Bir Google Ürününe Erişememe Hk. İlginç Gözlemim

• Kullanıcı sequieros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kapatılan Hesaplar & Ban Sorunları

sequieros

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.seqununseyahatnamesi.com
Merhaba arkadaşlar,

Son 1 hafta içinde 2 kez kanalımın kapanması sonucu bu konuyu açıyorum ve çok ilginç olaya şahit oldum. Sebebini arıyorum. Lütfen herkes sonuna kadar okusun.

Şimdi arkadaşlar Grey's Anatomy adlı dizi üzerinde yoğunlaşıyordum onun eski bölümlerini 3 günde atıp son sezonuna gelmiştim. Yani dizi 10 bölüm ama ben 9. bölümden atmaya başlamıştım. Toplamda attığım video bu süre içinde 40-50 tane falan. Bölümden kastım da fragman. 1 seferde attığım video ise en fazla 10-15. Yani sayı ile alakalı değil diye düşünüyorum. Kanala gözüm gibi bakıyordum. Gayet profesyonel görünümlü bir şey olmuştu. Her şey güzel gidiyorken az önce bir girdim baktım uyarı çıktı. "Google ürününe erişilemiyor" yazısıyla karşılaştım. Bu hafta içinde sıfırdan kanal açıp aynı dizi üzerine çalışma yaptığım 2. kanalım da gümledi.

Şimdi asıl dikkat çekmeye çalıştığım ÖNEMLİ nokta şurası : Şimdi YT hesabım hariç maile vs erişebiliyorum. Bu kapatılan ilk gmail hesabımda hesap ayarları kısmına girdiğimde "son oturum açılan yerler" olarak Türkiye, ABD ve İRAN görünüyordu. Türkiye ve ABD'yi anladık da İran ne alaka? Benim İran ile ne işim olabilir ?

Devam ediyorum. Yaklaşık 1 saat önce erişimim yasaklanan yine aynı dizi üzerindeki kanalıma ait gmail hesabımın hesap ayarlarına girip diğer google ürünlerine erişimim için yine hesap ayarlarına girdiğimde telefon doğrulaması vs istedi benden hesap kurtarmak için. Devam ettiğimde ise telefon yazılan kutucuğun başındaki ülke kodu kısmında İRAN bayrağı vardı. Bu ne demek oluyor şimdi ? Ne yapmak lazım? Sorun nedir? Bu arada videolarımı vds ile atıyorum. Acaba hem ingiltere lokasyonlu vds'den hem de yerel ip'den kısa zamanlı hesaba eriştiğim için mi böyle bir şey oldu? Öyle de olsa diğer kanallarımda neden sıkıntı yok? İran ile alakası nedir? Kimseyi karalamak istemem ama VDS şirketinin İran ile bir alakası mı var? (isim istemeyin)

Mailime baktım Youtube'dan mesaj gelmiş. Topluluk kuralları vs sebebiyle diye. Yani ne yanıltıcı etiket, resim vs hiçbir şey vardı ne de herhangi bir ihtar. Yani Youtube'dan mail geldi diyorum ama fake mail servisleri ile [email protected] adı altında mail göndermek zor değil.

Şimdi bazı arkadaşlar sorunun o diziden kaynaklandığını söyleyebilir ama ben aynı şekilde düşünmüyorum. Çünkü benzer videoları diğer dizi kanalıma da atıyorum. Gayet de güzel devam ediyor.

Konunun uzmanlarından yardım ve görüşlerini bekliyorum.

Kardeş sorununun sadece "İran" kısmıyla alakalı konuşabilirim.Bir önceki vds de google dan hesap acarken telefon dogrulama kısımlarında İngiltere yazması gerekirken "İran" yazıyordu.Durumu vds satan arkadaşa bildirdim.O da bu işi anlamadı.Google a mail at vs dedi ama google ile alakalı bir durum olmadığını zannediyorum.Sonuç olarak İran yazması kesinlikle VDS ile alakalı bir durum.Bu arada kanalların uyarısız mı kapatıldı.Maillerini kontrol ettin mi?

bende de gmail giriş id pass yerinde hiç girmediğim bir id ile karsılastım mesela c harfine bastım (cinevideo55) gibi bir id oluştu ve şifreyi karmakarışık birşey yazdım Telefon doğrulama ya geçti şaşırdım telefon doğrulamasına iptal dedim hesap açıldı
çıktım bi daha deniyeyim dedim başka şifre girdim gene açıldı yarım saat sonra da denedim bu sefer olmadı hesaplar tehlikede olabilir arkadaşlar kötü bir niyetim yoktu sadece arkadaş konuyu açmış bu tarz bi olayda ben yaşadım bilginize

Kardeş sorununun sadece "İran" kısmıyla alakalı konuşabilirim.Bir önceki vds de google dan hesap acarken telefon dogrulama kısımlarında İngiltere yazması gerekirken "İran" yazıyordu.Durumu vds satan arkadaşa bildirdim.O da bu işi anlamadı.Google a mail at vs dedi ama google ile alakalı bir durum olmadığını zannediyorum.Sonuç olarak İran yazması kesinlikle VDS ile alakalı bir durum.Bu arada kanalların uyarısız mı kapatıldı.Maillerini kontrol ettin mi?

Yazımın sonunda da belirtmiştim. Spam, yanıltıcı içerik vs yüzünden askıya alındı diyor ama böyle bir durum yok. Ayrıca yine yazıda bahsettiğim gibi fake mail servisi kullanarak youtube adına mail göndermek zor değil.

---------- Mesaj saat 22:55:52 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:54:44 civarında gönderildi. ----------

bende de gmail giriş id pass yerinde hiç girmediğim bir id ile karsılastım mesela c harfine bastım (cinevideo55) gibi bir id oluştu ve şifreyi karmakarışık birşey yazdım Telefon doğrulama ya geçti şaşırdım telefon doğrulamasına iptal dedim hesap açıldı
çıktım bi daha deniyeyim dedim başka şifre girdim gene açıldı yarım saat sonra da denedim bu sefer olmadı hesaplar tehlikede olabilir arkadaşlar kötü bir niyetim yoktu sadece arkadaş konuyu açmış bu tarz bi olayda ben yaşadım bilginize

bende de telefon doğrulaması istedi neyse yaptım. Onaylandı sonra baktım Google ürününe erişim yok yazdı.

Arkadaslar Ingiltere lokasyonlu vdslerin iplerini Google bazen Iran ve diger ysakli ulkelerin ip'si olarak goruyor..Bu herkeste var,bana da olmustu gecenlerde..Bu gibi durumlarda adsense hesabiniza da giremeyebiliyorsunuz.Cozumu cok basit.VDS saglayiciniza yeni bir ip atamasini soyleyin...Sorunun da ancak bu sekilde cozulebilecegini ve Google kaynakli oldugunu belirtin..

Fake servis kullanarak diyelim Youtube adına sana mail attılar.Peki Youtube haricinde senin hesabını kim askıya alabilir?Bunu fake servisler yapabilir mi
Yazımın sonunda da belirtmiştim. Spam, yanıltıcı içerik vs yüzünden askıya alındı diyor ama böyle bir durum yok. Ayrıca yine yazıda bahsettiğim gibi fake mail servisi kullanarak youtube adına mail göndermek zor değil.

---------- Mesaj saat 22:55:52 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:54:44 civarında gönderildi. ----------

bende de telefon doğrulaması istedi neyse yaptım. Onaylandı sonra baktım Google ürününe erişim yok yazdı.

Fake servis kullanarak diyelim Youtube adına sana mail attılar.Peki Youtube haricinde senin hesabını kim askıya alabilir?Bunu fake servisler yapabilir mi

Hesap calinmis falan olabilir mi ki bilmiyorum.

---------- Mesaj saat 23:29:22 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:27:36 civarında gönderildi. ----------

Arkadaslar Ingiltere lokasyonlu vdslerin iplerini Google bazen Iran ve diger ysakli ulkelerin ip'si olarak goruyor..Bu herkeste var,bana da olmustu gecenlerde..Bu gibi durumlarda adsense hesabiniza da giremeyebiliyorsunuz.Cozumu cok basit.VDS saglayiciniza yeni bir ip atamasini soyleyin...Sorunun da ancak bu sekilde cozulebilecegini ve Google kaynakli oldugunu belirtin..

Eyvallah hocam bir de oyle deneyecem. Ama farkli ip atandiktan sonra siz youtube hesabiniza erisebilmus miydiniz? Yoksa gercekten gumledi mi?

benim sorunum adsense hesabina ulasamamakti..IP degistirdikten sonra sorun cozuldu..

benim sorunum adsense hesabina ulasamamakti..IP degistirdikten sonra sorun cozuldu..

Olay Adsense ise onu bir kere de ben denemistim. Erisiminiz yok gibi bir uyari vermisti. Ben de hic riske etmemek icin normal kendi ip'den girmistim. Sanirim bu olay, actigim konuyla ilgili degil ama yine de vds saglayiciyla konusucam. Bakalim ne olacak.

Bazen telefon doğrulaması istiyor kanal uçtu sanıyorum bi bakıyorum altta en çok oturum açtığınız şehir ile hesabı doğrulayın diyor ben de şehir seçerek doğruluyorum hesap sağlam kalıyor.

Hangi şirketin vds i hocam bu

Bazen telefon doğrulaması istiyor kanal uçtu sanıyorum bi bakıyorum altta en çok oturum açtığınız şehir ile hesabı doğrulayın diyor ben de şehir seçerek doğruluyorum hesap sağlam kalıyor.

Evet o genelde herhangi bir kanalinizla ilk defa giris yaptiginizda oluyor. Konuya adminleri etiketledim belki bu konuda bilgileri vardir diye. Ama henüz dönüs olmadi.

Farkli ulke isimlerinin cikmasina birsey diyemem ama arkadaslarin dedigi gibi vds ile vs alakali olabilir.

Kanalin bu sekilde kapatilmasi ise Mail adresi,Mail adresinin alinirken izlenen yollar,yapilan islemler ve + ip adresi. Baska bir sebebi yok.Tel numarasi bazen gercek dahi olsa Gmail adresi alinirken farkli islemlerden dolayi direk bu sekilde gidebiliyor kanallar.

kanalın mailini daha önce kullanıyormuydun yeni mi alıp başladın video atmaya ?

Farkli ulke isimlerinin cikmasina birsey diyemem ama arkadaslarin dedigi gibi vds ile vs alakali olabilir.

Kanalin bu sekilde kapatilmasi ise Mail adresi,Mail adresinin alinirken izlenen yollar,yapilan islemler ve + ip adresi. Baska bir sebebi yok.Tel numarasi bazen gercek dahi olsa Gmail adresi alinirken farkli islemlerden dolayi direk bu sekilde gidebiliyor kanallar.

Dedigim gibi illegal bir olay yoktu. Ilk kapanan kanalim 2007 yilinda aldigim hesaba ait. Video atmaya yeni baslamamistim. Digerine de aldiktan bir hafta sonra atmaya baslamistim. Günluk attigim video sayisi en fazla 15 civariydi. Acaba bana gelen mailde yazan help center'a mesaj mi atsam?

---------- Mesaj saat 15:15:42 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:14:24 civarında gönderildi. ----------

kanalın mailini daha önce kullanıyormuydun yeni mi alıp başladın video atmaya ?

Yok hocam biri 7 yillik kanaldi digeri ise 7 gunluk. Son kanalima actiktan yaklasik bir hafta sonra atmaya baslamistim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri