Haberi iyi okuyun: Yerdeki kafasından vurulan kişi müteahhit, vuran adam ise mobilyacı.
Yerdeki ölen adam (müteahhit), uzun zamandır bunlara parasını vermeyip üstüne üstlük (vuran adamın oğluyla ) kavga edip silahlı çatışmaya kadar gidiyor konu ve para vermediği gibide adamın oğlunu silahla yaralıyor.
( Sonuç: vuran adam para alamayıp, hemde oğlunu silahla yaraladığını görünce, cinnet geçirip oğlunun silahını elinden alıyor ........ ) Kim haklı olursa olsun yinede üzücü şeyler Allah kimsenin başına vermesin..
Aslında yerdeki müteahhit bile değil benim okuduğum habere göre. Önce bacağından sonra kafasından vurulan kişi, İşi yarım bırakan Engin adlı müteahhitin yanında getirdiği silahlı adam.
Şimdi oğlunun yanında vurulduğunu gören hemen hemen her baba heralde delirir hiç birşeyi gözü görmez sanmıyorum. Ben henüz baba değilim ama, Allah kimseye yaşatmasın, benim başıma gelse belki ben de benzer şeyler yapardım.
Amma velakin bir de diğer açıdan bakarsak, iki taraf da zaten silahlı şekilde buluşmaya gitmiş. Biri oğluyla, diğeri de yanında başka bir adam, belki mafya (yerde vurulan kişi) getirmiş. Yarım bırakılan bir iş söz konusu.
Yani para... Sonra silahlanıp meydan muharebesine çıkmışlar. Yani bu adamlar zaten para için birilerini vurabilecek potansiyele sahipmişler. Peki bunu hepimiz yapabilir miydik? Hayır...
Biz yapamasak da para için birbirlerini öldürebilecek, hem de gözünü kırpmadan öldürebilecek insanlar var. Ve bu insanlarla bir arada yaşıyoruz hepimiz. Sayıları da hiç az değildir. Kendi yaşadığım yerden örnek vereyim, bulunduğum ilçede silahlı değil silahsız ev yokturdur belki. Öyle ki, Ramazan karşılama adı altında Ramazan'ın ilk günü iftar saati silahlar atılır. Tabancalar, pompalılar, otomatik silahlar, keleşler... Bu silahlar neden vardır?
Bir insan neden silah alır silah taşır?
- Kendisine saldıran ayıyı vurmak için mi?
- Gece vakti şehre inmiş kurttan kendini korumak için mi?
- Balık avlamak için mi?
- Dağa çıkıp geyik avlamak için mi?
Hayır, bu silahlar İNSAN vurmak için var!
"Savunma amacıyla" diye bahane etseler de hepsi de birer potansiyel katil... Yani biz şuan bu haberdeki olayı ve benzerlerini yurdumuzun her an her yerinde görebilir duyabiliriz.
Ne vuran ne de vurulanlar için iyi dileğim yok maalesef. Ölen için de rahmet dilemiyorum. Sonuçta ilk ateşi belki o açtı, kendisini vuran adamın oğlunu yaraladı göğsünden. Göğsünden değil de kafasından ya da kalbinden vursa, kendi de bacağından yaralanmasa, üzerine de babasını da vursa, biz bu haberi bu şekilde değil de "Önce Erkan Serbest'i sonra babası Rızayettin Serbest'i silahla vurarak öldüren Tacettin Başoral olay yerinden kaçtı" şeklinde de okuyabilirdik. Yani aynı b*k'un boncukları... Sadece yakınlarına sabır diliyorum.