Bitcoin yüzünden zarardayım.

Arkadaşlar şuanda btc zor bir zamanda 2013-2014 yılına benziyor iyi bir çıkış yakalamıştı sonra o kadarda kötü bir düşüş yaşadı ve çıkışı uzun zaman sürdü.Malesef btc kendi fikrim tablolara analiz yaptığımda bir türlü çıkış yakalamıyor direniyor ama gün geçtikçe 11.000,10.000,9.000,8000,7000 şimdi ise 7.000 aşağı düşüyor bir türlü beklenen kırılma olunmadı malesef 6.000 doları görmesi sürpriz değil arkadaşlar ayı dönemi diyebiliriz bu döneme btc elbet uzun vadede bir çıkış yakalayabilir ama bu süre biraz sancılı geçicek Mayıs ortalarında sonunda btc bir çıkış yakalayacağını düşünüyorum ama herkesin beklediği bir çıkış değilde son 2 aya göre iyi duruma gelebilir ama yine düşme olasılığı var.

12k dan alan birisi eğer btc nin scam proje olmadığına eminse 5-6k ları gördüğünde imkanı varsa aldığı tutar kadar yeniden alım yapıp alım fiyatını 8.5k lara çekebilir ki 8-9k ları görmesi mucize olmaz, parası yoksa sinyaller var diyip komple 7k dan çıkış yaparsa yeniden bu fiyatı göremeyip coin olayını %50 ye yakın bir zararla sonlandırmış olur bence bu en riskli iş olur.
1 günde 11.500 den 13.500'e ertesi gün 16.600'e çıkan bir oluşum bugün 7k dan yarın 10k ya çıkamaz mı? elinizdeki verilere göre yorum yapıyorsunuz anlıyorum yanlışda demiyorum ama bunlar yüksek ihtimaller değil,
Mesela nxt-ignis olayında etc-callisto olayında snapshot gününden 1-2 gün önce dump yiyeceği çok belliydi böyle bir bilgi sat olarak verilirdi,
neyse arkadaşın kötülüğü için yazmadığınızın farkındayım uzatmayım daha fazla,
Benim arakdaşa tavsiyem satmadığın sürece zararda değilsin ve hiç bir zaman girmek için ayırdığın paranın tamamı ile giriş yapmaki düştüğü zaman birazdaha alıp zarar realizasyonu yapıp giriş seviyeni düşürebilesin.
Yazdıgın her kelimeye katılıyorum Kardeşim Güzel özetlemişsin olayı.Aslında aynı şeyleri söylemişiz sadece fark su Bear ve Bull denilen lanet koşullarda fiyatı balinaarın belirlemesi ve bizler gibi ufak yatırımcıların sadece araç oldugumuz gerçeği acıkcası benim canımı sıkıyor :) bunu bilerek girmek lazım yoksa dediğim gibi zarar ziyan hep bize kar kalıyor.

Nekadar doğru veya yanlış kesin birşey söylemek zor, Bugüne kadar girip 1btc nekadar diye bakmış birisi değilim, ama kafamda oturan bir Btc yapısı var.
Btc= kara para aklama similasyonu.
Bundan 6-7 yıl önce bildiğim nekadar illegal iş yapan adam varsa hepsi ödemede btc kullanıyordu, Tabiki takip edilemeyen izi sürülemeyen nitelikte olması nedeniyle.
e haliyle mantıken nekadar illegal iş olursa BTC okadar artar. zaten çok değil bilenler vardir bu kripto viruslerin çoğu ödemeyi btc alıyodu, büyük şirketlerin makinesini kriptolayarak milyon dolar götürenler oldu karşılığı hep btc idi. 2015-2017 arasıda damping yaptı. Açıklar kapanınca haliyle iş yapamaz hale geliyor, Büyük devletler illegal iş yaptıklarında btc yi arka planda kullanıyor. Silah sevkiyatı, uyuşturucu, insan ticareti vs vs... onuda yapamayınca btc ye yine ihtiyaç kalmıyor. en basitinden bu sanal similasyonun yerleşik bir düzene geçmesine, Yıllık milyar dolar kazanan bankalar izin vermez. bu çok net ve açık görülüyor. Ha yine birileri veya devletler yüksek miktarda illegal iş yaparsa BTC %90 tahminle yine artacaktır. Sonuçta bu para hiç yok olmaz, ama ilerlemeyebilirde. Bilinen bir kaide, Arz Talep meselesi...

ben btcye değeri 63k tl iken yatırım yaptım. bu da 18k $'a tekabul ediyor sanırsam. Ama hala bozdurmadım. 1 sene 2 sene 3 sene. bekleyecez artık :)

Bir borsa spekülatörünün anıları isimli kitapta şöyle bir anekdot vardı.
Bir kişi gelip kendisine, bir hisseye(şirkete) çok güvendiğini ve kısa zamanda parasını katlayacağından neredeyse emin olduğundan tüm varlığını bu hisseye yatırdığını, ancak bu kadar yüklü yatırım yaptığı için de çok huzursuz olduğunu, geceleri uyuyamadığını söyleyerek tavsiye ister. Spekülatör de cevap olarak; kendisini huzursuz etmeyecek miktarı hissede bırakmasını, bunun dışındaki tüm hisseleri hemen satmasını söyler.

Kısaca işin püf noktası, sizi rahatsız etmeyecek bir miktar ile yatırım yapılmasında. Sizi rahatsız edecek miktar hem paranızı hem de sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Kendinde söylemişsin madem pek bi alakan yok bu işle sana tavsiyem; kararsızlık stresin tek kaynağı "daha da azalırmı", "daha da artarmı" , "şimdi mi satsam" bunların hiç sonu yok. sabır konusunda kendine güvenmiyosan daha hiç strese girme borcun yakın zamandaysa sat gitsin. o stres ne paradan hayır getirir ne de sana. "referans olarak kıçım"

Son düzenleme:
Benim yaptigimi yap , telefondan butun btc programlarini sil , girip fiyatina bakma 10 dakikada bir , yaza kadar kendine gelir.Benim elimde de yuklu miktar var , yaza kadar bakmayi dusunmuyorum fiyatina :D

Sat diyecek olan arkadaşların da, Bekle diyecek olan arkadaşların da alacakları referans noktası kendi kafaları...

Yani al diyen de bekle diyende doğal olarak kafasından uydurucak, temeli bir piyasaya bağlı olmayan bir sistem tahmin yürütmek imkansız...

Bence yatırımınızın akıbetini başkalarının kafalarından ziyade kendi kafanızla yön verin yani kararı siz verin...

Kahkaha attırdın :D
Doğru budur :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Borsaya hayatımda ilk defa bi denemelik adım atayım diyip 76.500 TL’den aldım ahaha benim ogiriş yaptığım yerden gireniniz yoktur herhalde :) yüklü miktarla giriş yapmadım. 10.000 k tl yatırdım

Bu borsa öyle bişey ki başta 30 dolar yatırıyorsun baktın kar yapıyor 1000 dolara çıkıyorsun derken önünü alamıyorsun :) piyasa toplansa altlarda eski hale gelse kazanç en az 4x ama ne zaman gelir orası soru işareti

Bitcoin fibonaci , rsi , mavilim , hacim bi çok şeyi zamanla öğrendik bu işin peşini bırakmayacağım kafaya koydum ek iş 2 gündür piyasa ya bakmıyorum dışarıda seyirciyim müsait olunca alttan girerim alarmı kurarım yukarıdan satarım alarmı kurar destekten al yukarıdan sat tabi herzaman işlemiyor malesef şunu anladım ki burası gerçekten tecrübesiz arqştırmayan kişilerin elinde ne varsa alıyor

Sabır ve kar realizasyonu gerekiyor açıkcası yeni girecek arkadaşlara önermiyorum 2017 öncesi düşüşten beri tecrübe yapanlarada bırakmaları tavsiyem değildir o kadar tecrübe yaptık ki boğa sezonu güzel geleceğini düşünüyorum bu yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir yılların tecrübeli adamı düşecek diyor yükseliyor yükselecek diyor düşüyor yaani orta düzey geliştirmeyle kendi kararınızı kendiniz verebilecek hale geliyorsunuz son olarak şunuda söyleyeyim kendi analizlerim yıllardır bu işi yapıp fikir sunanları kimi zaman solluyor yani tam tersini analize göre düşünüyorum bi çok kez haklı olduğumu gördüm demem o ki son söz size aittir gazla karar vermeyin pes eden bence kaybeder kar realizasyonu yapmayan kaybeder sorgulayın kendiniz için en doğru olan fikirden iyi yada kötü arkasında durun kara kalem alıp çizmeye başla kendi fikrini ortaya çıkartmak bu kadar basittir faydalı olmuşuzdur umarın vesselam

Son düzenleme:
Benim düşüncem, bu günlerde çok fazla yeni coin piyasaya girmekte. Bitcoine karşı borsaya her giren coin, yaralamakta. Yakında scam coinler piyasadan silinirse, bir miktar artacağını düşünüyorum. Ben ADA coin düştükçe aldım, düştükçe aldım. Sözde ilk onda, beklemeye devam.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri