edittt.....
Son düzenleme:
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Herkese iyi akşamlar.Daha önce blogger konusunda baya uğraşmıştım. Bir çok kişinin kafası karışık bu konu altında sorularınızı sorabilirsiniz.Elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım ( Mesajlara hemen cevap veremeyebilirim sürekli bilgisayar başında değilim.)
sorularınızı özelden değil konu altından sorun lütfen başka arkadaşlarda faydalansın.
Sorular ve Cevapları
hocam bloğun 2010 da açıldığına eminmisiniz ? Eğer 2010 da açıldıysa daha önce o mail adresinden adsense almadığınıza eminseniz biraz içerik ekleyin kısasürede çıkar diye tahmin ediyorum.
dbyi internette bulunan ücretsiz blogspot içerik çekme botu var onun ile çekerseniz sorununuz düzelmiş olur.
Daha önce youtube üzerinden alınan reklamlar direk blogger sitelerde reklam olarak çıkıyordu.Ama googlenin getirdiği güncelleme ile
blogger siteler için ayrı bir onay süreci geçiyor.Bu süreç içerisinde sitenin içeriğinin aktif olması, içerik girişi..vb etmenler onay için etkili oluyor.
youtube üzerinden alınan reklamı siteye ekledikten sonra (html/javascript deyip kodları ekleyebilirsiniz.)en geç 1-2 hafta içinde size mail geliyor (daha kısa sürede de gelebilir) Adsenseniz blogspot için onaylandı yada onaylanmadı şeklinde diye.
Eğer web adsenseniz var ise direk reklamlar görünür.
aynı web site gibi 3 reklam 3 bağlantı birimi ekleyebilirsiniz. (zaten daha fazla eklerseniz bile boş alan görükecektir. )Tercihen 2-3 reklam yeterldiir.Kullanıcıyı sıkmamak gerekir.
Hocam çok fazla reklam firması var.Bunların hepsini deneyerek doğru karar vermek daha mantıklıdır. Ama popads baya iyi bir firma olduğunu ödemeler konusunda sıkıntı çıkarmadığını biliyorum.
![]()
2010 Mayıs yazıyor hocam tümündeBirde bu blogu açtığım gmailden daha önce youtube adsense almışım.Dün farklı bir maile taşıdım blogu şimdi içerikleri girdim bekliyelim bakalım ne olacak.
Anında onaylanıyor mu yoksa onaylanma süreci falan mı var?Şu anda, etkin bir AdSense hesabı olmayan veya hâlâ onaylanmayı bekleyen [email protected] Google Hesabında oturum açmış durumdasınız. İçeriğinizden para kazanmak için bu hesabı kullanamazsınız.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.