Bu nedir ya ?

Lydios

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
aeafc75c4b5588079a8a13fd3d89b28c.jpg

Bu boza direk içiliyormu yav nası yapılıyor allahın gücüne gitmesinde iğrenç kokuyo :( anlatın bi

Sent from my iPhone using Tapatalk

çok sağlıklı bir şey hocam bu kanserde bile etkisi vardı bunun sanırım

kardeş foto niye atıyon bozu nasıl içilir yazsan anlardık direk içicen dikip içersin or bardağa doldurup içersin seç birini

Direk icebilirsiniz. Tadi yabancisi oldugunuz icin size öyle gelebilir.Hastasi coktur :)

Boza Nasıl İçilir?
Boza; su, şeker ve darı irmiğinden üretilen bir kış içeceğidir. Boza en çok Eylül-Mayıs ayları arasında tüketilir. Eski zamanlarda köşe başı bozacılarında satılan, sokakta sıklıkla içilen bir kış içeceğiydi. Halen bazı semtlerde akşamları gezerek boza satanları duysak da uzun yıllardır marketlerde şişelenmiş şekliyle alınıp içilir hale geldi.

Boza kış aylarında tüketildiği için bilmeyen pek çok kişi tarafından sıcak içilen bir içecek gibi algılanır. Oysa boza soğuk içilir. Bozaya tarçın ve sarı leblebi çok yakışır. Tarçın toz halinde, sarı leblebi ise taneleriyle atılmalıdır.
Boza mayhoş tada sahip koyu kıvamlı bir içecektir. Koyu kıvamı sebebiyle bardaktan direkt içmeye alternatif olarak kaşıkla da içilebilir.
Boza +4°C’ de buzdolabında muhafaza edildiğinde 4-5 gün açıldığı zamanki tadını korur. Bazıları bozanın ekşimiş halini daha çok sever. Bozayı aldıktan sonra buzdolabında daha fazla bekletirseniz ekşi şekilde içebilirsiniz. 15 güne kadar buzdolabındaki bozayı içmenizde bir sakınca yoktur

Kaynak : Boza nasıl içilir

Ateş ediyorsunuz hocam

---------- Spam Engelliyici 23:06 ---------- Önceki Mesaj 23:05 ----------

Doğrumu bu :D trolleme bizi

ne trollemesi :D içiceksin direk o şekilde hey allahım :D :D

Arkadaşlar hayatımda hiç boza içmedim hayatımın hatasını yaptım diyenler var mı? (:

aeafc75c4b5588079a8a13fd3d89b28c.jpg

Bu boza direk içiliyormu yav nası yapılıyor allahın gücüne gitmesinde iğrenç kokuyo :( anlatın bi

Şahsen Vefa'dan başkasını kesinlikle içmem. Kötü kokuyor diyorsun. Şu an elindeki ürün taze mi yoksa belli bir süredir bekliyor mu bir yerde ? Ayrıca marka da tırt olabilir. Şahsen hiç duymadım.

En güzeli git kardeşim Vefa bozacısına. 2 litrelik cam kavanoz ya da 1 litrelik plastik kutudan al. Sonra git kardeşim kuruyemişçiden biraz taze leblebi al. Eve geldikten sonra ikisini bir bardağa koy karıştır. Müptelası olacaksın.

NOT : Acayip kilo yapıyor ona göre.

istersen tarçında atabilirsin tadı aşureye benzer bozanın :D
afiyet olsun bu arada

Hocam bozuk gibi ya narlı aşure gibi yani narı yoğun bozuk gibi geliyor ağızım uyuşuyor

---------- Spam Engelliyici 23:19 ---------- Önceki Mesaj 23:18 ----------

istersen tarçında atabilirsin tadı aşureye benzer bozanın :D
afiyet olsun bu arada

Afiyet olsuna cevap vermedim saolun hocam ama kimse yemiyor

Şahsen Vefa'dan başkasını kesinlikle içmem. Kötü kokuyor diyorsun. Şu an elindeki ürün taze mi yoksa belli bir süredir bekliyor mu bir yerde ? Ayrıca marka da tırt olabilir. Şahsen hiç duymadım.

En güzeli git kardeşim Vefa bozacısına. 2 litrelik cam kavanoz ya da 1 litrelik plastik kutudan al. Sonra git kardeşim kuruyemişçiden biraz taze leblebi al. Eve geldikten sonra ikisini bir bardağa koy karıştır. Müptelası olacaksın.

NOT : Acayip kilo yapıyor ona göre.

e8245edf38209e4fd7398f6d9fd0603d.jpg

---------- Spam Engelliyici 23:21 ---------- Önceki Mesaj 23:20 ----------

hacı mortalkombat la akrabalığınız varmı :)

Benim diğer adım sub zero zaten :D

---------- Spam Engelliyici 23:24 ---------- Önceki Mesaj 23:21 ----------

Bunu tarihimi geçmiş 2015 mi 2016 mı o

e8245edf38209e4fd7398f6d9fd0603d.jpg

---------- Spam Engelliyici 23:21 ---------- Önceki Mesaj 23:20 ----------

Benim diğer adım sub zero zaten :D

---------- Spam Engelliyici 23:24 ---------- Önceki Mesaj 23:21 ----------

Bunu tarihimi geçmiş 2015 mi 2016 mı o

2016 olur mu hiç güzel kardeşim. 2015 o. At onu çöpe bir an önce. Sonra sen de bi taraflarıma bir şey oldu diye konu açarsın mazallah :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri