Bilgisayarıma cryptoLocker virüsü bulaşmış yardımcı olur musunuz?

Bence sen yine de bi programla xpnin image sini al

Xperia Z2 den gönderildi

beyler ha linuz ha windows ha ubuntu ha yosemita :) dosya uzantısı değişiyor dosyanın belli bi kısmına kendi şifreliyor burda algoritması gösterilmiş..
601px-CBC_encryption.svg.png

Zemana Blog: Dosyalarınızı şifreleyen telefon faturasına dikkat edin!

https://www.bilgiguvenligi.gov.tr/siniflandirilmamis/crytolocker-analizine-devam.html

Bence sen yine de bi programla xpnin image sini al

Xperia Z2 den gönderildi

ben soğuk su içtim hocam artık :)

beyler ha linuz ha windows ha ubuntu ha yosemita :) dosya uzantısı değişiyor dosyanın belli bi kısmına kendi şifreliyor burda algoritması gösterilmiş..
601px-CBC_encryption.svg.png

Zemana Blog: Dosyalarınızı şifreleyen telefon faturasına dikkat edin!

https://www.bilgiguvenligi.gov.tr/siniflandirilmamis/crytolocker-analizine-devam.html

aynen hocam ben bunlara baktım zaten hep :) kim yazdıysa bu virüsü hakkını vererek yazmış..

ben soğuk su içtim hocam artık :)

aynen hocam ben bunlara baktım zaten hep :) kim yazdıysa bu virüsü hakkını vererek yazmış..

bende araştırdım baya önceden burda yazdım hatta :)

Bi araştırma yapayım dedim virüs evrim geçirmiş çözümü zorlaşmış baya makale okudum :D aman aman şuanlık çözümü yok zararlı bazı siteler paylaşılıyor mailleri vs kontrol edin quizden geldi diye heyecan yapmayın hemen :)

https://www.usom.gov.tr/zararli-baglantilar/1.html burda zararlı siteler var şuanlık bilinen..

ne yaptıysam olmadı hocam hepsini denedim :) sonuç aynı. Virüs öyle böyle trojan değil aşırı güçlü.

çok sağlam yazmışlar yalnız virüsü helal olsun ne diyim :)

aynen hocam çok hayati dosya yoksa üzülmeyin adamlar da kafa patlatmış :D :cool: şaka bi yana geçmiş olsun tekrardan sen yedek al kenarda dursun ilerde çözümü vs çıkarsa sonra lazım olursa dosylar geri döner yedekten yöntemle kurtarırsın :)

aynen hocam çok hayati dosya yoksa üzülmeyin adamlar da kafa patlatmış :D :cool: şaka bi yana geçmiş olsun tekrardan sen yedek al kenarda dursun ilerde çözümü vs çıkarsa sonra lazım olursa dosylar geri döner yedekten yöntemle kurtarırsın :)

valla sağlam kafa patlatmışlar :D valla hocam sevgilim ile beraber olduğum 3 yıllık fotoğraflar vardı bildiğin koskoca 3 yıllık fotoğraflar vardı yani düşün kaç bin tane :D onları kaybettim diye çok üzülüyordum da Allah'tan kız söyledi yedeğini almıştık zamanında flash belleğe ondan rahatladım geri kalan dosylaarda öyle oyunlar youtube ile ilgili şeyler falan onlarada göz yumucaz artık :D

carbonite restore adlı programı denermısın attıgım vıdeoyu yaparsan bence olacaktır

şu an format dosyası indiriyorum hocam ondan sonra onları yapıcam eğer olmassa çakıcam formatı teşekkürler

valla sağlam kafa patlatmışlar :D valla hocam sevgilim ile beraber olduğum 3 yıllık fotoğraflar vardı bildiğin koskoca 3 yıllık fotoğraflar vardı yani düşün kaç bin tane :D onları kaybettim diye çok üzülüyordum da Allah'tan kız söyledi yedeğini almıştık zamanında flash belleğe ondan rahatladım geri kalan dosylaarda öyle oyunlar youtube ile ilgili şeyler falan onlarada göz yumucaz artık :D

şu an format dosyası indiriyorum hocam ondan sonra onları yapıcam eğer olmassa çakıcam formatı teşekkürler

hocam baktım da video 2013 yani baya eski virüs baya evrim geçirdi inşallah yarar..yazık olmuş fotolara ya inşallah en son yedek vardır Allah'tan flash takılı değilmiş onu da şifreliyomuş.. şirketlerin işte excel access vs dosyası önemli normal kullanıcılarında hesap bilgi foto vs ********ler ayırt etmeden hepsini şifreletmişler ..

hocam baktım da video 2013 yani baya eski virüs baya evrim geçirdi inşallah yarar..yazık olmuş fotolara ya inşallah en son yedek vardır Allah'tan flash takılı değilmiş onu da şifreliyomuş.. şirketlerin işte excel access vs dosyası önemli normal kullanıcılarında hesap bilgi foto vs ********ler ayırt etmeden hepsini şifreletmişler ..

aynen hocam valla genelde bunlar şirketleri hedefliyorlar bana koymaz anca söverim :D Allah'tan yedeğini almışım zamanında fotoğrafların eskiden.

