konuda geçtiği gibi yürürken çok nefes alıp veriyorum. çabuk yoruluyorum. yani konu tam değilde çoğu beni anlatmış. durum gerçekten vahim

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri