Bu Kanalı Almak Mantıklı mı?

• Kullanıcı kartel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

kartel

Kayıtlı Üye
......................

Son düzenleme:
Bana mantıklı gelmedi 15 yıl fln, benim kendi özgün kanalım , belki kapanır die youtube a guvenmiyırum

Genelde kanal fiyatı aylık gelir x 24 şeklinde hesaplanır. Ortalama 10k gelir var ise 240 bin lira eder satış fiyatı.

.....................

Son düzenleme:
Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Yaşlı birisiyle bir kanal üzerine anlaşmak üzereyiz. Mesele şu; kanal ile fazla ilgilenemeyeceğini, artık bu işlerden vazgeçtiğini söyleyen birisi.
Kanal abone sayısı 156k.
Tamir üzerine bir kanal. 3 yıllık verilerini kontrol ettim. Geliri hiç düşmemiş ve her sene 2,5-3 katı artmış. Düzenli sabit geliri var. 150k günlük hit alıyor. Tüm videolar özgün.
Kanalı satmak istediği fiyat için 1m dedi. Oldukça yüksek geldi. Ancak ev alsam 1m fiyata ev yok. Kanal için en az 15 yıl geliri düşmez dedi. 2024 yılı sonuna kadar videoları yüklenmiş. 200 kadar işlenecek kısa ve uzun videolar varmış.
Baya emek harcanmış bir kanal. Çok izlenen 200 kadar videosuna ise 40 dil eklemiş.

Bu kanalı alsam şu an geliri 9-11k. kira gibi. İyi bir yatırım.
Ancak 1m bana da fazla geldi.
Bu kanalın ederi nedir gerçekten?

Eğer kanala içerik üretmeyeceksen satın almanın mantığı yok. Youtube kanalları gayrimenkul gibi değil. Sürekli değerlenmiyor. Kanalı satın alırsın günlerden birgün politika değişir, kapanır, kanal elinde patlar. Bu kadar büyük sermayen varsa patlamaya yakın 10bin,20 binlik kanal satın al içerik üret. Daha ucuza kapatırsın işi.

Aylık geliri 11k olan bir kanala 1m vermek yerine. 20-30 bin tl ye reklam vererek kendiniz bir kanal ilerletebilirsiniz bence. Veya maksimum 100 bin tl harcarsanız güzel bir kanal tutturursunuz diye düşünüyorum ve aylık geliri daha yüksek olur.

Vay be elimde o zaman toplam 10 Milyon üstü değere sahip kanallar var bu fiyatlamalara göre

riskli. şöyle ki ev aldığın zaman ev her daim elden çıkarılabilir şekilde durur ve değerini korur üstüne de aylık 10-15k kira masrafından kurtarır.

bu kanalı aldığında, youtube bu sağı solu belli olmaz algoritmasından kanal kapanma ihtimallerine dek

ben 2015-16 zamanı burada birinden kanal almıştım 3-5 gün sonra kapanmıştı örneğin. muhtemelen eleman sattıktan sonra saldırdı, aynı içeriklerle yeni bi kanaldan devam edebilmek için.

yani eğer kanal alma düşüncen varsa karşılıklı sözleşme yap. kanalın en az 5 yıl ayakta kalacağının garanti olmasını, kazanç düşüşü yaşamamasını isterim falan filan.

riske giren sen değil bırak o olsun.

adam dese ki kanalımı çaldılar bu videolar bana ait, nolacak. hadi tut sözleşme yaptın ettin youtube'a gösterdin. adam dedi benim sözleşmeden falan haberim yok, sahtedir. uğraş dur.

10 bin için 1 milyon riske edilir mi? Büyük cesaret.Birde yatırım yapılacak mecra yt. Önerim şöyle:

250 bin vadeli mevduat: 10 bin temiz getirir senin istediğin para kadar...En az 6 ay garantisi var faizler 6 aydan önce düşmez düşsede kademeli düşer

250 bin liralık fon al (güzel fonlar var bir kaç farklı fon al)

350 bin liralık 3-4 hisselik portfoy yap(büyüme hissesi temettü hisessi karışık)

100 binlik Bes yap vadeliden gelen paranın yarısını da buraya bağla.Bes fonlarını yönet.

25 binlik kripto al(küçük coin olsun patlarsa zengin etsin :))

Geri kalan 25 binle yt ile uğraşacaksan uğraş :)

yatırım tavsiyesi değildir önerilerin rakamları değişebilir çeşitlendirilebilir bir yatırım danışmanından fikir alınabilir.

iyi forumlar

1 milyon tl ye 10k gelirli kanal almak cok cılgın ve riskli. youtube dan bahsediyoruz. satın aldın 1 hafta sonra para kazanmasi kapansa , hacklense birşey olsa ne garantiniz var ? 1m uctu gitti.
üst mesajdaki arkadaşın tavsiyeleri güzel.
şayet yüksek miktarlarda elimde nakit olsa o nakiti kendime güvence olarak kullanıp sıfırdan içerik üretirim. youtube , websitesi vs dalarım. mobil sektörde olabilir.
10k tl kazanc icin 1m riske edilmez hemde bukdr dengesiz bir platförm icin 25k icinde ayni sekilde.
1m tl kolay kazanılan bir rakam mı ?

Tek Tek Yorum vs okudum
sunu eklemek isterim
Kanalı satın aldın diyelim youtube algoritma die birsey var Ip değişti yıllardır aynı ıp giriyor ya seni artık önermese ne yapcaksın izlenim çakıldığını düşün Benden sana tavsite o kadar para vermekdense 2 3 x yemek kanalı satın almanı tavsiye ederim yemek kanalları ömür boyu izlenecek bir kanal cünkü yeni gelen nesil tamir kendi değil tamirciye yaptırıyor ama yeni nesil yemek tariflerine hergün her saat bakıyor benim annem bile 65 yasında hala youtube yemek kanallarına bakıyor Yemek kanalı bulmanı tavsiye ederim o kadar paraya emin ol 5x yemek kanalı bile alırsın
Aylık 5k gelirli bir kanal alsan 250 bin tl fiyat tam bilmiyorumama söyle düsün
5bin tl gelirli bir kanal 250 alsan 4x 1milyon tl eder
4x5 esittir 20k aylık gelirli olur

neden yemek kanalı söylüyorum tanıdıım kanalı var 1m abone yakın oldu

aylık geliri suan video atmadıgı halde 400x video geliri 60k kesintili masrafları cıktından sonra

aman kardeşim sakın ha...git kaercher den falan basınçlı araba yıkama aleti al...çamurla arabaları..git reddiitte ilgili kategoriye at aynı parayı kazanırsın bir hafta sonra...aklından bile geçirme.....30-40 k ya kurarsın altyapıyı..

aman kardeşim sakın ha...git kaercher den falan basınçlı araba yıkama aleti al...çamurla arabaları..git reddiitte ilgili kategoriye at aynı parayı kazanırsın bir hafta sonra...aklından bile geçirme.....30-40 k ya kurarsın altyapıyı..

Reddit para veriyor mu?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri