edittt.....
Son düzenleme:
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hocam abd üzerinden ve linux üzerinden gelenler google botu diğerleri gelen hittir. Bloğunuz gayet güzel (eğer günlük bu şekilde ise)adsense eklerseniz para kazandırmaya başlayacaktır.
---------- Spam Engelliyici 17:46 ---------- Önceki Mesaj 17:44 ----------
hocam görsel index alma süresi yavaştır. normal indexe göre. Görsellerinizi photospace gibi programlarla özgünleştiriseniz ( görselli kırpma , renkleriyle oynama..vb ) görsel indexinizin indexlenme süresi artacaktır.
hocam o konuda çok açık bilgi veremem.Ama şunu diyeyim olayın ismi seo olayı. biraz seo olaylarını araştırmanızı tavsiye ederim.
---------- Spam Engelliyici 19:10 ---------- Önceki Mesaj 17:50 ----------
bir kez daha güncelleyelim akşam bakarız
Aynen hocam,
hiti direk o şekilde söylemek pek doğru olmaz. Hit kavramı 2 ayrılır tekil hit çoğul hit diye Tekil hit: siteye giren kişi sayısı çoğul hit: sitedeki sayfalarda gezme sayısı (sayfa görüntüleme)
Sayfa görüntülemeniz ne kadar fazla ise o kadar çok reklam görünmesi olur.Bu da daha çok reklamlara tıklanması demek
---------- Spam Engelliyici 19:42 ---------- Önceki Mesaj 19:41 ----------
demiştim daha önce ama bir arkadaş yapamamış sizin demeniz güzel oldu.Teşekür ederim.
---------- Spam Engelliyici 19:44 ---------- Önceki Mesaj 19:42 ----------
hocam youtube onaylı adsense ile blogger reklam eklediğinizde onay süreci başlayacaktır. sıkıntı çıkmaz.Ben daha önce bir kaç adsensemi o şekilde onaylatmıştım.
koyu kısım için sıkıntı çıkmaz aksine çok güzel olur.Hatta şöyle yapabilirsin hocam hem spam şeklinde hem özgün şeklinde 2 türlü çalışabilirsin.
---------- Spam Engelliyici 19:45 ---------- Önceki Mesaj 19:44 ----------
hocam daha önceki mesajımda belirttim blogger konusunu açan arkadaş yaptığı şey şu: siteye google botlarının gelmesini sağlamak.Google botları siteye gelecek siteyi indexleyecek.sonra kullanıclar sitenize gelmeye başlayacak.Yada başka yerlerden sitenize gelmeye başlayacak.Acele etmeyiniz hocam yavaş yavaş.
Herkese iyi akşamlar.Daha önce blogger konusunda baya uğraşmıştım.Aryıca web siteler ilede baya uğraştım şuan sınavım nedeniyle ara verdim. Bir çok kişinin kafası karışık bu konu altında sorularınızı sorabilirsiniz.Elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım ( Mesajlara hemen cevap veremeyebilirim sürekli bilgisayar başında değilim.)
sorularınızı özelden değil konu altından sorun lütfen başka arkadaşlarda faydalansın. Kpss hazırlanıyorum bilgisayar öğretmeniyim dua etseniz yeterli
Bir şeyler daha yazmak istiyorum.
Arkadaşlar blooger konusunu açan arkadaşın (emeğine saygım büyük orası ayrı) Verdiği şey googlenin botlarının sitenize gelmesi ve çabuk indexlenmesini sağlamak. Bu şekilde hitinizin artmasını sağlamak. Web sitelerinde genel olarak kazanç olayı hemen olmaz biraz beklemek gerek.Bazı arkadaşlar bloğu kurup reklamı ekleyip hemen para gelsin istiyor.Bu site işlerini youtube gibi düşünmeyin lütfen. Zaman ,sabır, emek gerektirir.
Sorular ve Cevapları
hocam bloğun 2010 da açıldığına eminmisiniz ? Eğer 2010 da açıldıysa daha önce o mail adresinden adsense almadığınıza eminseniz biraz içerik ekleyin kısasürede çıkar diye tahmin ediyorum.
dbyi internette bulunan ücretsiz blogspot içerik çekme botu var onun ile çekerseniz sorununuz düzelmiş olur.
Daha önce youtube üzerinden alınan reklamlar direk blogger sitelerde reklam olarak çıkıyordu.Ama googlenin getirdiği güncelleme ile
blogger siteler için ayrı bir onay süreci geçiyor.Bu süreç içerisinde sitenin içeriğinin aktif olması, içerik girişi..vb etmenler onay için etkili oluyor.
youtube üzerinden alınan reklamı siteye ekledikten sonra (html/javascript deyip kodları ekleyebilirsiniz.)en geç 1-2 hafta içinde size mail geliyor (daha kısa sürede de gelebilir) Adsenseniz blogspot için onaylandı yada onaylanmadı şeklinde diye.
Eğer web adsenseniz var ise direk reklamlar görünür.
aynı web site gibi 3 reklam 3 bağlantı birimi ekleyebilirsiniz. (zaten daha fazla eklerseniz bile boş alan görükecektir. )Tercihen 2-3 reklam yeterldiir.Kullanıcıyı sıkmamak gerekir.
Hocam çok fazla reklam firması var.Bunların hepsini deneyerek doğru karar vermek daha mantıklıdır. Ama popads baya iyi bir firma olduğunu ödemeler konusunda sıkıntı çıkarmadığını biliyorum.
Adsense reklamı ziyaretçilerin daha önce ziyaret ettiği sitelerden alınan cookilere (her siteye girdikten sonra site sizin bilgisayarınıza küçük dosyalar bırakır)Adsense reklamları bunun üzerinden çıkar
örneğin: diyet ile ilgili siteleri gezin bir çok siteye girin site içerisinde gezin dolaşın sonra normal bir siteye girdiğinizde adsense reklamları büyük ihtimal diyet üzerine çıkacaktır.
Tarayıcı önbelleğini temizlemek
Tarayıcı değiştirmek
Yeni sekme açarak deneme yapmak
İçerik ayarlarınızı değiştirmek
Hesabınıza telefon numarası eklemek
Eğer bunlardan yaptıktan sonra yine sorun çıkıyorsa tarayıcıdan cookileri silin cclenear ile , ve tarayıcıyı başlangıç ayarlarına getirirseniz sorun çözülecektir.
sadece içerik olarak resim eklerseniz %99 ban yersiniz. Google web sitelerinde sadece içerikte resim olmasını istemez.Kullanıcıya bilgiler vermenizi yazılar olmasını ister.Ayrıca siteye gelen google botları birşeyler indexlemeli ki (yazı olarak) siteniz daha üst sıralara çıkabilsin.
bazen google reklamı aktif edip bazen hemen kapatabiliyor bunun sebebi içeriğin uygun olmaması olabiliyor size mail gelmiş olması lazım orada bakabilirsiniz sebebine.
Arkadaşlar arkadaşın açtığı konu aslında çok önemli bir şey gibi gösteriliyor (tamam önemli bir şey) yaptığı şey google botunun sitenize gelmesi, indexlerinizin artmasını sağlamak siteyi kurar kurmaz hemen hit gelmesini beklemek doğru bir davranış değildir.Biraz beklemek gerekli.
Hocam büyük ihtimal bloğu açıp sadece bırakmışsınız.Bloğunuza içerik ekleyin(yazı bol olan ) kısa sürede açılır diye düşünüyorum.
Geri kalan soruları konu içerisinde cevap veriyorum.
güncel diyelim.
[/URL]Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.