PkgW6eG.png

4 tane mail gelmiş dedim ödeme falan bişeyler diyo partner olmasın indirdim zip şeklinde çıkardım baktım word dosyası gibi gösteriyo ama autocad simgesi gözüküyor varsayılan program olarak çift tıkladım tam da antivirüs haftalık tarama yapar kapatırım çalışmaz yani korumasızım autocad yüklüydü pc de baktım uyarı verdi script çalıştırılsın mı diye sonra çaktım word dosyası script ne alaka açtım hemen anti dosyayı da virüstotale raporlattım trojan crypto falanda var heralde dikkatli olun gereksiz kutusuna bakarken..
https://www.virustotal.com/tr/file/...eca7e992bea2eda019142948/analysis/1431131500/

PkgW6eG.png

4 tane mail gelmiş dedim ödeme falan bişeyler diyo partner olmasın indirdim zip şeklinde çıkardım baktım word dosyası gibi gösteriyo ama autocad simgesi gözüküyor varsayılan program olarak çift tıkladım tam da antivirüs haftalık tarama yapar kapatırım çalışmaz yani korumasızım autocad yüklüydü pc de baktım uyarı verdi script çalıştırılsın mı diye sonra çaktım word dosyası script ne alaka açtım hemen anti dosyayı da virüstotale raporlattım trojan crypto falanda var heralde dikkatli olun gereksiz kutusuna bakarken..
https://www.virustotal.com/tr/file/...eca7e992bea2eda019142948/analysis/1431131500/

bu virüsü Allah korusun yediğimizde bilgisayarı geri bir tarihe alırsak düzelirmi sizce

konunun açılışında anlatılan virüsü yani

bu virüsü Allah korusun yediğimizde bilgisayarı geri bir tarihe alırsak düzelirmi sizce

bu soruyu bilgisayar hocasına sordum , net bir cevap veremedi. %50 ihtimal verebiliyorki bu soruna herkez %50 ihtimal ancak verir

Allah binbir türlü belalarını versin ne şeref sizler var şu dünyada din iman namus şeref hiçbişeyleri kalmamış herşeyleri para insanlara bilgisayarını kullandırtmıyolar kuzenime bilgisayar aldım 2 günde pert oldu istemsiz yüklenen prgramlar eklentiler reklam virüslerinden geçilmiyor

bu soruyu bilgisayar hocasına sordum , net bir cevap veremedi. %50 ihtimal verebiliyorki bu soruna herkez %50 ihtimal ancak verir

peki ben şuanda eset nod32 kullanıyorum, bu dosya bi şekilde bilgisayarıma indi diyelim eset silermi dosyayı, yada daha doğrusu, bü tür bela virüslere karşı en etkili antivürüs hangisi sizce

hocam yeni versiyonunda zaten kopya sistemini de düşünmüşlerdir bence evrim geçiriyor sürekli açıklarını kapatıyorlar bilmiyorum şu an hala üzerinde çalışırlar mı ama en bela virüslerden zip dosyalarını indirmeyin ya önce taratın birinin bulduğunu diğeri bulamıyor veritabanında yoksa zaten hiç biri bulamaz yani ama illaki zararlı kodları biri yakalıyor virüs total yani antinize de güvenmeyin pek :rolleyes: avast mesela demin açtığım dosyayı bulamamış yani bende kaspersy var uyarı verdi hemen aktifleştirince birde yönetici hesabı açık değilse yedek silemez diye biliyorum neyse baya uzuyor hayırlı geceler :)

---------- Spam Engelliyici 04:09 ---------- Önceki Mesaj 04:01 ----------

bu arada indirme linkine baktım dropbox kesin fake hesaplar ile yapılıyor yoksa şikayet edip kaldırırsın da 4 farklı mail sadece yazan rakamlar farklı hepsi birbirinde alakasız kişi gibi görünüyor ama içerikleri aynı yazan miktarlar farklı..

cffyTYJ.png

Para kazancam diye 1001 türlü hile. Ortalık hasta insandan geçilmiyor. Yt'de aynı, reel'de. Nerede manyak var bizi buluyor arkadaş. :D Hani şu virüsü icat edeni ya da kanalları flaglayanları iş üstünde yakalıcan böyle hani yumruğunu havaya kaldırıp başardım derken enseye bir koyacan birader bademcikleri burnundan çıkacak. Tokat atıcan sadece gururunu kıracan. :D

Arkadaşlar pcde deepfreeze yüklüyse virüs girdikten sonra eski durumuna dönüyormu bilen varmı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri