Bu nesle acıyorum gerçekten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kayseride yaşıyorum yaşım 17.
kayseride öyle bi ortam varki fame tanınma popüler olma çabası herkes
Tüm liseliler birbirini tanıyor o onunla .. bu bununla.. eli tutulmamış(en kapalısı) kız yok burda. daha bunla kalmıyor herkes birbirini ifşa etmeler ortam çok kötü çook. Allaha şükür youtubeye başladıkta ortamlardan iyice uzaklaştım 3 4 aydır otobüs yüzü görmüyorum.

hocam merak etmeyin sadece kayseri'de değil bütün illerde, ilçelerde öyle. En dandik dediğimiz ilçede bile o durumlar var neden ? çünkü herkes facebook'tan bir şekilde görüyor merak ediyor, veya twitter'dan. Birde zoruma giden kapalı insanların rahatça yapabilmeleri..

Valla hocam Yeni nesil kötü onları kötü yapan şeyde televizyon bilgisayar hemen herşeyi kapıyolar öğreniyolar. yabancı ülkeye benzemeye başlıyoruz .s

bende onu diyorum hocam zaten bizde Batı özentiliği olmasa şu an çok iyi yerlerde olabilirdik ülke bilimi olarak. Kendi kültürümüzü değil başka kültürleri öğreniyorlar

Kimse yoktu falan demesin. 30 yaşındayım. Ortaokul ve lise yıllarımızda da benzer şeyleri gördük yaşadık. Sadece video çekip internete koyabilme lüksümüz yoktu. Şuan yaptıkları şeyler yaşımız gereği bize saçma geliyor. Ne kadar safmışız deyip gülüp geçiyorum. Önemli olan hatalarının farkına varmak. Bu da zamanla yerine oturuyor. Yıllar sonra da senden sonra gelen nesil için aynısını söylemeye devam ediyorsun, bu döngü nesilden nesile devam ediyor. Aynısını babama da sordum aynı cevabı aldım. Rahmetli dedemin zamanında anlattıkları ise bunların yanında devede kulak. :)

benim zamanımda okula telefon getirilmesi yasaktı.Telefonu olan yoktu zaten.Olsa da yasaktı :) Şimdi veriyorlar çocuğun eline tableti başlarından savıyorlar.Anne babalarda da var suç ilgilenmiyorlar.Aileler ilgilense bile bu seferde arkadaşlarından görecek ve onlara özenecekler.Yani herşeyiyle birlikte insanları hipnoz eden birşey var.

Ne yazik ki bir kez daha vatanimdan uzakta yasadigima sevindiriyor beni sizin gibi insanlar , ulan size ne baskasinin ne yasadigi ne ettigi , 5 yasinda , 10 yasinda , 12 yasinda , SANANE , sen kendi yasamina bak , baskalarinin yasami seni ne ilgilendirir , bi de gelmis konu acmissin , burda acinca bu konuyu ne olacak , hersey , senin istedigin gibi mi olacak , birakin bu isleri , sanki hic cocuk olmadiniz...

Boş muhabbet bunlar. Toplum muhendisligine gerek yok.

Tapatalk

Ben bu tarz yakınmaları samimi bulmuyorum . Sizi 6. sınıftaki halinize döndürebilsek ve konuştuklarımızı videoya alıp bugüne dönüp burada paylaşabilsek keşke . Ne yazık ki böyle birşey mümkün değil . Hayat değişiyor . insanlar değişiyor . Tarih ne M.Ö 500 , ne M.S. 2000 ne de 2014 . 2050'de eminim bu tarz konuşmalar yapan insanlar her yerde var olacaktır .

Bakınız : 12 Nisan 2051 ; abi nereye gidiyo bu gençlik .s.s . Kendimi bildim bileli bu cümleyi duymaktan sıkıldım açıkcası. Gençlikten yakınanlar bu gençliğin ya dedeleri-nineleri ya anne-babaları ya da abi-ablaları . Bu cümleyi kuranlar işe kendilerinden başlarlarsa herşey daha güzel olacaktır .

Dejenere toplum yaratma çalışmaları sosyal mühendislik, ınternet Tv çok etken var, Birbirine sarılmalarını anlarım. Hangimizin ilkokul aşkı olmadı ki? ( en azından uzaktan içimizden sevdik ) şimdi 10 11 yaşında çocuklar her türlü haltı yiyiyor, her türlü şeyi kullanıyor. Anne babalar çok dikkat etmeli çocukların suçu değil bu, Çevresel faktör. Arkadaş ortamı her yola sürüklüyor çocukları.. Dikkat etmek lazım..

Ne yazik ki bir kez daha vatanimdan uzakta yasadigima sevindiriyor beni sizin gibi insanlar , ulan size ne baskasinin ne yasadigi ne ettigi , 5 yasinda , 10 yasinda , 12 yasinda , SANANE , sen kendi yasamina bak , baskalarinin yasami seni ne ilgilendirir , bi de gelmis konu acmissin , burda acinca bu konuyu ne olacak , hersey , senin istedigin gibi mi olacak , birakin bu isleri , sanki hic cocuk olmadiniz...

Böyle düşünmeniz kendimce çok saçma, SANANE diyerek bu hale geldik zaten. Sen çocuğunun elini kolunu bağlayabilir misin? Hayır. Çocuğun dışarı çıktığında başkasında gördüğü saçmalıkları çocuk aklıyla kendine almaz mı ? Ne kadar beni ilgilendirmez desende mutlaka sana bir zararı olacaktır -ki oluyor da.- Türkiye gündemini takip etmen yeterli sanırım, ayrıca sadece haber edileni görüyoruz, ya görmediğimiz? Bunların hepsi -amaaaan beni ilgilendirmez- demekten dolayı olmuyor mu ? Elini kolunu sallayarak gezen serserilere kim ne zaman birşey söyledi? küçük yaşta sigara içeni? alkol vs. alanı? Hep "amaaan banane" dedik ve malesef olanları görüyoruz.

Refah seviyesi düşüyor > para lazım > hem baba hem anne çalışır > çocuk kendi başına sokakta veya tv'de ne görürse o şekilde yetişir ve taklit eder.

Ebeveyn yoksulluğundan kaynaklanan bir yozlaşma, çocuk yapmadan önce bu konuda ehliyet almaları gerek bence. Devlet desen kendi halinde bazen evcilik bazen saklambaç bazen ise askercilik oynuyor, halk umurunda dahi değil, yeter ki vergiler ödensin.

Önceden bu kadar pahalı ne telefon vardı ne araba ne bilgisayar... Pazar alanı büyüdükçe ve pahalılaştıkça insanlar daha lüks yaşamak istiyorlar, birbirleriyle yarış ediyorlar... Bu da daha çok para kazanmak demektir, yani "çocuk-para" seçenekleri arasından parayı ve güzel hayatı seçiyorlar.
Bunun yanı sıra şehirlerin ve mahallelerin büyümesiyle de orantılı birşey bu, önceden bir kızın elini tutmak için 40 takla atardın, aman mahalleden kimse görmesin laf çıkmasın diye. Şimdi millet komşusuyla 1 gecelik aşk yaşar duruma geldi, çünkü yeni düzende milletin çoğu komşusunu dahi tanımıyor ki bırak mahalle dedikodusunu.

Yani kamuflaj oluyorlar kalabalığın içinde, baskı yok :)
Okullarda cinsel eğitim desen o da yok, aman ayıp günah öcü bööö falan...
Adult sitelerde gördüklerini insanlar doğal ve normal birşey sanıyorlar ve uygulayıp yaşıyorlar.

Kendimden bir örnek vereyim, geçen yaz sonu Face'den hiç tanımadığım bir kız ekledi, beni takıldığım bir grupta görmüş falan... Sohbet şamata derken tanışmamızın 3.günü sana geleceğim dedi (saat 22:30). Her ne kadar ailen rahatsız olur, merak eder veya geç saat oldu desem de fayda etmedi, atladı geldi... Eve girer girmez üzerime geldi, yahu daha kaç gündür tanıyorsun ki beni... Belki kötü emellerime alet edeceğim, belki soyacağım, belki öldüreceğim, belki kameraya çekeceğim kim bilir, nereden geliyor kıza bu özgüven çözemedim. Ben erkek olmama rağmen durumdan rahatsız oldum ve itiraz ettim, sabaha kadar mecbur bunu oyalamak için sohbet etmek zorunda kaldım. Ertesi gün yine niyetlendi falan, baktım olacak gibi değil taksiyle evine postaladım bidaha görüşmemek üzere. Ben erkek olarak bu kadar rahat davranamıyorken, yeni neslin insanları bu duruma gelmiş, çok ilginç geldi bana. Ailesine de kız arkadaşımın yanına gidiyorum demiş falan fişman, ailesini düşününce de içim burkuldu bir an zaten.
Yapacağı varsa da başkasıyla yapsın, vebali benim boynuma kalmasın dedim... Hani seversin, uzun zaman geçirmiş olursun, güvenirsin.. o zaman anlarım, ama daha bu kadar süre içerisinde çok garip geldi açıkcası... Kız çocuğu olanlara sabır dilerim :)

konuyu açan arkadaş kusura bakma ama bu gibi düşünceler cahillikten geliyor bence.Ayrıca tüm yorumları okudum medcezire niye taktınız bukadar :D Ben her bölümünü izlerim ve arkadaşlarım da izliyor ama sizin anlatığınız gibi değiliz

Refah seviyesi düşüyor > para lazım > hem baba hem anne çalışır > çocuk kendi başına sokakta veya tv'de ne görürse o şekilde yetişir ve taklit eder.

Ebeveyn yoksulluğundan kaynaklanan bir yozlaşma, çocuk yapmadan önce bu konuda ehliyet almaları gerek bence. Devlet desen kendi halinde bazen evcilik bazen saklambaç bazen ise askercilik oynuyor, halk umurunda dahi değil, yeter ki vergiler ödensin.

Önceden bu kadar pahalı ne telefon vardı ne araba ne bilgisayar... Pazar alanı büyüdükçe ve pahalılaştıkça insanlar daha lüks yaşamak istiyorlar, birbirleriyle yarış ediyorlar... Bu da daha çok para kazanmak demektir, yani "çocuk-para" seçenekleri arasından parayı ve güzel hayatı seçiyorlar.
Bunun yanı sıra şehirlerin ve mahallelerin büyümesiyle de orantılı birşey bu, önceden bir kızın elini tutmak için 40 takla atardın, aman mahalleden kimse görmesin laf çıkmasın diye. Şimdi millet komşusuyla 1 gecelik aşk yaşar duruma geldi, çünkü yeni düzende milletin çoğu komşusunu dahi tanımıyor ki bırak mahalle dedikodusunu.

Yani kamuflaj oluyorlar kalabalığın içinde, baskı yok :)
Okullarda cinsel eğitim desen o da yok, aman ayıp günah öcü bööö falan...
Adult sitelerde gördüklerini insanlar doğal ve normal birşey sanıyorlar ve uygulayıp yaşıyorlar.

Kendimden bir örnek vereyim, geçen yaz sonu Face'den hiç tanımadığım bir kız ekledi, beni takıldığım bir grupta görmüş falan... Sohbet şamata derken tanışmamızın 3.günü sana geleceğim dedi (saat 22:30). Her ne kadar ailen rahatsız olur, merak eder veya geç saat oldu desem de fayda etmedi, atladı geldi... Eve girer girmez üzerime geldi, yahu daha kaç gündür tanıyorsun ki beni... Belki kötü emellerime alet edeceğim, belki soyacağım, belki öldüreceğim, belki kameraya çekeceğim kim bilir, nereden geliyor kıza bu özgüven çözemedim. Ben erkek olmama rağmen durumdan rahatsız oldum ve itiraz ettim, sabaha kadar mecbur bunu oyalamak için sohbet etmek zorunda kaldım. Ertesi gün yine niyetlendi falan, baktım olacak gibi değil taksiyle evine postaladım bidaha görüşmemek üzere. Ben erkek olarak bu kadar rahat davranamıyorken, yeni neslin insanları bu duruma gelmiş, çok ilginç geldi bana. Ailesine de kız arkadaşımın yanına gidiyorum demiş falan fişman, ailesini düşününce de içim burkuldu bir an zaten.
Yapacağı varsa da başkasıyla yapsın, vebali benim boynuma kalmasın dedim... Hani seversin, uzun zaman geçirmiş olursun, güvenirsin.. o zaman anlarım, ama daha bu kadar süre içerisinde çok garip geldi açıkcası... Kız çocuğu olanlara sabır dilerim :)

Özet: Kız çirkin di değil mi? :cool:

sabahtan bakıyorum okuyorum nesle ne alaka diye nesilmiş :D

Hayat derslerden ve üniversiteyi kazanmaktan mı ibaret, kimin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez herkes kendine baksın

Din nedir , ne için vardır , insan olarak neden yeryüzündeyiz , ALLAH bizi neden yarattı bize neleri emretti , biz neler yapıyoruz .

Sadece bu konu değil , dilediğiniz konuyu sorgulasanız sonuç dine çıkar . İnsanların yeryüzüne gelmesinin sebebini hepimiz biliyoruz , burası da bir imtihan dünyası

Aile vs özele indirgemeye gerek yok , problem din ile alakalı . ALLAH korkusu olan bir kimse günah işlemez , özellikle zina gibi en tehlikeli geri dönüşü olmayan büyük günahları işlemez .

Herkesin düşünmek için yeterince vakti var , biz kimiz , neden varız , ne yapıyoruz , bize emredilen nedir , bizim hayatımız bu emirler karşısında nasıldır .

Herkesin bir hayali vardır , benim hayalim de dindar bir hayata sahip olmak , ömrümü ALLAH'a ibadet ederek geçirmektir .

Eskisi gibi ,para vs isteğim kalmadı . Her iyi niyetli insan gibi ben de para kazanmak ama başkalarına yardım etmek istiyorum

Dilediğiniz kadar düşünün , problemin ne kadar basit olduğunu gördükçe kendinize kahredersiniz

ALLAH bize İslam dini esaslarına göre yaşamayı emretmiş mi ? Evet . Biz yapıyor muyuz ? Çoğumuz için söyleyim , hayır

Bir film izliyorsun 2 saat gidiyor , Kur'an evde duruyor 5 yıl da 5 sayfa okuyan yok .

Yarın ahirette ALLAH bunu soracak , konuşacak tek kelimemiz yok .

Uzun lafın kısası , problem kimsede değil , zaten ALLAH en kısa ve basit mutluluğu öğretmiş : Dindar ol diyor , dindar . Din senin için var diyor . ALLAH sonsuz kudret ve merhamet sahibi olduğundan hem herşeyi yaratacak hem de bütün hatalara rağmen kıyamet gününe kadar bizlere müddet verecek , yok etmeyecek kadar bize imkan veriyor, merhamet gösteriyor .

Peki ALLAH'ın Kahhar ismi ne anlama geliyor ? Kahreden , kahredici . Bu da ALLAH ın isimlerinden .

O zaman şunu anlamak gerekiyor ki , ALLAH dilediğine sonsuz dayanılmaz acıları yaşatmaya da muktedir .

Bir insan , kendisini yaratan ALLAH'ın emrettiklerini neden yapmaz ? Ya da nasıl yapmamaya cüret edebilir ?

Mutluluk huzur doğru yol bizi en çok seven , bizi en çok düşünen ALLAH ve onun elçisi , rasulu Hazret-i Muhammed Sallallahu Aleyhi VeSellem tarafından gösterilmiş , başka şey aramaya gerek yok çünkü zaten bize emir veren herşeyi yaratan ALLAH .

Şimdi Sivas'ta sabah ezanı bitti , namazımı kılıp yatacağım . Rabbim herkese gerçeği görmeyi nasip etsin . Amin .

Din nedir , ne için vardır , insan olarak neden yeryüzündeyiz , ALLAH bizi neden yarattı bize neleri emretti , biz neler yapıyoruz .

Sadece bu konu değil , dilediğiniz konuyu sorgulasanız sonuç dine çıkar . İnsanların yeryüzüne gelmesinin sebebini hepimiz biliyoruz , burası da bir imtihan dünyası

Aile vs özele indirgemeye gerek yok , problem din ile alakalı . ALLAH korkusu olan bir kimse günah işlemez , özellikle zina gibi en tehlikeli geri dönüşü olmayan büyük günahları işlemez .

Herkesin düşünmek için yeterince vakti var , biz kimiz , neden varız , ne yapıyoruz , bize emredilen nedir , bizim hayatımız bu emirler karşısında nasıldır .

Herkesin bir hayali vardır , benim hayalim de dindar bir hayata sahip olmak , ömrümü ALLAH'a ibadet ederek geçirmektir .

Eskisi gibi ,para vs isteğim kalmadı . Her iyi niyetli insan gibi ben de para kazanmak ama başkalarına yardım etmek istiyorum

Dilediğiniz kadar düşünün , problemin ne kadar basit olduğunu gördükçe kendinize kahredersiniz

ALLAH bize İslam dini esaslarına göre yaşamayı emretmiş mi ? Evet . Biz yapıyor muyuz ? Çoğumuz için söyleyim , hayır

Bir film izliyorsun 2 saat gidiyor , Kur'an evde duruyor 5 yıl da 5 sayfa okuyan yok .

Uzun lafın kısası , problem kimsede değil , zaten ALLAH en kısa ve basit mutluluğu öğretmiş : Dindar ol diyor , dindar . Din senin için var diyor . ALLAH sonsuz kudret ve merhamet sahibi olduğundan hem herşeyi yaratacak hem de bütün hatalara rağmen kıyamet gününe kadar bizlere müddet verecek , yok etmeyecek kadar bize imkan veriyor, merhamet gösteriyor .

Peki ALLAH'ın Kahhar ismi ne anlama geliyor ? Kahreden , kahredici . Bu da ALLAH ın isimlerinden .

O zaman şunu anlamak gerekiyor ki , ALLAH dilediğine sonsuz dayanılmaz acıları yaşatmaya da muktedir .

Bir insan , kendisini yaratan ALLAH'ın emrettiklerini neden yapmaz ? Ya da nasıl yapmamaya cüret edebilir ?

Mutluluk huzur doğru yol bizi en çok seven , bizi en çok düşünen ALLAH ve onun elçisi , rasulu Hazret-i Muhammed Sallallahu Aleyhi VeSellem tarafından gösterilmiş , başka şey aramaya gerek yok çünkü zaten bize emir veren herşeyi yaratan ALLAH .

Şimdi Sivas'ta sabah ezanı bitti , namazımı kılıp yatacağım . Rabbim herkese gerçeği görmeyi nasip etsin . Amin .

Hocam hiçbirimiz günahsız değiliz ona bakarsanız hepimiz cehenneme gidicez.Allah affedicidir

Yalnız bunca yıldız, galaksi ve uzay denklemi sırf komşu kızı aytenin kıçına bakıp bakmamam konusunda imtihan edilmem için mi yaratıldı? Herkes din ile yaşamak ister din demek, klavuz demek doğru yol demek lakin, her şeyi üstün körü yaşamamak gerekli. Madem öyle biz bu evrene yalnızca iyilik yapıp iyilik bulmak için bırakılmadık. Her şeyin bir aslı-sebebi var. Biraz araştırmak, hayatı öğrenmeye çalışmak gerek. Demek istediğim şu ki, eğer rab bizim düşünmememizi isteseydi, yaprak misali alık bir canlı türü yaratırdı. Madem bu eşsiz zihin bize bahşedilmiş, her şeyi imtihana, dine, tapınmaya bağlamayalım.

Sen kendini tanır, dünyayı öğrenir, bu eşsiz güzelliklerin farkına varırsan o vakit dahi Allah'ına ibadet etmiş olursun. Namaz kılmayı Allah umarım herkese nasip eder. Saygılar..

hocam insan ergenlikten 18 yaşında kurtulur ve o yaşa gelmemiş bir insan asla sağlıklı kararlar alamaz hatalarıda bolca mevcut yani yazmak istemiyorum namuslu ayağına geçinen mi dersin neyse.

+1 6 şubatta 18 e girdim 5 şubatta dengesiz hareketlerim vardı kesinlikle dediğin doğru hocam yaşla olmaz bu iş biz neden yapmadık bizim uçkurumuz mu yok :D arkadaşlarımda yapıyordu yani ilkokul 5 den sonra

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri